- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

lördag 26 februari 2011

Nya formbilder

Träningen gick jättebra och här kommer de utlovade bilderna. Ber om ursäkt för kvalitéten. Blir inte så bra på min nya lur som sagt..



Syns det att jag växt 1 cm? ;) Det blir extra suddigt när man ska försöka spänna. Jäkla touchscreen, haha! ;)

O ännu suddigare när man ska försöka stå snyggt samtidigt! :S

Nu är det dags för lunch för min del! Ha en underbar dag allihop! :)

Kramar C

Hård träning & komplimanger- det gillar vi! :)

Igår gick dagen i ett så jag hann inte skriva. Var i alla fall på gymet och körde axlar och tricpes. Träningsvärken efter ryggpasset var helt sjuk så jag var lite orloig över hur jag skulle klara av att köra hårt men det gick! :) Efter styrkan så körde jag 20 min på löpbandet. Fick en så fin kommentar av en karl på gymet. Han kom fram till mig och sa att jag hade så fint tränad kropp och att det syntes att jag hade tränat hårt och länge. "Musklerna speglar sig på din kropp när du rör dig" sa han. Jag blev så glad! Vilken snäll farbror! :) Förutom träningen hann jag med att städa, tvätta, luncha med min kompis, shoppa, handla och gå åtskilliga prommisar med Lilleman. Som sagt, en fullspäckad dag! :)

Nu har jag varit ute på morgonprommis som vanligt och ätit min frukost. Snart är det dags att gå till gymet för att köra veckans sista pass, framsida ben och mage. :) Blir 70 min spinning efter som vanligt. Till kvällen blir det fest och utgång så morgondagen kommer bli riktigt lugn.. :) Efter hård träning flera dagar i sträck så har jag ordentlig träningsvärk i hela överkroppen. Värst är det i ryggen som fortfarande värker ordentligt skönt. :) Härligt med ordentlig träningsvärk, då vet man att man gjort bra ifrån sig! :)

Tog lite formbilder igår, ska försöka hinna lägga upp dem lite senare idag eller imorgon. Hinner inte lägga in dem i datorn nu!

Ha en underbar lördag! :)

Kram C

torsdag 24 februari 2011

Min ketchup

Istället för ketchup så gör jag alltid en kvargröra som smakar godare, ger mer protein och innehåller självklart inget socker (som ketchup gör). Här kommer det enkla receptet! :)

Ketchup a´la C

Valfri Kvarg ca 1/2 burk
Valfri Tacosås (vilken styrka du helst önskar, jag brukar använda medium)
Lite salt

Jag börjar med att hälla i kvargen i en skål och späder sedan denna med tacosåsen till jag får den styrka och smak som jag vill ha. Därefter tillsätter jag lite salt. Klart! :)

Kram C

Rygg & baksida ben

Imorse provade jag Tartarusen innan morgonprommisen istället för min vanliga dos av Loose It som jag brukar ta innan promenaderna. Jag vet inte om det är inbillning men jag tycker att det piggade upp lite extra. Vi får se med tiden. :) Jag skulle inte vilja påstå att jag blev mindre hungrig av dem dock, i och för sig så fungerar nog inget mot min hunger, hungrigare tjej får man leta efter. ;)

Dagens träning blev rygg och baksida ben. Första gången på flera veckor som jag kör detta på mitt vanliga gym. Passet gick riktigt bra och jag tog i för kung och fosterland hela passet. Övningarna för ryggen körde jag i superset med minimalvil mellan övningarna. Kör alltså alla ryggövningar i ett sträck och sedan 4 set baksida ben där jag vilar mellan seten. Jäklar vad det tog, känns verkligen ordentligt i ryggen redan nu! Jag känner att jag blivit starkare efter att ha kört med min sambo i några veckor, känns riktigt bra! :)

Övningarna jag körde var:

Rygg
Chins med smalt grepp 3 set PB
Ryggresningar i maskin 4 set
Latsdrag 4 set
Rodd 4 set PB
Enarmsrodd med hantel 4 set

