- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 31 maj 2012

Då var det dags..

Gomorron allihopa!

Trött idag.. Kändes konstigt att bara gå upp och promenera en kvart med Leon denna morgon. Kändes inte riktigt som jag vaknade till. Är ju van att röra på mig ordentligt varje morgon. I vilket fall hoppas jag att det gör skilland ikväll när jag ska springa. Jag är fortfarande ganska trött i benen efter massagen även om det är bättre än igår. Hoppas dock det mesta hinner att lägga sig tills ikväll.

Än så länge knner jag mig inte så taggad. Har inget direkt mål med tävlingen mer än att komma närmre mitt årsmål på sub 45. Tror dock det kan bli svårt på detta lopp med massor av folk och trafikstockningar i start. Jag har även fått höra att loppet börjar med en ganska lång backe- phu! Backträningen har ju inte direkt varit prioriterat för min del. ;)


Jag komer att jobba till halv tre idag och sedan åka hem, äta gröt och vila mig tills det är dags att jogga bort tll starten. Ska möta upp Lisa och min far (som ska ha hand om våra grejer när vi springer) där 25 min innan startskottet går. :)

Hoppas ni får en fin torsdag och hejja på mig ikväll vid 18.30! :)

Kram C

onsdag 30 maj 2012

Oplanerad benmassage

Gomorron!

Igår så fick jag tipset av min klubb-kompis om benmassage för att mjuka upp mina slitna ben lite. Han hade en kompis som var massör och kunde ta mig redan igår eftermiddag. :) Så efter jobbet igår åkte jag och fick massage i 45 min. :) Det var både skönt och gjorde grymt ont bitvis. Värst var vaderna såklart. De var tydligen som två knutor, extremt spända över hela muskelytan och svullna.. Var väl inte direkt någon överraskning för mig då jag inte missat att de är som fiolsträngar direkt. ;) Hon kämpade på ordentligt med dem och det var verkligen ingen behaglig upplevelse. ;) Baksida lår var helt ok och jag hade inga problem där, framsida lår var också ganska bra förutom som en led på yttersidan som gick ner i vaden på varje sida. Det var även i den leden (eller vad man ska kalla det) som det gjorde ondast när hon masserade vaderna.. Så måste försöka komma åt och stretcha mer på utsidan helt enkelt. :)


Vi ska fortsätta och jobba på benen på måndag eftermiddag då vi inte hann klart idag. Hon ville inte heller köra alltför mycket så jag skulle kunna springa på torsdagen.. Efter massagen hade jag sjukt ont på utsidan av vaderna, var knappt så jag kunde gå. Massören sa åt mig att stretcha ordentligt när jag kom hem så det gjorde jag. Imorse när jag vaknade så var smärtan  i utsidan av vaderna borta men de känns väldigt trötta.. Likaså resterande del av benen. Förväntar mig att det kommer att börja ömma lite varstans i benen under dagen men hoppas det gått över tills imorgon kväll. Om jag har tur så kommer till och med massagen hjälpa mig då. :)

Blev 5 km morgonprommis med Lilleman imorse som planerat. Gick fort för att bli varm i benen och stretchade sedan ordentligt efteråt. Var som sagt lite trött i benen men hoppas de piggare på sig tills imorgon och det bara är på grund av massagen. :)

I eftermiddag ska jag hämta ut alla i mitt lags nummerlappar till loppet så jag kan ta med dem till jobbet imorgon. Annars så ska jag bara vila och ladda för imorgon. :)

Kramar C

tisdag 29 maj 2012

Jäkla polllen!!

Gomorron allihopa!

Nu börjar jag bli rejält trött på allt pollen och mediciner som inte fungerar.. Tycker att medicinen borde verkat vid det här laget men inte.. Är fortfarande som en zombie mest hela tiden.. :(

Blev ett pass axlar och triceps på gymet igår. Det gick bra.. Men jag är trött i kroppen så jag har bestämt mig för att vila från styrkan ikväll och försöka ladda inför torsdag istället.

Imorse blev det en morgonjogg med Lilleman som bestämt. Vaknade trött och klädde på mig och gav mig iväg. Benen var tunga och kändes inte alls lätt som jag hade hoppats på nu efter måndagens vila.. Ville inte pressa kroppen det minsta så joggade i ett lugnt tempo de 5 km jag bestämt och mitt under passet gjorde jag några korta fartökningar bara för att få igång benen lite. Men skulle nog inte påstå att de kom igång någon gång utan de kändes som bly hela rundan.. :( Börjar bli deppig nu inför torsdagens lopp.. Hur ska jag kunna springa fort en hel mil med den här tröttheten i kroppen? Känns jättetrist.. Hoppas för allt i världen att jag inte kommer ha problem med förkylningsastman då också. Pollen måste vara onskan själv för oss allergiska! :(

Jag hoppas på det bästa och fortsätter att försöka ladda inför loppet, hoppas jag är piggare när det väl gäller helt enkelt. :) Vädret ser helt ok ut, svalt och regn, haha. Man vet att man är en löpare när man blir glad av att se svala temperaturer och regn på prognosen istället för 25 plus och sol. Ha ha! ;) Vinden går inte att uttala sig om än, förhoppningsvis blåser det så lite som möjligt för fartens värsta fiende är nog ändå motvind! :S

Nu är det som sagt vila i eftermiddag som gäller. Ska nog försöka sova lite när jag kommer hem. Vet att jag inte blir piggare eftersom tröttheten kommer av allergin men något gör det väl får vi hoppas. Imorgon blir det en kortare prommis på 5 km och sedan är det helvila som gäller till torsdag kväll. Ladda, ladda och pollenhelvete!!

Note to self!

Kramar C

måndag 28 maj 2012

Sol, bad och löpning! :)

Gomorron allihopa!

Har haft mycket för mig i helgen och inte haft tid att skriva alls.. :( I lördags så började jag dagen med 11, 5 km morgonprommis med Lilleman. Var så sjukt trött så det finns inte! Jäkla pollen säger jag bara, blir som en zombie av det.. :( Trälade i alla fall runt hela rundan och sedan blev det frukost och tvätt innan jag la mig för att vila lite innan mitt planerade snabbdistans. Somnade som en stock och hade världens problem att ta mig ur sängen när det var dags att gå upp och byta om.. Undrade om jag ens skulle ha kraft i benen att göra något annat än att jogga denna dag.. :(

Gav mig i vilket fall iväg och började med 3 km uppjogg innan det var dags. Tre djupa andetag och sedan gav jag mig iväg.. Varmt och kvavt, trötta ben och sedan motvind, det började bra.. De två första km gick på viljan för motivationen eller kraften fanns där inte (och motvinden var med mig såklart). Till tredje km började det dock släppa lite. Då kom bonden på sin jäkla åker och plöjde så jag fick världens moln av damm att andas i, haha. Ibland ska det jävlas säger jag bara. Bara att kämpa vidare och till fjärde km släppte det lite och femte gick riktigt bra. Avslutade passet på 5,01 och 22,14 min, helt ok med tanke på förutsättningarna måste jag säga. Jag blev positivt överraskad. :) Snitttempo på 4:26 min/km är inte pjåkigt med tanke på att jag inte trodde jag skulle kunna öka tempo överhuvudtaget innan jag började. :)

Efter snabbpasset så satte jag mig en stund och vilade några minuter, min förkylningsastma gör sig påmind i dessa pollensäsonger så jag kände att jag behövde andas ut innan jag joggade hemåt. Några minuter senare joggade jag hemåt, tog en extra lång nerjogg 4 km för att bli av med all eftersvettning innan jag skulle upp i lägenheten. Hur som haver var jag helt dyngsur när jag kom hem, kvavt och hög luftfuktighet måste vara det värsta vädret, haha! ;) Totalt avslutades lördagens pass på 11 km.

