- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 30 september 2011

Mindre kolisar & IDIOTER på gymet!

Hallå där!

Äntligen fredag! :) Idag har jag börjar dagen med morgonprommis och ett löpass som vanligt på fredagar. :) Löprundan blev bara 4,6 km idag och det räckte kan jag lova! Känner mig inte speciellt pigg i benen på mornarna nu när jag dragit ner på kolhydraterna på kvällen. Äter kolhydrater till lunch och sedan en banan innan träningen men sedan så fyller jag endast på de tomma glykogendepåerna med en riskaka efter passet, det resterande jag äter innehåller minimalt med kolhydrater. Den lilla riskakan räcker inte alls för att fylla upp depåerna helt (utan används främst för att ge mina muskler energi att växa) vilket även är meningen nu när jag ska försöka gå ner lite i vikt. Dock så påverkar detta min löpning väldigt negativt då jag inte har något annat än fett att springa på morgonen efter. Visst vill jag förbränna fett men det gör jag även om jag har lite kvar i depåerna när jag springer för man förbränner alltid fett! Det blir betydligt lättare att springa när jag äter kolhydreter på kvällen för det är den energin som kroppen främst vill använda sig av under intensiv löpning. Detta blir såklart väldigt motsägelsefullt men att dra ner på kolhydraterna är även ett lätt sätt att dra ner på kalorierna då kolhydratrika mål mat snabbt ökar kaloriintaget. Detta är alltså inte något LCHF jag kör utan jag är alltid försiktig med fettintaget, även på kvällen. Det är alltid ekvationen kalorier in och kalorier ut som gäller, vad man än stoppar i sig och fett innehåller ju som ni vet betydligt mer kalorier än kolhydrater och protein. Även om löpningen går långsammare och det känns lite trist och extra jobbigt att löpa under dessa förhållanden så ska jag nog ändå köra på det här ett tag. När jag blivit av med det jag lagt på mig så kan jag gå tillbaka till att öka kolisarna lite kvällen innan jag ska löpa men nu vill jag bara komma tillbaka i form!



Styrketräningen går i alla fall kanon nu! Har gjort PB:n hela veckan och fortsatte igår med att göra två set hantelpress för axlarna med den vikten jag gjorde PB med på ett set för ett tag sedan. Detta är dessutom samma vikt som jag kör hantelpress för bröst på som högsta vikt nu för tiden så jag är nöjd!! :) I övrigt så gick passet kanon och jag hoppas verkligen att min ökade styrka håller i sig och att även ryggpasset imorgon går kanon. Tyvärr så blir jag ensam då B inte ska träna på gymet på ett tag! *snyft* Det är några idioter som tränar på gymet som har hållt på och varit dryga mot en hel del på gymet länge nu, även mig! Igår så sa en av dessa killar till B att "FLYTTA PÅ DIG" (han stod väl i vägen för honom när HAN skulle fram) med dryg ton. B blev då lite irriterad och sa till honom (säkerligen inte bara på grund av detta utan även alllt annat som de här idioterna har gjort där nere på gymet). Detta resulterade i en konflikt som slutade med att killen väntade på oss utanför gymet och börjkade tjafsa med B ännu mer. Han hade även ringt efter sina vänner som kom uthoppandes ur en bil och hotade B med knogjärn och sa att de skulle "knulla han morsa" osv (MOGET!!). När P började gå emot dem (eftersom det började hetta till) så gick de även på oss och sa att de skulle döda honom om han inte drog därifrån DIREKT! Som tur var så kom en polis som tränade på gymet och då lugande de ner sig lite. Någon hade även ringt efter polisen (som var i tjänst) så de kom och tog anmälan av B. Eftersom dessa killar är så sjukt obehagliga så har inte B lust att träna där nere på ett tag. Visserligen är de nu portade men man vet ju aldrig. Jag tycker också att det är obehagligt men har inte råd att träna någon mer stans nu så jag får gå dit ändå och hoppas att portningen gör så att de inte kommer dit mer. De är alltid låst i dörren så om deras kort är särrade så kan de ju inte komma in utan att någon släpper in dem och det är de knappast någon som gör efter det här! Så nu är jag lite deppad över att förlora min bgästa träningskompis! :( Vi kommer ju knappt ses nu ju! Har så lite fritid över nu för tiden och träningen är så stor del av våra liv så de kommer nog bli lite knepigt. Hoppas verkligen B kommer tillbaka snart igen, kommer sakna honom massor! :(



Kramar C

torsdag 29 september 2011

Slitna ben

Hej!