Baksida ben
Sittande legcurl 12 set

Jag körde även 3 set raka marklyft som tar på både baksida ben och rygg. Anledningen till att jag nästan bara kör sittande legcurl för baksida ben är att jag tycker att jag får bäst kontakt i den övningen. Kontakt är ju det man hela tiden strävar efter så jag kör fler set i den maskinen istället. Så fort jag får in snitsen på raka marklyft ordentligt så ska jag köra mer på den övningen. Idag är jag mycket försiktig med vikterna jag lägger på så det tar inte allt för mycket än så länge. ;)

Efter styrkan blev det 20 svettiga minuter på crosstrainern. Känns skönt att ha kommit igång med konditionen efter styrkan igen. :)




Resterande del av dagen har spenderats framför datorn med en massa plugg. jag är nu klar med det jag ska göra denna vecka så morgondagen kan helt ägnas åt hemarbete, shopping och lunch med min kära vän. :)

Kramar C

onsdag 23 februari 2011

Magsjuka

Nu har det varit riktigt kass uppdatering på senaste tiden, sorry! Tränade i alla fall i lördags och det gick ok även om jag kände mig trött i kroppen. Körde på mitt bästa i alla fall och klarade mig utan att sänka vikter i styrkan eller motstånd och intensitet på spinningen. Däremot var jag helt färdig när jag gick hem.. Brukar återhämta mig fort hur hårt jag än tränar men i lördags tog det lite längre tid än vanligt. Vägen hem var lång på darrande ben, hehe! ;)

I söndags blev det utflykt till mitt gamla landställe och där gick jag, min smabo och Lilleman en lång promenad i skogen. Riktigt skönt att va ute i kylan och solen även om det var rätt tungt att pulsa i djupsnö. :) På söndagsnatten började jag må riktigt dåligt och sov inte ett skit. Fick springa på toa hela natten så någon morgonpromenad på måndagen var inte att tänka på. Jag var riktigt dålig och varken åt eller drack något försen på eftermiddagen. Fick inte i mig mycket den dagen men det lilla jag åt på kvällen lyckades jag behålla i alla fall. Tisdagen var riktigt tuff för jag hade verkligen ingen energi! Gick upp för att gå en långis med Lilleman som vanligt men det gick verkligen inte! Kände mig som 90 år och orkade verkligen ingenting. Det fick bli en kort runda på ca 2 km och det kändes kan jag lova! :( Åt i alla fall på så gott jag kunde igår vilket gjorde att jag var i någelunda form imorse igen. :)

Började dagen med den vanliga morgonprommisen och det gick an även om jag inte riktigt hade samma tempo som vanligt. Trälade även iväg till gymet på förmiddagen (envis som jag är..) och körde bröst och biceps. Passet gick helt ok och jag lyckades till och med slå mitt förra PB i scottcurlen. :) Efter styrkan skulle jag inte kört någon kondition egentligen men jag kunde inte låta bli.. Det fick bli lugn löpning på bandet i 20 min som avslutning på passet. :) Känner mig faktiskt mycket bättre efter att ha få tränat idag. Har varit riktigt deppad av att ligga sjuk, att inte få träna är verkligen en pina för mig.

Nu blir det träning fyra dar i sträck för att jag ska hinna med alla muskelgrupper denna vecka. Eventuellt blir det utgång (har lovat men vill inte!!) på lördag så då går söndagen bort.

