- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 30 november 2012

Löpning och gymet

Gomorron allihopa!

Det blev en bra dag igår på Länsstyrelsen. Mycket intressant info och dikussioner oss kommuner emellan. :) På vägen hem så frös jag något sjukt mycket trots vinterjacka, tjocka vantar och högt tempo i gången. Hade tänkt att ge mig ut på en löprunda så fort jag kom hem då jag var tidigare än vanligt och Peter och jag hade bestämt dejt på gymet vid fem. Eftersom jag frös så mycket var dock inte sugen speciellt stort, sen visste jag också att det skulle vara rätt halt ute.. Väl hemma så bestämde jag mig ändå för att köra en liten runda och bytte om och gav mig iväg (fullt utrustad i vintermundering). Det kändes inte det minsta i foten och endast lite i vaden denna dag. :) Jag sprang i ett lugnt tempo, både för halkrisken (inga dubb) och trötta ben efter onsdagens grispass. Bitvis hade de sandat eller saltat kring slingan men på vissa partier var det ren isgata. Kände mig som Bambi när jag trippade fram på den hala asfalten. Det var ju omöjligt att se vart det inte var sandat eller saltat heller eftersom det var så mörkt ute. Fick dock snart upp värmen och en skön eftermiddagsrunda som gav mig en massa energi. 7,2 km blev det och ett snittempo på 5:39 min/km.

Väl hemma igen så bytte jag om lite snabbt och sedan gick jag och peter till gymet för ett rygg-, biceps och magpass. Övningarna jag körde igår var:

Rygg
Breda latsdrag 4 set
Pull ups (som chins fast med smalt omvänt grepp) 4 set
Hantelrodd ståendes i plankan 4 set
Lutande pull ups 4 set
Ryggresningar 3 set

Jag ska försöka få min man att ta kort på de nya övningarna för det är svårt att förklara dem. :)

Breda latsdrag


Pull ups

Biceps
Hantelcurl 4 set
Stångcurl i cc 4 set

Mage (förutom alla plankövningar)
Mördarbänken raka 2 set (många reps)
Mördarbänken sneda 2 set (många reps)

Efter avslutat gympass blev det mys framför TV:n och jag somnade som en stock ganska skapligt. :)

Imorse var det dags att ge sig ut på morgonrundan med Lilleman som vanligt. Letade febrilt efter mina påtagbara dubb (som jag brukar ha när jag går) men hittade bara en så jag fick ge mig ut utan till slut. Gick rätt bra ändå att knalla ändå och jag höll bara att drutta på rumpan en gång under rundan. ;) Kunde dock hålla snabba höga snittempo som jag brukar på mina 11,5 km. :)

I eftermiddag blir det träningsvila och storhandling. Efter detta fredagsmys framför TV:n. Det ser jag fram emot mycket (fredagsmyset då, inte handlingen ;)). Hoppas ni får en fin fredag! :)

Kramar C

torsdag 29 november 2012

Jag är stark!

Gomorron allihopa!

Jäklar va jag körde igår på grispasset. Det var det tuffaste hittils och jag var helt klart starkast hittils. :) Jag bröjade med att springa 3 km i 5:20-tempo på bandet innan passet. Kändes inget i foten men lite i vaden. Gillar inte löpband nu heller känner jag, rädd att trampa snett. :(

Vi fick besök från Uppsala igår på passet, han brukade tydligen gå på TMI där. De har inte uppdelat grund, fortsättning och intensiv som oss (och därför är inte passet i närheten som så hårt som ett intensivpass såklart) och vår ledare Kenneth försökte förklara att hans pass inte är enligt riksstandard utan mycket hårdare. Jag stod brevid och intygade på rejäl gristräning. Killen ville fortfarande köra! :)

Annorlunda upplägg denna gång. Två block om 8 minuter (istället för 12 som vi brukar ha) med högintensiva tunga övningar men en minuts vattenpaus mellan (inte dricka annars!!). Därefter skulle vi köra 50 armhävningar + 50 kettlebellswing + 50 tuck jumps på tid. Maxtiden var 10 min. Jäklar va jag körde! Ett jäkla tempo och lyckades med bedriften att klara de hela på strax över 4 minuter och kom först i hela gruppen (vid det här laget så hade Uppsala-bon lagt ner tempot rejält och såg ut som han skulle dö). Eftersom jag var klar innan alla andra så körde jag sit-ups till de andra var klara (på mitt eget intiativ ;)).

Efter detta så var det dags för högintensiv och tung kontion i form av stående cykel (med högsta motstånd), rodd, skidmaskinen och burpees. 1 min på varje station och två varv. :)

Jag kände mig sjukt stark igår och även om många övningar var nya så gjorde jag bra ifrån mig. Jag börjar fatta vinken och kroppen är med mig! Sjukt kul eftersom jag älskar den här träningen! Finns inget annat så kommer i närheten av att vara så jobbigt och ge så mycket endorfiner. :D


11,5 km morgonprommis imorse som vanligt, nu ska jag till Länsstyrelsen på utbildningsdag igen. Dags att knalla ut på alla oplogade igenfrusna knögliga gator. Skit-kommun som inte plogar gångvägarna innan de fryser på!! :(

Kramar C

onsdag 28 november 2012

Kallsvettiga nätter med dålig sömn

Gomorron!

