- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 28 september 2012

Roliga intervaller

Gomorron allihopa!

Igår efter jobbet så blev det ett löppass för mig. Jag bestämde mig för att köra samma pass som klubben skulle göra fast ute på gångvägar och direkt efter jobbet i dagsljus istället. Dagens pass var 4 x (5 x 70s-20s-10s) med 2 min joggvila mellan blocken. Tanken var då 30 sekunder jogg, 20 sekunder i tusingtempo och till sist 10 sekunder spurt för att sedan börja om igen.

Jag började med 2,1 km uppjogg (snittempo 5:18 min/km) för att sedan sätta igång med fartleken. Första blocket kändes bra även om det var svårt att veta vilket tempo man faktiskt sprang i när intervallerna var så korta.. Jag körde på känn och det var roligt hela vägen. Tiden gick så fasligt fort så det kändes liksom aldrig speciellt jobbigt. Eller nu ljög jag.. De uppförsbackar som kom under rundan dök ju självklart upp lägligt till 20s-10s-intervallerna och det är rätt tungt att först springa fort uppför och sedan fortsätta mer uppför med en spurt- Hej mjölksyra! ;) Varje block gick lite fortare än föregående vilket är precis enligt plan och jag är nöjd. :)

Block 1; 7 min (inkl 2 min joggvila): 1,49 km, snittempo 4:42 min/km.
Block 2; 7 min (inkl 2 min joggvila): 1,50 km, snittempo 4:40 min/km
Block 3; 7 min (inkl 2 min joggvila): 1,51 km, snittempo 4:38 min/km
Block 4; 5 min: 1,16 km, snittempo 4:21 min/km

Totalt 26 min och 5,66 löpta km.

Efter avslutat pass var jag fortfarande oförskämt pigg i benen och pinnade på rätt bra under nerjoggen. Fick hejda mig själv flera gånger och påminna mig om att det faktiskt var en nerjogg och inget vanligt distans. ;) Tog ett extra lång nerjogg dock, både för att jag var pigg och för att vaderna var rejält stumma efter intervallerna (som de alltid blir när jag springer lite fort :(). Totalt blev den 5,1 km och snittempo 5:23 min/km.

Igår kväll så var det dags för veckomassagen av vaderna igen. De gjorde mindre ont än förra veckan cilket jag tolkar som att de är mindre slitna denna. :) Det gör alltid ont men känns samtidigt väldigt skönt efteråt då de bir så underbart avlappnade efter en omgång. :)

Imorse vaknade jag innan klockan ringde (för att jag var rädd att försova mig igen kanske?) och kom upp i god tid. :) Blev den avnliga 11,5 km rundan med Lilleman.

I eftermiddag är det träningsvila och storhanling. Ha en fin fredag allihopa! :)

Kramar C

torsdag 27 september 2012

Försovningsstress!!

Gomorron allihopa!

Imorse försov jag mig.. Hade ställ två alarm som vanligt men tydligen  lyckats stänga av båda två.. Vaknade 40 minuter efter när jag som senast måste gå upp för att hinna gå hela rundan med Lilleman. Det blev att kasta på sig kläderna och ge sig ut i ett hiskeligt tempo för att hinna gå så långt som möjligt med lillen innan han och husse skulle åka till jobbet. Hann gå 9 km på 1 timme och sex minuter. Det är ca 30 sekunder snabbare per km än vad jag brukar gå 11,5 på.. Då förstår ni att det gick undan. ;)

Jag hann i alla fall komma hem och ge Leon mat innan han och husse skulle åka. Tog även in tiden jag förlorat genom att duscha och snabbsminka mig megafort innan jag åt min gröt och åkte turbo till jobbet. Kom hit samma tid som jga brukar. Heja mig! :)

Styrkan igår gick bra och jag var stark. Kan bero på att denna veckas matlådor innehåller mycket mat (som de ska göra), haha. ;) Övningarna jag körde igår var:

Rygg
Latsdrag 6 set
Stångrodd 6 set
Ryggresningar 4 set

Biceps
Stångcurl (med samma stång som stångrodden fast lägre vikt) 6 set
Hammercurl 4 set

Mage
Mördarbänken raka 4 set
Mördarbänken sneda 3 set

Tri-setade stångrodden, stångcurlen och vissa av magövningarna. Gav ett ordentligt flås och det bara rann om mig- I like! :)



Efter gymet blev det gottig kebab och mys framför "Bonde söker fru". Vilka stjärnor det är säger jag bara. :)

I eftermiddag är det dags för intervaller igen. Kan dock inte bestämma mig för om jag ska köra det hela ensam (och alltså inte på bana som med klubben utan ute på vanliga gångvägar) direkt efter jobbet eller om jag ska vänta till sena kvällen och köra med klubben.. Det är mörkt ute då och jag känner väl lite grann att jag måste va ute och träna tillräckligt mycket i mörker på mina morgonprommisar.. Skulle va skönt att få va ute lite i dagsljus så länge det nu är det när jag kommer hem från jobbet.. Vi får se, jag ska fundera lite på det under dagen. :)

Kramar C

onsdag 26 september 2012

Dålig dagsform på tisdagar??

Gomorron allihopa!

Trött som bara den idag.. Tror det är mörkret och hösten med en massa regn varenda dag som tar på mig.. Sover inte mindre än tidigare men är trött varenda dag känns det som. :(

Igår eftermiddag var det dags att springa lite igen. Peter ville hänga med på en runda men eftersom han helst springer kort så bestämde jag mig för att ta en lite sväng innan. Gav mig ut och benen pinnade på bra från start. Sådär lite för bra ni vet så att kroppen inte riktigt hänger med.. Fick liksom inget flyt alls i löpningen.. Började att jogga upp två kilometer och sedan körde jag varannan lite snabbare km (4:34 min/km-tempo) och sedan varannan jogg. Kändes aldrig riktigt hundra och kroppen kändes trött, benen tunga och vaderna stumma.. Ungefär som förra tisdagen skulle vi kunna sammanfatta.. Vad är det med tisdagar? Är det min skit-löpardag? ;) Totalt blev min lilla runda 7,75 km i snittempo 5:03 min/km. När jag kom hem så sprang jag uppför trapporna och hämtade Peter. Jag var trött redan här och hoppades att Peter inte ville springa så långt idag. ;) Vi gav oss iväg och som tur var så var inte Peter i toppform heller så vi körde ett ganska lugnt och skönt distanspass tillsammans. Han ville dock köra hela rundan så vår det blev 7,17 km och snittempo 5:32 min/km. Totalt blev det alltså nästan 15 km löpning för mig igår trots min dåliga dagsform. :S

Imorse vaknade jag en halvtimme innan klockan ringde av att det regnade något sjukt mycket utanför. Det blåste även rejält och regnet piskade mot fönstret. Låg och lyssnade på det hela en stund tills klockan ringde och sedan gick jag upp. Stod och tittade ut och funderade på om jag verkligen skulle ge mig ut i det här!? Då kom Lilleman glad i hågen= det var bara att klä på sig regnstassen och ge sig ut.