Förutom detta så pluggar jag för fullt nu för att hinna med att skriva klart min rapport om praktiken denna vecka. Dags att sätta fart igen! :)

Kramar C

fredag 18 februari 2011

Ledig dag

Idag har jag varit ledig eftersom praktiken är slut och jag har bestämt mig för att börja med rapporten först på måndag. Fast jag varit ledig så har dagen gått i ett.. Började med morgonprommis vid fem och sedan var det frukost och dags för gymet. Idag var det axlar och triceps, övningarna jag körde var:

Axlar
Hantelpress 4 set
Ovansida axlar i maskin 4 set
Baksida axlar med rep i cc 5 set
Framsda axlar med rep i cc 4 set

Triceps
Dips 4 set PB
Framåtlutad med hantel 3 set
Rep i cc 4 set

Det var riktigt roligt att köra på mitt vanliga gym igen. Här är jag hård, grov och stark i jämförelse till de flesta. På min sambos gym är jag ett myrpiss i havet då det är det stället med mest kött per m² i hela stan, haha! ;) Var skönt att få känna sig lite speciell. ;)

Efter styrkan blev det 20 min i högt tempo på crosstrainern, kändes skönt att få köra lite kondition igen. :)

Efter gymet så har jag städat, gått med hunden. lagat mat och ätit samt börjat med tvätten. Nyss åt jag mellis, smal "äppelkaka". De var så himla gott! Ni måste prova!

Smal äppelkaka

1 äpple
Kanel
En burk kvarg av valfri sort
Ekologiskt vaniljpulver (utan socker)
Lite sötningsmedel av valfri sort

Man tar ur kärnhuset ut äpplet och skivar upp det i tunna skivor som man lägger på en tallrik och strör över rikligt med kanel. In i mikron i 2 min på högsta effekt. Därefter blandar man kvarg med ekologiskt vaniljpulver och sötningsmedel efter behag.
Ta ut äpplet ur mikron och klicka på kvargsåsen. Ät och njut! Kanongott och nyttigt! :)

Nu kommer snart min sambo hem och då ska vi fixa matlista för nästa vecka och sedan åka och storhandla.

Ha en underbar fredag allihop! :)

Kramar C

torsdag 17 februari 2011

Torsdag som är som en fredag

Idag blev det rygg och baksida ben på min sambos gym. Fick till ett riktigt kanonpass idag med flera PB:n, nöjd! :) Idag var min sista dag på praktiken så det är som en fredag. Ska bli såå skönt att inte behöva knalla fram och tillbaka till jobbet 4 ggr per dag. :)

Imorgon så ska det städas och tvättas här hemma. Ska även gå till mitt vanliga gym på förmiddagen och köra söndagspasset, axlar och triceps. Lika bra när jag är ledig så kan jag ta en vilodag på söndag istället. :) Nästa vecka är det rapportskrivande som gäller och då kommer jag vara hemma, skönt för Lilleman som varit ensam mycket de senaste veckorna. :)

Nu är det mys framför TV:n som gäller resten av kvällen!
Kramar C

onsdag 16 februari 2011

Varför jag sällan dricker alkohol..

Alkohol förbränns i levern och levern är också vårat största fettförbränningsorgan. Så länge det finns alkohol att förbränna så förbränner levern detta och inte fett. Detta klingar inte bra tillsammans med att man ofta vill äta skit när man dricker och även dagen efter.. Även om man äter bra så är din fettförbränning avstannad så länge du har alkohol i kroppen vilket inte är att eftersträva om du vill gå ner i vikt. Man blir alltså tjock av att dricka mycket alkohol.. ;) För mig går träningen dåligt i flera dagar efter en "fylla". Att jag blir väldigt bakis är också en anledning till att jag tänker till två gånger innan jag dricker.

Alkoholens effekter på din träning
  • Förlora styrka så du inte kan bygga muskler effektivt
  • Lägga på dig fett. (Din kropp förbränner alkoholen till energi i första taget och förbränner inte fett och kolhydrater som du äter som sedan kommer omvandlas till fett eftersom de inte används till energi.)
  • Din reaktionsförmåga försämras drastiskt.
  • Du blir uttorkad, en grund för rynkor, torr hud och knallgult illaluktande urin
  • Dina muskler växer inte
  • Din sömn blir missanpassad ( Du får inte tillräckligt med återhämtning för att dina muskler ska tillfredsställas.)
  • Vitaminer och mineraler kommer inte tas upp ordentligt av din kropp och du kommer att bli utan dessa vilket kan drabba ditt immunsystem
Undvik att dricka alkohol för att få ut så mycket som möjligt av din träning, oavsett om du vill bygga muskler, förbränna fett eller både och! :)