De senaste nätterna har jag sovit sjukt dåligt. Legat och vänt och vridit på mig konstant och vaknat mitt i natten helt genomblöt och kall.. Vet inte varför de är på de här sättet men den troligaste anledningen är väl stress.. Nu känner jag mig inte så stressad men tydligen så är jag det. :(

Inatt var den värsta natten, inte ens Peter har kunnat sova för att jag varit så orolig. :( Jag hade glömt att ställa klockan igår  också så jag försov mig rejält imorse. Vaknade klockan tio i fem!! Det är 1,5 timme senare än jag brukar gå upp.. Kankse det var lika bra för annars hade jag väl inte kommit ur sängen alls men det blev stressigt för att hinna gå en sväng med lillen. Fick kasta på mig kläderna och gå ut i snöovädret. Gick så fort det bara gick men tiden fanns inte till någon längre prommis så det blev bara 3 km. Huvudsaken är ändå att Leon fick springa av sig lite och göra sina behov.

Bilresan till jobbet var inget vidare heller. Snöade och regnade kraftigt om vartannat och det var svårt att se något på vägen. Helljus gick inte att köra med alls för då såg man bara snö och vid möte fick man hoppas att man gissade rätt vart vägen gick.. Fram kom jag i vilket fall men jag börjar bli orolig inför fredag.. Det har regnat sjukt mycket de senaste dagarna och det är stora vattenmassor överallt, på fredag ska det blí flera minusgarder. Sen ska det tydligen avra ännu mer minus i helgen.. Här snackar vi isgata! Inget vidare att pendla på smal kurvig väg då. :(



Styrkan igår gick i vilket fall bra. Körde bara axlar och bröst denna gång för tricepsen hade jag rejäl träningsvärk i hela förra veckan så jag kände att de behövde vila. Troligtvis kommer de ändå får sig en omgång ikväll då det är dags för TMI Intensiv igen. Tanken var att vara utomhus och köra bootcamp men vädret verkar vilja att vi ska vara inne. Vi får se hur det utvecklar sig under dagen. Efter avslutat styrkepass så blev det 10 intensiva minutrar på crosstrainern igen, lyckades med samma bedrift som förra tisdagen, 3,1 km (snittempo 3:14 min/km). :)

Vaden är mycket bättre idag! Masserade den med liniment ordentligt igår kväll och idag känns det bara lite grann. Har redan gjort tåhävningar och ska snart ställa mig på balansplattan. Hoppas att min dåliga sömn den senaste tiden inte kommer göra att passet ikväll går skit. Helt klart jobbigaste passet på hela veckan.. Håll tummarna!


Kramar C

tisdag 27 november 2012

Är de inte foten så är de vaden..

Gomorron!

Under dagen igår så märkte jag att jag hade dragit på mig en rejäl sträckning i vaden. Troligtvis under Cirkelfysen på söndagen. Gjorde rejält ont under dagen och jag var osäker på om jag skulle kunna gå på spinningen till en början.

Smörjde in vaden med liniment direkt när jag kom hem och det kändes ok så jag bestämde mig för att försöka köra passet. Det var åter igen dags för intervallspinning, samma upplägg för mig som förra veckan. Innan jag kom till gymet var jag inte så motiverad (brukar jag å andra sidan sällan vara just månadgar) men väl där så körde jag på ordentligt. Det kändes lite i vaden i de stående positionerna men inte så att det gjorde ont. Körde tungt motstånd och högt tempo passet igenom och det kändes lika bra som förra veckan. Helt klart det bästa upplägget på ett spinpass för mig! Det är endast detta pass som jag verkligen lyckats köra så jag känner att det verkligen känns och är jobbigt sedan mycket länge. Älskar intervaller i alla dess former! Går in i mig själv och bara kör, släpper alla tankar och det finns aldrig en chans att jag ger upp oavsett hur tungt det blir eller hur mycket mjölksyra jag får. Pannben is da shit! :)

Efter avslutat pass så blev det dusch, kvällsmat och en prommis med Leon innan det var dags att nanna kudden. Somnade rätt hårt igår också (fast jag däckade inte totalt som förra måndagen ;)).

Imorse så vad vaden stel när jag vaknade. :( Detta släppte dock en ett tag in på morgonprommisen när den blivit varm och jag kunde gå med samma höga tempo som vanligt. :) Nu när den är kall igen så är den stel.. Alltid ska det vara något, är de inte foten så är de vaden. :( Bara att vänta ut de hela, tror inte jag kommer kunna springa förrän den är i form igen. Eftersom de är så pass ovana med löpningen så vill jag inte riskera något, det blir ju som sagt en ordentlig belastning på just vaderna när man är framfotslöpare..

I eftermiddag är det dags för gymet igen och ett pass axlar, bröst och triceps. Evetuellt så skiter jag i triceps för de fick sig en rejäl omgång på Cirkelfysen och det var precis till dess som den hemska träningsvärken efter TMI:n hade hunnit släppa i dem.. Så de har inte fårr vila så mycket förra veckan. :S

Funkar fortfarande inte att ladda upp kort från mobilen. Uppdaterade ju appen och sedan dess har det inte fungerat. Tror jag måste uppdatera min iphone, inte gjort det på hur länge som helst.. Får ta tag i det någon dag.. Bjuder istället på en väldigt söt bild! :)


So you know! ;)


Hoppas ni får en fin tisdag! :)

Kram C

måndag 26 november 2012

Träningshelg! :)

Gomorron!

