- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 29 februari 2012

Distans i vårvädret

Nu ligger jag i sängen och vilar upp mig efter eftermiddagens distanspass. Tio grader ute när jag kom hem så det fick bli en riktig vår löparoutfit i form av ett par tights, linne och tunn löparjacka. Tog med mig ett par tunna vantar för säkerhetsskull och det var tur! I skuggan var de minsann inte varmt om fingrarna. Hade behövt tjockare vantar för fingrarna var som ispinnar när jag kom hem. :S Frös dock inte om övriga kroppen så annars var jag lämpligt klädd. :)

Det blev ett skönt pass på 11,29 km, nästan samma runda som förra veckan. Höll ett skönt tempo som var något högre än förra veckan. Kände mig lite sliten och trött i vaderna, troligtvis efter alla måndagens tåhävningar.. Hoppas de piggat på sig till snabbpasset imorn bitti, annars lär det bli tungt.. Bara att hoppas på det bästa.

Många som var ute och sprang/gick samtidigt som jag idag. Märks att det är vår nu, då kommer alla "säsongarna" ut ur sina vinterbon. Kan lova att jag inte träffade en tiondel av alla dessa människor förra onsdagen när det regnade. ;) Bra att folk börjar motionera i alla fall och jag blir glad av alla dessa människor som delar mitt intresse, även om det inte är året om. ;)

Onsdag, en bra dag! :)

Gomorron! :)

Igår när jag kollade vädret så skulle det vara flera plusgarder hela natten, upp mot nio. Snacka om att bli förvånad när det nästa är nollan då när jag går upp.. På med vinterjackan igen och sedan ut på 11,5 km morgonprommis med Lilleman. Det var väldigt fuktigt i luften så jag tyckte det kändes bra mycket kallare än det var.. Hade dock på mig tillräckligt med kläder. :)

Bröst- och bicepspasset igår gick bra. Även om jag har blivit svagare sen jag blev lite tunnare.. Men man kan inte ha allt här i livet och jag vill inte vara tyngre, det räcker med den mansvikten jag ligger på idag. ;) Eftersom inte riktigt styrkan infann sig så körde jag ett tuffare tempo med superset och fler reps. Detta resulterade i ett riktigt bra pass ändå. Då tempot var högt så gick passet fortare än vanligt vilket gjorde att jag även hann med lite mage. :) Övningarna jag körde igår var:

Bröst
Bänkpress 5 set
Lutande hantelpress 4 set
Flyes i amskin 4 set

Biceps
Curl med rak stång i cc 4 set
Hammercurl med hantlar 5 set

Mage
Superövningen (Liggandes på bänk med benen raka utanför och sedan lyfter man benen som en fällkniv så långt in man kan och sedan lååångsamt tillbaks till utgångsläget) 4 set (och det räckte ;))

Off to the gym

Det ska bli sol och upp mot 9 plusgarder i eftermiddag. Jag är så lycklig! Onsdag eftermiddag så får jag ju springa! :) Tänker flexa ut lite tidigare så jag kan komma ut på min löprunda en stund innan fem och förhoppningsvis får springa en liten stund i solen. :) Hur långt och var jag kommer springa har jag inte bestämt än, tar det som det kommer. Friheten med Garmin är ovärderlig! :)

Ha en underbar dag!
Kramar C

tisdag 28 februari 2012

Alternativt benpass och pigga ben på bandet

Gomorron allihop! :)

Nu har jag nyss kommit till jobbet och byggarbetarna borrar för fullt här. Hoppas jag slipper undan en ganagande huvudvärk. Hur som haver så är det inget vidare sätta att börja sin arbetsdag på. :(

Gårdagens benpass gick bra men fick bli ett alternativt upplägg då alla ställen att köra knäböj på var upptagna. Vi har en benpressmaskin på gymet som är lite speciell och som jag alltid varit lite rädd att lägga mig i då man faktiskt ligger ner och skulle vikterna släppa så blir platt men bena intryckta i magen som en liten låda. ;) Eftersom jag ville träna rumpan ordentligt så fick det ändå bli denna benpress. Min sambo var med och övervakade. ;) Körde i vilket fall en 8 set i denna och det tog fint på rumpan, framsidan och baksidan. :) Sket i utfallen eftersom jag körde så många set i benpressen, vet ju hur lätt jag får träningsvärk. Istället så blev det sittande legcurl för baksida lår, benspark för framsida och en massa set tåhävningar för vaderna. Kör alltid mina tåhävningar utan viktpåslag eftersom jag inte vill bygga mer vader utan endast underhållsträna dem för löpningens skull. :)


Efter benpasset så staplade jag in till cardiorummet och tog på mig mina älskade Tarther för en liten återhämtningjogg på löpbandet. Oj vad lätt det gick! Hade jag verkligen inte förväntat mig efter all löpning i helgen och ett precis avslutat benpass. :) Körde 5 km med 1 % lutning (för att kompensera vindmotstånd etc som man har utomhus) och det gick som en dans. Ville bara öka farten hela tiden och springa fort men vet att det inte är bra efter gårdagens hårda intervallpass. Så jag tog det lugnt och joggade även om joggen var snabbare än vanligtvis. ;)

Imorse när jag och Lilleman gick upp hade det regnat en massa under natten. Det var riktigt blött ute men plusgrader så jag ska inte gnälla. :) Blev 11,5 km i ett ordentligt tempo, pigga ben även idag. :) Känner att jag är lite bortskämd med detta just nu. ;)

Vid elva ska jag åka tillbaka till min hemstad för ett möte på Länsstyrelsen i jobbet. Kommer att äta lite lunch hemma och sedan spendera eftermiddagen där. Har jag tur så slutar mötet lite tidigare så jag hinner hem och koppla av en stund innan kvällens bröst- och bicepspass. Vi får se helt enkelt! :)

Ha en en dag! :)

Kram C

måndag 27 februari 2012

Tävling!

Nu ska jag vara med i en tävling (och det är inte ofta mina vänner). Vinsten denna gång är en Ellen Jacket från Röhnisch och den vill jag verkligen ha! Den ser verkligen så underbart skön ut! Sen behöver jag ju fler löparjackor också eller hur (min sambo tillfrågas inte i denna fråga)!!?? Är den inte bara såå fin?? :)


Tävlingen hittar du på söta Annas blogg som heter Livskraft. Gå in och tävla du också vettja! :)

Kramar C

Ettårsdagen och intervallfirande

Godmorgon alla glada måndagsälskare! ;)

Blev inte mycket sömn för mig natten mellan lördag och söndag (precis som alla nätter tidigare under veckan kan tilläggas).. Vi låg och kollade på film till sena natten och sedan sova jag väldigt oroligt av någon anledning. :( Hur som haver så var det bara att gå upp vid strax efter fem för att hinna gå långis med Lilleman innan tvättstugan 7.00. 11, 5 km i flera minusgrader blev det. Kollade inte termometern innan jag gav mig iväg så jag höll boksatvligen på att frysa häcken av mig hela rundan.. :S Är huvudet dumt.. Vi tog oss i vilket fall runt i ett rasande tempo (för att hålla värmen) och ingen var gladare än jag när vi väl kom in i värmen igen. :)

Skötte första delen av tvätten och käkade en rejäl grötfrukost innan min sambo gick upp och tog över tvättjänstgöringen så jag fick lägga mig och vila lite innan mitt planerade intervallpass. :)