Kram C

Fettförbrännare

Passet igår gick väl sisidär igår.. Kände att jag hade dåligt med motivation redan innan jag gick till gymet och då brukar det sällan ändra sig under passets gång.. Kände mig väldigt trött och sliten i kroppen och fick kämpa rejält för att hålla mig på samma vikter som veckan innan. Jag lyckades och det tackar jag bara min järnvilja för, min kropp arbetade emot mig igår..

På kvällen blev det en ny beställning från Gymgrossisten. Var inte många dagar sedan vi fick hem den förra men nu var det dag igen, haha. Va pengar jag lägger på proteinbars, proteinpulver och tabletter, haha! Denna beställning var i vilket fall på nytt protein, nya bars, omega 3 och en ny fettförbrännare, Tartarus.

På gymgrossistens hemsida står det detta om Tartarus:

TARTARUS är den perfekta fettförbrännaren. Ursprungligen utvecklades Tartarus för fitnessmodeller och tävlande men nu finns den tillgänglig för alla som vill optimera sin fettförbränning samt gå ned i onödig vätskevikt. TARTARUS är alltså både fettförbrännande, energigivande samt en mild naturlig och säker diuretika (vätskedrivande).

TARTARUS är resultatet av ett samarbete mellan BMR Sports Nutrition och forskare från både Harvard och MIT.

TARTARUS innehåller en mängd effektiva fettförbrännande och energigivande komponenter.

Citrus Aurantum (Synefrin)
Synefrin kommer från citrusfrukten och är ett mycket effektivt alternativ till efedra när det gäller att höja ämnesomsättningen, utan att ge negativa bieffekter som förhöjt blodtryck eller hjärtklappning. Synefrin har även en muskelsparande effekt och ökar energin på bekostnad av kroppsfett samt har starka aptitdämpande egenskaper som är väldigt bra vid kalorirestriktiva dieter.

Koffein
Koffein är en stimulant av det centrala nervsystemet vilken som ger en ökad energiförbrukning och hjälper till att frisätta fett från fettcellerna vilket leder till ökad fettförbränning. Koffein har även förmågan att motverka trötthet och öka vakenhet.

Grönt te-extraktForskning visar att grönt te höjer energiförbrukningen i kroppen kraftigt vilket leder till ökad fettförbränning. Grönt te har även vistas sig kunna reglera glukosnivåerna samt har aptithämmande effekter. Det innehåller även epigallocatechingallat (EGCG), en stark antioxidant som hjälper till att stärka immunförsvaret.

Grapefrukt-extraktGrapefruktextrakt är rikt på antioxidanter och stärker immunförsvaret under perioder när kroppen är under extra hård belastning som t.ex. under diet. Grapefrukt innehåller en grupp kemikalier, furanocoumarinerna, som hämmar leverenzymet CYP3A. CYP3A bryter ner en lång rad kemiska ämnen och påverkar därför effekten på läkemedel, kosttillskott och örtpreparat. Hämmas CYP3A kan nivåerna av de aktiva ämnena bli högre och effekten av dessa förlängs i kroppen.

Chocamine
Chocamine popularitet som viktminskning tillskott växer i rasande takt. Chocamine är ett kakaoextrakt som ökar energin, fettförbränning, dämpar aptiten och fungerar som en sexuell stimulant. Chocamine är even en mild vätskedrivare som hjälper dig avlägsna vätska från kroppen.