Regnar det? Lika glad för det är ja! :)

Jag tog tights och sedan regnbyxor ovanpå (bara för att regnbyxorna inte alls är bekväma att ha utan något under) och gav mig ut. Så fort jag kom utanför dörren så hade regnet lättat (såklart).. Hann inte gå speciellt långt innan jag insåg att dubbla byxor var lite väl mycket och det blev varmt. Sådär varmt så man nästan mår illa ni vet.. Knallade ändå hela rundan med led mest hela vägen.. Sen var jag rejält hungirg också och magen skrek. Misär med andra ord, haha! ;)

Jag fyllde på med extra mycket gröt imorse (så mycket så jag nästan mådde illa igen :S) och nu sitter jag på jobbet. Som vanligt nu för tiden så undrar jag hur jag ska kunna hålla mig vaken och allert hela dagen.. Ögonen är tunga.. I eftermiddag är det dags för ett pass rygg, biceps och mage på gymet igen, hoppas som vanligt att jag piggat på mig då..

Ha en fin dag allhopa!

Kram C

tisdag 25 september 2012

Tjurbulle?

Gomorron allihopa!

Måndagar är väl inte min favoritdag kan man väl säga.. Förutom att det är jobbigt att börja och jobba igen efter den alldeles för korta helgen så är det absolut sämsta dagen att pendla på också. Det är alltså mer än dubbelt så mycket trafik både på morgonen och på eftermiddagen.. Jag förstår inte riktigt? Är det många som bara kör på månadagar eller?? Detta innebär att det lätt blir lite kaos på vägarna och det tar extra tid att ta sig till och hem från jobbet. :(

När jag kom hem igår så var jag trött och lite smått irriterad över alla som inte kan köra bil (alla utom jag? ;)) vilket jag (självklart) lät gå ut över min kära man. Tjurig och kort var jag så han med blev på dåligt humör. Inte ok säger jag bara! Men jag bad om ursäkt sen när mitt dåliga humör lagt sig åtminstone..


Ungefär så här, haha! ;)

Vi gick till gymet och körde axlar, bröst och triceps. Det gick riktigt bra även om jag var dåligt motiverad innan. Förra veckan hade jag träningsvärk precis överallt efter viloveckan innan så jag förväntar mig en något lindrigare form av träningsvärk denna. ;) Börjar dock redan känna av det så jag ska inte hoppas för mycket.

Min träningsvärk i benen är dock betydligt bättre idag, det som fortfarande är rejält illa är min stackars rumpa. Eftersom benen var piggare så var det ganska lätt att ta sig upp imorse och knalla den vanliga morgonrundan med Lilleman. Kallt imorse igen med endast några plusgrader och det verkar som att hur mycket jag än tar på mig så är det inte riktigt nog. :(

I eftermiddag så blir det ett löppass för min del igen. Har inte bestämt migför vad jag ska hitta på än men kanske Peter hänger med en sväng, alltid trevligt med sällis. Vi får väl se, han har hittat ursäker för att slippa ett tag nu. ;)

Kramar C

måndag 24 september 2012

Långpass i spöregn och träningsvärk

Gomorron allihopa!

Så var helgen över och måndagen återigen här. De två lediga dagarna går så fasligt fort, känns som det var fredag igår. :(

I lördags morse så spöregnade det när jag gick upp.. Bara att ta på sig regnkläderna och knalla en liten runda på 5 km med Lilleman. Efter prommisen blev det städ och frukost innan det var dags att sätta sig i bilen och åka till skogen för ett terränglångpass. Det regnade fortfarande (och hade gjort det ett dygn nu..) men det skulle minsann inte får stoppa mig! Jag hade bestämt mig för att springa Bjärka-rundan som jag sprang för ett tag sedan och gav mig iväg. Det var rejält lerigt och blött i skogen vilket gjorde det ganska svårt att ta sig fram på vissa partier. Fick slita lite extra och var på väg att drutta omkull x antal ggr. ;) Vissa partier hade blivit totalt sönderkörda av traktorer och en bit hade de tom huggit ner en massa träd (även de med markeringar) som låg över hela vägen och det var knappt jag kunde gå ens för att ta mig fram där.. Eftersom det inte fanns några markeringar kvar så hade det varit omöjligt att hitta rätt för någon som inte sprungit/gått sträckan tidigare.. Som tur var så hade jag ju det och lyckades navigera och kämpa mig igenom det hela tills jag kom ut på bra stig igen.

Jag var ganska trött i kroppen i lördags och det var ganska tungt bitvis, inte bara för att det var svårt att ta sig fram utan för att benen var tunga. Jag tog mig i vilket fall runt hela rundan som blev 30,2 km (snittempo 5:45 min/km) och när jag åter var vid bilen igen så var jag helt slut och dyngsur. Det bara rann om mig, haha! Fick sitta på en handduk med värmen på högsta i bilen hela vägen hem och frös fast det var som en bastu i bilen. :S

I söndags var det Leons 4-årsdag och vi började med den vanliga morgonprommisen på 11,5 km. Efter frukosten fick Leon efterrätt (det ska kännas att man fyller) och sedan blev det tvätt för min del hela förmiddagen. Innan lunch bestämde jag mig för att köra prehab för benen (det var ju två veckor sedan sist..) och så blev det. Eftermiddagen spenderade jag och Leon framför TV:n (husse jobbade) och myste. :) Vi tog även en sväng till djuraffären hela familjen när Peter kom hem för att Leon skulle få välja ut en födelsedagspresent. Han valde ett superstort märgben (det största såklart) som han sedan fick när vi kom hem.. De där benen är inget vidare att låta hunden äta inne för det blir rätt mycket städjobb men det är en av Leons favoriter och nu ville han ju ha det igår så det var bara att ställa upp. Köket såg ut som ett slagfält när han var klar men jäklar va nöjd han va, min lilla prins. :)

Födelsedagsbarnet, trött efter allt märgbensätande. :)

Imorse var det dags att ge sig ut och springa lite igen. Träningsvärken var dock inte att leka med.. Inte ett endaste ställe på benen var skonat efter prehaben igår.. Även rumpan var stel och öm, länge sedan jag hade så här mycket värk nu.. Började i vilket fall med 4,4 km morgonjogg med Leon för att värma upp lite i 5:35-tempo. Träningsvärken släppte inte. Efter detta lämnade jag av honom och bytte skor för att sedan ge mig ut igen ensam. Fortfarande stel och öm i benen. Hade liksom ingen kraft alls i dem.. :( Lät dem gå i det tempo de ville och för varje steg tänkte jag att det som inte dödar härdar.. Blev 9 km i snittempo 5:09 min/km. Det var 9 onda kilometer ska jag meddela, från början till slut.. :(

Nu ska benen i vilket fall få vila upp sig. Trött som vanligt idag men det är bara att köra på här på jobbet så gott det går. I eftermiddag så är tanken att jag ska köra axlar, bröst och triceps på gymet igen. Hoppas jag tar mig dit. ;)

Hoppas ni får en bra dag!

Kram C

fredag 21 september 2012

Benen är (typ) tillbaka! :)

Gomorron allihopa! :)

Äntligen fredag och helgen stundar- de gillar vi skarpt! :) Igår eftermiddag så blev det ett löppas igen. Tänkte försöka mig på lite lätt kvalité nu och testa hur mycket benen återhämtat sig. Tanken var uppjogg, 2+2+2+2 km i 4:40-tempo med 1 km jogg mellan + nerjogg.