När jag vilat en timme så gick jag åter upp och klädde om. Nu var det endast nån minus ute och solen sken. Perfekt väder för intervaller. :) Hade redan kollat ut en plats där jag kunde springa som var relativt flack och borde passa bra för intervallerna. Idag stod det 3 km + 2 km + 1 km på schemat. Värmde upp med 3 km jogg till stället där jag tänkt springa för att sedan starta första intervallen. Kände mig ganska sliten i kroppen efter sömnbristen och benen var lite slitna efter gårdagens långpass. Envis som jag är så sprang jag ändå på rejält och lyckades hålla ett bra tempo hela intervallen, trots motvind. Efter denna väntade 3 min vila innan det var dags för nästa som "bara" var 2 km, hur jobbigt kan det vara när man klarat 3 nyss!? ;) Jo, det kan vara ganska jobbigt, haha! Gick ändå ganska bra, hade ju inte motvind nu vilket helt klart gjorde det lättare och jag höll samma tempo som första intervallen. Nu var det endast 2 min vila och när jag stod där och flåsade så undrade jag hur i världen jag skulle orka med den sista intervallen? Jag var ju helt slut redan nu!? Sen tänkte jag att det är ju blott en endaste liten kilometer kvar, det är bara att köra! Och det gjorde jag. Lyckades återigen hålla nästan (tom med några sekunder snabbare) tempo på även denna intervall. Nu fick jag enligt schemat 1 min vila innan nerjoggen och den tog jag till vara på, lutand mot ett staket för jag var osäker på om jag skulle orka stå upp själv. ;) Nerjoggen blev sedan 3,32 km i ett fasligt lugnt tempo. Joggade verkligen jättelångsamt hela vägen hem och njöt verkligen av den underbara solen. Röd som en tomat i huvudet, folk lär ju undrat hur jag kunde se ut så när jag sprang så långsamt, haha. ;) Det bjuder jag på! :) Väl hemma så stretchade jag mina stackars ben ordentligt innan den sköna duschen väntade på mig. :)

Jag är verkligen stolt över mig själv som lyckades så pass bra igår trots att mina förutsättningar inte var de bästa. Att kunna pressa sig själv hårt trots att varenda fiber i kroppen säger att den inte vill är en konst och det har jag verkligen tränat på att bli bra på. När jag vill ge upp så säger jag bara nej till mig själv och trycker på ännu hårdare. Att ge mig innan jag gjort vad jag ska finns inte på kartan. :)



Igår var det även 1 år sedan jag var onykter sist, på dagen. :) Nåt glas vin har ju druckits under detta år men jag har inte varit onykter en enda gång. Har verkligen aldrig mått bättre och saknar inte alkoholen ett enda dugg. Träningen är mitt liv nu och att förstöra det jag kämpar för bara att va full då och då är inte värt det. Efter en utekväll så är inte kroppen normal på flera dagar och det känns som att kasta en massa hård träning i sjön. :(

Imorse så var det återigen minusgrader (hela 6!!) när jag och Lilleman gav oss ut. Hade på mig rejält med kläder idag dock så ag frös inte. :) Intervallpasset kändes i benen, det var rätt stumma kan man väl säga. Hoppas att benpasset i eftermiddag går bra. Är jag för dålig så blir det troligtvis bara en liten återhämtningsjogg, vi får se hur allt känns i eftermiddag. :)

Kram C

lördag 25 februari 2012

Långpass & dagsformen

Hej alla glada!

Hoppas ni haft en bra lördag!? Min har varit toppen! Dagen har gått i ett skulle man kunna säga. Troligtvis kommer jag få tillbaka det nu under kvällen och somna mitt under filmen vi tänkt se. ;)

Började dagen vid fem med en morgonprommis med Lilleman på 5 km. Det blåste rejält ute idag, inget vidare mys om jag ska va ärlig. Men jag hade ju redan bestämt mig för att springa långpass och då blir det så. ;) Åt ett par bananer, pure carbs och BCAA, svirade om och gav mig iväg. Hade tittat ut en ny runda som jag sprang idag, kul med lite nya vyer. :) Som sagt så blåste det.. Och otur som man har så hade jag kraftig motvind större delen av rundan. Fick kämpa på rätt bra bitvis medans andra gick bättre och vissa var riktigt sköna. Väl hemma visade Garmin 17,05 km. Tiden blev helt ok ned tanke på förutsättningarna så jag är nöjd. :)

Dagen har spenderats hos mina föräldrar och lite annat styr. Kom hem till en gymsugen sambo så eftermiddagen har spenderats på gymet där min lilla rygg och mage har fått sig en omgång. :) Nu ligger jag mätt och belåten framför TV:n efter den godaste spaghetti carbonara någonsin! Snacka om att lyckas med matlagningen, ska aldrig mer äta de ute. Jag gör ju en 100 gånger bättre själv. ;) Glömde fota min underbara mat men bjuder i alla fall på dagsformen. :) Kram på er! :)

fredag 24 februari 2012

Fredag! :)

Gomorron fina du! :)

Fredagen är äntligen här och våren är på gång ute, kan det bli bättre? :) Var helt underbart väder igår och det ser uts om det ska vara lika hela helgen. :)

Axlar och tricpes igår gick riktigt bra och jag kände mig stark! :) Bra kontakt i alla övningar. :)


Inatt sov jag så fasligt dåligt så ag vet inte hur jag ska orka hela dagen. Vaknade flera gånger och hade världens problem att sova om.. Hoppas jag slipper att leta efter gemet på golvet något idag helt enkelt.. Går dock hem skapligt vid halv fyra så det är inte så fasligt lång dag ändå. Bara att kämpa på, om några timmar är det helg. :)

Plus minus noll på vågen imorse så allt ser bra ut. Har ätit lite mer denna vecka och verkar ligga bra till för att ligga kvar på den vikt jag ligger på idag och inte gå ner mer. :)

Imorgon bitti väntar ett långpass igen. Funderar på att vidga mina vyer lite och springa där jag inte sprungit tidiagare. Men jag har saker inplanerade på förmiddagen imorgon också så hur långt och var jag springer beror på hur tidigt jag kommer iväg.. Jag ska iväg till Norrköping på ett litet äventyr imorn innan lunch och jag vill gärna hinna laga veckans mat och städa därhemma innan jag åker. Vad jag ska göra i Norrköping berättar jag lite längre fram men jag är troligtvis på väg att vidga mina vyer lite. :)

Ha en underbar dag allihopa! :)

Kram C

torsdag 23 februari 2012

Mysdistans och snabbpass på bandet

Gomorron alla glada! :)

Vilket väder vi har idag! Jag fick hålla i ratten på vägen till jobbet imorse kan jag lova! När det stormade och regnade som värst så var ju (självklart) jag och Blå Faran tvungna att ge oss iväg till jobbet. Det gick bra dock, man kan lita på min lilla blå lättviktare även om han nog idag var ganska tacksam att han har en "stark mamma" som kunde hjälpa honom att hålla sig kvar på vägen. ;)

Kände mig faktiskt piggare sen igår när jag kom hem. :) Bytte om och gav mig ut. Det regande bara lite grann och det tycker jag bara är skönt. Sprang dit benen bar mig och höll ett lågt och skönt mystempo hela rundan som till slut blev 11,21 km. Jag är riktigt nöjd med mig själv då jag verkligen höll mig från att pressa mig hela rundan.  Det är sådana här pass som man lever för, så underbar känsla helt enkelt.

Att det kan finnas något som är så bra för dig som även är så kul. :)

Imorse lät det som fönstren skulle gå sönder när jag gick upp. Finns dock inget dåligt väder när man har hund så det var bara att klä på sig och ge sig ut. jag var dock glad att det var just torsdag idag eftersom det är en av de mornar när jag och Lilleman går en kortare runda för att jag ska hinna springa också. Blev 4 km med Lillen och jag tror att han var lika glad som jag att det inte blev längre idag. ;) Som ni förstår så var det inte att tala om att ge sig ut på ett snabbpass i det här ovädret så jag bytte om och gick till gymet.

Idag stod det snabbdistans på schemat och uppdelning i två trösklar. Första på 4 km och andra på 2 km. Började med 1 km uppvärmning innan jag började första tröskeln. Sprang på i ett bra och jämt tempo. Det var jobbigt men inte för jobbigt. Efter de första 4 km så vilade jag 2 min innan jag började tröskel nummer två. Denna sprang jag snabbare men även här i ett jämt tempo. Nu började det kännas i benen att jag sprang för mindre än 12 timmar sedan. Var ganska tungt på slutet men skam den som ger sig! ;) Efter att ha avslutat de sista 2 km så blev det 1,5 km nerjogg innan jag stretchade och begav mig hemåt i ovädret. Totalt blev alltså rundan 8,5 km och jag är riktigt nöjd med passet.