Alla omdömen var riktigt bra så jag tyckte det var värt att prova denna produkt. Äter ju som en häst så det skulle inte skada lite om hungern la sig en del så jag kan börja äta normala mängder mat. ;) Ligger ju fortfarande 2 kg plus sen innan jul och känner mig inte alls lika fit. Jag vet att det inte finns några mirakelkurer för att förbränna fett, endast hårt arbete och diciplin gäller, men dessa kanske kan hjälpa mig på traven? Nu är de i alla fall beställda och kommer om några dagar. Ska utvärdera tabletterna när jag använt dem ett tag så får vi se om det gett något! :)

Idag är det dags för 70 min spinning som vanligt på onsdagar. :) Det ska bli riktigt skönt att köra slut på kroppen, ser fram emot det! Näst sista dagen på praktiken idag. På fredag ska jag vara hel-ledig och veckan efter blir det hemarbete med rapporten om praktiken. Skönt att slippa gå el åka någonstans på en hel vecka! :)

Ha en underbar dag!! :)

Kramar C

tisdag 15 februari 2011

Dålig uppdatering..

Jag veet! :( Kan inte skylla på att jag haft så himla mycket att göra, snarare mindre saker att skriva.. I vilket fall så gick lördagsträningen bra. På söndagen så blev det axlar och triceps med 20 min efterföljande kondition på crosstrainern. :) Jag lyckades köra slut på mina stackars axlar och triceps rejält för träningsvärken är inte att leka med..

Morgonpromenaden blev 1,5 km längre än vanligt imorse. Känner mig inte hårdast i Sverige om vi säger så.. Lika bra att knalla lite extra tänkte jag. Tanken var god men de där extra 10 minutrarna sömn hade jag nog behövt idag känner jag nu.. Får kämpa för att hålla mig vaken.. :S

I eftermiddag är det biceps, bröst och mage som står på schemat. Kommer nog knappast att gå så bra med bröstträningen med denna värk från helvetet i triceps men jag ska göra mitt bästa. Måste köra passet idag för imorn är det åter dags för spinning igen så då hinner jag inte.. Har ju fyra styrkepass att hinna med denna vecka så det får bli kör varje dag nu fram till lördag. Hade tänkt att va ledig från det vanliga passet på söndag så det passet måste köras på fredag istället. Nu blev det rörigt! Ha ha! ;)

Ha en underbar dag allihopa! :)

Kram C

lördag 12 februari 2011

Gymtime! :)

Så var det äntligen lördag! :) Idag var det en riktigt kylig morgonprommis i minus 13 grader. Både jag och Lelleman var påbylsade så vi frös inte. Det är ändå på något sätt skönare att gå utan tjock vinterjacka med tre tröjor under, man känner sig lite osmidig! ;) Igår köpte jag rågflingor som jag provade att göra gröt på imorse (jag gillade ju aportflingorna som var 50 havre och 50 råg), gröten smakade ju likadant men det var mer tuggmotstånd. Vet inte riktigt om jag gillar det eller inte än, haha! ;) De är i alla fall nyttigare än havreflingorna. Kanske blandar lite och gör mina egna sportgryn i fortsättningen. :)

Snart är det dags att byta om och gå till gymet. Idag står framsida ben och mage på schemat. Känner mig lite trött efter ytterligare en vecka med sömnbrist men jag ska göra mitt bästa även idag. Efter styrkan är det 70 min spinning med en vikarie för min vanliga favvoledare. Han har åkt till fjällen, detta gillas INTE! Hoppas vikariens pass är bra men det kan omöjligt vara lika bra, har varit på hans vanliga korta pass innan. Träna ska jag i vilket falll, behöver lite kondition nu när det är brist på detta i veckorna. Resten av dagen ser nog ut som de brukar på lördagarna, mycket mat och godis. :)

Hoppas ni får en underbar dag i kylan!! :)

Kram C

fredag 11 februari 2011

Fredag!!!