Den här helgen har jag tränat ordentligt. :) Så mycket så jag inte hunnit uppdatera här alls faktiskt. ;)

Började lördagen med att knalla den vanliga rundan med Lilleman innan det var dags för frukost och städ i vanlig ordning. Hann vila mig en lten sund innan det var dags att ge sig ut på ett cykelpass igen. Hade köpt skoöverdrag till dagens pass för att inte frysa om fötterna lika mycket som förra gången. Tror ni de passade mina skor? Nej, fick klippa en massa i dem för att det skulle fungera. Ett jäkla slit innan jag kunde ge mig iväg.

Blev ett skönt och tufft cykelpass denna dag i strålande höstsol. Så underbart! :) Körde en runda som jag varit sugen på länge nu och det var riktigt fint ute på landet. Många branta backar var det som jag fick kämpa rejält i för att ta mig upp (självklart sittandes). Jag upplevde att det var mycket mer uppför än nedför men när jag sa det till min sambo så var han snabb att påpeka att det är omöjligt när man startar och stannar på samma ställe. Då har man cyklat precis lika mycket uppför som nedför. Det här vet jag ju men lutningarna kan skifta mycket vilket gjorde att jag upplevde det som jag gjorde. :)

Började frysa om fötterna även denna gång men det var inte lika illa. Först när jag var hemma igen så hade de blivit stumma (sådär så man inte känner att man har några när man hoppar av cykeln. ;)) så rundan var nog exakt så lång som jag klarar i dessa temperaturer. Körde hela rundan utan att stanna till och vila mig någon gång och försökte hålla ett ganska bra tempo hela vägen vilket jag tycker att jag lyckades med. Totalt blev rundan 54,3 km och snittempot 25,54 km/h och det är jag riktigt nöjd med. :) Känner att jag börjar uppskatta cyklingen nu och det var riktigt skoj denna gång. Tyvärr så kommer vintern med minusgrader till nästa helg så detta var säkerligen sista cykelpasset för i år. :(

Här är rundan jag cyklade. :)

Efter avslutat cykelpass och en lång varm dusch så blev det en myslunch med Peter innan vi tog en liten tur till en hundaffär och shoppade lite mat och gott till Leon. Hittade även nya ullstrumpor där som jag köpte. De var dyra så jag hoppas de är bra. ;) På kvällen var vi på kundmiddag med god mat och trevligt sällskap. :)

Söndagen började jag med att knalla vanliga rundan med Lilleman innan jag satte igång med tvätt och veckans matlagning. Efter detta var det dags att köra ett litet löppass igen. I början så var foten stel och det ömmade, hade svårt att hålla steget. Men så fort foten blev varm så släppte allt och det gick att springa som vanligt, kände inte ens av foten. :) Det var så skönt att vara ute och alla endorfnerna gjorde att det både gick lite för fort och blev lite för lång runda. ;) Det är dock lättare att hålla steget när det går lite fortare än jogg och sen kunde jag inte låta bli att länga på rundan bara lite. ;) Totalt 8,34 km i snittempo 5:23 min/km. Hade inga känningar efteråt så det gjorde nog inget att passet blev som det blev. Ordentligt med balsam för själen var det garanterat. :)

Efter lunch så åkte jag och Peter (som btw både jobbat på huset både lördag och söndag på förmiddagarna) ut till vårt hus och kollade. Nu är det nästan klart på utsidan, inte mycket saker kvar att göra. Så himla fint det blir! Jag är så sjukt imponerad av hur duktig Peter är och vilket hästjobb han gör med huset. Kommer bli helt perfekt! :D

Bloggers skitapp gör så att det inte går att ladda upp bilderna jag tagit.. En hade jag dock lagt upp på FB så den kan ni få se. :)


Huset från baksidan. :)

På eftermiddagen gick jag på cirkelfysen i vanlig ordning. Blev ett tufft och roligt pass som vanligt, ett perfekt sätt att avsluta söndagen på. :) Förra veckan blev det 21 tränade timmar och en jäkla massa variation. Me like! :)

Klicka för större.

I eftermiddag är det dags för ett spinpass igen, det ser jag fram emot! Ha en underbar måndag allihopa! :)

Kram C

fredag 23 november 2012

Jag har sprungit!!!

Gomorron!

Styrkan igår gick väl sådär. Rätt krossad i kroppen efter onsdagens pass kan man väl säga. Värst var magen och tätt därefter kom triceps, delar av ryggen och benen. Att köra mage igår var inte på tal om så det fick bli ett rygg- och bicepspass. Körde biceps stenhårt och ryggen så gott jag kunde. :)

Imorse bestämde jag mig för att testa att springa på foten för första gången. Började med 8,5 km morgonprommis med lillen för att värma upp lederna (och så han fick sin motion såklart). Efter detta bytte jag skor och delar av kläderna jag hade på mig och gav mig ut på en lugn runda.

Det kändes helt ok! Jag hade fått tillbaka fjädringen helt i steget och kunde springa som vanligt. Det kändes på insidan vid sidan av hälsenan i nerven men det gjorde inte ont och då är det bara att köra! Det ömmade lite i vissa vinklar när jag svängde (eller höll på att tappa steget) men det var mycket lite. Gick bra att springa både uppför och nedför annars, foten kändes stabil. :) I slutet av rundan så började foten (nerven) bli lite trött men jag lyckades att hålla det lätta fjädrande framfotasteget hela vägen i mål! 5 km på 29 minuter blev det. Lugnt och fint för att inte stressa foten. :)

Inga känningar efteråt heller och ingen svullnad, känns verkligen kanon! Att 5 km kan kännas så stort? Inte ens värt duschen för mig innan skadan. Tror inte ens jag gav mig ut för mindre sträckor än milen!? Nu är jag tacksam för allt foten låter mig att springa, vilken glädje!! :)

Nu är det dags för mig att knalla iväg till Länsstyrelsen för en utbildningsdag i miljöskydd hela dagen. I eftermiddag väntar veckohandling och fredagsmys! Ha en underbar fredag allihopa! :)

Kramar från en glad C :)

torsdag 22 november 2012

Hur kass kan man va?

