- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

tisdag 31 maj 2011

Värme!

Idag är det riktigt varmt ute, närmre 30 grader.. Jag och Lilleman gick upp i ottan och gick den vanliga morgonrundan innan det var dags för mig att gå till gymet. Idag stod det biceps och bröst på schemat. Passet gick väl sådär.. Känner mig fasligt sliten i kroppen.. Tog mig iaf genom styrkan och sedan var det dags för 20 minuter crosstrainer. Det var tungt kan jag lova! Här märktes det att min kropp var sliten och jag fick kämpa som ett djur för att hålla mig på min vanliga nivå.. Inte en del av mig var torr när jag var färdig.. Började fundera på varför jag var så sliten och kom på att jag inte vilat en dag från tung träning sedan jag var sjuk.. Det är alltså 2,5 vecka utan en enda vilodag!! Inte konstigt att kroppen säger ifrån.. Kommer att köra på imorgon också eftersom jag ska åka till mina föräldrars hus imorgon eftermiddag och stanna där tills lördag eller söndag. Min sambo ska åka på fisketripp några dagar så då är det ingen idé tt jag och Lilleman ligger hemma och pluggar, det kan jag lika gärna göra hos mina föräldrar. De ska ut med båten så det blir bara vi två. :) Ska ta helt ledigt från träningen (inte morgonprommisen såklart) på torsdagen i vilket fall sen får vi se. Det blir ingen styrketräning försen på söndag igen förutom lite mage (har jag tänkt) men dock så kommer jag säkert ta någon eller några löprundor i skogen. :)

Nu ska jag snart iväg på en intervju för min arbetsgivare, jobbar ju på ett bemanningsföretag så då ingår det att gå på intervjuer för kunder. I fall jag skulle få det här uppdraget så står bilköp på agendan för min del. Arbetet ligger rätt långt hemifrån och det tar ca 45 min att cykla och åka kommunalt medan det kanske tar max 20 min med bil. Har man hund så funkar det inte med så långa restider och den andra bilen har min sambo i jobbet. Det blir någon skrothög som jag kan köpa kontant nu i så fall. Vill gärna ha ett jobb inom det jag pluggat till innan jag ger mig på några billån. Så nu får vi se hur allt går för mig idag. Blir inte ledsen om jag inte får uppdraget då jag helst hade haft något som ligger närmre hemmet men man får ta det för vad det är.

Kramar C

måndag 30 maj 2011

Fortfarande ont..

Har fortfarande problem med benhinnan.. Skit är det! :( I söndags så tog jag mig runt morgonrundan men det gjorde ont och dessutom så vräkte regnet ner så jag och Lilleman blev blöta och kalla. Väl hemma var det bara att ta en varm dusch och krypa till kojs, ingen cykling igår alltså.. Hela förmiddagen spenderades i sängen, snuvig och dan. Trodde att nu är det kört, nu blir jag sjuk, men icke då. :) På eftermiddagen mådde jag bättre och jag och min sambo gick till gymet och körde ett tungt axlar och tricepspass på 90 minuter. PB i dips gjorde jag också- me like! :)

Efter styrkan så sprang jag över till mitt vanliga gym och körde ett spinpass med F. Det blev hans korta pass (60 min) som jag inte kört tidigare då han har det 19.30 på onsdagkvällarna och det tycker jag är för sent! Denna gång var det dock 18.15 då han var vikarie för en annan spinledare. Så nu hade jag min chans att prova. Passet var kanonbra och jag var stark som en oxe! Det är bra för kroppen att sova ut lite ibland. :)

Nu på morgonen blev det backintervaller i spåret med Lilleman. Även idag kände jag mig strak i benen så jag tog i lite extra och sprang även lite mellan backarna med fokus på mitt löpsteg som jag vill förbättra. Hoppas att detta kan göra att mina problem med knät försvinner, det är ju såå viktigt att springa "rätt". :)

Nu är det dags att byta om och dra till gymet och köra ben. :) Efteråt ska jag in till stan för att ha möte med min chef kl 11. :)

Kramar C

lördag 28 maj 2011

Smart att..

.. gå o spinna säger jag bara. Körde ju på som vanligt eftersom jag aldrig kan ta det lugnt, det straffade sig. Hoppade typ på ett ben hem så jäkla ont har jag! :( Kan inte gå alls nu! :(

Väntar på att min kära sambo ska komma med mat till mig, sen blir jag väl sittandes här hemma tills kalaset ikväll! :( Stackars mig!