Dagen började med en morgonprommis i snöblask. Det kom en jäkla massa snö iogår och sen var det nollan hela natten så det började smälta direkt. Efter fem minuter var jag helt dyngsur om fötterna men det var bara att härda ut hela rundan. Under dagen har det snöatr ännu mer och det blåser rejält så det är inget mysigt väder ute direkt.. Går ju till jobbet och sen hem på lunchen för att rasta Lilleman och det var ett projekt idag kan jag lova! Inte plogat nån stans och snönblåste i ögonen så jag såg knappt vart jag gick. Har lyckats övertala min sambo att hämta mig efter jobbet idag i alla fall så jag slipper gå så mycket mer idag. Har jag tur så går han eftermiddagsprommisen med Lilleman också, haha! ;) Morgonprommisen imorgon blir väl ett mission from hell men de ska väl gå det med! :)

Passet igår gick väl sådär. Kände mig lite distraherad och omotiverad. Körde i alla fall slut på ryggen och baksida ben men sket i konditionen efter. Hade ingen motivation till det och då blir det inget. Syndade igår och åt en semla på eftermiddagsfikat på jobbet med. Kunde inte tacka nej när de gått och köpt en åt mig, bara att hugga in. Känner mig inte direkt mager nu för tiden men de får vara ett tag. Tänker börja med konditionen efter styrkan i alla fall så fort praktiken är slut. Kanske tar tag lite mer i kosten med, vi får se. Till sommaren ska jag i alla fall vara i mitt livs form! ;)

Imorgon är det godis och fetmat igen så jag lär väl inte känna mig smalare då, haha! ;) Ser fram emot det! :)

Ha en underbar fredag allihop!

Kram C

torsdag 10 februari 2011

Jag växer! :)

Igår blev det 70 min spinning som vanligt och passt gick bra! :) Nu är morgonprommis och frukost avklarad. Blev klar lite tidigare än vanligt idag så nu väntar jag på att gå till jobbet. Porten öppnar inte förren 8 och jag har ingen nyckel så det är ingen idé att gå för tidigt.

I tisdags kväll mätte jag min arm igen för att se om den växt något sedan sist och det hade den! 1 cm utan pump, kanon ju! :) Kommer inte riktigt ihåg när jag mätte senast men det var nog en två månader sedan. Finns säkert info här i bloggen men jag orkar inte gå igenom den nu. Känns i alla fall skönt att träningen ger resultat! :)


Gammal bild, har inte hunnit ta nya denna v.. Betvivlar att min centimeters växning kommer synas på bild ändå, haha! ;)

Ikväll blir det rygg och baksida ben med min sambo som vanligt på torsdagar. Köpte mig nya handskar i helgen som jag ska prova idag. Jag brukar få så ont i händerna när jag tar i mycket i dragövningar. Kommer säkert bli mycket bättre med handskar. Har provat dragremmar men det hjälper mycket lite.

Nu är det dags att dra sig till jobbet! Han en underbar dag allihopa! :)

Kram C

tisdag 8 februari 2011

Confession

Idag är jag riktigt trött. Kändes ordentligt imorse på morgonpromenaden. Passet igår gick helt ok men de var alldeles för mycket folk på gymet. Jag kunde inte köra allt jag ville då det var mycket upptaget. Körde i alla fall 3 övningar per muskelgrupp och hade bra med kraft. Detta var nog sista gången jag tränar en måndag. Det är alltid mest folk som tränar på måndagar, "efter helgen ångest- dagen" brukar jag kalla det. De finns många som bara tränar måndagar och "börjar om" på ny kula varje vecka. ;)

Idag har jag i vilket fall vilodag. Kan nog behövas så sliten som jag känner mig. Praktiken tar hårt på mig, ha ha! Jag måste faktiskt erkänna att ja fuskar med tiden varje lunch.. Går alltid hem tjugo i tolv och är aldrig tillbaka försen ett igen.. Det är för en god sak dock. Tycker så fasligt synd om Lilleman som är ensam hela dagarna och ofta på kvällarna när jag tränar i veckorna. Om jag tar tjugo minuter extra lunch hinner jag vara hemma med honom i nästan en timme varje lunch, det tycker jag han förtjänar. Alla andra på kontoret har med sina hundar hela dagarna så då tycker jag att jag kan va hemma en stund extra med min. Det är ju bara praktik och jag jobbar ju gratis så då känns det inte så farligt. Hade jag jobbat med betalning hade jag såklart inte gjort så här! Eller? ;) Min lilla älskling går verkligen först i mitt liv! :)

Dags att jobba vidare!