Efter en lång kall dusch blev det matlagning och mer tvättade. Hann vila någon timme innan det var dags att laga ännu mer mat (matlådorna till hela veckan) och där stod jag i köket i säkert två timmar innan jag var klar, haha. ;) Framåt kvällen gav sig jag, min sambo och Lilleman iväg till en liten insjö och badade, 21 grader i vattnet var riktigt skönt kan jag meddela. :) Efter bad blev det mer matlagning och filmmys innan det var dags att nanna kudden för denna dag.

Söndagen började jag med att ta med mig Lilleman och åka till skogen för att jogga med honom innan vår planerade båttur. Blev 10,1 km terräng i ett lugnt tempo. :)

Tog en bild innan vi åkte ut på sjön i söndags, blev visst lite suddig men märkte de inte försen nu! :S

Resterande del av dagen spenderades liggandes på båten, sola, grilla och mysa. Kunde inte bli en bättre söndag helt enkelt. :) Dagen avslutades sedan med en lite skogsprommis med Lilleman och pizza. :)

Lilleman älskar verkligen att åka båt! :)

Imorse var jag helt förstörd när jag gick upp, så sjuk trött! Beror nog mestadels på pollen men även på brist på sömn tror jag. Hur som haver så var det bara att gå upp och knalla morgonrundan på 11,5 km med Lilleman. Det var varmt och skönt ute, tror det var sista prommisen på ett tag i det här vädret. Ser ut som det ska bli kallare redan ikväll och sedan vara runt 15 grader som varmast och en massa regn resten av veckan.. :(

Ha en fin måndag allihopa! :)

Kram C

fredag 25 maj 2012

Intervaller, pollenallergi och träningsupplägg inför loppet

Gomorron allihopa!

Gårdagens intervaller gick riktigt bra! Vaderna kändes rejält stumma och kroppen trött när jag knallade uppför trapporna hemma igår eftermiddag. Efter en stor portion gröt och lite vila så var kroppen på bättre humör. Stumheten fanns kvar men det kändes lättare när de blev varma. :) På dagens intervallschema stod 3 x 5 x(70s-20s) med 3 min serievila. Detta innebär att man springer i 70 sekunder, vilar i 20, springer i 70 sekunder osv 5 gånger innan det är dags för en längre vila på 3 min innan nästa serie börjar. :)

Började med att springa de 2 km jag har till arenan för att sedan fortsätta värma upp med klubben på plats, totalt blev uppjoggen 3,5 km lång.

När alla var varma så satte vi igång intervallerna. Första 70 sekundrarna kändes ganska tunga men det tycker jag allatid första intervallen gör, kroppen är inte riktigt med på vad som händer än. Resterande i första serien flöt på bra och jag kände mig stark. Vid sista serien var jag ganska trött men lyckades ändå hålla tempo även de sista 5. När den sista intervallen var klar så låg jag klubbad på gräsmattan ett tag. Jäklar va mycket jobbigare det är att springa fort i värmen! Jag är liksom inte van att träna i 25 plusgarder och sol som det var igår kväll. Bra för mig att vänja mig dock för det kommer väl bli en hel del varma pass i sommar antar jag. :) Totalt så hann jag springa 4,661 km på de 17:30 min som passets intervaller gick på. Det är jag riktigt nöjd med! :)


Så här såg passet i sin helhet ut, ett snitttempo på 3:45 min/km är inte pjåkigt för att vara jag! :)

Sprang i mina älskade Tarther igen igår efter en lång vila från dme på grund av diverse krämpor. Så underbart det var! Även om de inte gör mig snabbare så är det en helt annan löpkänsla med dessa skor! Kärlek! ♥ Efter intervallerna så blev det en kort gemensam nerjogg och sedan 10 minuter Core innan det var dags att jogga hemåt för min del. Nerjoggen slutade på 3 km och totalt blev dagens pass 11,6 km.

Tränaren Håkan fotade lite under intervallerna igår. Alltså hur ser jag ut när jag springer egentligen? Ha ha! ;) Klicka på bilderna för större format. :)


Heja, heja! (Jag är till höger i tredje led om ni inte känner igen mig. ;))

Här brassar vi på lite, min "partner in crime" Lisa är där hon ska vara, brevid mig! :)

Core efter passet, ser ni mig? :)

Väl hemma så blev det en prommis med Lilleman i kvällssolen innan det var dags att duscha, lägga in passet och lägga sig i sängen. Min pollenallergi (eller om jag har en förkylning på g!!??) gjorde sig ordentligt påmind för första gången i år igår kväll också. Näsan bara rann och rann.. Som tur var så hade jag köpt medicin så nu är det bara att köra en kur och hoppas på det bästa. Har ju märkrt att dte blivit rejält med pollen nu då min bil bytt färg från blå till snorgrön. ;)

Blev att titta på TV läänge igår eftersom jag inte var det minsta trött (som vanligt). Vid halv elva kom min smabo hem från en middag med sina kompisar så då blev det lite snack och TVmys innan jag tills slut somande till runt 12. Vaknade flera gånger under natten men fick nog säkert en tre timmar sömn totalt, bättre än inget. :)

Imorse ringde klockan 03:30 som vanligt och då var det bara att gå upp och ge sig ut med Lilleman. Benen kändes oförskämt pigga idag trots gårdagens pass. De har väl inte hunnit stelan till än antar jag. ;) 11,5 km blev det även denna morgon. :)

Jag ska ändra min uppladdning inför torsadgens lopp. Efter övervägande och lite prat med en kompis från klubben så ska jag inte helvila två dagar som jag gjort tidigare. Min ben verkar bli slöa och vaderna stumma av detta då de är vana att röra på sig ordentligt så nu ska jag prova ett annat upplägg och se om det fungerar bättre. :) Följande har jag tänkt mig denna gång:

Lördag: Snabbdistans 5 km exkl upp- och nerjogg för att känna in tempot lite i benen.
Söndag: Lugn morgonjogg med Leon på max 1 mil
Måndag: Morgonprommis 11,5 km + Axlar och triceps
Tisdag: Lugn morgonjogg med Leon 5 km + eventuellt ett rygg- och magpass på gymet
Onsdag: Morgonprommis 5 km
Torsdag: Tävlingsdagen! :)

Nu är det dags att jobba lite för min del. Blir en kort dag idag, tänkte gå hem strax innan tre. Sedan väntar storhandling och TVmys resten av kvällen. Ha en fin fredag allihopa! :)

Kramar C

torsdag 24 maj 2012

Hard-working dog!



It's a hard work but somebody's got to do it! ;)

Lika som bär?

Gomorron allihopa! :)

Så varmt det var ute igår! :) Varför kunde det inte va det i tisdags när vi hade personaldag? :( Vår stadsarkitekt hade tagit en massa bilder från personaldagen. Märkte inte att han fotade en enda gång så fotona ser ut därefter. ;) Tänkte ändå dela med mig, man måste ju bjuda på sig själv lite! ;)

Frusen och hungrig i min snygga (!?) jobbjacka. Ser rätt missnöjd ut, haha! ;)

Här tuggar jag ur min sista tugga på min andra portion mat och fått låna ett par tights av en jobbarkompis.