Igår så var jag på möte i jobbet där jag bor vilket betydde att jag kunde cykla istället för att åka bil. Kanon tänkte jag innan jag upptäckte att det var riktigt dåligt med luft i cykeln... :( Jäklar va tungt det var att cykla utan luft hela vägen till mötet och sedan hem igen. Kan tilläggas att jag redan innan var helt slut i benen! benpasset i tisdags hade tagit hårt på mig vilket jag kände igår morse men ändå var jag tvungen att både gå och springa på morgonen. Löppasset blev på 7,4 km och det var nog de värsta 7,4 km jag varit med om! Benen var som bly och varje steg värkte i benen. Eftersom de var så trötta efter den tunga benträningen så fanns det liksom inget kvar i dem till löpningen.. :( Jaja, är huvudet dumt får kroppen lida. ;)

Igår eftermiddag var det vila och idag så är det dags för axlar och triceps. Hoppas på ett kanonpass nu när jag vilat överkroppen i två dagar sedan bröst och bicepspasset. Vi får väl se hur stark jag är i eftermiddag! :)

Ha en bra dag alla! :)

Kramar C

tisdag 27 september 2011

Starka piggelin

Imorsevaknade jag tidigare än jag var tvungen och var riktigt pigg (konstigt nog!?) så jag gick upp och gav mig ut på den 11,5 långa morgonrundan med Lilleman. Efterssom jag var så tidig ut så kom jag även tidigare hem och tidigare till jobbet. Råkade stämpla in 06.58 och min flexram är från 07.00 så nu kommer jag tydligen få något felmeddelande nästa gång jag stämplar in.. Det är ju bara två minuter så jag antar att chefen inte säger något om detta. ;)

Jag hade världens träligaste hemresa från jobbet igår med långa köer vid varaned trafikljus (de få jag åker förbi) och fick vänta genom flera gröna ljus innan jag kunde köra.. Detta gjorde att jag kom hem efter nästan en timme. Vägen till jobbet tar alltid mellan 35-40 min medans hemresan brukar ta 45-50 vanligtvis då det är mer trafik. Igår var det alltså helt sjukt på vägarna. :( Hoppas jag slipper vara med om detta igen!

När jag kom hem så var jag måttligt irriterad av den jävliga hemresan men jag bestämde mig ändå för att gå ner till gymet och göra ett försök trots att jag var trött och på dåligt humör. Vad glad jag är att jag gjorde det! Jag var stark som en oxe och lyckades köra 3 set i lutande hantelpressen med de vikterna som jag gjorde PB med ett set förra veckan! Jag var stark i alla övningarna och körde verkligen slut på mig själv. Stolt som en tupp var jag efter passet. :)


Vackra Helene Ahlson kör lutande hantelpress

I eftermiddag väntar benpasset på gymet. Hoppas jag känner mig lika stark då. :)

Kramar C

måndag 26 september 2011

Ny vecka!