När jag började springa så kändes benen ganska trötta men det kändes ändå så bra eftsom Kinvaran satt på fötterna igen och löparkänslan var tillbaka. :) Uppvärmningen blev 2,13 km innan det var dags att sätta igång med första intervallen. Den kändes helt ok även om jag sprang lite för fort första kilometern och fick hejda mig lite. :) Även andra intervallen kändes oförskämt lätt men till tredje fick jag en lite svacka och fick kämpa lite grann. Den sista fjärde intervallen gick bäst (som det ska vara) och nu var tempot lite högre än jag planerat men eftersom det kändes så lätt så lät jag benen pinna på. Missade totalt 2 km-varningen på klockan (trots vibrationen, haha) så det blev visst 3 istället för 2 km. :) Efter avslutat pass så blev det 2 km nerjogg på oförskämt lätta ben. En sån underbar känsla, benen är tillbaka! :) Jag hade orkat mer igår men tyckte att detta räckte gott och väl som uppstart efter loppet, vill inte stressa kroppen utan låta den läka ordentligt och bli starkare. :) Passet i sin helhet blev 16,21 km och snittempot 5 min/km. :)


Gårdagens pass med etapper. :)

Igår kväll så gav jag mig på att massera mina vader igen.. Kände att det var dags då de var rejält stumma efetr löppasset.. Det var ingen rolig historia! Jäklar va ont det gjorde och jag fick verkligen anstränga mig för att kunna stå ut. Eftersom dt gjorde rejält ont på vissa ställen (tyder på att det behövs en rejäl omgång) så blev det en lång massage på 10 minuter per ben.. Jag var rätt öm efetråt kan vi väl säga.. Var knappt så jag kunde ta mig till toan för kvällstoan, haha. ;)

Imorse när jag vaknade så var vaderna rejält ömma, särskilt högersidan (som jag fick kämpa hårdast med igår). Början av morgonprommisen var rätt jobbig på grund av detta men när jag fick upp värmen lite i vederna så kändes det ok igen. Blev den vanliga rundanpå 11,5 km och idag hade jag mer kläder och tjockare vantar på mig än igår. Ändå frös jag som attans på slutet och fingrarna var tammetusan blå när jag kom hem! Hur ska jag överleva vintern? Någon som har tips på extra varma vantar och var man kan köpa dem?? Jag behöver den värsta typen tror jag. Ska ju även kunna springa i vinter, haha! ;)

I eftermiddag väntar veckohandling och vila som vanligt. Imorgon tror jag att det blir en sväng i skogen igen, som jag saknat den! :)

Kramar C

torsdag 20 september 2012

Trött och frusen

Gomorron

Igår var jag så sjukt trött hela dagen och inte gick det över på eftermiddagen när det var dags för ett pass på gymet. :( Rygg, biceps och mage stod på schemat. Jag kämpade mig igenom passet men var trött och kände mig svag hela tiden. Dock så gav jag inte upp och det är huvudsaken. :)



Efter gym och dusch så blev det god kebab till kvällsmat och sedan mys framför TV:n. :) Tog även och bytte min minimala matlåda (som var till idag) med en tung än som jag hittade i frysen. Hoppas det gör mig piggare imorgon. :) Somnade ganska skapligt tror jag (minns inte riktigt när det hände ;)). :)

Imorse var jag fortfarande helt färdig när jag vaknade så det var en kamp att ta sig ur sängen.. Upp kom jag (om än lite senare än vanligt) och det blev den vanliga morgonrundan med Lilleman. Imorse var det dock rejält kallt! Hade tjocka tights, långärmad tröja, jacka, vantar och keps (samt luva) på mig hela rundan men frös hela vägen. Då går jag ändå rejält fort också.. Nu är det verkligen höst! Känslorna inför detta är väl olika för min del.. Jag gillar när det är ite svalare ute för att det är skönare luft att springa i, samtidigt så är det trist att det är så mörkt hela tiden.. Man får ändå ta det för va det är och hoppas hösten blir lång (och vintern kort). Vill INTE ha en massa snö och oplogade gator, det är verkligen skit när man är ute och går/springer så mycket som jag gör. Halka är inte heller något kul, varken för motionens eller pendladet till jobbet skull..

I eftermiddag så blire det en litet löppass igen. Har inte bestämt mig för vad jag ska hitta på än. Tänkte att bena och dagsformen skulle få bestämma.. Om det inte är så att jag får med mig Peter vill säga, då blir det lugnt hela vägen oavsett. :)

Kramar C

onsdag 19 september 2012

Trötta ben och matlådor för ett barn

Gomorron allihopa!

Det blev ett löppas sen igår eftermiddag, tyvärr fick jag inte med mig Peter.. Han behövde jobba lite på huset så jag bestämde mig för att springa ut till honom och sedan åka med honom hem. Han ville ha till minst 18 på sig så jag valde en lite längre omväg för att inte komma fram för tidigt. Benen var tunga igår och jag hade inte samma vanliga lätta känsla som jag haft på sistone. Mycket beror nog på sviterna efter lördagens lopp men även mina Cumulus.. Dropet är högt på dem och jag får aldrig något flyt eller löparkänsla när liksom hälen går emot i varje steg trots att jag löper på framfoten.. De är helt ok att jogga i och föredrar dem på uppvärmningsrundan med Lilleman är jag är trött (klockan är ju innan 4 då..) men att springa distans (eller något annat än jogg eller lugna långpass) är inget vidare i de där uppbyggda skorna. Har verkligen vant mig vid Kinvaran nu (som jag älskar) och den har endast 4 mm drop = super lätt känsla och lätt steg. :)

Jag ångrade mig från första steget igår att jag inte tog Kinvaran men orkade inte vända och byta. Tog 4 km innan jag fick något flyt alls kan man väl säga.. De första 10 km flöt ändå på men sedan började jag bli trött i kroppen. Hade inte ätit tillräckligt under dagen då matlådan är mindre än vanligt denna vecka. Jag lagar ju veckans matlådor på helgen och i söndags så var jag oerhört snål med lådorna.. De ser ut som de är gjorda för att barn och räcker verkligen inte till en hungrig tjej som tränar mycket.. :( Så, energilös var jag igår även om jag tryckte i mig två bananer och protein innan jag gav mig iväg..


Stackars mig! Så lite pasta så den inte ens syns! :(

Kämpade ändå på och förbannade mig själv lite för att jag inte kollat upp hur lång vägen var innan. Som tur var så kunde jag ta en genväg genom skogen på slutet och där vaknade jag till liv igen. Älskar ju att vara ute i skog och mark och hoppa runt bland rötter och stenar. :) När jag kom fram till huset så hade jag sprungit 16 km (trots genvägen!!) i snittempo 5:25 min/km. Trött som ett ägg fick jag sedan följa med i bilen hem. Stannade till hos Peters föräldrar så jag kunde "palla" ett päron för jag var så hungrig så jag trodde inte jag skulle klara mig hem..

Efter dusch och kvällsmat så var det dags att rasta Lilleman och sedan lägga sig för kvällen. Jag var verkligen sliten igår kväll och somnade (tydligen) när Peter låg och pratade med mig vid 9-hugget, haha. ;)

Imorse så var benen jättetrötta när jag gick upp. Fick verkligen tvinga mig ut och traska morgonrundan med Lilleman. Han var pigg och glad så jag hade inte mage att korta ner, även om jag var allt bra sugen flertalet gånger.