Nu gäller det att vila upp sig till lördagens långpass. Hoppas på bra och varmt väder denna lördag. Länge sedan jag sprang en lördagsmorgon utan att antingen frysa eller få andningssvårigheter på grund av kylan.. Men nu verkar det som att vintern är över och våren är på ingång! Ingen är gladare än jag! :) Ser fram emot alla sköna (och jobbiga) utomhuspass här under våren. Behöver komma ut och få köra snabbpass ute nu så jag vänjer mig innan årets första tävling i slutet av mars. Som ni vet så har jag ju mycket lättare att springa på löpband så jag behöver träna upp mig att va lika snabb utomhus (med vindmotstånd och höjdskillander), det är målet! :)

I efetrmiddag väntar axlar och triceps på gymet som vanligt, hoppas jag är lite piggare och starkare än i tisdags. :)

Ha en underbar torsdag! :)

Kramar C

onsdag 22 februari 2012

Trött kropp

Jo, det skulle man kunna säga att jag har.. Kände av redan igår när jag var på gymet att kroppen var sliten så det blev ett tungt bröst- och bicepspass.. Kämpade på så gott jag kunde men jag var svagare än vanligt. Bristen på energi och svagheten gjorde det fasligt tungt. Tog mig ändå igenom passet och det är jag nöjd med. :)

Imorse så var jag tyvärr inte piggare. Kände direkt när jag gav mig ut med Lilleman att benen var tröttare än vanligt och vaderna stumma. Brukar sällan känna av vaderna på morgonprommisen så detta bådar inte gott inför kvällens distanspass.. Dessutom ska det regna heela eftermiddagen och kvällen.. Känns rätt trist..

Oj vad jag gnäller, haha! ;) Beoende på hur mycket det regnar så kommer jag kanske köra på hamsterbandet istället. Inget jag vill men när jag känner mig så här sliten så känns det som motivationen kommer heldö om jag ska ut och springa i hällregn.. Springa ska jag, trots slitna ben och stumma vader. Jag ger mig aldrig (fast jag kanske borde i många fall..). Ska göra mitt bästa och har lovat mig själv att fullständigt skita i tiden och bara köra lugnt i vilket fall. Lättare sagt än gjort för jag har väldigt svårt att acceptera tider närmre 6 min/km.. Det känns som ett nederlag fast det inte är det! Det är ju meningen att distansfarten ska vara i ett tempo som är lätt och det kan ju variera ganska mycket från dag till dag så jag borde inte känns så.. En tung dag som denna så är det ju visst ok. Jag sätter nog lite väl höga krav på mig själv ibland, vill så gärna prestera och göra bra ifrån mig eftersom jag tycker det är så kul.

Spännis? Jo men visst! ;)

Nu ska jag väl inte vara säker på att det känns så tungt i eftermiddag, kan ju hända att kroppen återhämtat sig tills dess. Har med mig extra frukt till jobbet idag så jag kan fylla på med lite extra energi under eftermiddagen, hoppas det hjälper! :)

Ha en fin dag alla! :)

Kramar C

tisdag 21 februari 2012

Tisdag

Gomorron! :)

Tisdag redan, verkar som veckan kommer gå fort. :) Benpasset igår gick bra och jag kände mig stark. :) Efter passet så blev det 5 km återhämtningsjogg, underbart att känna att spänningarna släpper efter ett tungt benpass. :) Absolut bästa sättet för mig att slippa den där värsta träningsvärken också. :) Precis som att det är bra att jogga ner efter ett kvalitétspass löpning så är det bra att jogga ner efter ett tungt benpass. Sätter igång cirkulationen i benen och rensar ut slaggprodukter, kanon helt enkelt. :)


Imorse blev det 11,5 km morgonprommis med Lilleman som vanligt. Idag var det bra mycket halare ute kan jag lova. Plusgrader så det var vatten på den is som ligger kvar.. Dock försvinner det fort nu och jag hoppas att all is är borts i slutet av veckan. :) För första gången i år så druttade jag även omkull på prommisen imorse. Jag gick över en gräsplätt på ett ställe där det var ren is (tydligen) så jag slog omkull. Slog mig inte i alla fall utan var snabbt på benen igen och kunde fortsätta. :) Det sjukaste är att jag såg gräsplätten och tänkte att "här är de nog halt" (eftersom man inte brukar se isen på samma sätt på gräs i mörker) men ändå gick jag över den istället för runt.. Är huvudet dumt får kroppen lida. ;)

I eftermiddag väntar bröst och biceps på gymet. Hoppas på bra styrka idag och att energin är på topp i eftermiddag. Vissa eftermiddagar är jag hungrigare än andra och jag brukar inte märka det försen jag har tränat en stund. Jag äter ju alltid mellis innan jag går till gymet men vissa dagar är det inte nog tydligen. Min förbränning ligger nog på topp nu också. När jag gjorde fettmätningen i helgen så sa han som mätte mig att det lilla fett jag har kvar var grynigt som det brukar va när det håller på och släpper.. Vi får se vad veckovikten hamnar på och hur jag behöver lägga upp kosten framöver.

Ha en underbar dag alla! :)

Kramar C

måndag 20 februari 2012

Utförligare fettmätning/ kalipermätning

I helgen gjorde jag ännu en kalipermätning som var utförligare än den 4-punktsmätningen som gjordes förra lördagen. Jag gjorde även denna hos samma person för att resultatet skulle bli så bra som möjligt. Denna gång mättes 10 punkter, biceps, tricpes, supraliac (vid höftbenet), mage (nedanför naveln), lår, vad, subscapular (övre rygg), midaxillary (under bröstet), bröst och nedre rygg. Se bild nedan (+triceps).




Jag hade ju som ni vet gått ner ytterligare 3 hekto denna vecka och det var bara fett då mina mått hade minskat och min totala fettvikt med just 3 hekto. Resultaten av mätningen sattes sedan in i beräkningsmodeller för att få resultatet med olika andelar punkter medräknade.

Jackson & Pollock
3-punkts 13,87%
4-punkts 12,41%
7-punkts 12,31%

Jackson & Pollock ska vara bäst lämpad för de som har en relativt låg fettprocent (som jag) men de har ingen 9-punktsuträkning så då fick en annan modell användas, Parillos 9-punkt. Denna tar tydligen inte hänsyn till lika många parametrar (som t ex kön) som Jackson & Pollock, vilket inte ger ett lika exakt resultat.

Parillo
9-punkts 13,14%

Så vad man kan säga är att värdet blir (bör bli) lägre ju flera parametrar som man tar hänsyn till. Ju färre parametrar som används desto högre värden då parametrarna som används (självklart) är de som brukar vara fetast på en kvinna i mitt fall. Eftersom jag har typisk kvinlig fettfördelning så stämmer detta ganska bra på mig.

Kontentan av detta är att jag ligger väldigt lågt och ska inte sänka min fettprocent mer. Kan ju dock hålla min höga träningsnivå och mår bra på denna procent så då finns det ingen anledning att fläska på sig heller. So it will be! Jag kan inte bli en lättviktare helt enkelt, bara att acceptera fakta och vara glad över att man tydligen är ett sån´t muskelknippe. ;)

Kramar C

Rygg, mage och söndagsintervaller

Godmorgon! :)

Ny vecka, nya tag! :) Blev ett riktigt bra rygg- och magpass sedan i lördags. Fyllde på rejält med energi under dagen så jag var stark igen på eftermiddagen när det var dags. :) Övningarna jag körde var:

Rygg
Latsdrag 3 set
Chins 4 set
Old T-bar 4 set
Rodd 4 set
Marklyft 2 set (bara kände lite på det. :))
Ryggresningar 4 set

Mage
Crunches i amskin 5 set
Höga benlyft liggandes på bänk med lååångsam tillbakagång till utgångsposition 4 set (jäklar vad denna övning tog!!)

Old T-bar
Man börjar med att hålla stången med raka armar för att sedan (med konstans svank och stabilitet i ryggen) dra stången uppåt mot brösten. Återgår sedan till utgångsposition långsamt. Mycket bra ryggövning det här. :)

Lördagen avslutades sedan men en mycket god middag bestående av fläskfilé med svampsås, färsk pasta, parmesan och färsk timjan på toppen. Det var jättegott och jag är riktigt nöjd med min utomordentliga matlagning. ;)

Mums var det! :)

Igår blev det att gå upp tidigt som vanligt för att hinna gå med Lilleman 11,5 km innan det var dags för tvättstugan 07.00. Det hade varit plus hela lördagen så massor med snö hade smält till is och täckte vägarna. Det var ren isgata ute kan man säga.. Fick gå som en gammal tant vissa bitar och hela tiden pass mig för att inte drutta omkull.. Redan här förstod jag att intervaller utomhus inte var att tänka på..