Kram C

måndag 7 februari 2011

Måndagspass!

Måndag idag vilket vanligtvis betyder vilodag för mig. Idag blir det dock träning då det var meningen att jag skulle på tjänsteresa på praktiken imorgon. Resan blev inställd men min sambo ville ändå träna idag så då går jag med. Vi tränar inte samma muskelgrupper men det är skönare att va lediga samtidigt imorgon. :)

Då jag körde bröst igår så blir det biceps, triceps och mage idag. Har aldrig kört hela armarna på ett o samma pass förut, ska bli intressant o se hur det går. :)

Annars är jag rätt trött idag och kommer nog somna tidigt. Nästan hela arbetsveckan kvar, känns lite tungt..

Kramar C

söndag 6 februari 2011

Oplanerat pass

Idag blev det en liten omstrukturering i träningsschemat. Körde axlar och bröst. Det gick riktigt bra men det tog extra på framsida axlar att köra brösten så det räkte med en övning för framsidan idag. Jag kan nu meddela att jag är tillbaka på samma vikter i militärpressen! Hoppas det håller i sig! :) Övningarna vi körde var:

Axlar
Militärpress 5 set
Baksida med rep i cc 5 set
Ovansida axlar i maskin 4 set
Kryssdrag för baksida axlar i cc 4 set
Ovanida axlar med hantlar 2 set

Bröst
Bänkpress 4 set PB
Sned bänkpress 4 set PB
Flyes i cc 4 set

Efter styrkan blev det 22 svettiga minuter på crosstrainern. Min sambo träffade en kompis som han inte sett på länge på gymet så det blev en del snack för hans del. Han var helt enkelt inte klar med triceps när jag var klar med brösten så då kunde jag lika gärna köra lite kondition. Det var jobbigt med träningsvärken men det gick helt ok. 6,9 km på 22 minuter! :)

Nu är den nyttiga lasagnen i ugnen och snart är det kvällsmat. Sen blir det söndagsmys framför TV:n resten av kvällen.

Hoppas ni har en underbar söndag! :)

Kram C

Söndag!

Så var det söndag igen.. Ingen vidare dag enligt mig, man vet att det snart är måndag och då är det dags att jobba igen.. Än så länge har jag hunnit med att gå morgonprommis och börja med den gigantiska tvätthög vi har. Kommer ta hela tvättiden idag innan det är klart..

I eftermiddag blir det träning med min sambo igen. Axlar och triceps står på schemat. Har grym träningsvärk i ben och rumpa efter gårdagens pass så det blir nog ingen kondition efter.

Kramar C

lördag 5 februari 2011

Formbild och dagens pass

Nu är träningen avklarad för dagen! Kände mig lite trött i benen men styrkan gick ändå bra även om jag fick ta i lite extra för att orka idag. Inga PB men körde på samma som förra gången när jag slog än del så jag är ändå nöjd! :) Övningarna jag körde var:

Framsida ben
Knäböj 4 set
Utfall 3 set med hantlar
Benpress 3 set
Insida ben i "gynstolen" 4 set

Mage (tungt viktmotstånd)
Crunches i maskin 8 set
Crunches i cc 6 set

Spinningen gick b ra den med! Körde järnet och hade rät svårt att gå hem från gymet, haha! Förväntar mig en träningsvärk liknande den förra veckan även denna gång...

Tog en formbild alldeles nyss..


Denna blev bättre än den förra veckan även om kvalitéten är sämre än på min förra mob. Lyckades att inte få den så suddig i alla fall! ;)

Nu är det dags för lunch och lite shopping! Ha en underbar dag allihopa! :)

Kramar C

Dags för träning!