Här är när jag upptäcker att maten verkligen är slut! Återigen missnöjd men varm. ;)

Först på båten hem såklart (ska ju hem och träna), tempo allihopa! ;)

På vägen hem i bussen så hade vi en frågesport som gick ut på att de andra i kommunstyrelsen skulle gissa vems hund som var vems på samhällsbyggnadskontoret (där jag jobbar). De som inte ägde hund (vilket bara var 3 st) hade andra bilder om de skulle paras ihop med. :) Alla gissade rätt om att Leon var min hund och påstod att det var lätt eftersom vi är så lika!? Här är bilden på Leon som var med i frågesporten:

Nå, är vi lika? ;)

Blev ett pass bröst och biceps sen igår när jag kom hem. Jag var inte så stark som vanligt dock, trött i kroppen och träningsväk mest över allt. Körde dock på i ett bra tempo och gav inte upp försen jag var klar så jag är ändå nöjd. :) Nu blir det vila från styrketräningen tills måndag, eventuellt kör jag något av nästa veckas pass i helgen men med tanke på hur bra vädret ser ut att bli så är det ytterst tveksamt. ;)

Imorse började jag dagen med en morgonprommis på 11,5 km med Lilleman, benen var trötta idag och jag har rejäl träningsvärk i vaderna.. :( Hoppas de hinner lägga sig och att benen piggar på sig till intervallerna ikväll. :)

Ha en fin torsdag allihopa! :)

Kram C

onsdag 23 maj 2012

Personaldag och morgonlöpning

Gomorron allihopa!

Det blev visst inget vidare väder för oss sedan igår.. Det slutade regna så småningom men det var mulet, blåsigt och kallt hela resan ut till S:t Anna skärgård. Vi åkte båt till Harstena för att sedan gå en rundtur på ön som sedan avslutades med en smarrig lunchbuff``e bestående av potatissallad, pestomarinerad kyckling och jättegott bra med nötter och torkade frukter. Självklart åt jag för mycket av lunchen, var ju tvungen att smälla i mig två överfulla tallrikar och tre smörgåsar, haha. Var inte hungrig mer sen igår kan jag lova, fick tvinga i mig det jag behövde. ;)

S:t Anna skärgård. Fick till ett ljust kort, vädret var inte så bra som det ser ut på det kan jag lova! :S

Röda näckrosor. Var bara en som var utslagen och den var på långt avstånd tyvärr..

Försökte på mig en inzoomning på den röda näckrosen, blev väl sådär.. ;)

Pegmatittrappa, kvarts i mitten och granit på sidorna. Såå vacker! :)

Väl hemma igen så var jag riktigt sliten efter all frisk luft och all mat. Tvingade ändå iväg mig till gymet tillsammans med min sambo för ett rygg- och magpass. De gick riktigt bra trots allt måste jag säga, körde ryggen ganska tungt med fokus på full kontakt och sedan avslutades passet med core tillsammans med min sambo. :)

Igår kväll bestämde jag mig för att jag skulle springa på morgonen för att sedan kunna köra ett pass bröst och biceps i eftermiddag. Om jag kör det idag så kan jag vara ledig från styrkan i helgen eventuellt köra ett av nästa veckas pass i helgen då jag inte kommer kunna träna så mycket styrka på grund av loppet på torsdagen. Det ser även ut att bli riktigt fint väder och då ska jag, min sambo och Lilleman åka ut på sjön med båten vilket inte lämnar så mycket tid till träning för min del ändå. :)

Började alltså morgonen med att ta en morgonjogg med Lilleman på 4,36 km i lugnt tempo. Stackarn har haft lite träningsvärk efter söndagens och måndagens pass så det fick bli en kortare runda för honom idag. Han springer ju så mycket mer på våra rundor eftersom han är lös, blir högintensiv intervallträning för hans del hela rundorna. ;)

Väl hemma igen lämnade jag av Lillen, åt en banan och gav mig ut på en till runda på egen hand. Det var med lätta ben jag sprang med idag och det kändes faktiskt ganska skönt att springa utan hund nu när jag gjort det så mycket de senaste dagarna. Ingen att hålla koll på utan kunde njuta fullt ut av min runda. Blev 9,25 km i ett snitttempo på 5:19 min/km idag och det var lätt. Ansträngde mig inte alls utan benen bara gick som på en klocka. :) Såå skönt med sådana pass! :) Hoppas benen är lika lätta imorgon vid intervallerna men risken är att dagens pass har gjort lite sitt i benen ändå. Borde nog sprungit min del av passet lite långsammare. Vi får se hur det går och känns imorgon. :)

I eftermiddag blir det som sagt ett pass bröst och biceps för min del. Tänkte gå lite tidigare från jobbet för jag har ett paket att hämta ut samt behöver köpa allergimedicin nu när gräspollenet börjat komma.. :( Känner av min förkylnings/ansträngningsastma av det ch det gillar jag inte.. :(

Hoppas ni får en fin onsdag! :)

Kramar C

tisdag 22 maj 2012

Tröttmössa

Gomorron!

Idag har vi personaldag på jobbet och ska åka ut till skärgården för att sedan åka båt, gå rundtur på en ö samt äta lunch. Igår stod det att det skulle bli 23 grader och sol så jag tog på mig sommarkläder idag. På vägen till jobbet blir det kolsvart på himlen, börjar spöregan OCH blixtra!! Är det inte farligt att åka båt när det blixtrar? Inget paraply har jag med mig heller och ingen jacka tog jag.. Tror inte tröjan står emot regnet särskilt bra. ;) Ja ja, men får göra det bästa av situationen. :)

Igår skulle jag ju kört ben på gymet men vilken träningsvärk jag fick på eftermiddagen.. Slitna som få vara benen så något benpass var inte att tänka på, de skrek vila. Bestämde mig ändå för att gå till gymet och köra axlar och tricpes så det gjorde jag. Styrkan fanns där men jag var så trött, så trött.. Tog mig ändå igenom passet och tycte jag gjorde riktigt bra ifrån mig med tanke på förutsättningarna. :)


Blev dåligt med sömn inatt med då min sambo väckte mig för att säga att min jäkla MP3 var fulladdad, nödvändigt? Nja, det kan man väl diskutera.. Jag gick upp för att dra ur strömkablen ur datorn och då låste sig den lilla jäkeln och jag kunde inte stänga av den.. Till slut lät jag den bara vara, batteriet dör väl så småningom.. Måste byta den där nu, har bara haft dn några månader och den har krånglat mycket på den lilla tiden.. Måste varit ett måndagsexemplar för min gamla av samma sort är säkert 3 år och funkar prima fortfarande.. I vilket fall så var jag upp i varv igen när jag skulle lägga mig på nytt och hade svårt att somna.. Så lite sömn även inatt.. :(

Kom och håll om mig matte!

Imorse blev det 11,5 km morgonprommis med Lilleman. Kände mig stark i benen trots att det var trötta. Gå är dock inte inärheten av lika ansträngade för dem som att springa så det gick bra. I eftermiddag tänkte jag gå och köra rygg och mage om vi kommer hem skapligt från utflykten. Om jag gör det så kan jag springa imorn eftermiddag istället för på morgonen så får benen vila lite mer. :) Behöverv vänja mig vid att springa när det är varmare också känner jag..

Ha en fin dag allihopa! :)

Kram C

måndag 21 maj 2012

Morgonjoggar med Lilleman och nytt veckorekord!

Gomorron all glada!

