- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

tisdag 30 november 2010

Triceps, axlar & crosstrainer

Nu är passet avklarat. :) Började med att piska axlar och triceps och det gick riktigt bra. :) Inte hundra i styrka som vanligt den sista tiden men hoppas det vänder snart. Får kämpa lite hårdare nu bara. :) Övningarna jag körde var:

Axlar
Hantelpress 5 set
Baksida axlar med hantlar
Militärpress bakom huvudet
Framsida axlar med rep i cc 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set PB
Fjärilen 4 set

Triceps
Dips 1 set
Med hantlar 2 set
Med rep över huvudet 4 set PB
Med rak stång i cc 3 set
Med vinklad stång i cc 3 set

Styrkan tog 1 timme och 20 minuter, därefter var det dags för kondition. Idag blev det 20 tuffa minuter i högt tempo på crosstrainern. Det gick bra de och hjärtat fick sig en omgång! :)

Min klasskompis sitter på ett tåg hem som går riktigt långsamt så de är inte säkart att det blir något pluggande tillsammans i eftermiddag. Jag klagar inte över att slippa gå i kylan men det hade varit bra att komma igång idag då vi ska arbeta ihop.. Om hon inte kommer fram i tid så får jag sätta mig själv här hemma, mindre kul. :( Vi får se om det löser sig eller inte.

Kram på er!

-14 grader i november!?

Herregud så kallt det är ute så här tidigt på året! Hur ska detta sluta? När jag gick upp imorse fick jag en chock när jag tittade på termometern, -14 grader!! Det var bara att ta på sig ordentligt, hade till och med dubbla tjocka vantar. Morgonprommisen var riktigt kall och jag fick ha både mössa och luva på mig för att inte frysa ihjäl om öronen. Såg mycket lite genom det lilla hål som blev kvar med all huvudbonad. ;) Annars gick iaf prommisen bra, det hade inte snöat mer så de var plogat och fint ute. :) Lilleman fick ha täcke på sig, brukar ta på honom det om de är mer än -10 ute. Han har ju inget fett stackarn så jag vill inte att hans muskler ska bli kalla när vi är ute så länge som vi är. En annan har tydligen för lite späck också, har aldrig frusit så mycket som jag gjort hittils i år. Hur mycket kläder kan man ta på sig igentligen?

Idag är det träning och plugg som gäller. Ska gå till gymet om någon timme och köra axlar och triceps. Efter lunch ska jag och Lilleman knalla till en klasskompis och plugga resten av dagen. Hoppas min sambo kan hämta mig där på vägen hem, blir en jäkla knallade för oss idag annars. Det är i alla fall en 5 km dit och samma hem. Vi har ju redan gått 13 km idag så det räcker med en 5 km till tycker jag. ;)

Hoppas ni får en bra dag i kylan!

Kram C

måndag 29 november 2010

Biceps, bröst, mage och spin

Igår blev det vila för min del. Det varv världens snöoväder hela dagen, kom säkert 2 dm nysnö. Inga plogbilar var ute på hela dagen så de var inte lätt att ta sig någonstans :S Motivationen för att pulsa till gymet var låg så jag struntade i det eftersom jag kört alla mina pass för veckan. :)

Imorse var det riktigt kallt, över 10 minus. Det snöade och blåste iaf inte så det var en riktigt trevlig morgonpromenad. De hade lyckats ploga nästan överallt innan vi kom ut också så det var inga problem att gå. :)

Idag har jag pluggat, tränat och pluggat mer. Helt körd i huvudet nu! :S Träningen idag var biceps, bröst och mage. Passet gick ok även om jag inte kände mig så stark. Funderar på om jag skulle behöva en veckas ledighet från styrkan och ladda upp batterierna!? Övningarna jag körde idag var:

Biceps
Hantelcurl 6 set
Bamsecurl 4 set
Med rak stång i cc 3 set

Bröst
Bänkpress, rak bänk 3 set
Hantelpress, lutande bänk 5 set
Flyes i cc 4 set
Armhävningar för att puma ur det sista.

Mage (endast med viktmotstånd idag)
Crunches i cc 12 set
Abcoaster 9 set

Efter styrkan blev det 60 min spinning. Det gick bra idag som vanligt. :)

Nu ska jag lägga skolarbetet åt sidan och börja med kvällsmaten. :)

Kram C

söndag 28 november 2010

Snöstorm...igen!

Idag var morgonprommisen mindre rolig igen. Snö och blåst när vi gick ut. Snöandet bara tilltog så i slutet av rundan gick det knappt att gå normalt! Skönt att jag ändå kom iväg tidigt så jag hann gå innan det blev som det är nu, kan knappast snöa mer om man säger så..

Idga har jag tänkt att plugga lite om jag orkar. Kan göra det imorn istället så eventuellt så skjuter jag på det lite. ;) Annars hade jag velat åka och shoppa lite men det är inget direkt bilväder idag. Min sambo kan köra i vilket väder som helst men han drack ju igår så då finns det bara jag kvar. Jag tror jag avstår idag faktiskt även om de är fyrhjulsdrift på bilen. :S

Har inget styrkepass kvar denna vecka då jag redan kört alla. Kanske jag går på ett spinpass ikväll eller går till gymet och löper lite om jag känner för det i eftermiddag. Känns iaf skönt att jag inte måste om jag inte vill. Min motivation på söndagar brukar tryta. ;)

Kram på er!

lördag 27 november 2010

Rygg och spinning

Passet gick faktiskt bra idag. Kände inte av ryggen när jag tog i så det är nog bara ett slag jag fått och inte en sträckning, det bara känns när jag lutar mig emot något. Övningarna jag körde var:

Rygg
Chins med smalt grepp 4 set
Korsryggen i maskin 4 et
Latsdrag 4 set
Rodd 4 set PB
Enarmsrodd med hantel 4 set PB

Mage
"Mördarbänken", crunches med och utan vikt 6 set (20 rep/set)
"Mördarbänken", rotation med viktskiva 2 set (100 rep/set)
"Mördarbänken", sneda situps 2 set (20 rep/set)
Diverse övningar utan vikt på golvet 3 set (20-50 rep/set)

Efter passet blev det banan och protein innan spinningen. Den gick kanon som vanligt och jag körde skiten ur mina stackars ben. Har världens träningsvärk sedan benpasset igår men det gick bra ändå. Allt går om man bara vill och bestämmer sig för det. :)

Nu blir det mys framför TV:n med min allra käraste Lilleman. Skjutsade precis iväg min sambo på festen, orkade verkligen inte följa. Sen ville jag inte lämna bort Lilleman heller så jag valde att stanna hemma ikväll. Nästa gång jag går ut ska vara med mina tjejer så de blir en kanokväll. Parfester kan vara så länge känner jag. ;)

Nu har "Tomten är far till alla barnen" börjat så nu är det dags att inta vågrätt läge med godispåsen i högsta hugg! ;)

Kramar C

Kall morgon

Morgonprommisen idag var helt underbar! Det varken snöade eller blåste. :) Det var kallare än tidigare mornar men de gör inget så länge man slipper snöstorm. ;) Riktigt skönt och vackert ute. :)

Nu har jag ätit min frukost och väntar på att få gå till gymet som vanligt vid den här tiden på lördagar. Har sträckt min rygg lite känner jag efter att jag halkade igår. Idag är det just rygg som står på schemat så vi får väl se hur det går. Jag ska ta det lugnt och göra de övningar jag kan helt enkelt. :) Efter styrkan är det 70 min spinning i vanlig ordning. Idag ska det vara den vanliga ledaren så de kommer bli riktigt skoj! :)

Efter träning blir det lunch med min sambo samt handling av diverse grejer som behövs. Får se vad som händer till kvällen. Det är är en fest men jag är ju inte sugen som vanligt. Vi får se hur det blir. :)

Kram C

fredag 26 november 2010

Benpass och crosstrainer

Kom hem sen igår och orkade inte blogga. Var som sagt ledigt från träningen igår. Imorse var jag och Lilleman ute tidigt som vanligt. Det var riktigt halt ute och jag skolg omkull en gång. Landade rakt på axeln så den ömmar en del nu kan jag lova! :( Lilleman blev jätteorolig när jag inte ställde mig upp och började dra i min jacka för att hjälpa mig, sötis! :)

När morgonpromenaden var klar så började jag tvätta och sedan städade jag här hemma. När jag var klar med städandet så gick jag till gymet mellan maskinerna.