Då ver det återigen måndag och en ny vecka välkomnas. :) I helgen så har jag tränat en hel del. I lördags blev det:

* Morgonprommis 13 km
* Rygg och mage
* Spinning 70 min

Ryggpasset gick riktigt bra och jag har ordentligt träningsvärk i latsen idag. Gillas skarpt! :) B följde ju med på spinningen och det gick bra för honom även om han skyllde ifrån sig lite på pump i benen när jag bad honom lägga på. ;)



Dagen spenderades med mamma och mormor och hundarna. Vi var och lade blommor vid morfars grav och fikade. Kvällen avslutades med en riktigt god middag ute på resturang med min man. En hel del godis och ostbågar hann också intas. Åt även en hel del på söndagskvällen så nu får jag skärpa mig under veckan igen. ;)

I söndags så började jag att knalla fem km med Lilleman innan jag gav mig ut på mitt långpass. Jag sprang till backspåret från helvetet och sedan sparng jag 6,4 km rundan i detta och sedan hem igen. 14 km blev det totalt men det kändes som bra mycket mer eftersom backarna var förjävliga, haha. Var länge sedan jag sprang spåret nu men ska försöka börja göra det lite då och då igen. Backintervaller är ju bra både för konditionen och explosiviteten. :) Väl hemma var benen som spaghetti, haha. ;) Förmiddagen spenderades med diverse hushållssysslor som matlagning för veckan och tvätt.



Min lilla bil hade hunnit bli så jäkla skitigt så man knappt såg färgen på den efter tre veckors pendlande så jag och mina smabo åkte ut och tvättade av den. Sedan blev det lunch innen jag lade mig och sov halva eftermiddagen, haha. Det behövdes för jag har inte fått sova ut något i helgen. :(

Imorse så var det bara att gå upp 03.30 igen och ge sig ut på 7 km morgonprommis med Lilleman. Efter blev det ett löppass för min del. Snabbdistans på 5,2 km på en helt ok tid. :) Kände mig ganska trött i benen efter gårdagens hårda bacvkar men det gick bra ändå eftersom jag sprang en så kort runda. :)

I eftermiddag så ska jag köra bröst och biceps på gymet. har bytt dag för detta pass och ska numer lägga ben på tisdagar. Detta då jag hade svårt att göra axlar och triceps i torsdags så nära inpå detta pass. Ska prova detta denna vecka och se om det blir bättre. Prioriterar ju axlar och rygg så dessa pass måste ligga bra till så jag kan köra järnet. :)

Kramar C

fredag 23 september 2011

FREDAG!!!

Hallå!

Fredag nu då, så himla skönt! Har precis kommit till jobbet och även om jag är trött så gör det inget för jag vet att två dagar ledigt väntar. :) Tänkte flexa ut vid halv fyra idag också så dagen blir inte alltför lång. Min lilla flexbuffert börjar växa till sig och är mer än 6 timmar nu. :) Tänkte arbeta ihop lite till vintern då resorna kommer ta längre tid om det blir så mycket snö som förra året. Det hoppas jag verkligen inte men man måste alltid räkna med det värsta.



Gick upp 03.30 imorse opch tog på mig kläder för att ge mig ut med Lilleman. 7 km i mörkret innan vi gick hem så jag kunde byta skor och häva i mig lite protein innan löpningen. Det blev 7,4 km idag i ett bra tempo. Tiden blev helt ok så jag är nöjd! :) Skulle kört fartlek idag men jag kände mig lite stressad eftersom jag gärna ville komma iväg skapligt till jobbet så det fick bli någon mellanting medllan distans och snabbdistans istället. Sprang i ett jämnt högt tempo men inte så att det fanns risk att jag skulle "dö" och behöva sakta ner utan så jag kunde hålla tempot hela rundan. Inte bekvämt tempo då direkt men inte förjävligt heller. ;) Älskar verkligen mina nya skor! Kan löpa på asfalten utan problem eftersom det är sådan bra dämpning i dem, underbart! Vanligtvis håller jag mig borta från asfalten så mycket som möjligt och springer gärna på gräset brevid vägen om det finns möjlighet men det är helt ömöjligt i mörkret när man ser så dåligt. Är livrädd för att vricka mig igen så jag håller mig där det finns gatlysen och på vägen som är jämn. :)


Mina löpskor, Asics gel Cumulus 13 i svart :)

I eftermiddag väntar storhandling och mys efter jobbet, ser jag fram emot. :) Morgondagen kommer nog bli rätt trevlig den med, morgonprommis, ryggträning och 70 min spinning till att börja med. Imorgon ska jag inte bara träna styrkan med B utan har även tvingat med honom på spinningen. Ska bli kul och se hur mycket hans starka ben orkar i form av tung, intensiv konditionsträning. Tror inte han kommer kunna hålla mitt tempo men det är inte många som göra, haha. ;) Tacksamt att vara född med en grym syreupptagningsförmåga skulle man kunna säga. :)

Hoppas ni får en underbar dag!! :)

Kramar C

torsdag 22 september 2011

Torsdag

Godmorgon!