Efter en stor frukost och lite tvättjänstgöring så gick jag till gymet för att köra veckans intervallpass. Idag stod det 2 x 2 km + 2 x 1 km på schemat. Började med 2 km uppvärmning för att sedan sätta igång. La mig på en riktigt hög nivå från start och bara bestämde mig för att absoult under inga omständigheter sänka farten under intervallen. Den första gick bra och därefter var det 2 min vila innan det var dags för intervall nr 2, även denna gång lade jag mig på en hög nivå som jag sedan ökade succesivt under intervallen. Det sög fint i benen ska jag säga. :) Därefter var det åter 2 min vila innan intervall nr 3 började. Nu var det bara 1 km så jag la på ännu mer fart och sprang som en idiot kilometern ut. 1 min vila innan den sista intervallen på 1 km. Nu försökte jag återigen öka på farten lite men bandet började kännas väldigt instabilt så jag tror faktiskt inte det klarar högre hastigheter.. Om man inte ska riskera att slå ihjäl sig vill säga.. Den högsta hastigheten jag hade igår räcker nog dock om jag inte ska springa kortintervall vill säga. Men eftersom jag tränar för lite längre distans just nu så finns detta ändå inte med på schemat.. Sen hoppas jag ju såklart att jag kan få springa ute redan nästa söndag igen. kan vara skönt att komma tillbaka till verkligheten, som inte alls ser lika ljus ut som på löpbandet.. Tycker ju det är så lätt att springa där av någon anledning, kan inte springa i samma hastighet ute.. Det är klart att vindmotstånd och att underlaget aldrig är helt flackt gör skillnad, tydligen mer för vissa (mig) än andra.. Vi får se hur det går nästa pass ute helt enkelt. :) Avslutade dagens pass med 3 km nerjogg totalt blev passet 11 km långt och jag är nöjd. :)

Imorse vaknade jag och tog mig knappt ur sängen så mycket träningsvärk hade jag i magen. Kände av det redan igår men idag är det värre än någonsin, haha! ;) Blev i vilket fall 11,5 km med Lilleman. Mycket av isen från ifgår morse hade försvunnit så det var bra mycket bättre underlag idag även om jag fick passa mig på vissa ställen. Hoppas det är plusgrader hela veckan nu så all skit försvinner. :)

Kramar C

lördag 18 februari 2012

Sliten..

Ja, de kan man säga att jag var redan när jag vaknade imorse.. Det var -9 när jag och Lilleman gick ut imorse. 5 km blev det innan det var dags för veckans långpass. Kände redan under promenaden att bena var trötta och det blev inte bättre när jag började springa.. Bena kändes som bly och vaderna som fijolsträngar.. :( Envis som jag är så fortsatte jag ändå att springa. 15,35 km blev rundan och när jag kom hem kände jag mig mer död än levande.. Inte direkt piggare nu, fast jag ätit en stor grötfrukost och druckit en massa protein.. Energin hoppas jag kommer tillbaka till eftermiddagens gympass. Ska fylla på ordentligt vid lunch så ska det nog lösa sig. :)

Snart ska jag gå ner till gymbutiken och kika på de nya BCAA-smakerna som kommit in i veckan. Dags att köpa en ny burk godis nu. :)

Bjuder på dagsformen som vanligt på lördagarna. :) Ha en fin dag allihop! :)

fredag 17 februari 2012

Plusgrader!

Imorse när jag gick upp så var det plusgrader ute! Ingen blev gladare än jag, nu smälter skitsnön och våren är förhoppningsvis på väg! :) Började med 11,5 km morgonprommis med Lilleman och det blev varmt kan jag lova. Hade på mig alldeles för mycket kläder och modden blir tio gånger värre när det är plusgrader ute. Men skam den som ger sig och ju tyngre det är desto bättre träning! ;)

Axlar- och tricepspasset igår gick bra även om jag kände mig lite trött i kroppen. Sista passet innan helgen och rejäl påfyllning i energiförråden.. Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Hantelpress 5 set
Hantellyft åt sidan 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set
Lyft till hakan med frivändning och militärpress 3 set (skulle kört 4 men var helt slut efter 3..)

Triceps
Push down med rak stång i cc 4 set
Enarmspush down i cc 4 set

Veckans vikt var -0,3 kg från förra veckan vilket betyder 4 hekto kvar till målvikten. Sedan är det dags att börja stabilisera sig där helt enkelt. :)

Sötaste Lilleman ♥

Nu blir det vila resten av dagen och laddning inför en helg med (förhoppningsvis) mycket utomhuslöpning och ette rygg- och magpass. Det ska va minusgrader imorn bitti igen men förhoppningsvis inte mer än förra helgen så jag kan köra mitt långpass ute som vanligt. :) Längtar massor! Att det kan va så kul att träna! Bättre intresse finns inte! :)

Kramar C

torsdag 16 februari 2012

Ett skitpass och ett kanonpass inom 12 timmar

Gomorron på er! :)

Igår så var jag på kurs i jobbet hela dagen och det var mycket på kvällen så jag hann inte blogga helt eneklt.. :(

Innan jag åkte iväg igår så blev det dock 11,5 km morgonprommis med Lilleman i en jäkla massa snö. Det hade kommit över en dm nysnö natten mellan tisdag och onsdag.. :( Blev en massa pulsande med vi tog oss i vilket fall fram till slut. Dagen spenderades sedan på kurs i grannstaden där även min amma bor så det blev kinabuffé med henne till lunch. Tyckte jag tog det rätt lugnt med maten, bara två tallrikar denna gång.. Tydligen var det dock för mycket.. Väl hemma på eftermiddagen så gav jag mig ut på ett distanspass i snömodden. Gick helt ok till en början även om jag kände mig tung i kroppen. Tog det dock lugnt. Efter några km så började illamåendet komma och jag kände som att allt blod var i magen och jag hade svårt att andas. Jag hade då kommit en bit hemifrån så jag fick springa en bra bit till innan jag var hemma igen. Jag skojar inte när jag säger att det var det värsta löppasset jag någonsin varit med om. Andningssvårigheter och känslan av att jag skulle spy vilken sekund som helst tillsammans med snömodden var verkligen ingen bra kombo.. :( Rundan blev i alla fall ca 8 km lång och tiden riktigt skit, vilket kanske inte är så svårt attförstå.. Tog hela kvällen igår innan jag hade återhämtat mig.


Imorse när jag vaknade så mådde jag bättre igen. Nu var det svinkallt ute så det fick bli en kortare morgonprommis på 4 km med Lilleman innan jag gav mig iväg till gymet och hamsterbandet för veckans snabbdistans. Hade inga höga förväntningar på mig själv efetr gårdagen men började med 1 km uppjogg innan jag började migg tempopass som enligt schemat skulle vara 6 km idag. 6 km blev det också i ett ordentligt tempo och det gick helt ok! :) La mig på en hög nivå från start och sedan sprang jag på denna hela vägen och fick en bra tid. :) Efter snabbdistansen så joggade jag ner 1,83 km innan jag stretchade och gick hem. Totalt blev alltså passet 8,83 km. :)

Nu sitter jag på jobbet och är återigen nöjd med mig själv. :) Igår kväll var jag inte munter ska jag säga! ;)

I eftermiddag väntar ett axlar- och tricepspass på gymet. Snart är är helgen här! :)

Kramar C

tisdag 14 februari 2012

Ben & återhämtningsjogg

Gomorron! :)