Måndag igen då.. Känns sådär måste jag erkänna. Sov inget vidare inatt.. Blev lite väl mycket mat för min del igår kväll så jag hade rejält ont i magen, kan bero på det. ;)

Igår så gick jag och Lilleman upp tidigt och åkte till skogen för att köra en morgonterrängrunda tillsammans. Blev en skön runda i ett lugnt tempo och med en mycket glad hund. :) Tror inte det finns något skönare än att springa i skogen tidigt en vårmorgon. Luften är fräsch och det är lite kyligt i luften men ändå inte kallt. :) Totalt blev terrängpasset 13,78 km och vårt längsta pass hittils tillsammans. Så glad att Lilleman kan följa med mig nu och jag kommer fortsätta att ta med honom på mina lugna morgonrundor. :) Blev även nytt veckorekord igen förra veckan, 66,5 löpta km. :) Inga känningar kvar i knät så det gick ju tydligen att träna bort. ;)

Resterande del av förmiddagen ägnades åt tvätt och matlagning och till lunch tog jag, min sambo och Lilleman en utflykt till en fin liten sjö för att äta lunch och mysa. :) Lilleman tog även sitt första dopp, oj vad glad han var! Som ett barn på julafton. :) Han fick inte va i så länge men två hopp i sjön och sim efter aquaringen blev det i alla fall. :)

En trött kille efter dagens aktiviteter, myser på mattes nytvättade kudde. ;)

Imorse var det åter dags att gå upp tidigare än tidigast och jag velade in i det sista om det skulle bli en morgonjogg eller prommis? Bestämde mig till sist för att jogga och jag och Lilleman gav oss ut. Kändes ganska snart att jag nog skulle valt att gå för att benen var trötta.. Men vi tog det väldigt lugnt och Lilleman var pigg och glad. :) Totalt blev morgonens jogg 10,9 km. Nu ska jag vila från löpningen till onsdag morgon då det åter är dags för en morgonjogg med Lilleman. Kankse blir något högre tempo, mer åt distanshållet om benen tillåter.  :)

Har ju tänkt mig att träna lite ben ikväll och borde verkligen det med tanke på att det är ett nytt lopp som ska springas nåästa vecka vilket betyder uteblivet benpass igen.. Blir ett lätt pass idag i vilket fall och benen bestämmer hur mycket vikt jag kommer lägga på. Troligtvis blir det lite mage, kankse core om min sambo är sugen på att köra med mig. Roligare att göra det tillsammans och han har insett att det även är bra för honom då han nu är mycket bättre i sin rygg sedan han började köra passen med mig. :) Tidigare hade han ganska mycket problem med ryggen och jag har hela tiden sagt att det är för att han är för ojämt stark mellan rygg och mage och mer funktionell träning har verkligen hjälpt honom så jag hade nog rätt! :)

Ha en fin måndag allihopa! :)

Kramar C

lördag 19 maj 2012

Långpass i nya skorna

Hej allihop!

Vilken underbar dag! :) Vaknade pigg och glad imorse. Började med morgonprommis med Lillen, valde att gå lite kortare runda idag (9,3 km), både för knäts skull och det planerade långpasset med klubben vid tio. Prommisen gick bra och jag hade inga känningar i knät, varken under eller efter promenaden. :)

Väl hemma blev det dubbla (??) frukostar, först gröt innan jag städade och sedan yoghurt och flingor när jag var klar. Haha! :) Hann även vila en stund innan det var dags att springa till uppsamlingsplatsen 1 km bort. Vi var en tapper skara idag på 7 st (8 om vi räknar hunden Tipsy) som möttes upp. Vi bestämde oss för att springa till naturreservatet och sedan en runda där och hem igen. Jag hade på mig mina nya Cumulus 14 och efter några km så blev de så där underbart sköna. Riktigt nöjd med mitt köp. :)

Rundan gick bra och jag kände att jag hade mycket energi även om jag nog borde tagit på mig vätskebältet när det var 18 grader och sol ute. ;) Fick dock nalla lite vätska av de andra så jag inte avled. :)

Väl hemma igen var jag trött och glad med ett friskt knä som inte klagat en ändå gång under rundan. Garmin visade 20,44 km och snitttempot blev 5:34 min/km. Totalt blev alltså dagens pass 21,44 km för min del. :)

Nu har jag ätit (lite för mycket) lunch och ligger här proppmätt framför TV:n. Ska vila nu under eftermiddagen, ikväll väntar grillning och filmmys. En perfekt lördag med andra ord! :)

Ha en fin lördag allihop, bjuder på dagsformen för de som är intresserade! :)

fredag 18 maj 2012

NocOut i skogen

En bild som herr Weckfors tagit från intervallpasset igår. Precis efter avslutad gemensam uppvärmning och innan intervallerna börjar. Ser ni mig? :)

Klicka på bilden för att förstora

Tuffa intervaller för en trött tjej

Gomorron allihopa!

Knät blev bättre sen igår eftermiddag så bestämde mig för att köra intervallerna. Knäskyddet var så otymligt och tjockt så jag struntade i det och bestämde mig för att köra utan. Tog bilen till spåret som ligger 5-6 km bort och mötte upp de andra. Vi började med en gemensam uppvärmning på 2,5 km innan det var dags att köra, 5 x 1 km med 1 min vila stod som sagt på schemat. Kände direkt att benen var trötta och jag inte var i toppform. Kanske inte så konstigt eftersom det var min tredje dag i rad med löpning och tisdagens urladdning.. Hade ju även både gått med Lilleman och kört ett hårt styrkepass innan under dagen.

De tre första intervallerna gick dock ok men sen började det bli backigt.. Eftersom jag inte vågar släppa och öka i nedförsbackarna som jag borde så blir det mycket jobbigare för mig eftersom jag får jobba både uppför och nedför istället för att ta nedförsbackarna som vila.. :/ Dock så är jag hellre långsam och hel än snabb och med stukad fot, det är verkligen inget roligt. ;) Kämpade mig igenom de två sista intervallerna och sedan var jag helt död! Hade dock lyckats att löpa intervallerna i ett ganska jämt tempo och snitttempot blev 4,22 min/km och det får allt duga. Jag är stolt över mig själv som genomförde hela passet och inte gav upp (trots att jag inte trodde jag skulle klara de i slutet). :) Efter en kort vila så blev det en gemensam nerjogg på ytterligare 2,5 km innan jag satte mig i bilen och åkte hem.


Fick förresten mina nya tjockskor på posten i onsdags. :) Nya Asics Gel Cumulus 14. Den nya versionen är hela 20 gram lättare så jag ser verkligen fram emot att prova dem. :) Kommer att ha dem till distans och långpass tänkte jag. Väntar även på ett par Kinvara 3 som jag fick av min sambo när jag fyllde men de har inte kommit från leverantören än. Så kul med nya skor! :)


Så här ser de ut! :)

Kunde ju inte sova inatt (som vanligt) så jag låg mest och vred mig och väntade på att få gå upp. Kände lite ömhet i knät under natten men det var inte alls så illa som igår förmiddag. Vid kl halv fyra gick jag upp och klädde på mig för att gå ut med Lilleman. Tog faktiskt på mig knäskyddet när jag skulle gå eftersom det var under promenaden igår morse som jag fick ont. Det var inget problem att gå med det och knät kändes bra hela rundan på 11,5 km. :) Ska nog gå med knäskyddet veckan ut nu för säkerhets skull. :)

Nu är jag på jobbet igen och är verkligen hur trött som helst! Bara att stå ut den här dagen för sen väntar ytterligare två dagars ledighet. :) Vila resten av dagen och sen får vi se vad knät säger imorgon om ett långass med klubben. :)

Ha en fin fredag allihopa! :)

Kram C

torsdag 17 maj 2012

Knät från helvetet!

Hej allihopa!

Idag blir det mycket träning för min del. Lika bra att ta vara på den lediga tiden. :)

Började med 11,5 km morgonprommis med Lilleman. Kände mig pigg i benen och knät kändes inte alls, tills i slutet av rundan.. Helt plötsligt utan anledning så började det göra ont igen. Fattar verkligen ingenting! Börjar bli rejält less på de här nu.. :(

Efter frukost och lite vil då gick jag till gymet för att köra bröst och biceps. Passet gick riktigt bra även om det var tidigt på dagen. Körde på ordentligt och hade bra kontakt i alla övningar. :)

Knät känns fortfarande ömt men hoppas det hinner lägga sig tills ikväll när det är dags för intervaller. Vet inte om jag vågar springa annars.. I vilket fall funderar jag på att använda knäskydd, knät kanske behöver lite extra stöd.. Intervallerna är idag i ett 5 km spår där vi ska köra 5 x 1 km. Kanske inte optimalt att springa i spår med mitt knä.. Men ja vill ju så gärna va med! Inte kul alls de här! :(

onsdag 16 maj 2012

Gårdagens lopp!