Idag blev det benen som fick stryk. Kände mig inte så stark men det
är nog inte så konstigt då prommisarna de senaste dagarna har varit bra mycket jobbigare än vanligt.. Jag började passet med att jogga 5 min för att värma upp innan styrkan. Övningarna jag körde idag var:

Ben
Utfall med hantlar 3 set
Knäböj 4 set
Legcurl 8 set
Benpress 3 set
Insida lår i "gynstolen" 3 set

Efter detta körde jag 20 min på crosstrainern i högt tempo. :)



Bjuder på en bild på dagsformen. Idag är det ljust ute så bilden är bättre än de två senaste. ;)

När jag kom hem från gymet var det ännu mer tvätt och sedan dags att duscha och fixa till sig. Skola hela eftermiddagen och sedan är det storhandling. Idag får jag skjuts till skolan av min far för att spara in lite tid. Hoppas tvätten hinner bli klar till tolv! jag är helt slut nu kn jag lova, dags att lägga i en ytterligare växel så jag hinner! :)

Hoppas ni får en underbar fredag!!

Kram C

onsdag 24 november 2010

Snö överallt och bortblåst träningslust

Idag är jag helt färdig! Dagen började med morgonprommis vid 04.00. Det hade snöat och blåst massor hela natten och var inte över då heller. Promenaden blev extra tung då det var oplogat och mycket vallar med snö från blåsten. Fick hårda små snökorn i ögonen hela tiden och en massa snö innan för byxorna. När jag äntligen tog mig hem var benen väldigt trötta, undrar hur många extra kalorier promenaden tog för mig idag? Måste varit en hel del, brukar aldrig känna av att jag gått efteråt. :S Har förutom detta gått till och från skolan. På hemvägen hade de plogat men inte på vägen dit..

Hela förmiddagen har spenderats i skolan. Kom hem vid halv två, åt och sedan somnade jag! Det är mycket med en av kurserna jag läser nu, svår är den också. Blir helt färdig efter att ha arbetat med den en halv dag. Imorgon är de halvdag per kurs, alltså heldag i skolan. Blir tufft när man varit upp sen fyra helt enkelt.

Hade tänkt att gå på spinningen ikväll men jag känner inte att jag har den minsta lust idag. Inte ofta jag känner så men jag anser att träningen aldrig ska vara ett tvång. Har ju tränat fyra dar i sträck nu så detta skulle bli min femte.. Har tänkt att hinna gå på fredag morgon o träna igen, får nog bli mitt nästa pass de. :)

Pratade just med min man och det kanske blir squash för oss ikväll. :) Bara vi får tag på en ställe där de finns ledig bana och där de hyr ut racket till mig. Om de inte blir nåt så stannar jag hemma kväll. :)

Kram C

tisdag 23 november 2010

Axlar, triceps och HIIT

Nu är gymet avklarat för dagen. Hade världens problem att gå dit och hem då det kommit en himla massa snö och de har inte hunnit ploga nånstans än..

Passet idag gick bra även om jag kände mig lite svagare än vanligt precis som igår. Undrar om jag behöver öka på min kreatindos? Då jag inte gått på det tidigare så har jag tagit mindre än vad som är föreskrivet och det har fungerat bra- tills nu kanske!? Ska nog prova att öka på till minsta dosen de rekomenderar och prova i nästa vecka. Övningarna jag körde idag var:

Axlar
Hantelpress 5 set
Militärpress bakom huvudet 4set
Baksida axlar med hantlar rep i cc 4 set av varje övning
Framsida axlar med rep i cc 4 set
Fjärilen 4 set

Triceps
Med hantel framåtlutad på bänk 3 set
Rep över huvudet 4 set
Rak stång i cc 3 set
Vinklad stång i cc 3 set

Efter passet blev det löpbandet 20 min och av dessa körde jag 15 min HIIT. Jag körde 1 min då jag sprang så fort jag kunde, 1 min joggning osv. Nu är jag trött i kroppen, idag var min fjärde dag i sträck så det är inte så konstigt.

Sitter och funderar på hur jag ska göra med lunchen.. Vill ju verkligen gå men det kommer va ett jäkla projekt att gå till stan i det här vädret... What to do?

Kramar C

Snöstorm med blask

Idag var de minsann inte roligt att gå morgonprommisen! Snöstorm med blötsnö och jätteblaskigt på marken. :( Var helt dyngsura båda två när vi kom hem. Nu har jag i alla fall ätit min frukost och tänkte ta mig (läs:gå) till gymet om en timme.

Idag blir det axlar och triceps. Känner mig inte speciellt peppad av att gå dit i det här vädret men så är de ibland. Bara o ta sig i kragen. :) Är tänkt att jag ska gå på tjejlunch i stan vid ett idag men då måste vädret bli lite bättre. Har inga bra stövlar/skor att gå i när de är så här blött och har ingen lust att äta lunch med en svimmingpool i skorna.. Det här vädret får en att bara vilja gå o lägga sig och dra täcket över huvudet. :(

Kram C

måndag 22 november 2010

Biceps, bröst, mage och spinning

Nu är träningen avklarad för dagen och lunchen ligger i magen. :) Blev rester från igår och det smakade nästan ännu bättre nu när jag tränat så hårt. :)

Styrkan gick bra även om jag kände mig lite halvsvag på något vis. Klarade av att köra på samma vikter som förra veckan men inte öka något vilket kan ses som en liten besvikelse. Kan ju inte räkna med att göra PB varenda pass heller.. Övningarna jag körde var:

Biceps
Hantelcurl 5 set
Bamsecurl i cc 4 set
Med rak stång i cc 3 set

Bröst
Hantelpress 5 set
Flyes i cc 4 set
Bänkpress 3 set
+ armhävningar som avslutning för att pressa ur det sista ut tuttarna. :)

Mage (träning med viktmotstånd)
Crunches i cc 6 set
Abcoaster 9 set
Crunches i maskin 3 set
+ situps på medicinboll för att helt göra slut på magen. :)

Efter styrkan på 1 h och 15 min så var det dags för 60 minuter spinning. Läraren var inte den bästa kan jag säga. Passet var slappt och hon var inte i den bästa formen, flåsade som en idiot i headsetet.. Jag körde mitt egna superpass (som vanligt när jag inte tycker passet riktigt håller måttet) för att köra slut på krafterna. Blev ett riktigt tufft pass för min del. :) Träningsvärken kändes men det gick bra ändå. Känns faktiskt bättre nu efteråt, hoppas de håller i sig! ;) Nu är jag nöjd med min prestation för dagen. :)