Kram

Benhinneinflammation.. :(

Har råkat ut för en sån jäkla benhinneinflammation. Kände de redan igår morse så jag antar att det kom efter Cirkelfysen.. Det blev bara värre och värre under dagen igår och nu gör det jätteont! Var en plåga att gå morgonprommisen med Lilleman men jag var ju tvungen, han måste ju också få sin motion! Har smöjt in mig med Zon nu i hopp om att smärtan ska lägga sig någon för missa träningen gör jag ju inte! ;)


Det är vid den svarta pilen som jag har ont. Tror det kommer av att jag spänner mig där när jag går riktigt fort. Denna gång kom det dock av något på Cirkelfysen men jag har ingen aning om vad.. :(

Har ätit frukost och väntar på att få gå till gymet. Ska köra biceps och mage som vanligt på lördagar. Fokus ligger på magen så jag kör så mycket bicce jag hinner med helt enkelt. Kl 10 börjar spinningen så då får passet vara klart helt enkelt. :) Hoppas inte spinningne drabbas av benhinneinflammationen men jag tror inte det. brukar bara ha ont när jag går, springa och cykla brukar vara ok. :)

Efter en förmiddag av träning så väntar lunch med min sambo. Därefter ska det vilas ordentligt för att jag har ju inte sovit inatt heller (samma visa varje helg). Till kvällen ska vi till svärmor på födelsedagskalas. Ser jag inte direkt fram emot, en av deras vänner är så sjukt jobbig och pratar heela tiden. Man tror att huvudet ska sprängas efter en halvtimme.. :( Nödvändigt ont dock, även om jag helst hade sluppit! Hoppas vi tar oss ifrån kalaset skapligt så vi kan mysa och kolla på en film på kvällen. :)

Kramar C

fredag 27 maj 2011

Jäklar vilket pass! :)

Jag fickk verkligen kanonkontakt idag och var stark. :) Körde samma övningar som förra veckan fast fler set och avslutade med droppset i verje övningen. Vilken pump säger jag bara! :) Det känns att jag har en rygg nu om vi säger så. ;)

Konditionen efter styrkan blev 20 min crosstrainer i högt tempo. Jag var lite sliten i benen efter Cirkelfysen igår och backintervallerna imorse men skam den som ger sig. Inte så att jag har någon träningsvärk men benen var trötta.. Körde på som vanligt ändå, men det blev en hel del jobbigare. ;)

Tvättstugan väntar om några timmar, kul va? ;)

Kramar C

Regn

Igår badade jag Lilleman vilket var välbehövligt. Brukar bada honom varannan vecka så han alltid är fräsch i pälsen och luktar gott. Finns inget värre än när man klappar en hund som är skitig, fet i pälsen och luktar HUND. Jag tycker att det nästan är obehagligt om jag får vara ärlig. Nej, min hund är lika fräsch som vi andra här i familjen. ;) Till min förskräckelse så spöregnade de ute när vi gick upp imorse. Nej, tänkte jag! Nu kommer ju hunden bli både blöt och skitig igen. :( Vi gick i alla fall i regnet till spåret och körde backintervaller som planerat, inget skitväder stoppar oss! Vi var de enda som var ute imorse för de flesta skiter i sin motion (ochj sin hunds har jag märkt) så fort vädret blir sämre... Som tur var så gick all skit att torka av Lilleman när vi kom hem eftersom han var så blöt. :)

Nu sitter jag med frukosten i magen och hoppas att Lilleman har torkat upp lite så att jag kan borsta honom. Gör alltid det varje vecka innan jag städar så att jag får bort det mesta av den lösa pälsen så det inte hamnar på golvet direkt efter jag dammsugit. ;) Han fäller ju en del nu när det är varmare så det blir en del hår som måste bort. Efter Lillemans skönhetsbehandling så ska jag städa innan det är dags för gymet. Idag blir det rygg igen. Ska bli riktigt skoj! Hoppas jag är STARK idag! :)

I eftermiddag så är det tvätt och storhandling som väntar. Annars så kommer kvällen bli lugn med mys framför TV:n. :)

Hoppas ni får en underbar fredag! :)

Kramar C

torsdag 26 maj 2011

Skola och Cirkelfys

Dagen började med morgonprommis för mig och Lilleman. Därefter så har jag varit i skolan hela dagen. När jag kom hem så var det bara att kasta i sig lite mellanmål och gå en sväng med hunden innan Cireklfysen började vid halv sex. Ja, det blev Cirkelfys denna vecka också. Inte för att passet är kanon men det är skönt att variera sin träning lite och köra lite annat än bara, styrketräning och kondition. Passet gick i alla fall bra och jag kände mig starkare än förra veckan. :)



Två bilder från idag. Om man jämför med formbilderna från den senaste tiden så tycker jag allt att jag ser lite hårdare ut.. Eller, ja vill tro det i alla fall ;)