Gomorron allihopa!

Sprang ju loppet igår och det gick över all förväntan!! :D Bestämde mig för att springa i tjockskorna för säkerhets skull, det ångrade jag dock senare.. Hade varit skönt med lite lättare ben på slutet. ;) Började med att jogga upp 2 km och då kändes benen trötta och vaderna stumma. Det släppte dock till starten som tur var. Som alltid så hade allt för många överskattat sin förmåga och ställt sig i fel startgrupp...

När starten gick så var det hur mycket folk som helst att ta sig förbi som knappt rörde sig framåt fast de stod i startgrupp 1 (alltså under 25 min på 5 km). De måste ju vetat att de inte skulle klara det målet för det räcker inte att jogga långsamt om du ska klara 5 km på under 25 minuter!! Hur som haver så lyckades jag ta mig förbi alla stoppklossar under första km och sen var det glesare med löpare och lättare att "köra om". :) Andra och tredje km gick riktigt bra och jag kände mig stark trots att underlaget var ganska ojämt bitvis med mycket kullersten (och jag som är rädd att stuka mig!!). Sen vid fjärde km så kom backen från helvetet! Minst 500 meter uppför och då kändes det i benen att jag inte vilat och mjölksyran kom som ett brev på posten. Kämpade ändå vidare och till slut var jag uppe och fick springa flackt en bit. Benen var dock trötta nu så jag fick kämpa rejält. I slutet av 5:e km så kom ytterligare en backe, denna gång kort men brantare. Här var det rejält kämpigt kan jag lova! Till slut kom upploppet som de lagt på en ojämn gräsmatta (!?) och jag sprang så fort jag vågade. Eftersom det kändes väldigt ostabilt (och återigen min rädsla för att stuka mig) så vågade jag inte öka till max men sprang så fort jag kunde utan att tappa kontrollen över vart jag satte fötterna. Kom i mål på en nettotid 21:58!!

Så himla nöjd med tanke på mina förutsättningar igår! Nytt PB på 5 km, kan inte bli bättre känner jag!! :) Kan det bero på mitt nya snygga klubblinne som jag tävlade i måntro? ;) Avslutade med 2 km nerjogg innan jag följde med mina föräldrar hem och duschade innan det var dags för mig att sätta mig i bilen och tuffa hemåt.


Sov inte något inatt som vanligt efter att jag tränat sent.. Kände mig ändå relativt pigg imorse när jag gick upp vid halv fem. Lilleman sa att han ville springa i skogen så vi tog bilen dit och joggade sedan 12,27 km i 6:02-tempo. Benen kändes stumma i början men det släppte snart. Hade lite känningar i knät men tog det väldigt lugnt och bara njöt av naturen. :)

Nu ska jag ta och gå och sova igen lite förlorad sömn från inatt tänte jag. Hoppas vara i form för ett rygg- och magpass i eftermiddag! :)

Ha en fin dag allihopa!! :)

Kramar C

tisdag 15 maj 2012

Beslutsångest

Gomorron alla glada!

Idag är jag trött, sovit jättedåligt hela natten.. :( Men nu är det bara idag också för imorgon och på torsdag är jag ledig och kan sova igen förlorad tid. :) Idag är alltså loppet och jag har bestämt mig för att försöka springa. Känns ganska ok i knät så det är lika bra att köra. :) Väskan ligger packad i bilen med alla kläder och både tjockskorna och mina Tarther. Har inte bestämt mig vilka jag ska springa i än.. Jag vill ju helst springa i Tarhern men säkrast är ju tjockskorna med mer dämpning.. Har världens beslutsångest gällande detta.. Eftersom jag tagit med mig båda två så behöver jag ju inte bestämma mig riktigt än. :)

Blev ett pass axlar och triceps igår eftermiddag. Det gick riktigt bra, jag var stark och fick grym kontakt i alla övningar. Inte för att jag ökar något speciellt i styrketräningen längre men det är ju löpningen jag prioriterar nu och jag är ganska nöjd med min storlek i dagsläget och känner inte att jag vill bli större oavsett. :) Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Hantelpress 5 set
Hantellyft åt sidan 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set
Lyft till hakan med frivändning och militärpress 4 set

Triceps
Framåtlutad med hantel 4 set
Push downs med rep i cc 4 set


Imorse började jag dagen med 11,5 km morgonprommis med Lilleman som vanligt. Ingen vila inför loppet här inte, har fortsatt och träna som det vore vilken dag som helst. Vi får väl se hur det straffar sig ikväll.. ;) Men med alla mina krämpor så förväntar jag mig knappast underverk hur eller hur så det är skitsamma. Får se det som ett träningspass och en ny tävlingserfarenhet. :)

Dagens fråga är alltså: Hur snabbt jag springa 5 km med halvkasst knä, benhinneinflammation, köttsår på tån, träningsvärk och brist på vila måntro? To be continued.. ;)


Kramar C

måndag 14 maj 2012

Helgen som varit

Gomorron!

Dåligt bloggande i helgen men jag har verkligen haft fullt upp! Blev som sagt middag på resturang i fredags kvväll med min far, vi hade jättetrevligt. :) När jag vaknade på lördagen så blev det 11,5 km morgonprommis med Lilleman. Knät kändes ungefär lika som dagen innan så bestämde mig för att inte springa för säkerhets skull. Valde istället att gå på 70 min spinning. Det var riktigt kul och passet var kanon så jag ångrar det inte! Synd bara att det ligger kl 10 på lördagar när jag vanligtvis springer långpass med NocOut. De är en av veckans höjdpunkter så de kommer jag inte missa om jag kan springa. :) Hämtade även upp mina nya klubbkläder igår! Ett löparlinne och en jacka, fina är de. :) Linnet är lite stort då jag var tvungen att köpa M (S var kort som en magtröja på mig och jag hatar för korta tröjor) men det gör inget för jag föredrar när löparkläderna inte sitter så tight (även om det är snyggare). Ska ta kort och visa! :) På lördagskvällen blev det middag ute med min mamma, plastpappa och sambo. Oj så god mat det var! Åt så det nästan proppade ur öronen på mig, haha! ;)

Igår morse började jag med 11,5 km morgonprommis med Lilleman som vanligt. Knät kändes varken bättre eller sämre men nu kunde jag inte hålla mig från löpningen mer. Efter lite frukost, tvättjänstgöring och ett kortare vil så tog jag bilen och åkte till skogen för att springa en milrunda i terräng. Det var meningen att jag skulle ta det lugnt, ett rehabpass för knät. Så blev det inte riktigt.. Började bra med några långsamma första kilometrar men sen så gick det bara fortare och fortare. Jäklar va kul det var att springa terräng! Hoppade fram bland stockar och sten, det gällade att vara snabb i benen för att inte trampa snett. Solen sken och det var varmt och skönt och jag var helt ensam. Var som en häst på grönbete! Helt underbart! :) Efter milen var klar så var jag inte nöjd så tog en extra runda. Det var meningen att den skulle bli ca 2 km men jag sprang vilse och det hela slutande istället på 15 km. Var inte trött efter avslutat pass och sprang aldrig för fullt utan det kändes lätt och naturligt hela vägen. Ändå blev km-tiden 5:15 min/km i snitt. Hade aldrig ont i knät även om jag kände av det, ljumskarna därimot gjorde ganska ont på slutet.. Inget som jag led av efteråt dock. Avslutade passet med 1 kilometers nerjogg innan jag satte mig i bilen och åkte hem, lycklig men ändå orolig för knät..