Nu sitter jag på jobbet efter en mindre rolig bilresa till jobbet.. Det hade snöat rejält inatt och det hade inte plogat eller saltat på några vägar, inte ens motorvägen!! Jag var den enda som låg i omkörningsfilen på motorvägen och då tog jag det lugnt och körde inte mer än 110.. Hör verkligen inte till vanligtheterna att någon kör långsammare än det i vanliga fall. ;) Det var rätt moddigt men jag tog det väldigt vackert och sladdade inte en enda gång. :) När jag kom ut på den lilla kurviga vägen som jag åker största delen till jobbet så var ju såklart underlaget värre.. Men det gick bra det med! Jag är så glad att jag inte kör som en vanlig kärring, eller är lika rädd för allt som en vanlig kärring. Då hade jag nog stannat bilen och satt mig och tjutigt imorse kan jag lova, haha! Det vill säga, aldrig kommit fram. ;)

Benpasset igår gick riktigt bra! Jag var stark trots att jag kände av lite i höger framsida lår som troligtvis var lite trasigt efter söndagens intervaller. Efter jag kört klart benen så bestämde jag mig för att ta en liten återhämntningsjogg på bandet (jag hade ju såklart packat mina tarther just in case ;)). Blir ju stel som en pinna efter ett tungt benpass och sist kändes det mycket bättre i benen efter att jag sprungit trots att jag sparng på ordentligt. Så en skön återhämtningsjogg borde ju göra susen tänkte jag. :) Det var lite stelt i början men sen släppte alla spänningar och benen kändes betydligt bättre. :) 4 km blev det på bandet innan jag gick hem. :)


Imorse var morgonprommisen riktigt tung eftersom det var en hel del snö på gatorna och runt nollan vilket betuyder blötsnö. Det är ju det abslut tyngsta man kan gå i.. Så benen fick jobba även imorse. ;) Gick i alla fall hela rundan på 11,5 km för Lillemans skull, han tycker ju att det är så kul med snö! :)

I eftermiddag väntar bröst och biceps på gymet. har fortfarande rejäl träningsvärk i biceps efter ryfggpasset i lördags så det får bli lite lättare för dem idag. :)

ha en underbar dag allihopa! :)

Kramar C

måndag 13 februari 2012

Fettmätning/ kalipermätning

I lördags gjorde jag en fettmätning för första gången i mitt liv. Jag gjorde detta för att se hur min kroppssammansättning ser ut i dagsläget och hur mycket jag har att spela på viktmässigt. Mätningen utfördes av utbildad personal på gymet och var en så kallade kalipermätning där man mäter i hudvecken på olika kroppsdelar för att sedan räkna ut ett snitt över kroppens sammansättning och dess fettprocent.

En kalipermätare ser ut så här

Resultatet blev för mig 14,16%. Detta är ett väldigt lågt värde för att vara tjej och enligt gränsvärdena ligger jag på gränsen mellan svältgräns och väldigt mager.

"Normalandel kroppsfett

För kvinnor gäller följande intervall:
  • 12–14 % svältgräns
  • 14–18 % mycket mager
  • 20–30 % normalt
  • 30 %– fetma
För män gäller följande intervall:
  • 2–4 % svältgräns
  • 4–8 % mycket mager
  • 12–24 % normalt
  • 24 %– fetma
Män ska ha cirka 10 procentenheter mindre fett än kvinnor, eftersom deras kroppar är annorlunda byggda, de har mindre fettvävnad. För att ha full hälsa behövs för normala aktiva män minst 4 %.

Det är skadligt att ha för lite kroppsfett. Fett behövs bland annat för att tillverka vissa hormoner i kroppen. Utebliven mens kan till exempel bli följden av för hård bantning."

Text från Wikipedia; http://sv.wikipedia.org/wiki/Kroppsfett

Jag gjorde en 4-punktsmätning och resultatet hade säkert sett lite annorlunda ut om jag gjort en 9-puktmätning istället. Dock så fick denna mätning med de ställen på kroppen där jag har mest fett så detta borde vara ett tillförlitligt resultat. Här mättes mina alltså mina lår, triceps och mage och det är de ställen där tjejer har mest fett, så även jag (och i ordningen de står). Även biceps mäts i 4-punktmätningen för tjejer.

Dock så ser jag inte så allvarligt på detta då detta troligtvis inte är samma för en vältränad person som för en otränad. Jag är ju i mycket bra form och orkar träna väldigt mycket vilket jag knappast hade kunnat om kroppen varit på gränsen till svält.. Musklerna ger ju betydligt mycket mer energi än fettet på kroppen. Jag blev mycket glad av att se att min höga vikt inte har med fett att göra utan mycket muskelmassa. Detta är ju mycket positivt samtidigt som det är lite jobbigt då detta innebär att jag inte kan gå ner mycket mer i vikt om jag inte vill förlora muskelmassa.. Den lätta löparkroppen är därför hotad.. Fick förmaningar av personalen som utförde mätningen om att inte gå ner i vikt eftersom jag låg så lågt fettmässigt redan nu. Vi kom ändå fram till att jag borde kunna gå ner de sista 7 hektona till målvikten. Efter detta får jag väl göra en ny mätning och se vad jag förlorat, muskler eller fett..

Jag vill ta och tillägga att jag inte har några problem med min mens, detta kan annars vara ett tecken på att fettprocenten är för låg i kroppen och då bör man se upp!!

Kramar C

Intervaller på hamsterbandet

God morgon alla glada! :)

Måndag igen nu då, bara att köra på så har snart även den här veckan gått. :) I lördags blev det ett rygg- och magpass sedan på eftermiddagen. Var riktigt stark och slog faktiskt till och med PB i latsdrag. :)

Igår morse var det skönt när jag och Lilleman gick ut, bara -1. :) Lite mindre glad blev jag när jag märkte att det snöade ute.. Låg lite på marken men inte så farligt mycket sen snöade det bara lätt så jag och Lilleman gick en annan runda idag för att titta ut en plats som jag funderade på att köra mina intervaller på senare på förmiddagen. Medans vi gick så började det bara snöa mer och mer.. Till slut fick vi pulsa i snön som var ganska tung då det var relativt varmt ute. Hoppet var dock det sista som lämnade mig och det var först i slutet av rundan som jag faktikst insåg att det inte skulle gå att köra intervallerna utomhus.. Det var svårt att gå så att springa fort var inte att tala om. Det var ett jäkla skit då området jag tittat på faktiskt verkade var en ganska bra plats att köra intervaller på.. Inte många uppförsbackar utan mestadels plant. Får bli nästa vecka om det nu inte snöat en massa igen. :(

Istället så gick jag till gymet och körde mitt pass efter lite frukost och vil. Började med 2,5 km uppjogg för att sedan starta mina intervaller. Blev inga stegringslopp igår då detta knappast var optimalt på löpbandet.. I vilket fall så var det 4 x 5 minutersintervaller som stod på schemat med 2 minuter vila mellan. Det gick riktigt bra (som alltid på löpbandet..) och jag kan bara drömma om att göra de tiderna utomhus.. I vilket fall så körde jag på ordentligt och höll så högt tempo jag vågade på löpbandet. När jag var klar så blev det 3 km nerjogg innan jag stretchade och gick hem. Tur ändå att det finns löpband för dessa pass, hade inte gått alls utomhus igår förmiddag. hade bara slirat runt som en tok i snön..

Imorse blev det 11,5 km morgonprommis som vanligt. De hade tydligen saltat och sandat igår för att det låg ingen snö som vi var tvungen att pulsa i imorse inte.. Synd att inte detta var igår istället... :( Kände mig ganska pigg i benen trots gårdagens intervaller så hoppas på ett bra benpass i eftermiddag. :)

Ha en fin måndag! :)

Kram C

lördag 11 februari 2012

Långpass i kylan

Jag kan berätta att SMHI hade rätt!! När jag gick upp imorse var det -6 grader ute, precis som prognosen hade lovat. :) På med kläder och ut på en 5 km lång runda med Lilleman.