Ja, så kände jag igår på grispasset. Upplägget var olika stationer där man körde 10 reps på varje, bytte och gick direkt på nästa i 12 minuter i sträck. Högt tempo. Efter detta var det 1 min vila och drickpaus innan det var dags för ett nytt 12 minutersblock, nu med nya övningar. Vi kan väl säga så här, jag hade kört två av alla övningarna tidigare.. Resten var helt nytt för mig. Mycket balans i många övningar och detta har jag lite svårt för samtidigt som foten var involverad på konstiga sätt i många där jag var livrädd att göra mig illa. Körde ändå järnet hela vägen och gjorde så gott jag kunde. Kände mig dock rätt kass många gånger när jag hängde i TRX-rep och bara skakade i kroppen för att jag var så rädd att göra mig illa. Tar sinnesjukt mycket kraft när man anstränger sig så samt att man spänner sig alldeles för mycket i kroppen. :( Det krävdes sjukt bra bålstyrka i alla styrkeövningarna, både de funktionella och de med tyngre vikter. Detta har jag minsann gott om i alla fall märkte jag. :)



Efter avslutade högintensiva styrkeblock var det dags för 8 stationer högintensiv, (as)tung kondition. 1 min på varje och sedan 2 varv. Råkade dra till foten med en stång en gång också, ont gjorde de. :( Svetten bara sprutade på mig från att passet började tills det var slut (och eftersvettning deluxe) och när vi var klara fick jag känna efter om jag levde, vi hade även kört 5 minuter mer än vi skulle. Här är de inga avkortade pass inte. ;)



Jag gick hem på skakiga ben och hann ta en dusch och duka lite innan Peter kom hem med kebab. Det har nog aldrig smakat så gott som det gjorde igår. Men jag har nog aldrig varit så totalt tömd i kroppen innan heller. :S Nästa vecka ska vi köra Bootcamp ute igen, ser jag fram emot. Lite mindre avancerat med däcken får jag säga nu när jag kört innepasset, inte lika mycket balans. ;)

Imorse var jag trött när jag gick upp. Hade lite svårt att somna igår efter passet. Kroppen gick på högfart och det tog lång tid innan det kunde koppla av och lugna ner sig lite. Hungrig som en varg var jag också, detta trots att det sista jag gjorde innan jag lade mig igår var att äta. Säger en hel del om hur mycket denna totala krafturladdning tog på kroppen samt höjde förbränningen.. ;) Blev vanliga morgonrundan med lillen och det gick undan som vanligt trots att benen var rejält slitna efter gårdagen.

I eftermiddag är det åter dags för gymet. Rygg, biceps och mage. Vi får se vad jag kan köra, passet igår innefattade en hel del rygg och mage så det kan hända att jag kommer va lite trött där när det lider. ;)

Hoppas ni får en fin torsdag! :)

Kram C

onsdag 21 november 2012

Gårdagens pass och nya skor! :)

Gomorron allihopa!

Blev ett riktigt bra gympass för mig sen igår. Jag var stark och körde verkligen slut på varenda muskelfiber i axlar, bröst och triceps. :) Det är verkligen skönt att ta i när det går bra! :) Efter styrkan så blev det igen 10 högintensiva minuter på crosstrainern. Körde ett jäkla tempo och fick upp flåset rejält. Kom 3,1 km på mina 10 minuter vilket betyder ett snittempo på 3:14 min/km. Tänk om jag var så snabb när jag sprang! ;)

Efter min konditionsurladdning så gick jag förbi mitt postombud och hämtade upp två par skor som jag ska få av min mamma i julklapp. Skorna ska användas som gå-skor då jag använt dessa traillöparskor som detta i flera år. Brukar alltid köpa samma modell för de är rymliga för knölarna och nästan helt vattentäta när det regnar. :) Skorna heter Puma Complete Nightfox och jag fick två par av dessa (valde båda i samma färg bara för att den var så snygg!!). Jag ska snart (när jag helt slitigt ut de jag har nu) börja använda det ena paret att gå med och det andra ska jag ha inne på gymet när jag går på pass tills det första ute-paret är utslitna. :)

Så här ser de ut, snygga va? :)

Inatt har jag varkligen inte sovit ett skit.. Legat och vänt på mig och varit orolig i kroppen hela natten. :( Så idag är jag trött.. Var knappt så jag kom ur sängen imorse men det var bara att ta tjuren vid hornen och köra. På med kläderna och ut med Lilleman för att knalla morgonrundan i ett rasande tempo. :) Hoppas verkligen jag blir lite fräschare under dagen för just nu vet jag inte hur jag ska orka.. Som om inte det räcker så har jag veckans hårdaste pass framför mig ikväll också. TMI Intensiv, samma som förra veckan men denna gång ska vi vara inne hela passet. Ska bli kul och se hur det blir denna gång! En sak är dock säker, det kommer vara rejält tufft för både huvud och kropp. ;)

Hoppas ni får en fin onsdag!