Bilden är från skogen där jag sprang igår fast från tidigare i år. Tyvärr fick inte Leon följa igår när jag skulle springa lite fortare. :(

Under dagen så var knät ömt men smärtade inte utan kändes mer som jag fått en smäll.. Tog det dock lugnt resten av dagen och det vart varken bättre eller sämre. Imorse när jag vaknade så kändes det knappt igen så jag gav mig ut på den vanliga 11, 5 km-rundan med Lilleman. Kände av knät lite då och då men gjorde inte ont. Nu sitter jag på jobbet och knät känns ungefär som igår, ömt men gör inte ont..

Hade bestämt mig igår för att inte springa 5-km loppet (som jag lovat att springa med jobbet) imorgon. Nu vet jag inte.. Om inte 15 km tuff terräng gör knät sämre så borde jag väl kunna fixa 5 km på asfalt??? Samtidigt så har jag ett stort skavsår på en tå, benhinneinflammation på samma ben som knät inte är 100 på och träningsvärk i benen.. Hur fort skulle jag kunna springa liksom? Samtidigt så är det ju ett lopp som ska vara kul och jag behöver ju inte springa siten ur mig.. Tror inte ens jag kan med dessa förutsättningar, haha! ;) Tror jag får lägga iväg en fråga till tränar-Håkan om vad han tycker..


I eftermiddag så tänkte jag inte köra ben oavsett om jag ska springa imorn eller inte. Känns som knät behöver vila från tung styrketräning. Tänkte istället köra axlar och triceps idag. :) Hoppas ni får en fin måndag! :)

Kram C

fredag 11 maj 2012

Världens bästa födelsedagspresent!

Jag är bättre i knät idag!! Vilken underbar födesedagspresent jag fick när jag vaknade imorse och inte kände något i knät! Upp och ut med Lilleman, kunde gå hela rundan på 11,5 km utan att ha ont en enda gång! Jag är så lycklig! :) Var ju heldeppad igår och trodde att denna födelsedag skulle bli ännu värre än min förra (vet inte hur jag tänkte riktigt eftersom jag låg magsjuk hela dagen då, men men ;)) men nu känns allt mycket lättare. :)


Nu fyllde jag alltså 30 år men jag har absolut ingen åldersnoja. :) Jag har aldrig varit i bättre form eller mått bätte än jag gör nu och jag önskar inte att jag var ett endaste år yngre än jag är! Jag har verkligen hittat mina glädjeämnen i livet och lever precis så som jag vill. Ingen mer (nån gång kanske, haha) fylla med baksmälla eller komplex över hur jag ser ut eller hur andra uppfattar mig. Jag tränar som jag vill och skiter fullständigt i kommentarer om att jag är torr och tråkig för jag inte äter kakor varje dag eller super mig full på helgerna. Jag är jag och jag är nöjd med mig själv precis som jag är! Finns ingen skönare känsla än att vara nöjd med sig själv och inte hela tiden sträva efter bekräftelse från andra. Jag är verkligen lycklig! :)

Världens finaste killar har jag ♥

Gick till gymet igår och körde bröst och biceps i min ensamhet (alltså jag var inte själv på gymet men jag tränade själv med mp:n som sällis ;)). Passet gick kanon och jag var riktigt stark och hade massor med energi i kroppen! :) Blev faktiskt på mycket bätttre humör när jag fick slita lite i vikterna. Skönt att få göra något även om det är konditionsträningen som ligger mig varmast om hjärtat. :)

Hoppas jag inte känner något under dagen idag och att jag kan prova att springa imorgon (har frågat tränar-Håkan ;)). Det skulle verkligen göra min födelsedagshelg perfekt. :) Ikväll är jag utbjuden på middag av min far tillsammans med min sambo och en hel del annan släkt. Det ser jag fram emot! :)

Ha en fin dag allihopa!! :)

Kramar C

torsdag 10 maj 2012

Olyckligare kan ingen vara

Usch, det är ju inte sant men precis så känner jag just nu! Mitt högerknä började göra rejält ont sen igår förmiddag på jobbet och jag haltade runt här bäst jag kunde resten av dagen. Det blev inte bättre heller utan var lika halt och lytt hela dagen.. Haltade mig i alla fall till gymet med min sambo och körde rygg samt mage (core) för att sedan inte gå utanför dörren mer. Tog värktabletter och gick till sängs olycklig.. :(

Imorse gick jag upp senare för jag förstod att jag inte skulle kunna gå med Lilleman som vanligt denna morgon. Blev en kortare prommis i lugnt tempo på 5 km och jag kände av knät hela tiden även om det inte gjorde jätteont för jag gick långsamt. Helt klart bättre än igår men långt ifrån bra.. Kom nyss till jobbet och nu haltar jag igen..

De här är verkligen skit! Vet inte hur länge jag ska vara så här eller när jag kan springa igen eller ens gå ordentligt med Lillen! Är så sjukt deppig så det finns inte! Det är nästan skrämmande hur viktig träningen är för mitt välmående.. Just nu vill jag bara åka hem igen och dra täcket över huvudet och inte vakna mer försen jag är frisk! :(

Kram C

onsdag 9 maj 2012

Morgonjogg med Leon

Gomorron allihopa! :)

Jag fick en liten pik från tränaren Håkan om allt mitt knallande. "Jag brukar inte lägga mig i andras träning men varför går du så mycket?" ;) Som ni vet så har ju min hund en tillväxtrubbning i en armbåge och har tidigare blivit halt när jag sprungit med honom så därför har jag gått mycket för hans skull. Nu har jag inte provat att springa med honom det senaste året och han uppvisar inga tecken på att ha problem med sin led längre så nu tänkte jag försöka fasa in lite morgonjoggar med honom vissa dar (råd från Håkan). Jag kommer att jobba mig upp långsamt med honom för att hela tiden ha koll så han inte får problem och så han vänjer sig. :)

Imorse körde vi vårt första pass. Det fick bli 3,5 km långsamt i 6,05-tempo (vilket ändå är 1,5 min snabbare per km än när vi går) och det gick riktigt bra. :) Först så sprang han som en idiot fram och tillbaka som vanligt för att sedan i slutet springa vid min sida. Han tyckte det var så kul att få följa med! Vanligtvis så märker han ju när jag tar på mig löpargrejerna och brukar lukta på mig och sedan sucka.. Han vet ju att han inte får följa.. Idag blev han helt överlycklig och även lite paff när matte helt plötsligt joggade istället för att gå. Kul tyckte Leon! :) Efter vår runda så lämnade jag av Lillen hemma och gav mig ut på mitt vanliga pass i mitt bekvämlighets-tempo (runt 5:35 min/km). Det är nästan jobbigare att springa långsammare men nu ska jag trappa upp allt långsamt med Leon så nu får jag anstränga mig lite. :) Han kommer aldrig bli en hund att springa snabbpass eller långpass med men tror att morgonjoggar kommer fungera bra i framtiden om vi bara trappar upp långsamt. Vi får se helt enkelt. :) Mitt pass slutade sedan på 11,29 km så totalt blev morgonens löpning 14,79 km. Kände av ett knä lite grann så jag är nog lite överansträngd. Gick bra på flackt underlag men i nedförsbackarna var det rätt obekvämt så fick ta det väldigt lugnt.. Om jag känner av knät imorn så får jag nog hoppa intervallerna tror jag och köra ett lugnt distans istället. Vill inte utmana ödet nu känner jag.. Men det bestämmer jag imorgon när det är dags. Eventuellt så provar jag att springa intervallerna och avbryter om det inte känns bra..