Idag blir det vila igen från löpningen och hur jag ska göra imorgon känns lite klarare idag. Så sliten som jag är i benen så är det nog ingen idé att försöka springa 10 000 m på torsdag. Igår funderade jag på om jag skulle köra det som ett snabbdistans bara men det verkar som om benen säger nej och vill ta det lugnt denna vecka. Ibland så tror jag verkligen att jag är stålkvinnan och att min kropp pallar hur mycket som helst.. Visst pallar den mycket eftersom jag tränar mer än de flesta (och vilar sällan men är ändå pigg) men det finns gränser även för den.. Känns lite deppigt att inse det måste jag erkänna, haha. ;)

I eftermiddag så väntar ett pass rygg, mage och biceps på gymet tillsammans med Peter. Hoppas jag piggat på mig lite då för nu är jag sjukt trött. Matlådan är ju lika liten som de två senaste dagarna tyvärr men får väl snoka runt här på jobbet efter mer ätbart. Vad tänkte jag i helgen igentligen? Att jag inte förtjänade mer mat? Tyckte jag att jag behövde banta? Minns inte riktigt att jag tänkte något alls men fel blev det hur som haver.. :(

Kramar C

tisdag 18 september 2012

Tillbaka på gymet

Gomorron allihopa!

Styrkan igår gick faktiskt riktigt bra. :) Både jag och Peter var lite dåligt motiverade innan men när vi väl kom till gymet så var det riktigt skoj. :) Axlar, bröst och biceps blev det igår. Övningarna jag körde var:

Axlar
Flyes åt sidan för ovansida axlar med hantlar 4 set
Raka hantellyft 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set
Lyft till hakan med avslutande militärpress 3 set

Bröst
Flyes från övre trissan i cc 4 set
Flyes från undre trissan i cc 4 set

Triceps
Push downs med hantel 4 set
Enarmspush downs i cc 4 set
Push downs med rep i cc 4 set


Förväntar mig rejält med träningsvärk under dagen. :) På tal om det så är bena piggare idag och jag kände inte av träningsvärken så mycket imorse när jag gick med Lilleman. :) Ikväll blir det att köra en liten löprunda tror jag allt. :) Hoppas att jag kan få sällis av Peter. Än har han inte bestämt sig men jag får jobba på honom lite nu under dagen. ;)

Kramar C

måndag 17 september 2012

Sthlm Halvmarathon 2012

Gomorron!

Jag hade mycket att stå i igår så orkade faktiskt inte skriva.. Jag är i vilket fall jättenöjd med loppet i lördags och det var en oerhört skön känsla att kunna springa hela loppet utan att känna att jag fick kämpa för livet. Stannade och stod still och drack vid alla vätskekontroller utom den första och den sista. Annars sprang jag på hela vägen. De första 6 km var bena ganska tunga men sedan släppte det och allt kändes lätt. Startade i andra startgrupp men ändå så sprang jag om en himla massa längs vägen. Fick sick-sacka mig förbi mest hela tiden och det glesande aldrig med folk. Hade fått höra att det var mest folk i starten och sedan var det lugnare men det var verkligen fullt överallt hela vägen.. Vissa gånger var det svårt att springa om för att det var så mcket folk. Ibland fick man snällt ligga bakom en bit innan det dök upp en liten lucka som man kunde klämma sig igenom. Höll ett ganska jämt tempo hela vägen även om klockan ballade ur lite av första långa tunneln då den tappade kontakten.

Hade hört att benan var lättsprungen och flack men så där jätteflack skulle jag inte vilja påstå att den var.. Var några backar och en hel del långa lutningar som sög i benen. :) Jag var stark på slutet så spurtade de två sista kilometrarna och gick i mål på sekunden 1:42:00 som var mitt drömmål för loppet. Ni vet den där tiden som man inte alls vet om man klarar men hoppas så mycket på. Känns så oerhört skönt att äntligen fått revansch på förra halvmaran där jag gick ut för hårt och fick slita som ett djur för en tid som var 9 minuter långsammare än den jag fick i lördags. :)

Mina foton från loppet kan ni se här: http://www.marathonfoto.com/index.cfm?action=site.login
Efternamn Green, startnr 5231 och välj eventet Stockholm halvmarathon. :)

Jag vill tacka Peter för att han körde mig upp och hem samt fanns där som stöd för mig i lördags, han är verkligen guld värd min man. :) Sen vill jag även tacka Rolf som hjälpte mig innan och efter loppet, hämtade nr-lapp och bjöd på dusch innan vi åkte hem. Mamma och Åke förtjänar även en ros för att det hjälpte till och var barnvakt åt Lilleman och han i sin tur en för att han muntrade upp mamma och Åke som är ledsna. Är så oerhört tacksam för all hjälp! :)

Mina fina killar! :)

Vi kom hem sent i lördags kväll men jag gick ändå upp tidigt i söndags morse och knallade vanliga rundan på 11,5 km med Lilleman. Benen kändes pigga trots loppet några timmar tidigare. :) Efter frukosten så blev det matlagning och lite tvätt innan jag gav mig ut på en lugn återhämtningsjogg. 7,16 km i 5:44 min/km-tempo blev det. Benen ville pinna på men jag höll tillbaka eftersom det var just ett återhämtningspass.

Idag är det vila från löpningen och det blev den vanliga morgonrundan med Lilleman. Har rejält med träningsvärk i benen nu så det är bäst att låta dem vila. Måste bestämma mig för hur jag vill lägga upp veckan som kommer. På torsdag har vi KM på 10 000 m.. Det bästa för kroppen vore nog att ta det lugnt denna vecka, har ju kört två lopp nu de senaste två veckorna och en vecka med bara lugna pass vore på sin plats.. Samtidigt så är jag tveksam till att jag skulle kunna göra en bra tid med halvmaran så färsk i benen. Är det värt att springa 48 varv runt på en bana för en halvbra miltid? Det är frågan jag bör ställa mig. Hade jag inte sprungit loppet i lördags hade det varit självklart att jag skulle springa men nu vet jag inte.. Känner mig mest sugen på att ta det lugnt nu om jag ska vara ärlig.

I eftermiddag är planen att ta sig till gymet igen. Inte jättemotiverad än så länge men hoppas det kommer under dagen. :)

Kramar C

lördag 15 september 2012

1:42:00 på Sthlm halvmarathon!!!

Åh ja är så sjukt glad!! Nytt PB med 9 minuter sen i maj och lätt gick det också!! :D Berättar mer imorgon, sitter i bilen på väg hem nu. :)

Kramar C

Raceday med sovmorgon och extra allt

Jag minns inte sist jag hade sovmorgon till åtta. Idag var det i vilket fall dags igen. :) Lillen är hos "mormor och morfar" över natten. De ville ha Leon hos sig lite eftersom saknaden efter Dixie är stor och det är fasligt tomt där hemma. Jag förstår dem.. :(

Så igår när jag skulle på utbildning i Norrköping där de bor så tog jag med mig Lilleman på morgonen. Kändes tomt igår kväll men han har det så bra i stora huset med skogen runt husknuten. :) De skulle ändå ta hand om honom idag när jag ska springa loppet. Det är långt för oss att åka och sedan så börjar kalaset inte försen 16 så det blir sent innan vi är hemma ikväll. Vi hämtar upp lillen på vägen så inatt är allt som vanligt igen. :)

Imorse så behövde jag alltså inte gå upp och gå ut och gå. Jag sket därför i att ställa klockan för att få sova ut. Vaknade första gången vid 03.20 (när jag brukar gå upp på vardagarna), lyckades somna om och vaknade igen 05.20. Pigg som en mört och låg vaken en bra stund innan jag återigen lyckades somna om och sov ända till åtta.