Kramar C

tisdag 20 november 2012

Intervallspinning

Gomorron allihopa!

Igår var jag äntligen på ett spinningpass i min smak. Spin Intervall. :) Detta var precis ett sån´t pass som jag kan ta ut mig ordentligt på och jag gillar verkligen upplägget. :) Jag började mitt pass en kvart innan  det ordinarie började med att cylka med medeltungt motstånd och ganska höga dekandes. När sedan uppvärmningen började på passet så var jag redan i full gång och kunde lägga på mer motstånd under uppvärmningen och köra hårt. Detta betydde att jag var ganska mör i benen när det var dags för intervallerna då jag redan cyklat ordentligt i 25 minuter. ;)

Intervallupplägget var tidsintervaller där halva tiden kördes i 2:an och halva i 3:an följt av 1 min aktiv vila. Vi började på 4 min, sedan 3 min, 2 min, 1 min. Detta var första blocket. Efter ytterligare 1 min aktiv vila kom nästa block som var lika långt och därefter 5 st 1 minuters spurtintervaller på slutet. Tempot och motståndet skulle öka för varje intervall så att det blev tuffare och tuffare. Jag gick ut med hög kadens redan i första intervallen och höjde sedan kontinuerligt motstånd och tempo för att sedan spurta med högsta möjliga kadens (och svintungt motsånd) på 1 min intervallen. Det var tufft och jag fick verkligen ge allt för att hålla samma höga spurttempo på alla 5 1 minuters intervaller på slutet. Höjde även motståndet för varje så att jag var helt färdig när sista intervallen var klar. Vilken underbar känsla!! :) Jag är säker på att  min utomhuscykling i lördags gav mycket, jag kunde känna av tempo och motstånd på ett helt annat sätt. Dessutom kände jag mig starkare än någonsin och fick till det jobbigaste spinningpasset jag kört någonsin. Modifierat (dvs hårdare än originalpasset) såklart för att passa mig men ändå samma upplägg som originalpasset. :)


Bara kärlek för min del! :)


Efter avslutat pass gick jag hem glad i hågen. Blev dusch och kvällsmat innan det var dags för en prommis med Lilleman innan sängen. Somnade som en stock nästan direkt efter jag lagt mig, trött som få. Tror jag var lika sliten förra måndagen!? Det är jobbigt med måndagar helt enkelt. :S

Imorse var jag relativt pigg när jag gick upp. Blev som vanligt 11,5 km i högt tempo på Lilleman. Var på g hela morgonen och kom till jobbet redan kvart i sju. :)

I eftermiddag är det dags för ett pass axlar, bröst och triceps igen. Hoppas på bra styrka och motivation till eftermiddagen. :)

Ha en fin tisdag allihopa! :)

Kram C

måndag 19 november 2012

Bättre men inte bra..

Gomorron allihopa!

Så var det måndag igen. Trött som vanligt och det känns ganska tungt att ha hela veckan framför sig. Allt är som det ska vara en måndag med andra ord! ;)

Igår provade jag att springa några gånger under dagen. Endast korta bitar och det märks att jag är bättre. Nu kan jag springa på foten och har fått tillbaka flexibiliteten i steget men det gör ont, liksom ömmar i nerven fortfarande. Jag är glad att jag ändå kan springa på den nu, en klar förbättring sedan i tisdags. Men samtidigt lite ledsen att jag inte kan göra det obehindrat.. Eftersom jag är så pass mycket bättre så kommer jag inte gå till kiropraktorn utan vänta denna vecka också. Om förbättringen är lika bra som denna vecka så borde jag kunna springa utan att ha ont i helgen som kommer. Om så inte är fallet så kommer jag gå dit veckan efter. Fuskade med rehaben i helgen.. Körde inget alls, dåligt av mig. :(

Igår eftermiddag var det dags för Cirkelfys igen, denna gång hade jag med mig Peter. Ny ledare och nya stationer denna vecka. Inga som jag var tvungen att modifiera för fotens skull så det var bra. :) Det var lika tufft som förra veckan och lika kul! Körde stenhårt även denna gång och efteråt var jag full av energi och gladare än jag varit på hela dagen. Tänk vad lite gris-träning kan göra! :) Peter kämpade på bra men det var tungt för honom på slutet. Detta är ju helt nytt för honom och han kör väldigt sällan konditionsträning och har därmed inte så bra flås som behövs för att hålla en hög intensitet vid stationerna. Han körde ändå hela passet (även om han gick ner på kärringvikter lite på slutet ;)) och jag är stolt över honom. :) Jätteskoj att han ville följa med och jag hoppas det blir fler gånger! :)

Förra veckan tränade jag 20 timmar. Det tycker jag är riktigt bra med tanke på att allt är alternativt och ingen löpning (som vanligtvis brukar vara den största delen av min träning). Då har jag bara räknat jobbiga aktiviteter såklart, sådana som är ansträngande, flåsiga eller tunga. Räknar inga promenader med hunden utan endast powerwalks när jag går allt jag kan hela rundan. Att slögå är inte träning, träning är när man kämpar och tar i! All in- all the way! :)


Förra veckans träning (klicka för större). :)

I eftermiddag så tänkte jag gå på spinning igen. Hoppas att mitt cykelpass i lördags har gett mig bättre feeling och gör att jag lättare kan få in det där svinjobbiga (som det faktiskt är att cykla fort utomhus i motvind och kuperad terräng) eller åtminstone något åt det hållet. :)

Hoppas ni får en fin måndag!