Kram C

Fusk och träningsvärk

Igår fuskade jag!! Jag erkänner, jag är en svag människa! Hade sparat det överblivna godiset från i lördags då jag hade tänkt att spara det till nästa helg. Det var en hel del kvar och tyckte det var onödigt att slänga det. Big misstake!! Tryckte i mig hela härligheten igår kväll istället! :( Misstaget med att sprara godis och tro att jag är stark gör jag inte om igen. Vågen visade 2 kg plus efter helgens frosseri. Vet att de är vätska osv men de kändes inget vidare alls. Nu jäklar ska de tränas bort!! Morgonprommisen blev 1 km längre (14 km totalt) än vanligt idag på grund av mitt dåliga samvete, haha. Min sambo tyckte de var bra att jag åt för han säger att jag är för smal nu för tiden. Varje gång jag säger att jag fryser (som jag gör jämt nu för tiden) så säger han att de är för att jag har för lite kroppsfett. Så illa är det knappast och han har faktiskt mindre än mig så han ska inte säga nåt, så de så! ;) Jag är ganska hård men absolut inte stenhård så de finns allt lite att ta av och jag vill absolut inte gå upp i fett! Muskler är välkommet men de får jag inte av att svulla godis, haha. ;)

Idag blir det biceps, bröst och mage som ska få stryk. Har precis bokat ett lunchspinpass som jag ska köra istället för min 20 minuters förbränning. Kan jag gott göra, har en hel del överskottskalorier till godo efter helgen. Kommer att dricka protein emellan passen såklart då konditionen är längre än vanligt. Här ska inte brytas ned några muskler minsann! :) Har sån sjuk träningsvärk i benen sen igår, kommer att kännas på spinningen kan jag lova! Hoppas jag står ut, kan inte gå på toaletten normalt som de ser ut nu, haha. O värre blir de antar jag! :S

Skriver efter passet om hur det gått! :)

Kram på er!

söndag 21 november 2010

Benpass och löpning

Det blev ingen squash idag. Hade totalt glömt bort att min handled inte är helt hundra. Ville inte äventyra nåt genom att köra något som innefattar vridmoment försen jag är helt frisk.

Jag och min sambo testade ett nytt gym idag istället. Där körde jag benpasset som det var tänkt från början. Det gick helt ok och gymet var stort och hade ett bra urval av maskiner och många fria vikter. :)

Körde få övningar idag men jag är helt slut ändå kan jag lova. :)

Ben:
Knäböj
Utfall med hantlar
Gående utfall med hantlar
Legcurl för baksida och framsida

Efter styrkan körde jag 20 min förbränning. Idag blev det löpbandet och det gick helt ok även om jag inte kunde springa så jättefort med mina trötta ben. ;)

Nu är det snart dags för kvällsmat och sen väntar filmmys. :)

Hoppas er dag varit toppen! :)

Tråksöndag

Imorse blev det den långa söndagsrundan på 15 km. Rundan blev i nästan totalt mörker då det var väldigt dimmigt och mulet ute idag. Jag gick ut som vanligt på söndagar och då de är upplyst hela vägen till skogen så tänkte jag första på hur mörkt det var när vi var framme. Såg verkligen ingenting när vi gick in i skogen. Har nog aldrig tramapat så mycket snett och gått i så mycket lera nån gång! Såg ju inte vad jag skulle undvika i mörkret. Skam den som ger sig! Ögonen vande sig efter en stund så jag såg lite grann åtminstone och vi slutförde hela rundan. Lilleman tyckte de var lika roligt som alltid iaf. :)

Nu har jag pluggat hela förmiddagen och känner mig väldigt trött. Har ingen lust till någonting känner jag. :( Tänker hoppa benpasset som vanligtvis står på schemat på söndagar och spela squasch med min sambo istället. Kan vara kul att göra något nytt och tillsammans med någon annan. :) Har aldrig spelat varken squasch eller tennis så det här kan bli intressant. ;) Ska försöka göra lite gående utfall sen efter passet så benen får sig en liten omgång iaf. Om ni inte testat gående utfall så gör det! Det tar såå mycket bättre än vanliga utfall tycker jag. :) Nästa vecka ska jag försöka köra ben tidigare än på söndagen eftersom jag missar passet idag. Annars lär jag väl få en träningsvärk som sitter i en vecka, haha. Skulle vara skönt att kanske kunna vara ledig från träningen nästa söndag också. Jag får se hur jag gör..

Nu ska jag lägga mig en stund innan de blir lunch med mina sambo. Har ju sovit så lite i veckan så det kan vara bra att sova ikapp lite. Sen blir det lunch med mannen min.

Kramar C

lördag 20 november 2010

Glad!!!

Det gick att träna!! Fick låna ett handledsskydd av den snälla killen i receptionen på gymet och sen kunde jag köra som vanligt. :) Det sjuka är att jag är bättre i handleden nu vilket jag rent teoretiskt inte borde vara!? Blev ju värre de dagarna jag inte körde styrka så nåt samband har de kanske.

Det blev alltså rygg och mage idag. Övningarna jag körde var:

Rygg:
Chins med smalt grepp
Ryggresningar med vikt
Latsdrag
Rodd (PB)
Enarmsrodd med hantel
4 set av varje övning.

Mage:
Mördarbänken utan vikt (upp hela vägen, vanliga och sneda crunches). 2 set av varje övning.
Mördarbänken med vikt (upp hela vägen, vanliga crunches och rotation). 2 set av varje övning.
Diverse övningar på golvet utan viktmotstånd. 2 set av varje övning.


Dagsformen (bilden är tagen nyss). Tyvärr är de mörkt och mulet ute idag så bildkvalitéten är inget vidare. Kan det inte vara ljust på dagarna åtminstone??

Efter styrkan var de dags för 70 min spin. Innan åt jag en banan och drack protein så inte mina stackars muskler ska brytas ned. Passet gick kanon! Det var en vikarie idag som inte körde lika hårt som den ordinarie ledaren men jag körde på mitt eget sätt så passet blev riktigt jobbigt ändå. Hade bra krafter i benen som jag körde sluta på. Bästa känslan i kroppen får jag av att ge allt! :)
Nu väntar jag och Lilleman på att mamma ska komma och hämta oss. Blir McDonalds och en Megameny för mig och en hambugerbiff åt Lilleman. Därefter blir det att hälsa på mormor under eftermiddagen. Kommer ju såklart handla en massa godis också. ;) Ikväll har jag och min sambo bestämt oss för att dela på en familjepizza. Vi kan äta i den här familjen minsann!! Lika bra att passa på att äta en massa skit under min fridag! :)

Hoppas ni alla har en underbar lördag!!

Kramar C

Ont i handleden! :(

Jag har haft ont i min handled under ca en vecka men det har inte varit så illa så jag inte kunnat träna. De tre senaste dagarna har jag ju inte kört nåt styrkepass och då har det helt plötsligt blivit värre! Nu har jag ont i handleden mest hela tiden och det krävs inte mycket för att det ska kännas. Höger är det också. :( Får se om jag kan träna ryggen idag eller om det inte går alls. Hoppas ju på det bästa men det är väl inte så troligt tyvärr. Jag är ju en sann optimist så har hela tiden förträngt att jag inte skulle kunna träna idag och varit säker på att det ska gå över. Nu är de väl dags att se klart på det hela antar jag.. Anledningen till att jag fått problem är att Lilleman har en blinkis (så att hans syns i mörkret) som man vrider på. Den har varit trög hela tiden men det har bara blivit värre och värre. Jag har fått ta i för kung och fosterland för att kunna få på och av den senaste tiden. Nu är iaf den tillbaka lämnad så jag hoppas jag blir bra snart.