Nu har jag städat och ätit en massa gröt, protein och nötter. En rejäl frukost för att ladda in energi i musklerna. :) Nu känner jag mig lite trött igen så ska nog vila ett tag till (bara för att jag kan). ;)

Skriver ikväll om hur loppet gick! Halvmaralopp för andra gången någonsin.. Hoppas verkligen jag tar mitt årsmål denna gång! Håll tummarna! :)

Kramar C

torsdag 13 september 2012

Jag vill förtydliga att...

.. för MIG är inte mongo ett skällsord på något sätt och vad jag förstår så har vissa människor (vuxna?? som inte vågar stå för vad de tycker) gett kommentarer (inte till mig såklart) på omvägar om att mitt val av ordet mongo har varit stötande.

Om så är fallet så ber jag om ursäkt för det var absolut inte min mening alls. För mig betyder mongo att man ser rolig ut (ett ord som låter ganska kul) och det är inget jag förknippar med någon utvecklingsstörning (eller vad nu dessa anonyma personer menar). Jag anser att alla människor är lika värda och jag skulle ALDRIG tala illa om någon med en utvecklingsstörning av något slag. Jag är (och har alltid varit) så långt ifrån en mobbare man kan komma, snarare tvärt om. Därför tänkte jag inte på samma sätt som de människor som ansåg detta ord som stötande.

Om jag i fortsättningen är stötande på något sätt så skulle jag vara tacksam om ni kommer direkt till mig och berättar hur ni känner istället. Ärlighet varar längst och jag tycker (hoppas) inte jag gjort något så hemskt emot er så att jag förtjänar något annat. Jag tar gärna emot tips på ordval som inte är stötande för någon, tills dess så byter jag ut ordet mot ett ?

Tack för mig!

/C

Som ett ?

Gomorron allihopa!

Nu har jag fått några bilder från i lördags av min plastpappa. Det var inte så att han hade pepprat med kameran direkt så ni kommer få se allihopa. Jag kan inte förstå hur jag kan se så ? ut när jag springer bara. Eller är det fotografens fel? ;)

Precis innan start. Ser lite tveksam ut här, mådde ju rätt illa så undrade hur jag skulle klara av det hela (och var omedveten om att det fotades, haha).

Här kommer ?! Dock ser ? ganska glad ut, troligtvis för att de första kuperade 8 km är över och nu 2 på flacken väntar. Men vad gör jag med fingrarna? Ser tydligen jämt ut sådär när jag springer! Ha ha! ;)

Precis innan målet! Jag fick ju ta i lite sista km och det syns ju att jag gör, haha!

Efter målgång, glad tös. :)

Fin medalj du fick matte. Går den att äta? :)


Imorse blev det 11,5 km morgonprommis med Lilleman som vanligt. Kallare ute idag så frös nästan lite fast jag gick fort. Nu på förmiddagen väntar städ på jobbet (det var inte min idé) av gamla rum som inget gjorts åt på 100 år. Det ser jag verkligen framemot. ;)

I eftermiddag så är det dags för sista löppasset innan lördag. Blir som sagt ett kortare distans med några fartökningar. Troligen så kommer Peter följa med och hålla mig sällis. Han gilar sådana där korta pass på runt 5 km bäst, haha. ;)

Kram C

onsdag 12 september 2012

Varför tränar du?

Det finns många olika anledningar till varför man tränar, kanske man vill gå ner i vikt, bli starkare, snyggare, snabbare? Det man inte får glömma är att ha roligt på vägen. Sätter man för höga krav på sig själv så gräver man sin egen grav, det kan jag intyga om eftersom jag varit där flera gånger.. Vad jag lärt mig är att det allra bästa är att inte titta på hur andra tränar utan koncentrera sig på sig själv. Detta har gett mig ro i kroppen och jag mår nu bättre än någonsin. På samma sätt även låta bli att tävla med andra då detta bara blir ett stressmoment som tar bort glädjen med träningen.

Jag tränar främst för att det gör mig lycklig men även för att ha en stark, frisk och (i mina ögon) snygg kropp. Springer gör jag bara för att det gör mig oerhört glad, att springa fungerar som en slags terapi för mig och på senaste tiden så har jag dessutom börjat springa en hel del med ett sån´t där fånigt leénde på läpparna bara för att det gör mig så hamonisk. :) Styrketränar gör jag främst för att ha en stark och snygg (vältränad) kropp men även för att det är skönt att få ta i och känna sig lite stark till och från. Mina powerwalks går jag (som ni säkert förstår) främst för Leons skull och för att han ska vara den lyckliga hund han är men även för att låta mina spralliga ben få röra sig lite när jag inte ska springa. :)

Igår eftermiddag så blev det ett löppass som planerat för mig. Jag hade otur för det började spöregna så fort jag kom hem men det var bara att byta om och ge sig ut. Planen var några intervaller denna dag och jag skulle inte kunna skjuta på det till idag då det skulle ligga för nära tävlingen så det vara bara att bita i det sura.. På med kepsen och mp3:n i en hundbajspåse instucken i sportbh:n och sedan iväg. ;)

Hade bestämt med Peter att jag skulle springa ut till huset då han var där och jobbade över lite, jag skulle sedan åka med honom hem. Uppjoggen gick undan med lika stralliga ben som vanligt den senaste tiden. Fick hålla igen rejält och kände mig så där harmonisk (som jag skrev tidigare) och smålog hela vägen. Tog mig 4,1 km att komma ut på lite planare väg så jag kunde sätta gång med intervallerna. Snittempot blev 5:07 min/km men det kändes så lätt så lätt.

Efter uppjoggen var det dags att sätta igång med intervallerna. Tusingar i samma intensitet som förra veckan men endast 3 st var tanken. Jag gav mig iväg. Det blåste ganska mycket och regnet bara vräkte ner. Det droppade så dant från kepsen så jag såg kanppt något, haha. Benen kändes dock pigga och jag höll igen lite för att hålla ungefär samma tempo som förra veckan. Klockan stannade på 4:09 när första kilometern var avklarad. Vila 1 min och sedan iväg igen för att köra nästa. Även denna kändes lätt (även om jag nu hade störande stora mängder vatten i öronen och hörde inget av musiken på höger öra). Denna gång stannade klockan på 4:09 igen, jämnt och fint. :) Sista minutvilan dansade jag runt lite på stället för det började bli kallt (har nog aldrig varit så blöt tidigare) fast jag var svettig. Minuten gick dock fort och sen körde jag på igen. Sista intervallen gick lite fortare än de två tidigare men kändes kontrollerad (man måste ju låta benen få pinna på lite ibland :)) och tiden blev 4:03. Vaderna kändes lite stumma efteråt men o andra sidan så var de lite slitna redan innan. Har ju löptränat varenda dag sedan loppet i lördags..