Kram C

söndag 18 november 2012

Äntligen lite träning utomhus (med tårna som insats)

Hej allihopa!

Leon var riktigt sjuk sen i fredags. Kräktes hela dagen. :( Tyvärr upptäckte jag inte spyorna från torsdagsnatten förrän efter han fått sin frukost. :( När hundar får influensa som kräk och/eller diarré så ska de fasta ett dygn vilket brukar lösa problemen. Även om han fick upp frukosten igen så ska fastan vara ett dygn när magen får vila helt. Så ingen kvällsmat för lillen eller frukost igår morse. :( Han kräktes inget under lördagen sen så igår eftermiddag fick han mat igen. Dock inte sitt vanliga torrfoder utan mat som är bra för magen, kokt torsk och ris. De var mums tyckte Leon. ;)

Imorse hade han fått behålla sin mat och var pigg och glad. Efter vår vanliga morgon pw på 11,5 km så fick han åter ett mål torsk och ris. Ikväll ska vi försöka med hans vanliga mat igen. Hoppas det går bra! :)

Jag bestämde mig för att cykla sen igår. Klädde på mig rejält och gav mig iväg. Det gick riktigt bra och det var bra mycket jobbigare än spinningen med en hel del motvind och branta backar. Alltså en del var så branta så de var sjukt! En riktig utmaning att sitta ner och trampa hela vägen. Min chef (som är cyklist) säger att riktiga cyklister sitter ner hela tiden så jag ville inte va sämre. ;)

Jag kände redan efter en mil att jag började frysa rejält om fötterna, detta trots tjocka skor och tjocka ullstrumpor. Det räckte tydligen inte. Frös bara mer och mer eftersom så jag valde att styra hemåt istället för min tänkta runda efter ca 2 mil. Nu kom en annan cyklist ifatt mig, en trevligt kille. Vi höll sällskap ca 1,5 mil och pratade, mycket trevligt och fick mig att glömma fötterna lite. När vi åter va i Linköping igen valde jag en omväg hem, nu ensam igen. Efter 4 mil kunde jag inte stå ut längre, fötterna var helt bortdomnade. Efter 4,4 mil var jag hemma igen och fick duscha fötterna varma. Höll ett snitttempo på strax över 25 km/timmen vilket jag tycker är bra med tanke på alla backar och att jag är ovan. Cyklade ju även halva sträckan i stan och där är de omöjligt att få upp tempo och flyt med mycket stopp vid rödljus och vejande för gångare. :(

Nu har jag lagat mat och i eftermiddag väntar ett pass cirkelfys igen. Har fått med mig Peter denna gång, ska bli kul och se vad han tycker. :)

Bjuder på en bild på lilla sjuklingen i fredags kväll. Så ömklig han var mitt lilla hjärta!


fredag 16 november 2012

Att sitta med foten högt..

..med en djävulsk träningsvärk i röven är ingen bra kombo! Står inte ut!! #fårjaggåhemsnart?

Och fråga mig inte hur jag lyckades ta bilden, haha! ;)

Gymet, crossen, foten & hunden

Gomorron allihopa!

Blev gymet för mig sedan igår och ett pass rygg, biceps och mage. Tro de eller ej men jag var stark! Låg på samma vikter som förra veckan trots onsdagens monsterpass! :) Jag fick kämpa lite hårdare men eftersom mitt pannben nu blivit (ännu) hårdare var det inga problem. ;)

Körde ett högt tempo och med musik (Peter var sen) i öronen så gick det ännu bättre. Bra substitut för en peppande partner. ;) Efter avslutad styrka så tänkte jag gå hem men när jag gick förbi konditionsrummet blev jag sugen.. Crosstrainern stod där och kallade på mig. ;) Jag var ganska stressad tidsmässigt men tänkte att en 10 minuter gör ju ingen skillnad och satte igång. Det blev 10 högintensiva minuter på crossen, 3 km på 10 min och jag fick både flås och svettades en massa. Så skönt! :) Benen kändes ganska möra efter onsdagen men det gick bra ändå. Förutom möra ben och en sjuk träningsvärk i underarmarna (de tränar jag ju sällan så det är förståeligt) så har jag inga krämpor efter onsdagen. Tack kroppen för att du är så stark! :)


Kom Camilla kom! ;)

Imorse var det upp tidigt i vanlig ordning och kanlla med Lilleman. När jag åter var hemma och gick in i vardagsrummet så såg jag att Leon han kräkts flera gånger på mattan (såklart!!). Stackarn! Märkte inte alls av att han var dålig under prommisen, inte var han varm om nosen heller. Lika pigg och glad som vanligt. Troligtvis stoppade han i sig något olämpligt ute igår (han äter tametusan allt som går att äta som han kommer över) som slog tillbaka på honom. Förhoppningsvis har han fått ur sig allt nu för han verkade som sagt lika pigg som vanligt!