Vet ni? F har fixat så jag ska få låna en riktigt tävlingsracer så att vi kan åka ut och cykla på riktigt tillsammans på söndag förmiddag. Ska bli så kul! :) Jag är lite nervös för clipsen (under cykelskorna som man knäpper fast i trampan) och att jag ska kunna knäppa av i tid när jag stannar. Om jag inte hinner så faller jag eftersom mina fötter sitter fast i tramperna. Har ju bara cyklat med cykelskor på spincykel tidigare och där är de ju ingen risk att cykeln inte står still när man ska upp och ned, haha. ;) Hoppas jag kommer helskinnad ur det här lilla äventyret. :) Imorgon ska jag i alla fall gå till cykelaffären där cykeln står och prova ut så den passar och sedan ta med den hem tills på söndag. Eftersom det är en dyr och fin cykel så ska han få stå inlåst i källaren till söndag så att det inte finns någon risk för att den blir stulen eller vandaliserad. :)

Nu ska jag kolla TV och koppla av lite innan det är läggdags. Imorgon bitti väntar spåret och backintervaller på mig och Lilleman. :)

Kramar C

onsdag 25 maj 2011

Gladiatorerna!

Gladiatorerna börjar nu igen! Sjukt kul måste jag säga, är enormt imponerad av dessa underbart snygga människor. Vilka kroppar! Jag blir så avis! Ska bli riktigt kul att titta på det här sen. Hero är med igen, eller Roddy Benjaminsson som han heter på riktigt, och han var alltid min favorit när jag var "liten". :) Ett av de nya tillskotten Helene Ahlson, aka Ice, är en riktigt snygg tjej som jag även tycker ska bli kul att se. Vilken kropp säger jag bara!!

Hela gänget!

Fantastiskt vackra Helen Ahlson in action. Båda bilderna är lånade från hennes blogg: http://www.body.se/bloggar/helene-ahlson

Passet igår gick faktiskt över all förväntan! Tog en extra BCAA och om det var det eller att jag kommit tillbaka vet jag inte men jag var lika stark som innan min sjukdom. :) Övningarna jag körde igår var:

Biceps
Hantelcurl 4 set
Bamsecurl 4 set
Scottcurl i cc 4 set PB
Hammercurl med hantlar 3 set (de två sista i superset för att pumpa ur det sista)

Bröst
Hantelpress lutande bänk 4 set
Flyes i cc 4 set
Bänkpress 6 set (de två sista i superset för att pumpa ur det sista)

Efter styrkan blev det 20 minuter i högt tempo på crosstrainern. :)

Nu på morgonen har jag och Lilleman varit i spåret och kört backintervaller, det gick riktigt bra imorse och jag kände mig STARK. :) Nu väntar plugg under dagen och vid sex så blir det ett 70 minuters pass spinning som vanligt på onsdagar. Som ni märker är det goda humöret tillbaka! Om det är att solen skiner eller att träningen åter går bättre igen vet jag inte och det har ingen större betydelse heller. Huvudsaken är att jag är på G igen! :)

Kramar C

tisdag 24 maj 2011

Dåligt väder och dåligt humör

Idag är inte min dag, vaknade upp på ganska dåligt humör om vi säger så. Känns som att inget går lätt nu och jag vet inte hur jag ska tagga till. Skolan känns tung, jobbsökandet går inget vidare och jag vill verkligen inte jobba kvar på mitt gamla jobb.. Sen är träningen sjukt jobbig också eftersom jag tappat så mycket i styrka efter magsjukeveckan.. :( Träningen är i alla fall rolig och det ända som håller mig flytande även om den går mindre bra just nu. Kan inte nåt gå lätt nu för tiden? Jag är så trött så trött, känner för att lägga mig och dra täcket över huvudet resten av dagen. Det går tyvärr inte. Måste iväg till gymet och köra bröst och biceps och sedan har jag en massa att läsa så dagen är fullspäckad. Ska göra mitt bästa och hoppas på att allt känns lite lättare efter gymmet. Förhoppningsvis så är jag i alla fall lite starkare än förra veckan..

Det blev den vanliga morgonrundan imorse. Mulet väder och varmt, känns som det ligger åska i luften och att ett skyfall kan komma vilken sekund som helst. Som tur vad så tog jag mig runt innan något av de två inträffade.

Kramar C

måndag 23 maj 2011

Mycket skräp och träning..

.. har det blivit i helgen. Godis och chips både lördag och söndag men också en massa träning. :) Igår såg ut som följande:

* Morgonprommis med Lilleman 13 km
* Lunchlöppass med min sambo och Lilleman ca 3-3,5 km (Runkeepern fungerade inte så det är en uppskattning)
* Eftermiddagspass, axlar och triceps, med min sambo
* Kvällslöppass med F 4 km.