Väl hemma igen blev det lite föda i form av en banan, pure carbs och lite BCAA innan kläderna åkte på. Körde med mitt nya underställ, tjock löpartröja, vinterjacka och vintertights. Hade sportbh:n över underställströjan och det kan jag verkligen rekomendera! Var torr hela passet trots att jag svettades och inte frös jag heller. Understället höll verkligen vad de i butiken lovade. :) Det kostade en slant men det var verkligen värt varenda krona. Hade även på mig fingervantar i funktionsmaterial och sen mina nya skidtumvantar över, kanon var de. Frös inte om händerna heller. :)

Passet då? Jo, det gick bra. Kände mig pigg i benen och det var riktigt skönt ute. :) Tyvärr hade jag lite andningssvårigheter och lite torrhosta under vissa kilometer då det var lite motvind. :( Det syns även i passet då dessa km gick lite långsammare än de andra.. Gick bra trots allt så jag är nöjd. :) 15,63 km blev rundan till slut. :)

Ha en fin lördag alla! Det ska jag, imorgon väntar intervaller. Hoppas det är varmare än idag så jag kan köra ute. :) Bjuder på en formbild jag nyss tog..

fredag 10 februari 2012

Utrustad för vinterlöpning

Det bästa understället att träna i (enligt affären, utlovat torrt och varmt pass) buff i merinoull och nya tjocka skidvantar inhandlade. Utrustad för ett lite längre löppass imorgon bitti med andra ord..

Prognoserna skiljer sig mellan SMHI och YR, -6 och -9 säger de. Vi hoppas SMHI har rätt och håller tummarna. :)

Härliga fredag!

Gomoron fina du! :)

Nu var det fredag igen, såå skönt! :) Mår verkligen tipp topp förutom ett smärre bakslag gällande temperaturen för helgen.. Alltså det ska va -13 imorn bitti.. Finns inte en chans att jag kan springa långpass i det så känslig som jag är.. :( Temperaturen ser ut att bli bättre under förmiddagen men det är liksom lite svårt att hinna med ett långpass senare på förmiddagen när jag även måste hinna träna imorn.. Tror inte min sambo blir glad om heela helgen går å´t till träning i olika former. ;) Det är ingå det blev alltås ett riktigt trevligt pass igår. :) Övningarna jag körde var:

Axlar
Hantelpress 5 set
Hantellyft åt sidan med hantel 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set
Lyft till hakan med frivändning och militärpress 4 set

Triceps
Framåtlutad med hantel 4 set
Push down med rak stång i cc 4 set
Push down med vinklad stång i cc 4 set


Imorse var det åter dags för veckoinvägningen (även om jag fuskväger mig varje dag så är det alltid fredags vikt som räknas). - 0,5 kg denna vecka. Det är riktigt bra tycker jag eftersom jag inte har ändrat något i kosten. 7 hekto kvar till mitt delmål nr 2, sedan är det avvägning om jag ska fortsätta neråt eller inte. Vi får se hur allt ligger till nästa vecka. Ska ta formbilder åt er i helgen när det är dagsljus. :)

Började morgonen med en morgonprommis på 11,5 km med Lilleman. En behagligt prommistemperatur på - 7 idag så det var riktigt skönt. :) Trött i benen var jag dock.. Känns att jag slitit hårt i veckan med mindre kcal än jag gör av med och hård träning. Resten av dagen får dock benen vila och det förtjänar de. :) Förhoppningsvis är de pigga och glada igen imorn bitti. Någon löpning ska jag i alla fall kunna fixa trots att vädret går emot mig. Tur att gymet och hamsterbandet finns när utomhusalternativen tryter. :)

Hoppas ni får en underbar fredag! :)

Kramar C

torsdag 9 februari 2012

-12 C = hamsterbandet

Japp, så kallt var det imorse när jag gick upp! Vilket bakslag från gårdagskvällens -3.. Men det ska tydligen bli varmare under dagen, hoppas på det bästa. Började i alla fall med en kortare morgonprommis med Lilleman på 5 km. Det var riktigt ruggigt så jag bestämde mig sedan för att gå till gymet och köra mitt morgonpass istället för utomhus.. Är ju som sagt rätt känslig för kyla och särskilt luftvägarna.. :(

Väl på gymet så blev det strax över 6 km på hamsterbandet i ett lagom lugnt tempo. Det kändes ändå som benen var ganska tunga efter passet igår så det var väl tur att det inte stod snabbpass på agendan. ;) Klantig som jag är så hade jag glömt att ladda min MP3 så fick kolla på TV under löpningen istället för att lyssna på musik. En tidig morgon som denna var det inte mycket vettigt att se på TV men lyckades ändå hitta nån serie om ett gäng män i övre medelåldern med gubbsjuka, haha. Rätt underhållande ändå och halvtimmen jag stod på bandet gick undan. :)

Mot gymet och hamsterbandet :)

I eftermiddag är det dags för axlar och triceps igen. Redan torsdag och veckan har faktiskt gått rätt fort än så länge. :) Efter styrkan ikväll så är det bara fredagen kvar innan helgen är här! Hoppas på lagom (varmare än -5) kyla hela helgen så jag kan köra både långpass och intervaller utomhus. :)

Kramar C

onsdag 8 februari 2012

Kvällslycka

God kväll! :)

Nu ligger jag och myser i sängen efter ett skönt distanspass. :) Blev en oplanerad runda där jag bara sprang lite som jag kände för. De är verkligen positivt med gps-klocka, då slipper man mäta ut rundor och styra innan eller efter passet. :)

Sprang i ett lugnt skönt tempo. Trots att det småregnade och var rätt måddigt bitvis så var det så skönt att bara få springa utomhus. Kvällslycka helt enkelt. :) Rundan blev en mil till slut och kändes alldeles lagom ikväll. :)

Imorn bitti så har jag planerat in ytterligare ett litet pass. Blir nog bara ett vanligt distans eftersom jag sprang ett tempopass i måndags. Förhoppningsvis är det inte så kallt så jag kan springa ute men det kvarstår att känna imorn under prommisen med Leon. I värsta fall får det bli en jogg på hamsterbandet på gymet istället. :)

Ha en fin kväll! :)

Äntligen onsdag!

Gomorron! :)

Idag är det betydligt varamre ute än de senaste dagarna, -6 är ju rena rama sommaren i jämförelse till över 20 minus. ;) Ingen är tacksammare än jag, lättare att andas och man slipper ha överdrivet många lager kläder på sig. :)

Bröst- och bicepspasset igår gick bra trots dåligt med sömn igår natt. Körde ordentligt kan jag lova, extra allt! ;) Övningarna var:

Bröst
Bänkpress 4 set
Lutande hantelpress 4 set
Flyes i cc 4 set
Flyes från nedre trissan i cc 4 set

Biceps
Bamsecurl 4 set
Enarmscurl i cc 4 set
Curl med rak stång i cc 3 dropset

Rätt mör när jag skulle gå hem kan jag lova, haha! ;)

Imorse så blev det 11,5 km morgonprommis med Lilleman som vanligt. Skönt ute och ett högt tempo var inga problem. :) Rätt ordentligt med träningsvärk i ben och rumpa men det brukar alltid kännas lite bättre när man rört på sig. :)

Idag är det ju äntligen onsdag vilket betyder löpning för mig i eftermiddag. :) :) Ska bli så skönt att få komma ut på en lugn runda utomhus! Länge sen nu.. :( Det ska vara max 5 minus ikväll så det är ju inga problem för mig att springa i. Har inte riktigt bestämt var jag ska springa än utan det blir troligtvis på känn allt eftersom. Hur långt vet jag inte heller, lagom som jag brukar säga. Vad lagom är är ju olika från dag till dag och än så länge vet jag ju inte hur dagsformen är. Det återstår att se! :)


Längtar efter sommaren! Här är jag & Lilleman på sjön nu i somras. :)

Ha en underbar dag allihopa! :)

Kramar C

tisdag 7 februari 2012

Lycka på hamsterbandet

Gomorron! :)

Idag är jag på ännu bättre humör för jag mår ännu bättre än igår! :) Nu är det inte långt kvar till jag är tipp topp igen, såå skönt! :)

Igår så blev det ett benpass på gymet. Det gick riktigt bra och jag kände mig i pigg i musklerna efter mycket vila. :) Eftersom jag körde mage i söndags så var träningsvärken ett faktum igår kväll och det var ingen idé att köra mage igen efter benpasset.. Detta hade jag tänkt på redan innan jag gick till gymet och hade packat ner mina nya snabbskor i fall lusten fall på och prova dem efter benkörandet när jag hade lite tid till övers. :) Ifall och ifall, det var klart jag var sugen på att springa! ;) Stel som en pinne drog jag på mig mina nya Asics Gel Tarther 2 och staplade upp på bandet. I början var det lite tungt eftersom benen var stela men sen blev allt bara lättare. Skorna var så lätta så benen bara spann och flera ggr sprang jag för fort på bandet så jag fick hela tiden höja hastigheten. I slutet sprang jag på rätt fort och jag kände av lite flås efter förkylningen. Jag maxade dock inte då jag inte vågar köra för höga hastigheter på löpbandet, känns inte säkert helt enkelt.