Nu har vi varit ute på mrogonprommis i snön som kommit och min frukost ligger i magen. Snart dags att byta om för gymet. Har tänkt köra rygg och mage men det kanske bara blir mage om jag har för ont. Kommer troligtvis inte kunna ta i som vanligt i vilket fall. Vilket skit!! :( Efter styrkan är det dags för 70 min spinning som vanligt. Det lär jag väl inte ha problem att köra iaf. :)

Efter en förmiddag av träning så väntar lunch med mamma och sen är det dags att hälsa på mormor. Ikväll blir det mys med film. :)

Hoppas ni har en bra lördag och inte lider av några krämpor. Finns inget värre! :(

Kram C

fredag 19 november 2010

Fredag!

Uppe innan tuppen vid kvart i fem för att gå ut med Lilleman. Var tvungen att gå upp tidigt idag med (även om de är en timmes sovmorgon från de två senaste dagarna) för att hinna städa innan skolan. Det blev en städning i högt tempo då jag hade lite med tid, men jag hann klart. :)

Nu sitter jag färdig och klar för att åka till skolan. Idag kommer jag vara hemma vid fyra och då är det dags för tvätt. I eftermiddag blir det handling och till kvällen väntar fredagsmys. Härliga fredag! :)

Vilodag från träningen idag, verkar som det eventuellt måste bli pass fyra dar i rad sen så de är bäst att passa på att vila upp sig. Imorgon väntar en tuff träningsförmiddag som vanligt. Jag längtar! :)

Hoppas ni får en underbar dag! :)

Kram C

torsdag 18 november 2010

Långa dagar

Igår blev det en lång dag. Gick ut och gick redan vid fyra och sen var det skolan hela dagen. Kom hem vid sex igår kväll och då var jag helt färdig.. Idag är det mycket skola också..

Gick ut med Lilleman fyra imorse också så jag ska kunna gå på ett spinpass vid sju. Jag hinner precis gå på det och fixa till mig innan de är dags för skola igen. Känner mig dock väldigt trött och fundarar på om inte de vora lämpligast att gå och lägga mig och sova en timme extra istället för att träna skiten ur mig. Blir ju heldag i skolan idag också.. Jag vill ju verkligen träna men borde verkligen sova lite så jag orkar med dagen. Vilket dilemma! :(

Red. 1,5 timme senare
Det blev spinning såklart! ;) Missade ju spinningen igår eftersom jag kom hem så sent.. Nu körde så svetten sprutade och jag är så glad att jag gick. Träning går före sömn alla gånger. Lycka! :) Nu sitter jag och äter min andra frukost idag, haha. ;) Snart dags för skola resten av dagen!
Kram C

tisdag 16 november 2010

Långt träningspass

Dagen började som vanligt med morgonprommis på 13 km. Idag var det kallare ute och inte lika blött, skönt kan jag lova! :) Har varit i skolan hela förmiddagen och kom hem till lunch. Käkade lite rester och sedan gick jag till gymet efter ca 1,5 timme. Blev fyra dar i sträck med träning denna vecka också, inte bra.. Kan tyvärr inte göra nåt åt att mitt schema ser ut som det gör. Nu är det skola hela dagarna resten av veckan.

Passet gick iaf bra. :) Idag blev det axlar, triceps och mage. Träningsvärken i magen hade släppt så de var dags för den att få sig en omgång igen. ;)

Övningarna jag körde var:

Axlar:
Hantelpress
Militärpress bakom huvudet
Baksida axlar med hantel och rep i cc
Framsida axel med rep i cc
Fjärilen

Triceps:
Rep över huvudet
Stång i cc (rak och vinklad) PB
Med hantel

Mage (körde bara med tungt viktmotstånd idag):
Crunches med rep i cc
Abcoaster
Crunches i maskin

Styrkepasset blev 1,5 timme fast jag höll ett bra tempo. Brukar ju ta lite över en timme utan att jag kör mage så de kanske inte är så konstigt. Är ganska stark i magen så jag behöver köra mycket för att bli trött i den. Efter passet var de dags för 20 min kondition. Har fortfarande världens träningsvärk i framsida lår (så tydligen gick passet i söndags bättre än jag trodde ;)) så jag valde att köra på crosstrainern idag igen. Det var fullt ös som vanligt och jag är nöjd med med min prestation fast jag är trött i kroppen efter 4 dar av tuff träning. Imorn blir det iaf garanterat vila från gymet. :)


Bjuder på en bild på dagsformen (tagen precis nyss :)). Tyvärr är bilden inget vidare.. Börjar bli mörkt ute tidigt nu så var tvungen att ha lampan på. Med blixt i spegel vet ni säkert hur de blir. ;)

Nu har jag ätit en massa, blev jätte hungrig efter att vara på gymet i två timmar i sträck, ha ha! ;) Snart är de dags att gå ut med Lilleman och sen är det matlagning som vanligt. Imorn måste jag upp vid kvart i fyra för att hinna gå med Lilleman innan heldagen i skolan så jag ska försöka lägga mig tidigt..

Kramar C

måndag 15 november 2010

Kör inte bara konditionsträning!

Jag förstår mig inte på alla dessa som endast går till gymet för att köra konditionsträning.. De kan stå nästan hela tiden jag är på gymet och lika ofta och ändå så är jag i bättre form än de. Hur kan man hitta motivationen att stå på en konditionsmaskin i över en timme i sträck? Förstå mig inte fel, jag älskar konditionsträning i lagom doser men att göra exakt samma i över en timme flera dagar i veckan måste vara jättetrist!? Iaf inomhus på gymet. Har själv sprungit över 2 mil i sträck utomhus tidigare men vetifan om jag någonsin tyckte det var så kul.. Mer att jag har drivet i mig att klara allt jag bestämmer mig för och under den perioden i  livet var målet att springa långt.. Visst cyklar jag bara på mina spinningpass men de är åtminstone tre olika positioner och tillsammans med andra. Skulle säkerligen tycka de var svintrist att cykla själv inne i en sal i 70 minuter, haha. ;)

Jag förstår att de som bara konditionstränar gör detta för att de vill gå ner i vikt. Att vara smal är målet med träningen. Visst blir man smal av konditionsträning men jag kan lova att det ger mer resultat att styrketräna i kombination med konditionen som jag gör. Det finns många fördelar med detta. Exempelvis..

1. Man blir aldrig uttråkad eftersom man slipper att stå på crosstrainern, löpbandet etc alltför lång tid.
Jag konditionstränar inte längre tid än 20 minuter efter passet för att spara muskler. Får lång tids styrketräning "bränner" muskler som energi vilket jag iaf inte vill eftersom jag vill bygga. Om man är beredd att offra lite muskelmassa kan man konditionsträna längre tid men jag skulle avråda från att köra långre tid än 30 minuter utan att äta något mellan passen.

2. Man får fördelen av att träna varierat vilket ger bättre resultat.
Att variera sin träning gör det inte bara roligare att träna utan ger bättre effekt då kroppen aldrig vänjer sig. Det bästa sättet att få resultat är att hela tiden chocka kroppen genom att ändra sina träningsrutin eller helt enkelt köra hårdare. Flera olika träningsformer är det ultimata helt enkelt.

3. Mer muskler kräver mer energi.
Styrketräning ökar din förbränning och dina resultat av konditionsträningen genom att den ökade muskelmassan kräver mer energi och därav ökar din förbränning. Resultataten av konditionsträningen blir alltså bättre av att du har muskler. För mycket muskler kan göra det svårt att träna kondition för att du är tung (för mycket belastning på t ex knän) men i lagom doser så är detta helt rätt sätt för en kropp med mindre fett.