Sen smällde jag i mig en massa onyttigheter så all den träningen var i onödan. Eller så ser jag i och för sig inte på det eftersom jag tränar för att jag tycker det är roligt. :)

Nu ska jag snart iväg till gymet igen för att köra ett benpass. Ska ta det lugnt denna vecka med tanke på träningsvärken jag fick förra veckan. Vill helst inte vara med om det denna vecka igen. Så många dagar av pina, inget att leka med kan jag lova. :S Blev morgonprommis till spåret och backintervaller med Lilleman nu på morgonen så jag skiter i cardion efter styrkan tänkte jag. Blev ju en hel del kondition igår också och man måste variera sig lite och låta kroppen vila lite ibland. Eller vila och vila, har ju kört kondition redan men ta det lite lugnt så att man inte överanstränger kroppen då. ;)

Annars så har jag en massa att läsa idag. En ny bok på ca 400 sidor måste läsas ut till onsdag. Denna bok är mindre text än den förra så det är nog ungerfär lika mycket att läsa så jag behöver verkligen göra det flera timmar idag. Tänkte dela upp boken på 3 och sedan läsa en del varje dag så vet jag vad mitt mål är. :)

Kramar C

lördag 21 maj 2011

Lördag

Så var det lördg och solen skiner! :) Morgonrundan blev riktigt skön imorse men sol och nästan vindstilla. :) Jag är allt lite trött för jag sov dåligt inatt också, som vanligt på natten mellan fredag och lördag.. Frukosten ligger nu i magen och min vän som jobbar på gymet idag är redan på plats så jag ska snart ta och byta om och knalla dit för att köra mage och biceps innan spinningen tänkte jag. :)

Denna lördag är min sambo hemma så det blir lunch ihop idag. :) Till kvällen väntar middag ute och Thor på bioduken. Ser jag fram emot. :) Mycket godis kommer nog ätas idag också antar jag. ;)

Kramar C

fredag 20 maj 2011

Sköna fredag!

Nu är solen tillbaka och humöret är på topp fast fredagarna är rätt jobbiga för min del. Började dagen med att gå till spåret och springa backintervaller med Lilleman. När vi kom hem blev det frukost och storstädning innan gymet. Idag fick det bli ett tungt ryggpass då jag ska köra axlar och triceps med min sambo på söndag. Passet gick bra och jag hade en grym kontakt hela tiden. :) Övningarna jag körde var:

Rygg
Latsdrag 4 set
Marklyft 5 set
Stångrodd 4 set
Stångrodd med omvänt grepp 4 set
Ryggresningar 4 set
Latshiss bakåtlutande med hammargrepp 4 set PB

Efter styrkan blev det 20 min på crosstrainern i högt tempo.

Nu är jag i full gång med tvätten här hemma och kommer hålla på hela eftermiddagen innan jag är klar. Sen blir det storhandling på Maxi. Hoppas kunna hinna med att skriva några frågor till ett seminarie idag men om jag inte gör det så får det vänta tills måndag. Ligger en vecka före tidsplanen så det är ingen stress. :)

Blev erbjuden ett jobb inom det jag pluggar till idag. Dock var det alldeles för långt ifrån där jag bor så jag kunde inte ta det. Jag har ju hund och sambo med företag här i stan så jag är inte flyttbar på heltid och det var inte pendlingsavstånd.. :( Hoppas det dyker upp mer!!

Kramar C

torsdag 19 maj 2011

Utvärdering Cirkelfys

Cirkelfysen var riktigt jobbig. Inte konditions eller styrkemässigt utan mer att det var annorlunda övningar som jag vanligtvis inte brukar köra vilket var tufft. Mycket balans som jag behöver träna lite på tror jag. ;) Riktigt svettig blev jag i alla fall och det var en utmaning för mig. Tror jag kommer försöka gå nästa vecka igen. Det är bra att variera sin träning och chocka kroppen lite. :)

Kramar C

Cirkelfys

Idag är första dagen jag känner mig lite bättre i benen. Känner fortfarande att det gör ont och att det är svårt att gå neför backar och trappor men annars så är jag ok. Spinningpasset igår gick över all förväntan och jag kunde köra på som vanligt. Kände mig dock väldigt sliten i benen på vägen hem.. ;) Imorse blev det backintervaller i spåret och det gick också kanon. :)

Nu sitter jag och väntar på att få gå till gymet och köra ett Cirekelfyspass. Har aldrig provat detta tidigare så idag är det dags! Brukar ju alltid köra ben på torsdagarna när passet är så jag har liksom aldrig kunnat prva tidigare. Bäst att passa på denna vecka. :) F följer med och tränar också, han har inte heller varit på Cireklfys så detta kan bli intressant. Överlever vi eller kör ledaren skiten ur oss? To be continued...


Cirkelfys
"Kul, funktionellt och utmanande. Karaktären är fysträning, modellen är träning vid olika stationer. Betoningen ligger på uthållig styrka, men träningen är också pulshöjande. Övningarna är funktionella och utmanar din teknik. Effekten förstärks med hjälp av redskap, som exempelvis skivstänger, brädor, vikter, Bosu, Kettelbells. Du tränar styrka, balans, rörlighet, koordination och kondition på ett tufft, sportigt och roligt sätt."

Kramar C

onsdag 18 maj 2011

Tror ni..