Imorse när jag och Lilleman skulle gå ut så vräkte regnet ner (igen). :( Jag går alltid i regnjacka nu för tiden så man kan säga att jag är väl förberedd! Det kan behövas för det regnar nästan varje dag nu för tiden.. :( Det blev iaf den vanliga morgonprommisen på 11,5 km idag. Som tur var så regnade det inte hela rundan utan avtog mot slutet så Lilleman hann torka upp lite. :)

I eftermiddag väntar axlar och triceps på gymet. :) Ska bi skoj att prova att köra detta en torsdag, det var länge sedan jag hade det passet mitt i veckan nu.

Trött som ett ägg nu i slutet av veckan men det är bara att bita ihop! Imorgon är det fredag och sedan väntar två dagar ledigt från allt bilåkande och jobbade- me like! :)

Kramar C

onsdag 21 september 2011

Träningsvärk och löpning

Imorse så blev det i alla fall en löptur efter morgonprommisen på 7 km med Lilleman. Hade rejält med träningsvärk i benen och det regnade (såklart efter som jag planerat att springa) men det sket jag i och gav mig ut. Det blev 6,5 km idag och jag tyckte att jag löpte på i ett bra tempo men tiden blev inte kanon så tydligen var inte tempot så högt. ;) Högt för mina förutsättningar iadg kanske men inget nytt PB. Faktiskt hela 1 min och 45 sek längre tid än mitt PB på rundan tog det idag. :( Jag är i alla fall nöjd att jag tog mig ut på en runda. :)

I eftermiddag så är det vila som gäller och laddning för morgondagens pass som är axlar och tricpes. Jag har nu valt att byta dag för rygg och axelpasset då träningvärken i latsen gör att jag aldrig riktigt kan köra på ordentligt med axlar och tricpes när de ligger efter det passet i schemat..

Kramar C

tisdag 20 september 2011

Tisdag

Idag vaknade jag upp till en stjärnklar himmel! Hade varit perfekt att springa i om det inte vore för min sjuka träningsvärk i baksida ben och rumpa efter spinningen i lördags. ;) Tror jag åkt på en liten muskelbristning i ena baksida lår också så det är lika bra att ta det lugnt idag.. Det fick bli 11,5 km morgonprommis. :)

ben passet igår gick bra även om det inte blev mycket baksida eftersom jag även då hade rejält med träningsvärk. ;) Inga problem med framsida lår dock utan jag kunde köra både knäböj och utfall utan problem. :) Fundera på om jag ska börja min löpvecka på onsdagar i fortsättningen och sedan bara köra 3 pass i veckan. Det verkar som att benen inte riktigt orkar med löpning på morgonen och sedan ett tungt benpass på kvällen. Konstigt eller hur? ;) Det är bra att endast springa varannan dag för min del så då får det bli onsdag, fredag och söndag bara.

Började min lilla diet igår och det gick väl sådär. Hungig som en varg hela dan och några plommon för mycket slank ner (vi har ett fullproppat träd utanför jobbet..). Tonfiskbiffarna igår var inget vidare.. Inget jag kan rekomendera men om någon mot all förmodan ändå skulle vilja ha receptet så får ni hojta till! :) De är säkert godare nylagade. Jag gjorde ju alla mina för veckan i söndags när jag ändå gjorde veckans storkok i form av risott med kalkonbacon och kantareller samt chilli con carne med ris. Detta är mina luncher denna vecka på jobbet. På kvällarna ska jag äta mina biffar och bara äta kolhydrater i form av grönsaker är det tänkt. Fundera på om jag ska ladda uipp med någon riskaka efter gymet dock dagarna innan jag ska springa på morgonen.. Annars så kommer jag väl knappt kunna ta mig framåt! ;)