4. Efter styrketräning är glykogendepåerna i kroppen slut vilket gör att kroppens primära energikälla är fett.
När du kört ett hårt styrkepass så har dina glykogendepåer tömts eftersom glykogenet har använts som energi för att orka med styrkan. Detta gör att kroppen inte har mycket annat att göra än förbränna fett. Börjar du direkt med konditonsträning så är depåerna fyllda = du förbränner dem som primär källa (även om du alltid bränner fett också).

5. Styrketräningen förbränner också fett.
All träning förbränner fett och precis som när du konditionstränar så höjs din puls av styrketräningen. Alltså förbärnner du även fett medans du bygger muskler. Kan det bli bättre?

6. Man kan äta mer mat.
För att styrketräningen ska ge dig mer muskelmassa så krävs betydligt mycket mer energi än konditionsträning. Jag har verkligen inte världens kanon förbränning naturligt utan har fått det av min styrketräning. Har aldrig varit så hård i kroppen som nu och det är bara styrketräningens (och lite bättre kostvanors) förtjänst. Jag kan äta hur mycket som helst och ändå vara ganska hård. Äter stora mängder mat men tänker på vad jag stoppar i mig och en dag i veckan äter jag precis vad som helst. Detta gör det lätt att sköta sig de andra dagarna.

7. Man blir fit och hårdare i kroppen.
Starka muskler under fettet gör det fastare helt enkelt. Vill man inte att det ska synas att man tränar?? Det vill i vilket fall jag och hur mycket konditionsträning jag än kör så kommer det inte synas på annat sätt än att jag blir väldigt tunn. Jag vill varken vara sparris eller världens biff utan fit helt enkelt. Lagom mycket fett på kroppen så att musklerna syns men så att man ändå ser sund ut. Smaken är ju som baken men så tycker jag iaf. :)

Och tjejer, tro inte att ni får stora muskler av styrketräningen i sig själv. Det krävs enormt mycket arbete och slit för att få stora muskler som tjej. Är inte ens säker på att alla tjejer kan bli stora, hur mycket de än tränar..

Allt jag skrivit är mina personliga åsikter och tips som jag lärt mig genom åren. Alla behöver inte hålla med men detta tror i alla fall jag är lösningen för att få en fit kropp, det har i alla fall fungerat för mig. :)

Kramar C

Bröst & biceps

Nu är dagens pass avklarat! Bröst och biceps blev det. Om träningsvärken i magen är över imorgon så tar jag den då istället tänkte jag. :)

Biceps:
hantelcurl
bamsecurl
rak stång i cc (PB)
och vinklad stång i cc (PB)

Bröst:
hantelpress
flyes i cc
bänkpress (rak och lutande bänk)



Bilden är inte efter bicepspasset idag men ganska ny iaf. :)

Nu är mukklerna slut så att säga. :) Styrkepasset tog 1 timme och 5 minuter och efter det så blev de 20 min kondition. Det fick bli crosstrainern idag igen då min träningsvärk i framsida lår är riktigt illa idag. Crosstrainern kunde jag iaf köra järnet på utan problem. :)

Idag blir det att bjuda far på lunch eftersom det var fars dag igår. pappa hämtar mig så jag behöver bara gå ut i regnet med Lilleman under dagen vilket känns helt ok idag. ;)

Dags att fixa till sig lite inför lunchen! Ha en fortsatt trevlig dag! :)

Kramar C

Skitväder!!

Trodde faktiskt knappt de kunde bli blötare ute än de var igår men ack så fel jag hade! Imorse när jag gick upp så vräkte det ner igen. Bara att ta på sig regnkläderna och gå ut. Blev en sjö i skorna ganska snart men jag kan ju knappast gå i gummistövlar heller, de är ju så otymliga så då kan jag inte gå i nåt vidare tempo. Skorna ligger nu på tork över elementet som de gjort varje dag den senaste tiden. Finns det inget slut på allt det blöta? :(

Alla mina regnkläder är helt dyngsura fast de ska stå emot massor av regn. Ska gå till gymet om en timme, får väl ta på mig vinterjackan antar jag.. Idag blir det biceps och bröst. Skulle kört mage också men har fortfarande en jäkla träningsvärk sedan lördagens pass så jag får vänta med det. Inte för att jag klagar, inte ofta man får sån här träningsvärk i magen inte! :)

Förutom att träna så ska jag plugga lite idag. Slipper åka till skolan som tur är, skönt att slippa va ute i regnet mer än nödvändigt. Man får vara glad för det lilla i livet. ;)

Hoppas ni har en bra dag i regnrusket!

Kram C

söndag 14 november 2010

Benpass & favvoproteinet

Jag började med att jogga 5 minuter på löpbandet för att värma upp spirorna lite. :) Därefter var de dags för benpasset och det gick väl sådär.. Kände mig svag och trött i benen idag. Det händer titt som tätt och anledningen är troligtvis att jag går och kör så mycket kondition. Allt det innefattar ju arbete med benen. Samtidigt så räcker det inte till som träning då det endast är min vikt som motstånd. För att få vältränade ben så behövs det vikter. :) Efter passet så var jag heelt slut i benen och trodde verkligen inte att kondition skulle gå bra, men de gjorde den. Jag körde 20 min på crosstrainern i högst möjliga tempo som går att köra och med bra motstånd dessutom. var inte alls så jobbigt som jag hade förväntat mig så jag kunde ta i lite extra. :) Tur att nåt gick bra idag iaf. ;)

Efter passet blev det protein, banan och lite vaniljyoghurt med havreringar. Kände mig inte så hungrig men hoppas att det extra intaget ska göra så jag äter lite mindre till kvällen, behöver matlåda tills imorn. ;)

Här har ni mitt favorit protein. Smakar som milkshake med vatten, kan inte bli bättre. Dricker det alltid efter träning. :) Har bara provat två smaker och det är Vanilla Very berry och Strawberry White Chocolate. På bilden är den senare av de två och den är min favorit av dessa. Underbart gott, prova! :)

Nu är det dags att klä på sig igen och ge sig ut med Lilleman. Om ett tag kommer min kära sambo hem och då ska vi laga mat. De blir bästa nyttiga tacopizzan ikväll. Helt sjukt gott kan ja lova! :)

Ha en fin kväll!

Kramar C

Blött!

Det blev långa rundan imorse på ca 15 km. I skogen var det så blött det bara kan bli, sjöar med vatten överallt. Mina fötter och hela hunden var dyngsura när vi kom hem. Blev till att bada Lilleman idag, nu luktar han gott. :) Nu ligger frukosten i magen och Lilleman värmer sig på ryamattan.

Styrkepasset igår gick bra och jag gjorde några PB igen. :) Spinningen var skitkul som vanligt och jag är nöjd med förmiddagen. Har helt sjuk träningsvärk i magen idag. Körde den extra hårt igår och det gav verkligen resultat. :) Det regnade verkligen hela dagen igår så den spenderades mest i bilen och inomhus. Det blev film och mys ikväll och alldeles för mycket att äta som vanligt på lördagar. ;)

I eftermiddag är det dags för veckans benpass. Innan tänkte jag plugga och göra klart allt jag behöver inför nästa vecka. Letade efter farsdags present igår men hittade inget bra. Vet inte om jag ska gå till stan och leta idag eller om jag beställer hem något istället. Då får han de försent men jag tror inte han förväntar sig någon present i vilket fall så glad blir han nog. :)

Kramar C

lördag 13 november 2010

Regn & rusk

Gick upp vid tjugo i sex och nu är morgonprommis och frukost avklarad. :) Idag regnar det ordentligt och nästan all snö är borta. Hoppas ni bara inte de blir minus innan de torkat upp ute för då blir de isgata.