Gårdagens mini-intervallpass :)

Blev en lång nerjogg4 km (snittempo 5:18 min/km) för att få stumheten att släppa innan det var dags att hoppa in i bilen och åka hem med Peter och Leon.

Efter dusch, mat och kvällsprommis med Leon så masserade jag vaderna i 10 minuter. Det gör ju som sagt svinont men jag har hög smärttröskel och kan stå ut med mycket när jag vet att det gör gott. :)

Imorse blev det 11,5 km morgonprommis med min lilla prins som vanligt men resterande del av dagen ska jag vara ledig från träning och bara vila upp mig. Sista löppasset innan lördag ligger imorgon. Då blir det ett kortare lugnt distans (tillsammans med Peter och Leon kankse??) på ca 5 km. Bara för psyket kan man säga. :)

Tog faktiskt en formbild igår när jag inte hade något för mig innan mötet. Länge sedan nu men det har fallit i glömska kan man väl säga. Ser väl ut som jag brukar också för den delen. Inte lika hård som vanligt kanske, men lika glad för de är ja! :)


Ha en fin dag allihopa!

Kram C

tisdag 11 september 2012

Gymvila och kort arbetsdag

Gomorron allihopa!

Jag är fortfarande hemma. :) Idag ska jag på kurs på Länsstyrelsen och eftersom det ligger där jag bor så slipper jag åka långt. Vi börjar halv tio med drop-in fika från nio. :) Dagen kommer sedan avslutas redan vid fyra så det blir en kort och skön dag för mig. :)

Efetrsom lillen skulle med husse till jobbet (och han åker 6.40) så fick jag ändå gå upp som vanligt för att gå morgonrundan med honom. Gick sen och la mig ett tag till men kunde inte sova så mycket mer så har strosat omkring här hemma ett tag nu. :)

Bestämde mig igår för att ta vila från gymet och stryrkan denna vecka. Träningen kommer således bara vara powerwalks med Leon och ett par kortare löppass för att vila upp kroppen rejält. Vill vara pigg i hela kroppen och utan träningsvärk på lördag. Endast underhållsträna för att inte tappa gnistan. :)

Nu ska jag dra mig till Länsstyrelsen. Ha en fin dag allihopa! :)

Kram C

måndag 10 september 2012

Lätta steg och sorg i hjärtat

Gomorron allihopa!

Hoppas er helg varit bra. Min har varit både bra och jobbig. Glädje över loppet i lördags och sedan sorg igår eftermiddag då familjens älskade lilla prinsessa vandrade över till andra sidan, nästan 14 år gammal. Hon fick ett långt liv och var glad och pigg hela vägen och det gick fort på slutet utan att hon behövde lida. Jag förstod att slutet var nära i lördags efter loppet då hon inte orkade gå hela vägen hem (endast några 100 meter och hemåt brukade det gå undan vanligtvis) utan vi fick bära henne. Hon var så glad dock och jag är så tacksam att jag fick träffa henne en sista gång och att hon var med och hejjade på mig. :) Som jag kommer sakna henne, hon har ju funnits i mitt liv så länge. Ingenting varar dock för evigt även om man skulle önska att vissa saker gjorde det.. Sista året har varit tufft för mig eftersom både mormor, farmor och Dixie har gått bort. Nu hoppas jag att det dröjer länge innan jag förlorar någon mer som står mig nära.

Lilla prinsessan ♥

Igår morse gick jag upp tidigt för att gå morgonrundan på 11,5 km med Lilleman innan det var dags att sätta igång med tvätten vid sju. Benen var oförskämt pigga och Leon lika så (han fick ju bara gå kort igår). Efter prommis, frukost och en del maskiner så tog jag bilen och åkte till Bjärka Säby för att springa längs Östgötaleden till Hovetorp där Peter och Leon skulle möta upp mig och sedan springa med mig tillbaka. Har precis köpt nya terrängskor, Asics Gel Fuji Racer, och detta blev permiärturen i dem. :) I början kändes skorna ganska stumma och hårda men jag vande mig fort och efter ett tag så blev det kärlek istället. De var lätta och smidiga och man fick kanongrepp på alla underlag. Jag är nöjd! :) Tog kort innan jag sprang i dem (nu är de lite skitigare ;)). :)

Nya kompisarna i skogen :)

Vägen till Hovetorp gick lätt och benen pinnade på bra. Fick hålla igen lite eftersom det bara var meningen att jag skulle ta ett lätt pass denna dag efter lördagens lopp. Väl framme i Hovetorp mötte jag sedan upp mina killar och vi sprang tillsammans tillbaka. Leon var pigg som en mört och tyckte det var jätteskoj! Sprang först hela vägen med intervaller därimellan för kissepausar och luktande. :) Han fick även badá en gång långs vägen och han var helt överlycklig! :) Totalt blev rundan 12,24 km lång för min del och snittempot 5:50 min/km (då gick halvan med Peter och Leon mycket långsammare än min del). :)

Efter lunchen så kom det tråkiga beskedet att Dixie vandrat över till andra sidan.. Resten av eftermiddagen/kvällen var således lite deppig. :(

Imorse var det bara att gå upp i ottan som vanligt och jag började med 4,4 km morgonjogg med Leon i snittempo 5:39 min/km. Efter avlämande av trött hund (ja, nu var han faktiskt trött efter alla motion igår och sedan intervaller igen nu på morgonen ;)) gav jag mig ut igen på ett distanspass. Oj så lätta benen var denna morgon! Kändes nästan som jag flög fram och det var så lätt så lätt. Jag fick hålla igen hela vägen för benen ville bara springa fort, fort. Så underbart dessa löppas är! Förhoppningsvis så är det inte för att jag håller på och bli sjuk (man brukar alltid vara starkare precis innan man blir sjuk nämligen), jag har känt att en lite förkyling ligger och gror i flera dagar nu.. Skulle va riktigt trist om jag blev sjuk till helgen och missar allt kul. :( Totalt blev passet 9,04 km i snittempo 5:04 min/km.

Hoppas ni får en fin måndag! :)

Kram C

lördag 8 september 2012

2:a utan klocka och ack så nära nytt PB..

Hej allihopa!

Loppet gick bättre än förväntat. :) Jag åkte till mina föräldrar och mådde ganska illa men hade gett mig tusan på att jag skulle spinga. Ett raskt besök på toaletten (ja, där han man spenderat sin beskärda del den här veckan..) och sedan var det bara att starta klockan och.. Va fan! Low battery sa den jäveln till mig då! Den var fulladdad i torsdags och har varit avständ sedan dess, hur är det möjligt!!?? Jäkla skitklocka, fick den utbytt precis efter semestern på Mallis ju! :(

Svor som en idiot och började nästan tjuta där hemma hos mina föräldrar. Räckte det inte med illamående och alla toabesök denna dag, skulle ALLT gå emot mig?? Ingen klocka hade de som jag kunde låna heller. Endast en dyr sak som inte hade siffror med taniga visare, som om att man skulle se något på den i farten?? Nej, det var bara att springa utan..