Kramar C

måndag 19 september 2011

Regn, regn, regn

Va de har regnat de senaste två dagarna! :( Vaknade upp igår på rätt bra humör tills jag tittade ut genom fönstret och såg att det vräkte ner.. Där spack min löpning tänkte jag.. Detta gjorde mig på rätt dåligt humör när jag knatade runt 11,5 km med Lilleman. Trött, blöt och irriterad efter utebliven löprunda så var det sedan dags att börja tvätta och laga veckans mat. Har lagat tonfiskbiffar som jag ska äta till kvälls mat med sallad denna vecka.. Mycket nyttiga men är de goda? Det återstår att se.. Om så är fallet så ska ni får receptet. :)

Efter att tvätt och matlagning var avklarad (fick ju även ställa mig och göra lunch också innan jag var klar) så sov jag några timmar på eftermiddagen. Vaknade upp helt groggy men bestämde mig ändå för att ta den där löprundan som jag missade på morgonen. Det regnade fortfarande men inte alls lika mycket så jag gav mig ut. Detta var 4 timmar efter lunchen men det var tydligen inte nog (jag åt rejält med köttbullar och makaroner, haha).. Det blev en riktigt jobbig runda i blåst, regn och tunga ben.. Hela rundan rapade jag lköttbullar och bara väntade på att hållen skulle slå till.. Det gjorde den inte som tur var men det var ändå tyngre än nånsin med alla mat i magen och vissa andningssvårigheter (hade jag missat att ta min astmamedicin och jag var tydligen inte helt bra från den än..). :( Rundan blev 7,4 km och på en ok tid (bara för att jag kämpade som en idiot) men den borde varit bättre då jag ätit under dagen (för mycket kanske inte är det bästa dock. ;)).



Kvällen avslutades med McDonalds (orkade inte laga mer mat på en dag, haha) och choklad samt chips framför en bra film.

Imorse regnade det också ordentligt. Vissste dock om att det skulle göra det så jag visste redan innan att det inte skulle bli någon morgonlöpning.. Vill inte gå till gymet och springa redan nu, räcker med att jag troligtvis måste de i vinter.. Så jag hoppade löpningen och gick 11,5 med Lilleman istället. Kankse det är bättre väder imorgon, annars så sparar jag mig till onsdag. :) I eftermidddag blir det ben på gymet i alla fall. Hoppas humöret blivit bättre tills dess. :)

Kramar C

lördag 17 september 2011

Lördag & sol! :)

Dagen har börjat helt underbart!

* 13 km morgonprommis med Lilleman
* Axlar och triceps med B
* 70 minuter spinning med F

Styrkan gick inte kanon idag då jag hade rejält med träningsvärk i latsen efetr ryggpasset i torsdags.. Måste lägga om mitt räningsschema lite för de är omöjligt att köra axlar och triceps oredntligt med grym träningsvärk i ryggen.. Ska fundera ut något bra..

Spinningen var det första passet på bra länge nu och det gick verkligen över förväntan! Hade bra med energi och styrka i benen. :) Körde på som en idiot som vanligt. ;) Nytt pass som F gjort, riktigt bra även om jag saknade vår låt (som du lovat att ha med F!! ;)).

Nu är det dags att återigen ta ut Lilleman på en liten kissrunda innan B kommer och hämtar mig. Vi ska ut och äta lunch ihop idag. :)

Kvällen blir nog lugn för min del, mycket träning och lite sömn hela veckan har tagit ut son rätt om vi säger så.. :(

Kramar C

fredag 16 september 2011

Förresten..