Om 40 min är de dags för gymet och idag är det ryggen och magen som ska få stryk. :) Efter väntar som vanligt ett tufft 70 min spinpass på mig. Åh så skoj! :) Efter dusch och tillfixning så blir det att åka och handla ett täcke till Lilleman samt en present till min far. Kommer väl gå i ett idag antar jag. Somnar väl som vanligt under filmen ikväll med magen full av godis. ;)

Gårdagen var verkligen fullspäckad och när jag var klar med allt på kvällen så somnade jag direkt. Blev väckt efter halva idol och sedan höll jag mig vaken till halv elva iaf. ;) Tror dagen kommer bli kanon även om det är riktigt ruskväder ute. Lördagar brukar oftast bli det och idag får jag äta godis! :)

Ska försöka skriva igen i eftermiddag om hur passen gick. :) Ha en trevlig lördag! :)

Kramar C

torsdag 11 november 2010

Träning och tuff skoldag

Nu går ögonen i kors på mig kan jag lova! Har suttit och pluggat sedan jag kom hem vid sex och blev klar nu..

Dagen har varit lång. Gick ut med Lilleman vid fem som vanligt och sen väntade gymet vid halv nio. Idag körde jag veckans tredje pass, axlar och triceps. Det gick kanon och jag gjorde faktiskt PB idag med. :)
Jag körde för axlar: hantelpress, militärpress, framsida och baksida med rep i cc, baksida med hantlar och fjärilen. För triceps: dips, rep över huvudet, med hantlar och med stång i cc.

Lägger upp en bild som jag tog efter passet i förmiddags.

Dagsformen. Har inte lagt på mig något i vikt sedan jag började med kreatinet och känner mig inte speciellt vätskefylld heller. Tycker jag ser ut som jag gjorde innan jag började kuren. Eller? :)


Efter träningen väntade skolan och det arbetet lämnade jag först nu. Det är verkligen en sjukt jobbig kurs (den ena är värre en den andra) jag hållt på med idag. Bara att förbereda sig på en himla massa hemarbete. var tvungen att bli klar med detta idag då jag ska göra en ny uppgift imorgon. Man vill ju inte hamna efter..

Imorgon är det upp tidigt igen. Måste hinna städa här hemma innan skolan börjar vid tio.. Hemma från skolan vid fyra och då väntar tvätten och veckohandlingen. Hoppas jag hinner skriva något imorgon med men om inte så vet ni varför och då kommer jag igen på lördag. ;)

Kramar C

onsdag 10 november 2010

Spinning!

Det blev en mysig morgonprommis i snön imorse. Var lite svårt att gå på vissa ställen där de inte var plogat men de kändes så mycket ljusare ute med all snö. :) Dagen har spenderats i skolan. Fick gå dit och hem idag då det inte kändes säkert att cykla.

Dagens träning är 70 min tuff spinning och jag sitter omklädd och klar i soffan och väntar på att få gå om en kvart. Går dit med tänkte jag, låter cykeln stå tills snön töar bort eller de är plogat överallt.

Blev sent mellis (vid halv fem) på grund av skolan men man brukar inte få håll på spinningen ändå. Som vanligt så åt jag min vaniljyoghurt med havreringar. Gott mellis innan träning. :) Till kvällen kommer jag inte laga mat utan äta proteingröt tänkte jag. Blir sen kvällsmat då jag inte är hemma försen kvart över sju och sedan ska jag duscha, tvätta hår etc innan. Efter maten blir jag alltid en slappis så det är bäst att göra de innan. ;)

Kram C

tisdag 9 november 2010

Snökaos och en lycklig Lilleman ♥

Rätt jobbig dag måste jag säga.. När jag cyklade hemifrån så svänger en gubbe ut med bilen i världens fart precis framför mig (fast han hade en stor jävla väjningspliktsskylt framför sig och jag dessutom kom från höger..) så jag fick bromsa kraftigt. Då det var rätt halt ute så gled jag nästan in i bilen och kunde lika gärna hamnat under den. Ibland undrar man om vissa verkligen borde ha körkort? En del bilförare är verkligen livsfarliga i trafiken. :( Tur att jag cyklade väldigt långsamt med tanke på vädret, annars hade jag väl varit död nu. Förutom detta var det inte direkt en behaglig cykeltur i stormen.

Skolan har varit väldigt tuff idag med späckat korvstoppningsschema. Snöat har det gjort heeeelllaa dagen och det är blask i stan och snömassor utanför. Blir väl en morgonprommis i snö upp till knäna imorn antar jag..

Min sambo hämtade mig och cykeln idag då det inte var nåt vidare väder och cykla hem i. När vi kom hem så gick vi ut med Lilleman. Där har ni nån som älskar snö! Han var som tokig ute, länge sen jag sett honom så lycklig. :) Vågade inte ens släppa honom, ville inte att han skulle få spelet här i samhället. ;) Han kommer ha såå kul imorn på morgonprommisen! Då är vi nog ensamma ute som vanligt så då kan han springa precis hur mycket han vill. Att se honom så glad gjorde min dag. Nu väntar han på kvällsprommisen och hoppas vi ska gå ut så fort jag går förbi dörren, sötis! ♥

Nu har jag lagat köttfärssås åt min sambo. Ville inte ha det själv idag då jag åt köttfärs till lunch men jag hade looovat att laga det så jag fixade till honom iaf. :) Brist på inspiration till mig själv gjorde att jag åt proteingröt och efter föll jag för frestelsen och gjorde egen vaniljyoghurt med havreringar. Nu är jag mätt kan jag säga. ;)

Dags att lägga sig i sängen, kolla TV och vila magen. ;)

Kram på er /C

Snöstorm

Idag blev det mogonprommis i snöstorm. Vilket håll jag än gick åt så blåste det rakt in i ögonen, såg inte ett skit! :( Lilleman fick vara mina ögon då han inte verkade vara lika besvärad som jag. Han kom upp och gick fot så fort han såg någon, tur de för jag såg ingen försen de nästan var brevid mig.

Igår kväll lagade jag en riktigt god kvällsmat förresten, tacopizza, det var verkligen jättegott! Den nyttiga grova degen med massa gott på. Både jag och min sambo älskade de. :)

Nu har jag ätit frukost och väntar på att gå till skolan. Cykla i de här vädret är ju livsfarligt, får köra riktigt försiktigt så jag inte kör på någon. Idag är det vila från träningen. Kommer att vara i skolan hela dagen och sen är det bara slapp när jag kommer hem. :)

Ha en bra dag i snöstormen! :)

Kram C

måndag 8 november 2010

"Vad stark du är för att vara tjej"

Även denna vecka så sprack min deal med mig själv om att inte träna mer än 3 dar i rad.. Tyvärr så måste jag anpassa min träning efter mitt nya schema och då får jag ta mina pass när jag kan och inte alltid på de dagar som jag önskar. På kvällarna är det alldeles för mycket folk som tränar på gymet och att sitta och vänta 15 min på grejerna är inte riktigt min grej..

Imorse var jag och Lilleman ute tidigt som vanligt. Det var riktigt kallt ute, minus 8 grader, så jag fick klä på mig ordentligt. Hela förmiddagen spenderades i skolan och jag kom hem till tolv (skulle kommit hem ett men vi blev klara en timme tidigare :)). Jag kastade i mig en proteindrink och en tallrik gröt till lunch. Det är lättsmält och jag kan träna ganska snart efter att jag ätit det vilket passade bra idag. Ingen optimal lunch kanske men ibland får man ta det som det blir.