Vi hade chip på skon med det var tydligen bara sluttiden som skulle reggas så alla startade samtidigt (alltså inte nettotid på detta lopp). Jag stog en liten bit bak men fick ändå en ok start och sprang om de jag behövde nästan direkt. Kände mig ganska stark trots magsjukan och körde på ett ett jämt (tror jag?) tempo. De första fem innehöll nästan utesutande uppförsbackar av olika slag, både korta barnta och långa sega. Försökte springa så ekonomiskt som möjligt uppför och öka det lilla nedför jag fick. Såg inte en enda km-markering längs banan (var jag blind?) och sprang ensam utan draghjälp. Efter ca 5 km kom till till en vändpunkt och jag började le för mig själv. Nu skulle jag få skörda allt slit med en massa nedför på tillbakavägen! :) Trodde jag ja.. På tillbakavägen hade de dragit om sträckningen på banan så man fick så lite nedför som möjligt.. En hel del uppför igen också.. Vaderna var rätt stumma när vi kom fram till de sista två kilometrarna som faktiskt var på flacken. Här blåste det dock storm istället och motvinden fick bli den jag kämpade emot. Vid markeringen för 9 km (den enda jag såg, haha) stod det en vänlig samarit som upplyste mig om att det nu hade gått 41 minuter sedan startskottet. Då la jag benen på ryggen och sprang på så fort jag bara kunde den sista biten och lyckades rätt bra eftersom jag tydligen sprang den på under 4 minuter eftersom sluttiden var 44:43. 2:a bland damerna blev jag med den tiden! :)

Glad "silvermedaljör" efter målgång :)

Del av resultatlistan snyggt fotad med mobilen ;)

Jag förbannar dock Garmin för att jag VET att jag skulle kunna tagit in ett par sekunder tidigare på banan om jag hade haft en susning om hur jag låg till. Trots spurten på slutet så var jag inte helt slut när jag gick i mål. Jag vågade dock inte köra hårdare eftersom jag varken visste hur fort jag sprang eller hur magen skulle reagera på en total urladdning. Jag är ändå nöjd för den här banan var minsann mycket jobbigare än den jag slog PB på, dessutom var det nettotiden jag fick den gången. Jag är ledsen över att jag inte kan få se mina km-tider denna gång men så är det. Jag kommer ALDRIG igen lita på Garmin utan ta med mig laddaren VARJE gång i fortsättningen. :D

Kramar C

Springa lopp sliten?

Gomorron allihop!

Idag är tanken att jag ska springa ett millopp. Jag har inte nämnt det eftersom att själva loppet inte är någon prio för mig utan mer ett träningspass inför helgen efter. Helst hade jag ju varit ute och myst i skogen idag men ett långpass denna helg är nog inte det smartaste.

Har tränat hårt den här veckan och redan hunnit avverka nästan 4 mil löpning. Förutom det en massa pw och styrka. Jag har alltså trissat upp träningen på max för att nästa vecka ta det lugna fisken och förhoppningsvis vara i bra form nästa helg.

Även om det här loppet bara är träning och jag inte sätter några krav på mig själv så känns det faktiskt inget vidare att springa så här sliten! Har fullständig träningsvärk i hela kroppen och vaderna strular (som alltid efter mycket träning). Som om inte det räcker vaknade jag imorse med en dålig mage och lite gnagande illamående..

I torsdags så kom en mammaledig kollega till jobbet med sitt sjuka barn och hälsade på. Är helt säker på att jag kommer få en förkylning och det är därför jag återhämtat mig så dåligt. Barn-baciller är de värsta! :( Ska göra ett försök idag men mindre taggad kan man inte vara.

Har varit ute på en 5 km morgonprommis med lillen och sen städat och ätit gröt. Ligger nu i sängen med en bubblande mage. Tänkte försöka sova lite till för jag är så trött, så trött..

Hej och hå, hoppas jag taggar till lite om ett par timmar!

Ha en fin lördag! :)

Kram C

fredag 7 september 2012

Mitt ♥




Alla våra hundar genom åren måste gett mig ett riktigt stort hjärta. Lilleman har dock en väldigt speciell plats där. Bättre, underbare hund kunde jag inte vågat drömma om att få träffa. Tacksam varje dag för all glädje och kärlek han ger mig.


Här blev vi visst lite känslosamma så här på fredagseftermiddagen. Såg de två översta bilderna och var bara tvungen att dela med mig. Kärlek är verkligen det vackraste som finns, i alla former!

Härliga fredag!

Gomorron allihopa!

Så var det äntligen fredag! :) Styrkan igår gick riktigt bra och jag var både stark och peppad. :) Blev ett tufft och intensivt pass. Övningarna jag körde var:

Rygg
Latsdrag 5 set
Stångrodd 6 set
Ryggresningar 4 set

Biceps
Stångcurl 6 set
Hammercurl i cc 4 set

Mage
Mördarbänken raka 4 set
Mördarbänken sneda 3 set

Tri-setade stångrodd, mördarbänken och stångcurlen (körde med samma stång fast mindre vikt) och det tog fin-fint kan jag säga. Gillar ju hög intensitet och när svetten sprutar. :D

Efter styrkan blev det kebab och mys framför TV:n med resten av familjen. En riktigt bra torsdag med andra ord. :)

Imorse blev det 11,5 km morgonprommis med lilleman som vanligt och resterande del av dagen kommer vara träningsfri. På agendan står istället storhandling som fredagsnöje. ;)

Husse och Lilleman "bråkar" som vanligt. :)

Ha en fin fredag allihopa! :)

Kramar C

Träningsstatistik för augusti 2012

Rapporten gäller från 2012-08-01 till och med 2012-08-31

Totalt antal pass:       69 st
Total tränad tid:        78 h 54 min
Total tränad sträcka: 554,5 km (varav 281 km löpning)

torsdag 6 september 2012

Magsjuka och intervaller

Gomorron allihopa! :)

I tisdags natt så blev jag magsjuk.. Vaknade på morgonen när det var dags att gå upp med Lilleman och mådde jätteilla. :( Magen var inte alls i form och jag förstod att jag åkt på något skit.. Gav mig ut för att kissa Lilleman böjd som en ostkrok och insåg att det fick bli kortast möjliga runda runt kvarteret för att han skulle få göra sina behov. Det var knappt så jag klarade det. :( Blev hemma från jobbet både tisdag och onsdag. Mådde mycket bättre i onsdags men var änå inte helt i form. Bannlyst från jobbet eftersom magsjuka tydligen smittar två dagar efter man blivit helt frisk(!?). Blev i vilket fall en morgonprommis som vanligt igår morse och magen kändes ok (om än lite bubblig).

Under dagen så gav jag mig även ut och sprang (kanske inte det smartaste men jag kände mig ok och det kliade i benen efter en hel dag i sängen dagen innan). Efter att jag sprungit några kilometer så bestämde jag mig för att köra några km-intervaller längs rundan. De första två kändes riktigt bra och jag höll ett högt kontrollerat tempo. Till den tredje kom dock sviterna efter magsjukan, vaderna blev till fiolsträngar och kroppen kändes som en 90-årings.. :( Kämpade ändå på hela intervallen ut och funderade sedan på om jag skule avbryta (jag hade tänkt mig 5 st). Envis som jag är så bestämde jag mig för att köra även de två sista och det gjorde jag också. Lyckades hålla tempot även dessa två men jag fick kämpa för kung och fosterland. Som om det inte räcte med den slitna kroppen så var det dessutom storm ute igår och motvinden med kastvindarna var inte att leka med, kändes som jag stod still (eller sprang bakåt?) mest hela tiden. Jag är stolt över mig själv som lyckades att köra alla fem även om jag inser att det blev lite väl tufft pass för en sliten tjej.. Blev extra lång nerjogg4 km efter intervallerna för att försöka bli av med stumheten i vaderna. Det hjälpte lite.. Totalt blev gårdagens pass 12 km.