Sweetpie! :)

Foten känns riktigt bra! Typ ingen svullnad alls på morgonen när jag vaknar utan endast lite på eftermiddagen om jag varit dålig med att ha foten högt framför datorn (blir rätt jobbigt och sitta med benen på en stol heela dagarna ;)). Jag kör min rehab, varje dag balansplatta 8 min/fot och sedan tåhävningar och töjning varannan dag. Känner mig stark när jag kö tåhävningar och desamma gällande balansen. Dert skiljer sig inte så mycket mellan fötterna. Den stukade är inte alls så instabil som den skulle kunna varit. Hoppas verkligen jag är på bättringsvägen gällande nerven också. Har inte provat att jogga på foten än utan väntar till i helgen (troligen söndag om jag kan hålla mig ;)) innan jag provar några steg (helt enligt kiropraktorns ordination). :)

Hoppas ni får en fin fredag!! :)

Kram C

torsdag 15 november 2012

Hur tänker folk???

Som ni vet så har jag fått en hel del kommentarer om min "skadliga" träning och "osunda" (dvs inte kakor varje dag) matval under en lång tid. Idag var det dags igen kan man väl säga.. Värsta någonsin kanske!?

I eftermiddags satt jag lycklig i fikarummet och smaskade på mina underbart goda egenrostade cashewnötter (som jag längtat efter sedan lunch btw). In i rummet kommer en (bitter??) gubbe och stannar bredvid mig. Han tittar kritiskt ner i min burk med nötter och säger; "Men stackare, vad äter du för äckligt?". Jag sätter nästan nötterna i halsen! Va fan, tänker jag och svarar; "De är cashewnötter och de är goda". Då säger gubben (med en stor sockerbomb i handen): "Men lilla vän, gå och köp dig något gott istället". Jag svarar att jag tycker om nötter och absolut inte äter de ofrivilligt. Han säger då att han tycker SYND om mig. Nu blir jag riktigt förbannad och säger till honom att han inte behöver kommentera vad jag äter eller inte äter för jag gör inte det med hans fikaval. Han säger då IGEN att han tycker SYND om mig. Nu får jag verkligen bita mig i tungan.. Svarar (nu något drygt) att det inte alls är synd om mig, jag väljer vad jag äter själv och de är ingen som tvingar mig till något. Då skrattar gubb(jäveln?) åt mig. Om blickar kunde döda säger jag bara!!

Fy fan!! Hur står de till i huvudet på en del? Jag behöver nog inte säga att jag inte satt där speciellt länge till..

SYND om mig? Jag undrar vem det är synd om egentligen? Han som ger sin kropp en insulintopp (och dal) som Mount Everest eller mig som ger min kropp bränsle som gör den glad och stark?? Än är inte den sista idioten född säger jag bara! Gahh!!

Värsta grispasset någonsin!!

Gomorron allihopa!

Igår var jag men om det värsta grispasset någonsin! Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men inte de här, haha! ;) Passet var ett TMI/Bootcamp intensiv i liten grupp om åtta personer. Vanligtvis är gruppen bara 5 stycken och instuktör med det var en liten specialare igår.


Bild från passet igår, jag till höger. :)

Vi började utomhus med att värma upp och sedan para ihop oss två och två. Träningen var indelad i stationer med riktigt gristräning. En utförde en övning i 2 minuter medan den andra utförde den andra och sedan bytte man efter 2 minuter.

Jag och min partner (en stenhård kvinna som var helt sinnesjuk, haha) började på en station där man skulle välta ett stort traktordäck och köra knäböj. Jag började med däcken. Det var ass to the grass för att komma ner djupt och sedan ta däcket underifrån och välta det framåt i högt tempo. Det som jag tyckte var svårast här var att få grepp under däcket. Sen ska jag inte ljuga, det var tungt också, haha. Jag körde all in som vanligt och intruktören stod och skrek på oss under tiden. Sjukt diciplinerat.



När första stationen var klar så kom nästa. Där skulle man slita fram däck med hjälp av ett långt rep genom att dra med hela kroppen så däcken flög fram en bit. Detta varvades med kettleballswing och intruktören hade minsann inte lagt fram några lätta sådana, haha. Efter detta var det en station där man varvade, situps, armhävningar, kettleswing och knäböj. 10 reps i ett högt tempo och sen direkt på nästa övning. Sista stationen var att släpa ett stort traktordäck genom att (igen ass to the grass) sätta sig djupt ner och ta tag i däcket och sedan hoppa bakåt med däcket med sig för att flytta det framåt. De här var helt sjukt jobbigt. Vilken mjölksyra i benen, vilken kamp! Jag trodde bitvis jag skulle dö! ;) Mycket teknik också och minsann inte lätt när man inte gjort det tidigare. Detta varvades med utfall på vingliga ben.

Jag var rätt mör (läs: död) efter den här halvan av passet men då var det bara att springa in och byta dojjor för att gå direkt på ett block av intensiv tung kondition. Även här körde vi i par, 2 min på varje station. Jag och min partner började på spincyklarna, här skulle man ha tungt motstånd och stå hela vägen i ett högt tempo. Vanligtvis inte så jobbigt för mig men benen var ju helt körda efter den första halvan av passet. Mjölksyran bara sprutade ur öronen på mig. ;) Efter detta var det dags för nästan station. Först 1 min intensiva mountainclimbers (händerna i golvet, hoppa fram och tillbaka med benen) och sedan 1 min snabba sit ups.


Mountainclimbers, hoppa fram och tillbaka i högt tempo

Sedan direkt på tredje stationen som var intensiv rodd i 2 minuter och till slut sista stationen som var en skidmaskin (ståendes och sedan som att åka längdskidor) i 2 minuter. Efter detta var det ett varv till innan passet var klart.