..att träningsvärken har blivit bra? Nejdå, förbättringen är marginal om vi säger så.. :( Skam den som ger sig, jag ska gå på spinningen ändå. Får göra mitt bästa helt enkelt och inte lägga på för tungt. Har legat inne hela dagen och läst (ut) boken jag skulle så nu behöver jag få komma iväg och göra av med lite energi och svettas lite. Bästa tänkbara sysselsättningen enligt mig! :)

Nu kör vi!! :)


Kramar C

Stackars Lilleman!

När jag gick upp imorse så fann jag köket totalt nerskitet.. Stackars Lilleman har haft diarré hela natten. Man vet ju att det är omöjligt att hålla sig vid sådana här tillfällen så han var ju tvungen att sätta sig i köket. Vi låg ju och sov och kunde inte gå ut med honom. Måste varit jättejobbigt för honom som är rumsren att inte kunna håll sig! :( Han är pigg iaf och vi gcik ut och gick som vanligt, han satte sig flera ggr ute men det kom bara vätska. Ja, ni vet hur det är! :( Det var tänkt att vi skulle gå till spåret och springa intervaller men då Lilleman inte var helt 100 och min träningsvärk inte är bättre (kan ni fatta??) så blev det den vanliga rundan idag.

Precis som att vår matlust försvinner när vi är magsjuka så ska man fasta sin hund när de får diarré. Vår mage säger till oss att den behöver läka i form av avsaknad matlust men så fungerar det inte för hundar (iaf inte min) så därför fick inte Lilleman sin frukost nu på morgonen. Stackarn är jätteledsen! :( Om han inte har några mer problem under dagen så ska han få sin kvälls mat men annars får han fasta tills imorgon bitti. Det brukar räcka med ett dygns fasta för att hunden ska bli bra igen men annars så får man börja om och sedan ge stoppmat (ris och torsk tex) lite, lite åt gången efter det andra dygnet tills hundens avföring blir fast igen. Vi får se hur dagen går. Nog med bajspart nu! ;)

Min träningsvärk är som sagt inte bättre idag och det var en plåga att gå morgonrundan. Jag hoppas verkligen att det är bättre tills ikväll då jag har tänkt att köra ett 70 minuters spinningpass vid sex. Men då behöver jag bli bra mycket bättre tills dess... Hoppas, hoppas!

Nu ska jag vila en timme och sedan läsa resten av dagen. Har ca 250 sidor kvar att läsa i en bok som jag gärna skulle vilja bli klar med idag. Senast imorgon iaf. :)

Kramar C

tisdag 17 maj 2011

Alla i familjen gillar Gymgrossisten! :)

AJ MINA BEN!!

Jävlar säger jag bara! Har aldrig varit med om liknande värk nån gång tidigare.. Benen bara viker sig när jag ska försökte gå nerför backar på morgonprommisen. Inte nog med att jag går som jag skitit ner mig på plan mark, jag ska behöva gå ner på sidan nerför backarna också! Härdade i alla fall ut hela rundan men värken blev bara värre och värre.. Nu får jag släppa mig ner i soffan för att benen klarar inte av att håll emot mig.. Handfatet får ta min vikt när jag ska gå på toan och ändå blir det en räjäl duns när jag sätter mig. Detta kan tilläggas inte heller är så skönt för röven är helt misshandlad den också. Stackars mig!! :(

Ska försöka ta mig till gymet om ett tag för att köra biceps och bröst men jag vet inte hur jag ska lyckas ta mig ner för trappan!!?? Och ingen hiss har vi heller.. Kan lova att det INTE blir nån kondition idag i alla fall för benen klarar ingenting för tillfället. Det värsta har inte kommit än heller.. Tror jag behöver en rullstol och en personlig assisten i en dag eller två. Maila din intresseanmälan! ;)

Förutom ett sjudundrandes benpass (tydligen, körde ändå med lättare vikter än jag brukar..) så blev det lunch på stan med pappa igår, mycket trevligt. :) Fick två par jättefina träningsbyxor i födelsedagspresent, ska ta kort sen och visa. :) Jag har inte än bestämt mig om jag ska behålla båda två.. Kanske byter ett par av dem mot en ny regnjacka eller något. Jag har ju så många träningsbyxor, behöver jag verkligen två par till?

Kramar C

måndag 16 maj 2011

Måndag

Så var det måndag igen. När klockan ringde imorse så var jag varkligen jättetrött.. Hade svårt att somna igår efter Sveriges förlust mot finnarna. Trodde verkligen vi skulle vinna! :( Upp kom jag i alla fall och drog i mig BCAA och kaffe innan jag gav mig iväg på morgonprommis med Lilleman. Det blev spåret idag och backintervaller i högt tempo. Känns verkligen kanon när man kommer hem efter en ordentlig runda med backintervaller. Gick riktigt bra idag fast jag var så trött. :)

Igår blev det en löprunda med F på förmiddagen. F:s vad gick åt skogen efter en bit in på rundan så jag fick springa lite fram och tillbaka medans han haltade fram- stackarn! Han s födelsedag var det också! :( Jag försökte muntra upp honom med att han åtminstone kunde äta tårta och ha trevligt på sin födelsedag till skillnad från mig på min som var sängliggandes ensam hemma med eviga toalettbesök hela dagen. ;)
På eftermiddagen så blev det ett axlar, tricepspass med min sambo. Kämpade som en idiot och passet gick bra. Dock så hade förra veckans sjukdom tagit hårt på min stackars kropp, var inte alls lika stark som jag brukar.. :( Jag kommer väl tillbaka snart hoppas jag! :)


Bild från löprundan som F tog.