Det var så skönt att få springa lite fortare och det bästa av allt var att det inte var speciellt jobbigt. ;) Det kändes att skorna var mindre dämpade än mina vanliga Cumulus men det gjorde verkligen inget, den lätta vikten gjorde det riktigt lätt att springa i dem. :) Efter 19 minuter och 35 sekunder hade jag sprungit 5 km! Helt sjukt egentligen, jag är inte så snabb utomhus på långa vägar.. Men jag har ju tidigare sagt att jag har mycket lättare att springa på bandet, bara att lyfta fötterna. Inget luftmotstånd eller backar. :)


Nöjd och glad vandrade jag sedan hemåt (P satt redan och väntade på mig när jag sprungit klart) och åt lite innan kvällsprommis med Leon och sängdags. Vid tolv vaknade jag med fruktansvärda kramper i magen, det gjorde så ont! Bästa var att ligga i fosterställning, allt annat var outhärdligt! Vet inte vad som var fel men detta höll i sig i ca 30 minuter innan det gick över och jag åter kunde sova.. Undrar om det kan varit något jag åt under gårdagen.. I vilket fall så mådde jag bra igen imorse. :) Morgonprommis på 11,5 km avverkades som vanligt och oj vad benen var pigga. Trodde jag inte efter gårdagen! Det gick undan kan jag lova, troligtvis då jag mår bättre och känner mig glad. :) Mer sådana här mornar tack! :)

I eftermiddag så är det dags för bröst och biceps på gymet, ser jag fram emot. Hoppas ni får en fin dag! :)

Kramar C

måndag 6 februari 2012

Frisk(are)

Gormorron alla glada!

Idag är jag på bra humör! Vanligtvis brukar jag vara åt det bittare hållet så här en måndag morgon men inte idag. Det är bara för att jag äntligen börjar känna mig frisk. :) Redan igår var jag lite piggare men det är först idag som jag känner att det verkligen har vänt. :)

Lördagen var minsann inget kul för en annan.. Va dålig jag var! Började med att träla runt 11,5 km med Lilleman för att han skulle få sig lite motion. Tungt var det.. Och kallt, -16 grader.. Väl hemma så mådde jag ännu sämre än innan och det fick bli ett snabbstäd och sedan sängen resten av dagen. Kunde inte sova dock för att nästäppan var inte att leka med. Var inte att tänka på att träna på eftermiddagen så min sambo sympativilade med mig. Kvällen avslutade vi sedan med kinamat och en rätt dålig rulle.

Igår vaknade jag upp och fick en smärre chock när jag tittade på termometern, -22 grader!! De är inte att leka med alltså! Fick bli en kortare runda på 7 km med Lilleman och det räckte, hela jag var som en snögubbe av frost efter 52 min i den kylan, burr! :( Bestämde mig för att gå till gymet och jogga en halvtimme bara för att känna på det lite.. Visste ju att jag inte skulle kunna springa försen onsdag igen denna vecka och 1,5 vecka ledigt verkade lite att ta i.. Nån kondition kan ju va kul om man har kvar.. Körde i ett lugnt tempo och det gick bra även om jag kände mig lite krasslig i slutet. 30 minuter räckte helt enkelt för mig. Konditionen var knappast samma som innan jag blev sjuk men hur illa det är vet jag inte försen onsdag eftersom jag fortfarande var ganska dålig igår när jag sprang.. Hoppas det går bra för jag behöver verkligen komma tillbaka fort nu och går åter igen in på vecka 4 i träningsschemat nu efter sjukstugan.

På eftermiddagen så blev det gymet och rygg och mage. Gick riktigt bra faktiskt och särskilt magen fick sig en rejäl omgång. Körde en hel del högreps och tempo som verkligen sög ordentligt i musklerna. Stackars magen säger jag bara, haha! Träningsvärken har redan börjat komma. :)


I eftermiddag väntar ben på gymet, hoppas jag är piggelin nu efter en helg av mycket vila och lite löpning. Borde vara det i alla fall, bena är ju knappt använda, haha! ;)

Hoppas ni haft en bra helg! :)

Kram C

lördag 4 februari 2012

Sjukare!!??

Idag mår jag sämre än jag gjort på hela veckan! Helt sjukt, trodde jag var på bättringsvägen!!?? Kunde ju knappast bli någon löpning imorse.. :( Som den sanna optimist jag är så hoppas jag fortfarande på morgondagen. Bli frisk nu säger jag!!!

Bjuder på två nytagna formbilder på sjuklingen. Hoppas ni får en fin dag! :)

fredag 3 februari 2012

Vikten och maten

Denna vecka hade jag lycktas riktigt bra! Imorse stod vågen på -0,6 kg sedan förra fredagen. :) "De var väl inte så mycket" säger ni då, men det är det! Eftersom jag inte hade mycket överskott till att börja med så är det riktigt bra. Särskilt när jag bara gått ner 1 hekto i veckan de senaste veckorna. :) Jag vill ju som sagt förlora så lite muskelvikt som möjligt och då måste det gå långsamt.. Nu är det 2 hekto kvar till mitt delmål när jag ska se hur jag ser ut (för jag vill inte se mager ut) och då överväga att gå ner ett kilo till. Tror att det lutar åt ett kilo till (om det går) för jag tycker inte att jag ser direkt benig ut nu. :)

Att jag har valt att ner lite i vikt är inte för att jag tyckte jag var tjock från början utan endast för tung och det är för löpningen skull. Varje kilo gör skillnad och jag vill hitta ett mellanting av att vara vältränad med en del muskler och samtidigt ganska lätt och smidig. För mig i dagsläget så är löpningen roligast och då är det vad jag prioriterar helt enkelt. :)

Vad äter hon nu då när hon går ner i vikt? Svälter hon sig?

Nej, absolut inte!! Jag ska ge er ett exempel hur en matdag ser ut för mig:

03:50 Innan morgonprommis
BCAA-drink (Extend) och lite koffein

Vid morgonlöpning äter jag även 1 proteindrink med pure carbs i, 1 BCAA-drink och 1 banan när jag är hemma och byter om efter morgonprommisen.

06:00 Frukost
1 proteindrink blandat med mjölk
Gröt gjord på havregryn, råggryn och vatten (en rejäl portion). Smaksätter denna med lite Fun Light Apear och en massa kanel. Till denna äter jag minimjölk och en massa gojibär.

09:30 Mellanmål
1 burk kvarg blandat med fun light, the

12:00 Lunch
Vanligt mat t ex lövbiffgryta med ris eller chilli con carne. Samma som jag åt tidigare, bara lite mindre mängd av allt (jag äter normalt sett väldigt mycket). Jag lagar alltid maten själv och tänker på vad jag har i så att det blir bra näringsvärde i det jag stoppar i mig. Sen äter nästan alltid vanligt långkorning ris. Tycker det är bäst att träna på helt enkelt och sen är det gott dessutom. Perfa! :)

14:30 Mellanmål
1 äpple

16:50 (cirkus) Innan träning
1 BCAA-drink
1 Proteindrink
1 banan

Om jag inte tränar (som i eftermiddag) så tar jag endast en proteindrink när jag kommer hem.