Efter "lunchen" blev de prommis med Lilleman och vila fram till ett då jag drog till gymet. Idag blev det bröst, biceps och mage som fick stryk. Gjorde faktiskt en del PB den här veckan också. :) På gymet var det endast smågrabbar som drog för kung och fosterland i vikterna. När jag stod och körde bicepscurl med 16 kilos hantlarna så kom en liten kille fram och sa: Vad du är stark för att vara tjej" Det tog jag som en komplimang. :) Han var inte gammal och kämpade själv med 11 kilos hantlarna. Flera av smågrabbarna härmade mina övningar och lillkillen som kom fram till mig bad mig visa bamsecurl för honom. Idag var alltså en ganska rolig dag på gymet (det är de ju alltid men lite extra) då jag fick känna mig stark och kunnig för en gång skull. :) Jag tycker inte själv att jag är speciellt stark så det var riktigt kul. :)

Övningarna jag körde idag var för biceps: curl med hantlar, bamsecurl och med stång i cc, bröst: bänkpress, hantelpress och flyes i cc, mage: crunches i maskin, abcoastern och crunches i cc. Efter styrkepasset så körde jag fullt ös på Crosstrainern i 20 min. Högsta möjliga tempo med ganska hög belastning. Ju tuffare konditionsträning du kör desto mer förbärnner du. :) Då jag endast kör 20 min så kör jag nästan alltid i ett högt tempo för att få ut så mycket som möjligt av tiden. Sen kör jag inte konditionsträningen enbart i förbränningssyfte utan vill även hålla min kondition på en hög nivå. För att man ska klara detta så måste den underhållas och man måste även pressa sig själv för att få bättre kondition.

Borde ta och plugga nu i eftermiddag men jag vet inte om jag orkar.. Ingen bra idé att skjuta på det, kanske kan börja lite iaf..? Hoppas ni har en bra måndag! :)
Kramar C

söndag 7 november 2010

Benpass

Nu har jag varit på gymet och piskat mina stackars ben. Gick helt ok men jag kände att jag åt lunch lite väl nära inpå då jag mådde lite illa stundtals. Kan göra det just när jag kör ben har jag märkt. Jag värmde upp med 5 min jogg på löpbandet och sen körde jag utfall, knäböj, "gynstolen" för insida lår, baksida lår vid ribbstolarna med viktskiva, legcurl och benpress. Efter passet staplade jag mig bort till löpbanden och sprang 20 min. Tycker det känns bättre i benen när man sprungit lite efter passet, då släpper spänningarna och man känner sig inte lika sliten efter. I början är det såklart svårt och tungt att springa men det släpper snart. Prova! :)

Hittade ingen bra mössa på stan men på nätet så har beställt hem en nu. Hoppas den kommer fram fort men med min tur tar de väl två veckor. :( Nu är de snart dags att gå ut med Lilleman igen och sen väntar matlagning och TV-tittande resten av kvällen. bara att njuta av de sista timmarna innan helvetet börjar igen imorn..

Kram C

Kylig söndag

Idag är det kallt ute igen, 3 minus. Gick ut på morgonprommisen med Lilleman vid tjugo över sex, ordentligt påbylsad. :) Vi gick den längre prommisen till skogen och spåret idag igen, tror det blir vår nya söndags-runda. Kul för Lilleman att få gå på lite olika ställen och han älskar verkligen skogen. Vad han sprungit idag, fullt ös medvetslös hela rundan på mellan 15 och 16 km. Nu ligger han här brevid som en slagen hjälte. :)

Idag tänkte jag gå på stan en sväng och försöka hitta en bra mössa. Har faktiskt ingen nu och det är jobbigt att behöva gå med luva på sig varje gång det är kallt. Blir ju bara oftare och oftare nu när vintern är på väg. Hörde att det skulle bli 8 minus imorn bitti så de är bäst man är förberedd. :) I eftermiddag blir det träning igen. Sista passet för veckan, ben, står på schemat.

Passet igår gick jättebra och jag gjorde några PB igen. Kreatinet fungerar tydligen bra på mig vilket jag är glad över. Här ska byggas! :) Maten igår var allt annat än nyttig men de var ju tänkt att jag skulle äta halvt ihjäl mig så jag inte blir nåt sugen i veckan. ;) Åt McDonlads till lunch, fika med två vaniljmunkar, godis, kvällsmat bestående av pizza och sedan ännu mer godis. Åt på mig två kilo (!) och det gjorde rätt ont i magen när jag somnade. ;)

Skönt med ny dag och bättre matvanor igen! :) Hoppas ni får en skön söndag i solen! :)

Kram C

lördag 6 november 2010

Älskade lördag!

Nu är den här, bästa dagen på hela veckan! :) Det gick som en dans på rosor att gå upp imorse och morgonprommisen gick i högsta möjliga tempo utan att det kändes tungt en enda gång. :) Nu har jag druckit protein och ätit min gröt och väntar på att få gå till gymet om 40 min när de öppnar. Ett tufft ryggpass med efterföljande 70 minuter spinning står på schemat. Bästa spinledaren med tuffaste passet och bästa musiken på lördagar, bara det gör mig gladare än gladast. Att jag är helt ledig från allt skolarbete gör det inte sämre. Fick veta betyget i den ena av de avslutade kurserna igår, VG. :)

Efter all min träning så blir det att åka till McDonalds med min sambo och det ska även inhandlas diverse saker. I eftermiddag så blir det att hälsa på mormor en sväng. Kvällen kommer att spenderas hemma med mina två favoriter och en STOR godispåse framför en (förhoppningsvis) bra film. :) Kan de bli bättre? Tror inte det! :D

Ha en underbar dag allihop!! :)

Kramar C

fredag 5 november 2010

Jag är bara tvungen..

..att lägga upp en bild efter den gigantiska lunchen jag nyss åt med min man och svärfar.. Håll tillgodo!



Svårt att kontrollera mig har jag, jaaa! Ser ni nån skillnad från bilden i inlägget innan idag kanske? Som ni ser så åkte mysbrallorna på illa kvickt när jag kom hem, resår är fina grejer de. ;)

Så här fin och rund mage får man om man stoppar i sig en lunch bestående av en halv fläskfilé och 14 potatisar med sås + en massa sallad. Nu kanske jag överdrev något men de var en jäkla massa mat. Åt dubbelt så mycket som min sambo och svärfar, de undrade om jag skulle äta för hela veckan, haha! ;)

Jag var så hungrig så ni anar inte, brukar ju äta lunch vid tolv så jag skyller på det. Nu lär jag väl klara mig till kvällsmaten utan att behöva gå hungrig iaf. Vill ju bygga muskler och då behöver man ju mat. Äta bör man annars dör man! Nä, nu kommer jag med så många undanflykter så det är bäst jag lägger av. Ska nog ta en tupplur mellan maskinerna, känns tungt att gå i trapporna nu. Haha! ;)

Kram på er!!

Axlar och triceps

Idag har jag varit driftig som oftast på fredagar. Jag började med en tidig morgonprommis och sedan storstädade jag här hemma. Direkt när jag blev klar så gick jag till gymet och körde ett stenhårt axlar/ triceps-pass. :) Det gick bra och jag gjorde tom PB i några övningar. :) Jag körde hantelpress, militärpress bakom huvudet, baksida axlar med hantlar och rep, framsida axlar med rep och fjärilen för axlarna. Dips, rep över huvudet, rak stång i cc och hantlar för triceps. :) Efter passet som tog 1 timme och 10 min så sprang jag på löpbandet 20 min, 15 av dessa körde jag HIIT. Nu är jag helt färdig kan jag säga! :)



Dagsformen efter lite för mycket "efter-träningen- mat". Jag kan inte kontrollera mig själv ibland, hehe! ;)

Ska vila någon timme och sedan kommer min sambo och svärfar och hämtar mig för en lunch-dejt. Direkt när jag kommer hem väntar tvätten på mig. Lakan idag så de kommer ta sin lilla tid.. I eftermiddag blir det veckohandling som vanligt.