Nu ska jag snart gå till gymet och köra lite ben. Blir bara styrka och ingen kondition idag, tog ut mig ganska rejält under intervallpasset nu på morgonen så det får räcka. Konditionen har ocksåa fått stryk av sjukdomen, jäklar vilken färskvara det är! Vet dock att den snart är tillbaka på den vanliga nivån, det går fortare än man tror. :)

Efter träningen så blir det lunch och presenthandlande med min far. Vi skulle gjort det i onsdags när jag fyllde men det gick ju inte.. Nu är jag i alla fall på g igen och det ska bli väldans trevligt att umgås lite. :) Har tittat ut ett par fina träningsbyxor som jag vill ha. Kan både ha dem på gymet och när jag springer, prefekt. :) Om jag får dem så lägger jag upp en bild här sen så ni får se. :)

Ha en underbar dag allihop! :)

Kram C

lördag 14 maj 2011

Lycka är..

..att efter ha legat sängliggandes och vrålsjuk äntligen få komma ut i friska luften och gå en lång PW i morgonsolen med sin bästa vän! ♥ Jag är som ni förstår bättre idag och överlevde natten utan några toalettbesök. :) Åt ordentligt men mat igår kväll så energin fanns där imorse när jag och Lilleman gav oss ut på vår moprgonrunda. 13 härliga km i högt tempo med solen skinande i ansiktet var precis vad jag behövde efter den här helvetes veckan. :) Är kanske inte helt tillbaka i energi och kraft men ska ändå gå till gymet och köra lite lätt rygg och mage nu innan spinningen på 70 minuter. Min kära mor kommer på besök och gästspelar på spinpasset idag. Har ju pratat så bra om F:s spinpass till henne så hon ville följa med och prova. :)

Efter träningen blir det lunch med mamma och sedan ska vi besöka min mormor. Eftermiddagen kommer sedan spenderas med min kära Lilleman. Min sambo är på fisketävling denna lördag också så han lär jag inte se röken av försen ikväll. Förhoppningsvis kommer han inte hem jättesent.

Kramar från en glad C

fredag 13 maj 2011

Värsta veckan någonsin!!

Dålig uppdatering denna vecka men jag har varit ganska så dålig om vi säger så.. Det började söndag morgon med uppblåst mage och smärta samt illamående som höll i sig till onsdag morgon (min födelsedag dessutom) då helvetet bröt lös. Skulle vilja påstå att det var den värsta födelsedagen någonsin! Har praktiskt taget spenderat hela min tid på toaletten sedan dess och det är först nu jag börjar bli lite bättre. Hann köra ett biceps-,bröstpass på gymet i tisdags innan det värsta kom men det är också det enda denna vecka. Sedan i onsdags har jag inte kunnat gå utanför dörren då jag alltid behövt toan i närheten. Jag hoppas verkligen att jag får sova inatt och att allt är över! Om så är fallet så blir det morgonprommis och lite träning imorgonbitti som vanligt. Lugn och lätt träning då såklart men det är bara om jag får behålla allt jag ätit idag och det återstår att se. Håll tummarna för mig!

Kramar C

lördag 7 maj 2011

Att man aldrig ska få sova mellan fredag och lördag!!??

Sovit dåligt inatt igen.. Samma visa varje fredagsnatt verkar det som.. Var trött som ett ägg igår kväll och lyckades somna runt elvatiden. Klockan halv två blev jag väckt att att min sambo skulle ligga sked och hålla om mig (detta händer ALDRIG mitt i nätterna annars ;)). Tog säkert en halvtimme innan jag lyckades somna om och sedan vaknar jag igen kl 4 när hans klocka ringer. Kan inte somna om försen ett bra tag efter att han gått upp, klätt på sig och gått (skulle åka iväg och fiska idag) och det var typ ca 15 minuter innan min klocka ringde. Bara att ge sig upp för att hinna gå en långis med Lilleman innan gymet. Nu sitter jag här men frukosten i magen och ögonen bara värker av trötthet. Undrar hur mitt mage/bicepspass ska gå idag? Får göra mitt bästa att piggna till lite nu. Efter styrkan blir det 70 minuter spinning som vanligt men min favvospinledare F sviker idag då han är i Paris och slappar. Vem väljer det framför att va hemma och träna liksom? Skärpning! ;) Vikarien idag är väl en av de bättre så jag får vara glad för det lilla. :)