18:30 Kvällsmål
Vanlig mat fast jag utesluter kolhydrater som potatis, ris pasta. Vanligen kyckling eller köttfärs med någon grönsaksblandning. Detta är också det sista målet jag äter, går ju och lägger mig tidigt eftersom jag går upp liite tidigare än de flesta på mornarna. ;)

Min morgongröt. Normalt sett är det ju inte gul utan denna gång hade jag saffran i också för att det var jul. Gillar att experimentera lite med smakerna ibland. :)

På helgerna äter jag mer fritt och vad jag är sugen på även om jag undviker skit-mat (som pizza, hamburgare etc). Det är ingen bra mat att träna på helt enkelt! Här äter jag även mycket mat och har inga begränsningar på portionerna (ej heller gällande kolhydraterna på kvällstid). Fyller på alla lager helt enkelt! Vanligtvis så tränar jag ju även ganska mycket på helgerna så då är det bra med ordentligt med energi i kroppen. :) 1 "frimål" i veckan har jag när jag äter vad jag vill och hur mycket jag vill av detta. Vanligtvis blir det en pizza på söndagskvällen. Då är det mycket pizza, jag och min karl delar på en familje. Ha ha! ;)

Kramar C

Kallare än kallast

Fy tusan vad kallt 15 minus är då! Förra vintern var man ju härdad men nu mår jag inget vidare kan jag lova! :( Mådde varken bättre eller sämre imorse heller när jag vaknade. På med 100 lager (ja nu överdrev jag liiiite ;)) kläder och ut med lilleman för 11,5 km morgonprommis. Det gick väl an när man fick upp värmen men det var obehagligt för ansiktet, kanske skulle köpa mig en sån där rånarluva!? ;)

Den värsta kylan kände jag senare när jag satte mig i bilen. Då jag varken har garage eller motorvärmare till min bil så är det verkligen iskall när man sätter sig. Dessutom så tar det mycket längre tid innan det blir varmt inne i bilen när det är så här kallt.. Jag ska väl inte klaga ändå, förra vintern åkte jag ju buss och tåg (när de gick vill säga) till skolan och då fick jag stå ute och vänta i upp mot 30 minus vissa dagar.. Nu står bilen utanför dörren och tar mig till precis utanför dörren vid jobbet. :) Trodde jag åkt på en riktigt stor spricka i framrutan imorse också, till min glädje så var det endast frost på insidan som såg precis ut så.. Vilken tur! Hade inte velat byta ruta på bilen också. :S

Axlar- och tricepspasset igår gick riktigt bra faktiskt. :) Övningarna jag körde var:

Axlar
Hantelpress 5 set
Hantellyft åt sidan 4 set
baksida axlar med hantlar 4 set
Lyft till hakan med frivändning och militärpress 4 set

Triceps
Framåtlutad med handel (man står framåtlutad och väger tyngden med ena handen mot t ex hantelstället och kör den andra armens triceps under tiden, grym kontaktövning!!) 4 set
Enarmspussh down med hantel 4 set

I eftermiddag blir det i vilket fall vila. Tror inte jag kommer kunna springa imorgon som det känns nu.. :( Även om det känns bättre så ska jag nog inte ge mig ut i den här kylan i mitt tillstånd så i bästa fall så blir det en sväng på löpbandet. Hoppas jag åtminstone kan springa en gång i helgen men helst både lördag och söndag. Vi får se, sitter och kurerar mig på jobbet nu med echinagard och en supervarm tröja. :)

Tummen upp för den här underbara lusekoftan jag fått av mamma bara för att jag är så fruusen. Tack mamma!  ♥

Ha en underbar fredag allihop! :)

Kram C

torsdag 2 februari 2012

Förkyld.

Japp, så är det! Halsen började göra ont också igår eftermiddag så någon löpning var inte att tänka på... :( Vaknade imorse utan att må varken bättre eller sämre så det fick bli en morgonprommis med Lilleman på 11,5 km som vanligt. När jag gick ut vid fyra var det -10 ute och det är inga problem för Lilleman att gå långt i då han har ganska tjock päls. Förra året brukade jag använda täcke på honom vid långa promenader om det var mer än -10 så därför struntade jag i det idag. Det gick bra ändå till slutet då vi fick stanna några ggr för att han frös om tassarna. Han är så söt, kommer fram hoppandes på tre ben och håller upp tassen "hjälp mig matte". Då får jag värma tassen lite på honom och sedan springer han glatt igen tills det blir kallt i en annan. När vi kom hem såg jag att det var -15 på termometern, stackarn! Hade jag vetat att det skulle bli ännu kallare hade han ju fått ha täcke.. :( Imorn får det bli det i alla fall, om det inte är flera grader varmare än imorse vill säga.

Löpning vid ont i halsen och förkylning, a big no no!!

Jag tänker vara ledig från löpningen till minst lördag, hoppas kunna springa då igen. Borde vara bra nog för ett lugnare pass. Det ända jag oroar mig för är kylan.. Hur mycket ska man ta på sig? Men vill ju varken svettas ihjäl eller frysa ihjäl.. Det är en fin linje där för mig när jag springer. Har tidigare använt vanliga tights och varmfodrade över men det lär inte räcka nu när det ska va mellan  -13 och -15 grader.. Jag har ullunderställ (jobbunderställ som jag köpt för att gå i som håller värmen bra) som jag funderar funkar under löpartightsen. Kan ju knappast ha tre lager när jag springer.. Hoppas det räcker med dessa och tjocka tights. Sen samma ullunderställströja under tjockare löpartröja och jacka.. Borde funka hoppas jag. :) Får väl ta med extra vantar också, brukar använda dubbla men det kanske inte räcker om det är så här kallt..

Alltså vad jag funderar, vet ju inte ens om jag kan springa än! Haha! ;) Men jag är verkligen en sann optimist när det gäller sådana här saker och hoppas på det bästa. Borde ju knappast bli sämre eftersom jag inte blivit det än, har ju varit dålig sedan måndag.. Så nu hoppas jag att jag är på bättringsvägen. Håll tummarna! :)

I eftermiddag tänkte jag i alla fall köra axlar och triceps, nåt kul måste man ju få ha trots att man inte är helt hundra! ;)

Kramar C

onsdag 1 februari 2012

Träningsstatistik för januari 2012

Rapporten gäller från 2012-01-01 till och med 2012-01-31

Totalt antal pass:         64 pass
Total tränad tid:          72 h 32 min
Total tränad sträcka: 454.92 km (varav 149 km löpning)

För dålig eller inte?

Godmorron i kylan! :)

Är så där lagom förkyld och har väldigt svårt att avgöra hur förkyld jag är och om det är en dålig idé att träna eller inte.. Igår kväll var jag jättesnorig och kände mig inte alls hundra men idag är jag inte alls lika snorig men känner att jag har lite ont när jag sväljer.. Inte i halsen då utan där näsan går ihop med halsen (om ni förstår vad jag menar?) precis som om jag tagit nässpray eller liknande. Det gjorde jag igår för att kunna sova men idag har jag inte tagit någonting.. Känner mig ju inte piggast i världen i kroppen men inte heller sjuk.. Ska känna efter ordentligt under dagen så får vi se hur jag känner i eftermiddag. Det blir endast ett lugnt distanspass om något, kommer inte köra någon tuff konsitionsträning försen jag känner mig helt hundra.. Men det skulle ju vara skönt att bara få komma ut en sväng. Jag blir så fasligt rastlös av att inte få röra på mig lite efter jobbet, antingen springa eller köra tungt på gymet.. Ja, ja, vi får se hur jag känner senare!

Bröst- ocgh bicepspasset igår gick bra. Inte lika stark som vanligt men det är ju inte så konstigt med tanke på att jag har något litet virus i kroppen som ligger och trycker. Han/hon kan gå och dö tycker jag! ;)

Övningarna jag körde igår var i alla fall:

Bröst
Bänkpress 5 set
lutande hantelpress 4 set
Flyes i amskin 4 set

Biceps
Stångcurl 4 set
Hammercurl med hantel 4 set

Sen hann jag inte mer, min sambo stod och trampade så jag följde med hem. Det är bra mycket roligare att ha sällis på hemvägen än att gå själv.. Även om vi bor nära gymet. ;)


Imorse så blev det överdrivet mycket kläder på som vanligt för att kunna gå morgonrundan med Lilleman utan att frysa. Innbillar mig att det sänker immunförsvaret rejält och försöker hålla mig varm ordentligt nu när jag inte känner mig hundra. Tror att det är på grund av den kraftiga sänkningen av temperaturen som jag fick det här viruset över huvud taget. Tror att mitt annars starka immunförsvar hade kunnat bekämpa det om jag inte frusit så mycket hela tiden.. Jag har som asgt väldigt svårt att hantera kyla och fryser väldigt lätt! :(

Hoppas ni får en fin dag! :)

Kramar C