Bilderna är från förra måndagen när vi gick i spåret. :)

Axlar- och tricpes passet igår gick riktigt bra. Fick bra kontakt i alla övningar. :) I eftermiddag så är det dags för rygg och mage igen. Hoppas ni får en fin dag! :)

Kramar C

tisdag 8 maj 2012

Mer funktionell träning?

Gomorron allihopa! :)

Igår var jag alltså på gymet igen. Var väl inte alltför peppad innan jag gick dit (ben är ju inte det roligaste jag vet att träna) men det kändes ändå rätt bra när jag väl kom ner. Kände att jag saknat mitt gym och alla byggar-människor lite grann ändå. :) Körde mitt vanliga ben-upplägg men med något lägre vikter på övningar som kan vara belastande för knäna. Hade bestämt mig för att avbyta direkt om jag kände något i nån led men det gick jättebra. Eftersom jag inte maxade i några vikter och körde strikt så var det nog aldrig någon fara men man kan ju aldrig veta innan. :) Efter att benen var avklarade så bestämde jag mig för att prova lite av mina gamla core-övningar eftersom jag eventuellt tänkte köra lite core med löparklubben någon gång efter intervallerna framöver (eftersom jag klagade på förra ledarens (i mina ögon) överdrivna statiska träning, hahah ;)). I vilket fall så märktes det att det var lääänge sen jag körde funktionell träning.. Är ju van att köra tungt nu men detta var jobbigt alltså! ;) Blir att köra lite mer av detta framöver känner jag. Man vill ju inte bara se stark ut utan vara det också, haha! ;)


Imorse blev det 11,5 km morgonprommis med Lilleman som vanligt. Kallt ute på mornarna nu igen men jag vägrar att ta på mig vinterjackan igen så jag frös lite imorse. Hade dock tagit på mig mössa (ska det verkligen behövas i maj!!??) och det är ju väldigt glad för, hade troligtvis inte haft några öron kvar annars. ;)

I eftermiddag är det dags för axlar och triceps på gymet. Hoppas min sambo följer med idag så jag slipper träna ensam. :) Ha en fin dag allihopa! :)

Kramar C

måndag 7 maj 2012

Ömmande leder..

Gomorron allihopa!

Kände mig lite piggare i kroppen när jag vaknade igår morse och gav mig ut på morgonprommisen med Lilleman som vanligt. Under promenaden så kände jag dock av att lederna var väldigt ömma även om de kndes bra mycket bättre än kvällen innan då jag knappt kunde gå.. Bestämde mig för att ta vilodag resten av dagen, vill ju inte slita ut mig i förtid.

Imorse hade jag dock bestämt mig för att ta en morgonjogg igen. Började med 4 km morgonprommis med Lilleman innan jag bytte om och gav mig ut. Lederna var ömma idag med, särskilt runt knäna.. Kände även om ljumskarna lite så jag antar att kroppen fortfarande är ganska sliten. Är väldigt glad över att jag vilade igår ska jag säga för jag vet att jag inte ger mig när jag väl gett mig ut.. Och undrar hur det känts idag då.. I vilket fall så var det inte jättefarligt och eftersom jag bara joggade så tror jag varken det gjorde bu eller bä. Tog det vackert hela rundan som slutade på 8,66 km.

Förra veckan blev en ganska lugn vecka för min del med få och ganska tuffa löppass men annars ingen tyngre styrketräning. Denna vecka kör jag som vanligt igen och hoppas att lederna är på g igen för en runda på onsdag morgon. Tills dess ska de få vila från löpningen. :) I eftermiddag är det alltså dags för ben på gymet igen. Blir inte så många benpass nu i maj eftersom löptävlingarna duggar tätt men varannan vecka ska jag kunna köra i vilket fall. :)


Hoppas ni får en fin måndag! :)

Kram C

lördag 5 maj 2012

Trevligt långpass med sliten kropp

Hej allihopa!

Nu är min kropp ganska sliten måste jag ovilligt erkänna. Lederna värker på mig och det är nog inte så konstigt med tanke på vad de varit med om denna vecka. Kroppen är ju inte direkt van och det är väl nu man märker att man inte sprungit i många år utan faktiskt är ganska ny på den här belastningen och nivån av km varje vecka.. 5,6 mil på tre pass nu..

Började dagen med 11,5 km morgonprommis med Lilleman i morgonsolen. Det var riktigt skönt även om benen kändes ganska tunga. Efter promenaden blev det en rejäl grötfrukost och städning här hemma innan jag bytte om och gav mig iväg för att möta upp några andra NocOut:are för ett långpass. 1 km senare var jag på plats och vi sex som skulle springa idag bestämde oss för att springa ut till Eklandskapet denna förmiddag. Skulle bli ganska exakt 2 mil vilket alla tyckte var lagom. Passet började riktigt bra och mina ben kändes rätt pigga. Trevligt att springa och småtjattra med de andra. En hel del uppförsbackar i början av passet kändes i benen men de var ändå på g. :) Det blåste ganska rejält ute idag och väl ute i Eklandskapet kändes det kan jag lova! Oavsett åt vilket håll vi sprang hade vi motvind och den drog i så vi nästan stod stilla bitvis, haha! Vägen hem sen kändes ordentligt i benen och nu var de trötta. Vi tog oss i vilket fall tillbaka till mötesplatsen och sen var det bara att lunka hem för min del. Passet slutade på 20,25 km (21,25 med uppjoggen) med en snitthastighet på 5:34 min/km och det räckte gott och väl för mig idag. I början av passet pratade jag om hur och var jag skulle springa imorn men just nu känns det som kroppen behöver vila. Lederna värker som sagt rätt rejält.. Blir de något imorn så är det ett kort långsamt återhämtningspass bara.

Skulle tagit mig till gymet nu på eftermiddagen men kroppen skriker vila så den ska få det. Börjar på ny kula igen med styrkan på måndag istället. Ha en fin lördag!! :)

fredag 4 maj 2012

Delmålsdag på jobbet och tuffa intervaller med slitna ben

Gomorron!

Fredag och veckan har gått fort! Man kan väl säga att detta blir min andra arbetsdag denna vecka eftersom vi igår hade kul med jobbet och endast "jobbade" ca 1,5 timme när vi hade möte. :)

Aktiviteterna var hemliga och jag tog Med mig Lilleman och åkte till grannstaden (där vi skulle hålla hus och "morfar" skulle vara barnvakt åt Lillen under dagen). Snart blev jag upphämtad och det tog inte lång stund innan jag förstod att det var go-kart vi skulle åka under förmiddagen. :) På med riktigt snygga out-fits (;)) och sedan fick vi köra. Jag gillar att köra fort men tycker de är lite läskigt med go-kart eftersom man sitter så oskyddad och nära marken.. :S

Linus på linjen? ;)

Ha ha! ;)

Blev en rejält lunchbuffé efter detta och sedan bar det iväg till brandstationen där vi gick igenom och blev visade verksamheten innan vårt lilla avslutsmöte innan dagen var till ända. Mycket trevligt var det! :)

Jag & brandskyddschefen (fick prova riktig brandmansjacka va! ;))

Väl hemma åt jag min sedvanliga gröt innan det var dags för intervallpasset. Idag var det stege vi skulle springa på 400m-800m-1200m-1600m-1200m-800m-400m med 1 min vila. Började med att jogga till arenan och benen kändes rejält stela, särskilt vaderna som var riktigt slitna.. Väl på plats fortsatte vi med en gemensam uppvärmning och totalt slutade uppjoggen 3,5 km. Vi började rätt bra med intervallerna och stegen upp till 1600m gick riktigt bra. Intervallerna skulle gå långsammare ju längre de var och det funkade på uppvägen men inte ner.. Jag var rejält sliten då och sista 1200m samt 800m var en riktigt pina där vaderna var helt slut för min del.. Pepp från Håkan om att vi skulle öka till sista intervallen och den skulle vara snabbare än den första (yeah right, tänkte ja) gjorde att jag la i gasen (som inte fanns) och lyckades minska tiden för sista 400m intervallen med 8 sekunder från den första! :)


Intervalltiderna från igår. Notera svackan vid sista 1200m och 800m.. Meen, man får ta de för va det är efter den maximala ansträngningen i tisdags.. Hade som sagt inte förväntat mig några underverk! :)

Efter vi hade pustat ut så blev det ca 15 min gemensam core-träning innan det var dags att jogga den 2 km (långa) vägen hem på mina fiolsträngar till vader. Totalt blev gårdagens pass 11,9 km.