Till lunch kommer min mamma på besök och vi ska äta lunch och sedan kolla på spinningskor till min födelsedag. :) Det ser jag fram emot! Hoppas verkligen jag hittar några som passar mina fötter, har längtat efter detta länge nu. :)

Resten  av eftermiddagen/kvällen kommer spenderas med Lilleman. Min sambo kommer väl hem ganska sakpligt så troligtvis blir det att vi ser en av filmerna vi hyrde igår. En lördag i min stil helt enkelt! :)

Ha en underbar dag allihopa!! :)

Kramar C

fredag 6 maj 2011

Axlar & triceps

Blev det på gymet idag. Körde ett riktigt tungt och tufft pass idag så jag har till och med problem att lyfta armarna nu, haha! ;) Är riktigt nöjd med passet och förväntar mig rejäl träningsvärk imorgon. :) Övningarna jag körde var:

Axlar
Hantelpress 4 set
Liggande kryssdrag för baksida axlar i cc 4 set PB
Enarms lyft i cc 4 set PB
Frivändningar med militärpress 3 set (skulle kört 4 set men jag var helt slut så jag kände att det räckte med tre idag, haha! ;))

Triceps
Dips 4 set
Dips i maksin 4 set
Med rep i cc 4 set

Benpasset igår har verkligen tagit ut sin rätt idag kan jag lova. Jäklar vilken träningsvärk jag har i HELA benen. Backintervallerna imorse var en pina och konditionen på crosstrainerna efter dagens pass var inte heller att lika med. Fick kämpa som en idiot för jag hade inte mycket kraft i skånkerna kan jag lova. Stel som en pinne! ;)

Dagsformen.. Nu är jag nere på samma vikt som innan jul och har legat där stadigt de senaste dagarna. :) Dock känner jag mig lite vätskefylld nu men det är sånt man får ta! :)


Nu är det snart dags för lunch och prommis med Lilleman. Eftermiddagen kommer spenderas i tvättstugan och på Maxi.. Mina fredagar är allt bra roliga, haha! ;)

Kramar C

Ät rätt för att effektivisera din förbränning!

Frukosten är dagens viktigaste mål, men det visste ni säkert? ;) För mig är frukosten helig och jag ser inte fram emot något annat mål lika mycket som detta. Det finns inget godare än att sätta sig men en stor och stadig frukost efter att man tränat på morgonen, oavsett om man gått en powerwalk eller sprungit. Min frukost består alltid av ganska många kalorier, ofta ungerfär lika som min lunch.

Det är alltid bra att äta mer kaloririkt i början av dagen för att sedan äta mindre andel kalorier på eftermiddagen/kvällen om man vill effektivisera sin fettförbränning och gå ner i vikt. Jag kör efter principen att jag inte äter några komplexa kolhydrater på kvällen, ej heller eftermiddagen (om jag inte ska träna på kvällen vill säga, då är det viktigt att fylla på glykogenförråden med BRA kolhydrater så man orkar att göra sitt bästa). Detta betyder att jag håller mig till grönsaker i alla dess former till mina kvällsmål, jag byter alltså ut pasta, ris, bulgur etc mot grönsker. Detta kan vara grönsallad, wokgrönsker eller rotgrönsker bereonde på proteinkällan och vad jag har lust med.

Det är även viktigt att äta mycket protein och göra det minst var fjärde timme för att spara kroppens muskler och få en effektiv förbrännning. Protein är ju dessutom väldigt mättande och kostsamt för kroppen att omvandla till fett. Därför kan man ofta äta stora mängder protein med gott samvete då detta inte sätter sig på magen. ;) En bra princip om man tränar mycket är att äta 2 gram protein/per kilo kroppsvikt. Om man väger 65 kilo ska man alltså äta 130 gram protein per dag. Detta kan vara svårt att få i sig bara genom kosten då en halv kyckling bara innehåller ca 20 gram protein. Lika mycket finns det i en portion (av mitt) proteinpulver.. Därför tycker jag att det kan vara lämpligt att skaffa sig ett bra kosttillskott i form av proteinpulver om man tränar hårt.