..med den kilometer tiden jag sprang min runda på imorse så hade jag vunnit min distans på loppet jag skulle sprungit i lördags (om jag varit frisk).. Vinnaren sprang på 14 sek mer i snitt per km än jag gjorde imorse (då tävlade damer och herrar för sig) och då sprang jag en halv kilometer längre också. Skit också! :(


Morgonlöpning = lycka!

Godmorgon alla glada! :)

Idag är jag på tipptopp humör eftersom jag imorse lyckas genomföra min första löprunda efter två veckor av förkylningen från helvetet! Jag är fortfarande lite hostig men vissa andningssvårigheter men jag tyckte ändå att det var värt ett försök! Började med en powerwalk med Lilleman på 7 km innan jag gav mig ut i det kolsvarat mörkret. Idag sprang jag 5,5 km, tyckte det räckte med tanke på att jag vilat från löpningen så länge nu och ännu inte är helt frisk.. Men va bra det gick!! Jag sprang på i ett bra tempo och det var inte ens speciellt jobbigt! Fick en riktigt bra tid med tanke på förutsättningarna och jag är verkligen kanonnöjd! Åh vad jag saknat löpningen! Gick ganska bra att springa i mörkret även om jag fick ta de ganska försiktigt på vissa ställen, vill ju inte trampa snett och stuka mig igen.. Känner mig som en helt ny människa efter denna morgon och kan inte vänta tills nästa pass! :)



Ryggpasset igår gick ocksa riktigt bra! Gjorde nytt PB i breda latsdrag som jag är riktigt nöjd med. Hade bra styrka i ryggen i alla övningar och kämpade för kung och fosterland! Träningsvärk till kvällen please! :) Magen fick sig också en rejäl omgång så lite smärta där tror jag nog jag kommer få också! ;)


 
Nu sitter jag på jobbet och idag tänkte jag sluta vid 15.30 cirkus så jag kommer hem lite skapligt. Gick upp halv fyra imorse för att hinna gå, springa, duscha, äta frukost (osv) och ändå hinna åka iväg skapligt till jobbet. Kom iväg halv sju och stämplade in på datorn 07:09. :) Detta betyder att jag inte behöver ta ut mer än ca 10 min från min flexbank för att kunna gå halv fyra, kanon helt enkelt! :) Lunch ska jag äta ute idag också tillsammans med några här från kontoret, ska bli riktigt mys! :)

Ha en underbar dag alla för det ska jag! :D

Kramar C

torsdag 15 september 2011

Nästa vecka, då kör vi!

Nu är jag officiellt trött på snor, hosta och andningssvårigheter.. Inte så mycket som ett löpsteg än och jag tror inte det kommer att bli något försen på söndag. Lite deppad, flabbig i kroppen efter en vecka utan träning med massa mat och snart ytterligare än med bara promenader (endast 11,5 km nu då jag helt eneklt inte har mer tid att lägga på mornarna, man måste ju sova också!) och gym.. Vill verkligen springa lite också men samtidigt inte.. Grejen är att jag tycker att de är lite sådär att springa ute när de är kolsvart svintidigt på morgonen helt ensam.. Nu för tiden måste jag gå upp kvart i fyra varje morgon för att hinna gå med Lilleman och sne komma tidigt till jobbet (vill ju få plustid och sluta skapligt..). Det betyder att om jag går en runda på Lilleman innan och sen ska ut och springa så blir det typ 5! Då är ingen annan ute (förutom nån enstaka skummis) och det är KOLSVART! Det känns lite sådär.. När jag går så har jag ju med mig min bodyguard Lilleman men springer gör jag ju ensam eftersom det inte är bra för honom.. Ska ändå göra ett försök och få till två rundor i v i alla fall. Eftersom jag knappast kan gå upp tidigare så får det bli kortare morgonprommis innan och kortare löprunda också.. INTE OK igentligen men vad ska man göra? Återkommer om hur jag lägger upp passen när jag vet hur det funkar. Börjar som sagt mitt nya liv på måndag med inlägg av löppass och förbättring av kosten. Behöver gå ner några kilo jag lagt på mig och vill bli av med flabbet som smygt sig på min mage. Vill att den ska vara lite hård iaf och det är den verkligen inte nu! Buhu! :( Ská försöka hinna med en formbild snart så ni får se misären! ;)