Nu är morgonprommisen avklarad av frukosten i magen. Provade en ny gröt idag. har kört på havregryn länge så igår köpte jag sportgryn från Axa, det är havre och råg. Var inte så stor dkillnad från vanliga havregryn men det är mer fibrer, ska köra på dessa ett tag nu. :) brukar ha i 1-2 matskedar kruskakli också för att få gröten grövre. Gillar verkligen inte fiberhavregrynen av någon anledning så dessa går bort! :)

Om en halvtimme är det dags för gymet. Framsida ben och mage står på schemat och därefter är det 70 min spinning som gäller. Ska försöka att ta det lite lugnare med benträningen idag för förra veckan kunde jag knappt gå på flera dar.. Att köra ett så tufft spinningpass efter benträningen sliter så jag ska försöka ta det lugnare så jag slipper lida så mycket så länge denna gång. :)

Tog kort med min nya iphone 4 förra lördagen som jag inte hunnit lägga in i datorn. Tänkte bjuda på en formbild. Ska försöka hinna ta ny idag! :)


Bilderna blir inte alls lika på på denna tele som min gamla som hade mycket bättre kamera. Tycker de flesat blir ganska suddiga faktiskt. Men de är också det enda som är sämre med denna tele! :)


Jag köpte även nya träningsbyxor förra veckan, fina va? :)

Första gången på att tag som jag bloggar från datorn så jag tänkt lägga upp min träningsstatistik från januari.

Rapporten gäller från 2011-01-01 till och med 2011-01-31

Totalt antal pass:78 pass
Total tränad tid:83h 47 min
Total tränad sträcka:403.30 km


Inget planerat för dagen förutom träningen. Blir väl lunch med min sambo och sedan kanske vi hittar på något kul. Kvällen blir i alla fall lugn. :) Godis och massa god mat kommer ätas! ;)

Kramar C

torsdag 3 februari 2011

Torsdag!

Spinpasset igår gick riktigt bra och jag fick inte alls ont i fötterna denna gång. Kände mig pigg och fräsch för att ha jobbat hela dagen. :) Sover bara ca 6 timmar per natt nu för tiden. Kanske inte är optimalt men de finns helt enkelt inte tid för mer sömn. Måste ju gå upp tidigt för att hinna gå med Lilleman och jag lägger mig inte senare än jag kan.. Sov igen lite tid från förra veckan i söndags, ska försöka göra det denna söndag också.

Ikväll blir det rygg och baksida ben med min sambo. Ska bli riktigt skoj, hoppas jag är starkare än förra veckan. Eller åtminstone lika stark. ;)

Dags att jobba vidare! Ha en fortsatt trevlig dag allihop! :)

Kramar C

onsdag 2 februari 2011

Spinning

Blir inte mycket skrivande av nu när ja jobbar så mycket.. :( Försöker att skriva så mycket jag kan i alla fall. :) Igår blev det ett tufft biceps, bröst och magpass som gick helt ok även om jag blev lite orkeslös på slutet. Hade bara ätit en proteinbar sedan lunch och det var nog lite för lite energi för mig. Passet tog 1,5 timme så det var inte aktuellt med någon kondition efter. Har ju lagt den lite på is nu under paktiken och nöjer mig med mina spinningpass två ggr i veckan. Om jag orkar och hinner så kör jag ju lite efter styrkan men det är inget jag planerar in utan tar det som det kommer. Styrketräningen går först helt enkelt. :)

Ikväll ska jag i alla fall köra lite kondition. Det blir det vanliga 70 minuters passet på spinncykeln för mig. Ser fram emot det massor! Även om man är trött och sliten, som jag är idag, så orkar man alltid med att köra järnet på pass i grupp. Helt klart bästa motivationspeppen att svettas ihop med andra. :)

Nu är det dags att fortsätta jobba lite. Imorgon blir det rygg och baksida ben med min sambo. Det är alltid roligare att träna ihop med honom. Det känns som jag orkar mer. Sen vågar man alltid ta i mer när man får passning också. :)

Ha en bra dag allihop! :)

Kram C