Nu ska jag ta tag i städandet så jag får gå till gymet nån gång! ;)

Kramar C

onsdag 4 maj 2011

Vinterkyla

Nu har det varit vinterkyla ute i dagarna tre.. Ändå vägrar jag att ta fram vinterjackan igen, detta resulterar i att jag fryser häcken av mig så fort jag går utanför dörren.. :( Igår blev det bara en morgonprommis (som jag ändå var tvungen att gå upp 03.30 för..) då jag skulle åka till skolan för att sitta på seminarier hela dagen. Kom hem sent igår kväll och då kände jag bara för att vila mig. Man blir tröttare än man tror av att sitta på en hård tråstol och lyssna en hel dag.. Sen hade nog min tidiga morgon något med det att göra också kanske.. ;)

Imorse gav jag mig ute i kylan för att knalla till spåret med Lilleman, det blev backintervaller för oss idag. Kände mig riktigt stark så det var inte allför jobbigt denna morgon. :) Nu blir det plugga fram tills ikväll då ett 70 minuters spinpass väntar. Det ser jag verkligen fram emot! :)

Igår kväll så beställda jag hem två par skor till mig själv i födelsedagspresent. Ska få dem av min sambo men la upp beställning och allt själv så det blir rätt. ;) Då jag har problem med mina fötter så har jag svårt att hitta skor som inte gör ont. De enda jag faktiskt inte har haft några problem med och varit helt underbart nöjd med är de jag har att powerwalka i just nu. De är från Puma och jag hittade dem på rea för snart ett år sedan. Då jag knallar en hel del, som ni vet, så sliter jag ut skor på löpande band. De jag har nu har dock hållt jättebra men nu börjr de bli lite ledsna efter att knallade och plusande i snö osv hela vintern. ;) Beställde två par eftersom de var så billiga utomlands (hemma finns de inte alls längre så jag hade inget val..) i två olika färger. :) Jag tänkte ha det ena paret utomhus för löpning och gång (morgonaktiviteterna, jag har andra bra löparskor till de vanliga löppassen) och det andra paret tänkte jag ha som gymskor. :)


Här är skorna jag beställt hem. :) Fina va? Det är terränglöparskor men de funkar bra till allt. Dessutom så löper jag ju i terrängen varannan morgon nu för tiden. ;)

Egentligen skulle vi suttit med de sista på uppsatsen idag men vi har fortfarande inte fått svar från våran handledare.. Vi är ju typ klara men har eventuellt lite småfix (som hon kommer med) att fixa. Då vi har en hela del att läsa inför nästa kurs nästa vecka så gör det inte så mycket, har och göra idag ändå. ;)

Kramar C

måndag 2 maj 2011

Underbar helg! :)

Vilken underbar helg jag haft! :) I fredags så hade jag och L det helt underbart i mina pärons hus, solade, åt gott och skrattade en massa. :) Sov gjorde jag knappt något på natten till lördag då mina föräldrars lilla cocker snarkade som en karl hela natten.. :( Var tvungen att gå upp redan halv fem för att hinna knalla med Lilleman innan vi åkte tillbaka till stan så jag kunde träna. Jag var mer död än levande på gymet men lyckades ändå köra ett hårt magpass innan spinningen. Skulle kört biceps också men jag sket i det då jag inte orkade stressa när jag var så sliten. Spinningen gick bra även om det var det tyngsta passet någonsin (tror ja), det märks verkligen på prestationen om man sovit dåligt några nätter i rad..

Jag fick en till hund på köpet på lördagen med så med tre hundar blev det ingen vila! Jag hämtade upp L efter träning, dusch och prommis (i omgångar) med alla hundar och sedan åkte vi till donken för att äta lite. L var sedan snäll och hjälpte mig att få in alla hundar i bilen så jag kunde köra tillbaka till mina föräldrars hus. Väl där så åt jag lite godis och tog det lugnt innan min sambo och hans vän (vars hund jag tog hand om) kom och hämtade sin hund. Sedan somnade jag och min sambo och sov ändå till halv åtta på kvällen!! Då var det dags att äta så det blev ingen eld för oss denna valborg då vi sov förbi den, haha! ;) Inte för att det gjorde oss så mycket.. :)

Söndagen började med en skön morgonprommis i skogen med Lilleman och sedan vilade jag mig en timme innan jag gav mig ut på ett löppass. Sket i knäskyddet (dum som jag var) och fick såklart problem ganska snart.. Tog mig i alla fall runt en 6 km runda men det gick trögt kan jag lova. Tiden blev 31,20 och det är jag nöjd med med tanke på hur jobbigt det var med det värkande knät. Jag har fortfarande ont i knät idag så jag ska nog ta det lugnt med löpningen ett tag nu.. På eftermiddagen så åkte jag och min sambo hem och tränade ett tungt ryggpass och sedan var det direkt tillbaka till huset för att laga kvällsmat och kolla på en film. Vi åkte hem runt nio och lämnade då mina föräldrars hund, de kom hem från sin resa vid tio.

Natten till idag sov jag i alla fall men det blev inte många timmar då vi kollade på TV ganska länge innan vi somnade igår kväll.. Känner mig ändå någelunda pigg idag. :) Började dagen med backintervaller i spåret och sedan gick jag till gymet och körde biceps och bröst. Det var tungt idag då jag var så trött i ryggen sedan passet igår. Det gick idag men inte mer än så.. Efter styrkan så blev det 20 min på crosstrainern, det gick betydligt bättre än styrkan så man får vara glad för det lilla. :)

Nu är det dags att jobba med uppsatsen! :)

Kramar C