Inte jag som tagit bilden men så här mörkt är det ute på mornarna.. Finns ju gatlysen men det blir ändå skumt ute och man vet inte vad som gömmer sig bakom träden (nu pratar jag inte spöken utan våltäktsmän osv ;)) :(

I eftermiddag blir det i alla fall ett ryggpass, hoppas på att jag kommer vara STARK! :) På lördag har jag planerat in mitt första spinnpass för terminen så det blir att gå upp extra tidigt för att hinna gå och träna innan. Men jag är ju van som sagt! ;)

Kramar C

tisdag 13 september 2011

Lite tid

Har inte mycket fritid längre så bloggen blir tyvärr lite lidande.. :( Jag jobbar hela dagarna, kör en bra bit till och från jobbet och nu har jag även kommit igång med träningen. :) Igår blev det biceps och idag bröst. Passen har gått riktigt bra och jag är stark trots att jag inte ännu är helt 100. :) Ingen kondition än.. Hostar fortfarande och känner av förkylningsastman.. :( Hoppas på att kunna ta ett lugnt löppass och ev köra spinning till helgen i alla fall. Håll tummarna! :) Morgonpromenaderna är nu på 11,5 km för att jag ska hinna åka tidigt till jobbet så jag inte slutar så sent om dagarna. Det får räcka helt enkelt! Kan varken gå upp tidigare än nu (03:45!!!) eller sluta senare än jag gör. samtidigt så försöker jag tjäna in lite flextid nu i början så jag har en liten "bank" att ta ifrån. Skönt att veta att det finns lite plustid, är uppe i strax över 3 timmar redan. :)

Imorgon blir det gymvila.. Ingen kondition heller om jag inte mirakulöst tillfrisknat över natten men sån tur ska man väl inte ha. :(

Hoppas ni är frisk och glada! :)

Kramar C

söndag 11 september 2011

Sjuk!

Dålig uppdatering här i v, ingen alls faktiskt.. Jag har varit så sjuk! Det började med att jag kände att förkylningen var på G i lördags kväll och på söndagen när jag vaknade så var jag jättedålig.. Sedan har jag varit slagen hela veckan med feber, hosta, snor och förkylningsastma.. Har inte ens kunnat gå med Lilleman försen nu igår för första gången sedan förra lördagen.. Jag hostar fortfarande en del och har svårt att andas så det blir ingen löpning för min del försen jag är helt 100. Idag var jag i alla fall nere på gymet och körde ett benpass. Mycket hostande och andfådd som få efter varje set men det gick! Ska köra styrkan som vanligt nu i veckan men löpningen är som sagt lagd på hyllan tills jag är bra igen. Kommer att gå långt med Lilleman varje morgon istället sålänge. Eftersom jag körde måndagens benpass idag så kommer jag vara ledig imorgon. Ganska skönt en måndag efter en jobbig dag på jobbet. :)

Nya jobbet känns kanon! Kunde bara jobba månd, tisd och halva onsd i veckan innan det blev så illa med febern så jag fick åka hem.. Jag kämpade in i det sista! Imorgon ska jag i alla fall åka dit igen och det känns skönt att få komma igång igen, betydligt piggare än förra veckan! Pendlingen går bra och det är inte så jobbigt att köra. Det tar bara ca 40 min dit på morgonen och ca 45 hem när det är mer trafik. Helt ok tycker jag. :)

Kramar C

lördag 3 september 2011

Fullspäckad dag

Efter fyra (!!) timmars sömn (sovit dåligt inatt..) så blev det 13 km morgonprommis med Lilleman. Nu har jag ätit frukost och väntar på att gå till gymet vid nio för att köra axlar och triceps. Hoppas passet kommer gå bra trts bristen på sömn, ska göra mitt bästa. :)

Efter träningen så blir det lunch och sedan ska jag, Lilleman och B byta gummi på mina däck. Eller, det blir B som byter och vi andra får försöka hjälpa till bäst vi kan. ;) Senare i eftermiddag så ska jag fika med en kompis jag inte träffat på länge, hon ska snart föda sitt första barn så jag antar att hon är ganska stoor nu. ;) Mys att träffa henne igen! :)

Ikväll har jag inget planerat, min sambo ska åka ut på sjön och fiska hela kvällen så jag och Lilleman blir ensamma. Blir nog en lugn kväll framför TV:n och att sova tidigt för min del eftersom det inte blev mycket sömn inatt.