Sov inte ett dyft inatt (som vanligt efter intervallträningen) men är ändå på bra humör efter trevligt pass igår med trevliga människor. :) Imorse blev det 11,5 km morgonprommis med Lilleman och vaderna kändes rätt ok ändå med tanke på hur de kändes igår.. ;) Nu får de vila tills imorn förmiddag då jag tänkte att vara med och springa långpasset om vaderna vill (eller jag kanske borde skriva "klarar av det" istället för det är ju inte de som bestämmer ;)). :)

Ha en fin fredag allihopa!! :)

Kram C

torsdag 3 maj 2012

Hur ser man ut när man gått in i väggen??

Ja, det ska ni nu få se! Bli inte rädda bara för jag ser ut som ett mongo! Första bilden är efter 6-7 km. Här är precis innan jag säger att jag aldrig kommer klara det här.. Kan ni nu förstå hur trött jag var redan så tidigt in i loppet och vad jag menar med att jag aldrig varit så trött innan?? :S Andra bilden är efter målgång.. Alltså jag blev så rädd när jag såg dessa bilder så jag bestämde mig direkt för att inte träna igår och vila istället...



Sa jag att jag skulle va med och springa intervallerna ikväll? Eller göra ett försök i alla fall! ;)

Nu är det dags för roliga aktiviteter med jobbet hela dagen! :)

Kram C

onsdag 2 maj 2012

Träningsstatistik för april 2012

Rapporten gäller från 2012-04-01 till och med 2012-04-30

Totalt antal pass:       69 st
Total tränad tid:        76 h 26 min
Total tränad sträcka: 518,44 km (varav 237 km löpning)

Stel som en 90-åring men på lite bättre humör!

Gomorron!

Känner mig lite piggare i sinnet idag! Alltså jag kunde inte kräva några underverk mitt första lopp, det vet jag ju innerst inne även om jag faktiskt trodde att jag skulle nå mitt mål.. Har i vilket fall bestämt mig för att jag i fortsättningen ska göra mina egna lopp och inte låta mig dras med av andra. Kände redan från start att detta inte skulle hålla för mig men ändå saktade jag inte ner.. Första gången man springer ett så här pass långt (ja, det är ju jättelångt för mig med tanke på min tidigare träning) lopp så ska man ju bara satsa på att ta sig runt och inte att nå några jäkla drömtider. Nu är jag i vilket fall en erfarenhet rikare och jag vet att jag kan plåga mig själv till max. För de sista 15 km igår var den värtsa plågan jag någonsin varit med om.. Alltså så trött som jag var efter 6 km var jag inte ens när jag gick i mål efter milloppet. Anledningen till att jag faktiskt tog mig i mål var för att jag då inte fortsatte kämpa för en bra tid utan började ta det lugnare (eller så lugnt som jag faktiskt klarade när jag var så trött för jag kämpade fortfarande fullt ut). Hade inga direkta krafter kvar att öka på slutet när det gick uppför (och ganska rejält) sista kilometern men gjorde det ändå eftersom jag nu kunde använda baksida lår som ändå var ganska pigga (i jämförelse till alla andra delar av benen vill säga ;)).. Istället för att bli omsprungen här på slutet så sprang jag fakstikt om en del som verkligen krokande i denna backe. Nånting ska man väl vara stolt över!? :)

Den officiella sluttiden blev 1:50:57 så jag tog mig ändå under 1:51 (om än med bara 3 sekunder) och kom på 10:e plats av 11 deltagare i tävlingsklassen. Jag kom i alla fall inte sist, haha! ;) Men hon som var sämre än mig fick väl åka in på akuten och gipsa benen och bli tillbaka skjutsad för att sedan hoppa på kryckor i mål antar jag. ;)

Nu går jag vidare mot nästa mål som är en kort (tacka gudarna!!) tävling på 5 km den 15 maj. Då ska jag minsann vara på topp igen och förhoppningsvis komma runt på en tid som jag slipper skämmas över. Hoppas på 23 minuter eller strax under men med tanke på hur detta gick igår så kanske jag borde sätta målet på under 24 istället. ;)

De hade skrivit om loppet i tidningen på nätet igår och där hade jag faktiskt fastnat på en bild. :) Det var i slutet för jag minns han i blått och låg efter honom bra länge och gick inte om försen i slutet så här är jag nog så trött jag kan bli (nej förresten, jag var tröttare när jag låg på gräsmatten direkt efter målgång ;)). Syns ju inte och jag är mäkta nöjd över att inte se ut som en ostbåge (även om jag kände mig som en. ;)



Artikeln i sin helhet hittar ni här.

Min plastpappa hade tagit lite bilder man jag har inte fått dem än. Lovar att lägga upp någon och även på mig död efter målgång (kanske, haha)..

Imorse gick jag faktiskt hela rundan på 11,5 km med Lilleman. Stel som en 90-åring men det kändes ändå bra att röra lite på sig. :) Hoppas jag orkar ta mig till gymet i eftermiddag också. :) Nu är det dags att jobba igen, bara tre dagar kvar innan lite ledigt igen. :)

Ha en fin onsdag allihopa! :)

Kramar C

tisdag 1 maj 2012

Skäms som en hund!!

Ja, det gör jag! Gjorde precis tvärtom mot vad jag skulle och gick ut alldeles för hårt! Var helt död efter 6 km (vaderna var som fiolsträngar redan nu..) och som om inte de räckte så gav min mp3 upp och fick fortsätta lyssnandes på mitt eget (och andras) flås. Jag var färdig att ge upp efter 9 km för då hade jag inget kvar att ge.. Envis som jag är tog jag mig i alla fall i mål men de gick inte fort.. Hur dum får man vara när de är fjärde gången nånsin man springer över 2 mil (varav endast 2 ggr sen 2009)?? Min mål-tid blev 1 timme 51 minuter och 6 sekunder (enligt garmin, inte sett resultatlistorna än).

Dagsformen var inte heller bra idag, dagar av för mycket ätande hade gjort sitt och vaknade imorse av krampande vader (precis som till milloppet). Dålig uppvärmning på 2 km innan loppet och nästintill kallstart (var inte varm när vi började) var dåligt bara de. Och sen starten på de som förstörde allt!

De här var i särklass min värsta upplevelse någonsin. Har aldrig varit så trött som efter målgång. Hela loppet var en ren plåga och ett evigt samtal med mig själv om att inte ge upp! Är ändå glad att jag tog mig i mål och sprang hela vägen. Den här gången var de verkligen mind over body!

Nu blir det att träna vidare inför nästa lopp. Blir bara kortare lopp nu fram till september då mitt nästa halvmara är. Då lovar jag att jag ska ta mitt årsmål på sub 1,50!! Och nu när jag skrivit de så måste jag ju eller hur? ;)

Bjuder på en bild från innan vi åkte på tävlingsoutfiten. Tror mina föräldrar tagit lite kort som ni kan få se sen. Några bra leende måltider som sist finns dock inte, låg död på gräsmattan efter målgång och var allt för besviken för att le.. :(