Gårdagens intervalltider

eftermiddagen så blev det till att köra prehaben för ben och höfter som jag inte gjorde förra veckan. Tungt när man vilat en vecka men lyckades ändå bra igår (och träningsvärken är redan rejäl i ben och rumpa :)). :) På kvällen blev det sedan filmmys med Peter och Leon. Bestämde mig redan igår för att gå tillbaka till jobbet idag (även om jag kunde smitta) för jag mådde ok igen och hatar verkligen att ligga hemma.. Sen är det ju även så att det är ingen som sköter mitt när jag är borta så jag får bara mer och mer jobb för varje dag jag är borta och två är mer än nog..

Imorse så gick jag upp tidigt och började med en morgonjogg med Lilleman4,4 km (snittempo 4:46 min/km) för att sedan äta en banan och ge mig ut igen på egen hand. Benen var lite trötta idag efter gårdagens intervaller och prehab men det kändes ändå bra. Lika skönt som vanligt att vara ute ensam tidiga mornar. :) Dagens pass blev 9,05 km och snittempot 5:09 min/km.

Nu är det dags att ta tag i allt arbete som ligger och väntar på mig. I eftermiddag så är det dags för ett rygg, biceps och magpass på gymet med Peter. efter väntar onsdags-kebaben (som missades igår då jag trodde jag skulle på ett möte igår kväll som blev framflyttat i sista sekund). :)

Ha en fin torsdag allihopa! :)

Kram C

måndag 3 september 2012

Det såg ut som en väg..

Gomorron allihopa!

Så var det måndag igen. Första måndagen sen jag kom tillbaka från semestern som faktiskt känns ganska ok. Har haft en rejäl dust av måndagsångest de föregående så det känns riktigt skönt att det verkar ha släppt nu. :)

Helgen har varit jättebra för min del. :) I lördags morse blev det 5 km morgonprommis med Lilleman och sedan städ därhemma innan jag tog bilen till Bjärka Säby för att springa ett terränlångpass. Hade rekat runda som jag var säker på att jag mindes så jag sket i kartan (använde den ju inte ens sist) denna gång. Började att springa längs med Östgötaleden ca 12 km innan jag svängde av på en liten mysig grusväg mot Sturefors. Där sprang jag sedan förbi badplatsen när jag upptäckte att det som jag trott var en väg inte var det utan ett järnvägsspår!! Hm, till mitt försvar kan jag meddela att det såg ut som en väg, både på kartan och satellitbilden..

Min rekade "väg" ;)

Hur som haver så fick jag försöka finna en annan väg runt. Tacksamt nog så hade jag med min iphone så jag kunde kolla vart jag var och vilka alternativa vägar som fanns i närheten. Hittade en som verkade gå runt och sprang vidare. Efter jag sprungit ett tag så kom jag fram till en gård där jag möttes av en lös häst (!?) mitt på vägen. Inte långt därefter kom två hundar i full fart emot mig, en stor svart och en  liten fjärt. Den stora var glad att se mig och viftade på svanesen medan jag fick en rejäl utskällning av den lille. När jag stod där och försökte lugna ner den lille så kom en kvinnlig bonde ut ur landugården. Hon tog tag i den stora snälla hunden (fast det var den lilla hon borde tagit hand om, haha). Jag frågade om hon visste att hästen var lös och hon sa att "det inte var någon fara för han gick ingen stans". "Nehä", tänkte jag (är det så man gör på landet?). Jag frågade vart vägen gick som passerade hennes hus och hon sa att den gick dit jag var på väg så jag tackade och sprang vidare. Nu hade jag sällskap av den aggresiva lilla fjant-hunden som sprang brevid mig och skällde minst en kilometer innan han gav upp. Flera gånger fick jag hoppa åt sidan så jag inte skulle trampa på honom och flera gånger trodde jag att han skulle bita mig i benet, haha. :) Till slut så gav han i vilket fall upp och sprang hem. :)

Bonden hade sagt att det var en mycket vacker väg jag skulle få springa på. Jag vet inte om jag höll med henne gällande de första kilometrarna.. De hade harvat up vägen så den var mjuk, svampig, lerig och inte alls "vacker", haha. ;)

Den "vackra" vägen

Till slut så tog den förstörda delen av vägen slut och jag kom fram till ett litet fint hus och en hage med massa söta får. Stannade och "pratade" med dem en liten stund och sedan följde de mig längs hagen så långt det gick när jag sprang vidare. Nu hade vägen även blivit sådär vacker som bonden hade lovat. :)




Till slut så kom jag till en väg som korsade järnvägen (eller mitt egentliga "vägval") och en vacker bäck innan jag snart var tillbaka på Östgötaleden och på väg tillbaka till Bjärka Säby slott. En mycket vacker sträckning blev det denna lördag och jag är mycket nöjd mitt balsam för själen denna dag. :) Totalt blev passet 30,22 km långt och snittempot 5:40 min/km.







När jag kom hem efter långpasset så vilade jag ett tag innan Peter och Leon kom hem. På kvällen blev det middag ute eftersom jag bjudit ut min man på en "dejt" denna lördag. Mycket god mat fick det plats i magen innan vi åkte hem till Lilleman och filmmys. En perfekt lördag med andra ord. :)

Igår började jag dagen på 11,5 km morgonprommis med Lilleman och sedan var det tvättstuga och matlagning inför veckan som stod på agendan. Fullt ös fram till lunch när Peter kom hem från att ha jobbat med vårt hus under förmiddagen. Vi åt lunch och tog det sedan lugnt ett tag innan vi tillsammans åkte ut till huset och kollade hur det gick. :) Vi gick sedan en skogsprommis med Lilleman. Det är väldigt fina små stigar runt där vi kommer på, ser fram emot att få gå/springa där sedan. :) Längtar verkligen tills vi flyttar ut, ska bli så könt att slippa stan och få bo i hus, min dröm. Att vi dessutom har ritat hela huset själva gör inte det hela sämre, allt blir precis om vi vill ha det. Tror inte det skulle kunna bli bättre. :)

Totalt blev gårdagens prommis 6,5 km varav säkert 2 km helt obanat (då vi var tvungna att korta av rundan eftersom Peter inte är ett "fan" av att va ute och promena direkt ;)).

Imorse vaknade jag relativt pigg och började med en morgonjogg med Leon4,4 km (snittempo 5:42 min/km) följt av en distans på egen hand. Lätta ben idag och jag måste säga att veckan inte kunde börjat bättre. :) 9,12 km blev rundan och snittempot 5:10 min/km.

I eftermiddag väntar ett pass på gymet i vanlig ordning. Life is good! :D Hoppas ni haft en fin helg och får en bra måndag. :)

Kramar C