Ha en trevlig lördag alla! :)

Kramar C

fredag 2 september 2011

Fredag är en bra dag :)

Började dagen med 7 km morgonprommis och sedan 7,4 km fartlek. Idag var det endast 9 grader ute så för första gången så sprang jag med löparjacka på mig. Inte så pigg i benen imorse kan jag meddela. Fick kämpa som en idiot för att hålla intervallerna på en jämn nivå. Överlevde gjorde jag för jag ger mig aldrig! Tiden blev helt ok också för att jag har en sådan järnvilja! :)

Under förmiddagen så ägnade jag mig åt att städa lägenheten och vila lite extra inför helgen. Efter lunch började min tvättid och det är vad jag ägnat mig åt de senaste timmarna. Nu har jag prcis ätit mitt mellis bestående av min vanilj kvarghurt med havreringar (med jordgubbar och hallon, lite smått bereondeframkallande de där ;)) så nu är jag mätt och nöjd för stunden. :) Sista tvätten är hängd och det torktumlade står i en ikeapåse vid dörren. Ja, mellisen gick för helt enkelt.. Och ni med.. :) Ska ta tag i det alldeles strax.. ;)

Snart kommer min sambo hem och då väntar matplanering och veckohandling. På söndag så blir det storkok här hemma då jag ska försöka att göra all veckans mat på en gång och lägga i matlådor. Det blir så lite tid över till matlagning i veckorna nu när jag ska börja pendla så jag tänkte se om detta fungerar som en bra lösning för att spara tid. Vill ju varken äta precis innan sängen eller skippa träningen va! ;)

Imorgon bitti så har jag (återigen) planerat att gå till spåret och köra backintervaller med Lilleman. De senaste gångerna jag bestämt mig för detta så har det antingen regnat eller sömnen uteblivit under natten. Vi får se om jag kan lösa detta denna gång! :) Efter frukosten så är det dags för ett axlar/tricepspass på gymet. B har lovat att komma också så det kommer bli riktigt skoj! :) Fick även ett update på min order från england nyss och de har nu skickat mina skor! Förhoppningsvis hinner de komma innan nästa lördag! :)

Asics Cumulus 13 i svart blev mitt val bland löparskorna! Kändes sjukt bra i affären så längtar verkligen efter dem! :)

Ryggpasset gick förresten kanon igår! Satte flera nya PB och det var länge sedan jag varit så nöjd med min insats efter ett gympass. :) Kan även meddela att jag idag har träningsvärk i både mage och rygg, GÖTT!! :D

Kramar C

torsdag 1 september 2011

Betalt och klart!

Nu är tävlingen nästa lördag betald och klar, ska bara springa 5 km denna första gång och känna hur det känns och om tävling är något för mig. :) Ska bli riktigt skoj! :)

Började dagen med 13 km morgonprommis med Lilleman, kallt ute idag.. Fick ha långärmat och höstjacka samt vantar på mig.. Känner mig ganska snorig och har gjort det hela dagen, hoppas verkligen inte det blir värre! Börjar ju mitt nya jobb på måndag och sedan vore det ju kul om jag kunde ställa upp i den där tävlingen nästa lördag..

Jag ger mig inte! Nu är det snart dags att gå ner till gymet och köra rygg med min sambo. Ska även ge magen en omgång idag, har fått träningsvärk i den i två veckor i rad nu så jag har gjort bra ifrån mig de senaste passen. :)

Kramar C