Visst kopplar jag av på min lediga dag? Ha ha! Skämt osido, även om fredagar oftast innebär en himla massa att göra för min del så älskar jag dem. Ikväll blir det ju fredagsmys! :) Snart lördag också, då väntar allt det goda på mig. ;)

Kramar C

torsdag 4 november 2010

Ledig!

Nu är jag hemma från skolan och är alltså klar med två kurser. Ledig fram till måndag då de nya börjar. Ska bli såå skönt att bara vara hela helgen. :) Imorgon väntar diverse hemmasysslor men även träning, hoppas de går bra och inte armen säger ifrån. Känner inget i den nu men har heller inte belastat den något så de är svårt att veta om den är bra eller inte än..

Är trött som tusan nu, var uppe redan kvart i fyra imorse för att hinna gå med Lilleman innan skolan. Vila från träningen idag för sen ska jag köra tre dagar i rad är det tänkt. Kvällen ska bara spenderas framför TV:n utan några krav. :)

Hoppas helgen bjuder på nåt mer skoj än träning, inget är inplanerat men ska inte ut iaf. Orkar inte att gå på krogen känner jag så skjuter på det ett tag till. ;) Längtar till lördag och allt mitt goda som jag ska äta då så något har jag allt att se fram emot. ;)

Kramar C

onsdag 3 november 2010

Min alldeles egna vaniljyoghurt

Dagen har verkligen varit slapp, pluggade på förmiddagen men sen har jag varit helt ledig. Förberett ugnsgrönsaker till kvällsmaten är praktiskt taget de enda vettiga jag gjort, hehe. ;)

När jag tränar spinning vid sex så blir de mat så sent (ca halv åtta) så då måste jag äta ganska mycket mellis för att orka. Idag gjorde jag min egna underbart goda vaniljyougurt. :) Jag använder mig av lätt naturell yoghurt som jag blandar i lite kesella i och sedan vaniljpulver och sötningsmedel efter behov. Med detta äter jag sedan havreringar utan socker. Man kan äta bara kesella med vaniljpulver och sötning också men det går inte med flingor el liknande i då det är så tjockt. Jag behöver kolhydrater innan passet om jag ska orka köra på i mitt höga tempo. :) Mitt mellis innehåller inget socker och mycket protein så man håller sig mätt länge, perfekt helt enkelt. :) Jag äter en ordentlig portion såklart, jag är ju inte liten i maten direkt. ;)

Snart är det dags att gå ut och gå med Lilleman och sedan väntar spinpasset vid sex. Morgondagen kommer sedan att spenderas i skolan men sedan är jag ledig till måndag. Då börjar helveteskurserna som kommer hålla på till januari. Positiva klubben har möte! ;)

Kram C

Skadad?

Nu är morgonprommis och frukost avklarad. Jag har bestämt mig för att gå på spinningen ikväll istället för gymet under dagen. Har ont i min högra underarm efter biceps-passet i måndags så jag tycker det är bäst att vila den till fredag. Kände inget igår under dagen men sen hade gjorde det jätteont när jag skulle lyfta ut gratängformen ur ugnen igår kväll. :( Måste skadat mig under passet men vet inte vad jag gjort, hoppas det hinner gå över till på fredag för då tänkte (läs måste) jag köra på igen.

Idag ska jag plugga lite men annars har jag inget inplanerat. Det känns skönt kan jag lova, det har varit mycket de senaste dagarna. Har sovit väldigt lite de senaste tvä nätterna så jag tänkte vila lite extra idag. :)

Kollade in schemat för nästkommande veckor fram till jul och det är verkligen fullspäckat. Vet inte hur jag ska få in all min träning, kanske inte ens går alla veckor. :( Man får köra så gott det går helt enkelt och hoppas att det löser sig. Fattar inte hur jag ska hinna plugga hemma också när vi har så sjukt mycket schemalagt. Det är ju faktiskt inte meningen att man ska sitta mer än 40 h totalt i veckan med båda kurserna. Det funkade ju inte alls på de som varit nu och då har jag ändå haft betydligt mycket mer schemafritt än vad jag kommer ha från och med nästa vecka.. Bara att stå ut, i juni är skiten klar! :)

Ha en kanondag allihop! :)

Kram C

tisdag 2 november 2010

Motgångar

Idag har inte varit nån bra dag, mycket motgångar. Det började redan imorse med Lilleman som inte uppförde sig på morgonprommisen. Dagen i skolan har sedan varit ganska jobbig och de hela slutade med en eftermiddagsprommis i spöregn. De hade ju inte börjat när jag gick ut så inga regnkläder hade jag på mig heller. :( Nu är jag trött och sliten psykiskt och känner bara för att lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet..

Jag har iaf tagit mig i kragen och börjat fixa kvällsmat. En go och nyttig broccoligratäng står i ugnen, nu är det bara att invänta att den ska bli klar och att sambon ska komma hem från gymet. Blir vila från gymet för min del idag så dagens träning har bara bestått av morgonprommis och cykling 8 km till skolan och desamma hem.

Borde kanske ta och lägga ett gympass imorgon på dan då jag är ledig men vi får se hur de blir. Har rätt ordentlig träningsvärk här och var och sen är jag sugen på spinningen imorn kväll. Grejen är att jag är i skolan hela torsdagen med så om jag inte kör ett pass imorgon så blir de träningen hela helgen som vanligt. Då blir de klurigt med en ev utgång i helgen, tränar aldrig bakis. Inte för att jag är sugen på att gå ut ändå iof men de kanske hade varit skönt att göra något när man kan.

Vilket deppinlägg det blev. Lovar och va på g imorn igen. Hoppas ni haft en bättre dag än jag!

Kram C

måndag 1 november 2010

Kreatin och PB :)

Började dagen som vanligt med morgonprommis och frukost i vanlig ordning. Runt nio gick jag till gymet för att köra biceps & mage. Idag bröt jag min "aldrig träna mer än 3 dar i sträck"-regel men var tvungen. Hinner inte träna imorgon då det är en massa i skolan så jag fick ta morgondagens pass idag istället. Började med kreatinet idag också. Antingen så gjorde de direkt verkan eller så inbillade jag mig så jag blev bra mycket starkare än vanligt. Gjorde PB i nästan alla bicepsövningarna och lyckades även göra två set med 16 kiloshantlarna. :) Efter passet så körde löpte jag 20 min på löpbandet. Tog det ganska lugnt idag då det var min fjärde dag i sträck plus att träningsvärken i benen börjat komma ordentligt. ;)

Nu är jag nyduschad och ska snart börja fixa till mig lite inför skolan. Äter lunch hemma idag då vi börjar efter lunch. Kommer att cykla till skolan (ca 8 km) och det lär väl kännas lite i benen antar jag. Värre är de troligtvis när jag ska hem. ;)

Jag gillar verkligen inte att vi dragit tillbaka klockan. För min del kan de gärna vara mörkt på morgonen, värre när de är mörkt redan fem på eftermiddagen tycker jag. Känns som kvällen kommer allt för tidigt. :(

Dags att ta tag i allt nu då.. Ha en bra dag! :)

Kram C