Skidmaskinen

Jag ljuger inte när jag säger att det här var det tuffaste pass jag någonsin kört. 60 intensiva minuter med högintensiv, stenhård träning. Inte alls den typen jag är van med vilket gjorde det ännu tuffare. Sjukt kul ändå fast det var en kamp mentalt kan jag lova. Här snackar vi pannben, löpintervaller i dess tuffaste slag är inte i närheten av så jobbigt mentalt och kroppsligt som detta var.

Eftersom detta var så sjukt jobbigt så ska jag självklart köra igen nästan vecka, haha. Jag ska minsann bli bra på detta! Jag ska bli så stark så det finns inte och sån här träning är verkligen vägen dit! :D Jag råder dock ingen att börja på intensiv nivå som jag gjorde för även om jag är vältränad som bara den och har en kropp som är med om mycket så var det ändå en stor chock för kroppen! Tror min krop kommer va ganska ledbruten framåt eftermiddagen idag. ;)

När jag kom hem så var jag helt förstörd! Gick en runda med Leon och sedan åt jag och hoppade direkt i säng. Min älskade man masserade min slitna kropp och sedan somande jag som en stock!

Imorse när jag vaknade var jag sjukt trött! Gick ändå upp och gick ut som vanligt. Peppad som bara den efter gårdagens pass så kände jag mig starkare än någonsin mentalt och gick fortare än någonsin. Ju jävligare det blir desto hårdare kör jag! Bring it on!! :D

I eftermiddag är tanken att jag och Peter ska gå till gymet och köra ett tungt rygg-, biceps- och magpass. Jag får väl se hur mycket jag orkar, haha! ;)

Förresten börjar jag se ljuset och dessutom lite positivt på att jag skadade mig och inte kunnat springa på ett tag. Hade nog aldrig provat mycket av det roliga och sjukt jobbiga jag nu gjort om jag kunnat springa.. När jag åter är på benen igen så ska jag kombinera löpningen med denna typ av träning så mycket som möjligt. Tror det är receptet på framgång! :)

Ha en fin tordag allihopa!! :)

Kram C

onsdag 14 november 2012

Hitta rätt övningar för dig!

Gomorron allihopa!

Igår pratade jag med en kiropraktor angående min fot. Vad vi kom fram till är att jag ska avvakta till helgen och då prova igen att springa. Känns det likadant som innan så ska jag ringa måndag morgon och sen komma dit nästa vecka så han får titta på foten och eventuellt behandla den. Han trodde att nerven hade blivit klämd av den rejäla stukningen men det kunde även vara något kopplat med benen i foten. Så, nu får ni hålla tummarna att jag är bättre i helgen så jag slipper att gå till kiropraktorn. ;) Inte för att jag ogillar honom på något sätt men det kostar ju en slant att gå dit va! ;)

Efter jobbet så blev det ett pass axlar, bröst och triceps på gymet. Passet gick bra även om jag fortfarande hade lite träningsvärk i brösten efter armhävningarna på bosubollen som jag gjorde under cirkelfysen i söndags. ;) Övningarna jag körde var:

Axlar
Hantellyft åt sidan för utsida axlar 4 set
Raka hantellyft för framsida axlar 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Flyes i cc 4 set
Bröstpress 4 set

Triceps
Push down med hantel 4 set
Enarms push down i cc 4 set
Oush down med rep i cc 4 set

Som ni märker så kör jag ofta samma övningar när jag tränar. Jag har tränat länge och provat det mesta och kör därför idag mest de övningar som jag känner att jag får bäst kontakt i. Alla är vi olika och har olika lätt för diverse övningar och det gäller att hitta de som passar en själv bäst för att få ut det mesta av sin träning. Visst varierar jag mig ibland men efter ett tag så får man favoritövningar och som ni vet så ger övning färdighet. Istället varierar jag tyngden på vikterna och antalet reps, mycket beroende på dagsform och hur jag är sugen på att träna just den dagen. Vissa dagar föredrar jag att ta tuungt och dår färre reps medan jag andra dagar vill köra mer högintensivt och fler reps= mindre vikt.


Flyes är en övning som jag tycker om och får lätt kontakt i! :)


Även igår blev det en hel del super- och triset med lite lättare vikter men även en del övningar med tuung vikt och färre reps. Då krävs även något längre vila mellan omgångarna för att kroppen ska hinna reps sig och orka ta den tunga vikten igen. :)

I kväll ska jag gå på en väns pass. Det är någon form av bootcamp/pt-pass. Jag har aldrig kört ett sådant pass så det blir en riktigt utmaning för mig. Nivån är tydligen intensiv med så jag börjar på toppen, haha. ;) Även om jag säkert inte kommer klara allt så är det kul att prova något nytt och jag ser fram emot det. Vi ska tydligen träna både utomhus och inomhus och jag har blivit lovad att det inte ska innefatta någon löpning. :) Berättar mer efter avslutat pass (om jag överlever ;)). :)

Även om Leon älskar husse så är han en riktig mammagris och jag går före allt för honom. Han älskar att ligga nära mig och mysa och är inte lika sugen på att göra det med husse (som är hans lekkompis). Men ibland vill husse mysa med Leon och matte behöver även ibalnd en brejk från en tung hund på bröstet så då får han ligga hos husse ett tag. Vad jag då möts av varje gång är den här blicken..

Vill du inte ha mig matte?

Ha en fin måndag allihopa!

Kramar C

tisdag 13 november 2012

Mera spinning och jäkla tibiala nervh-lvete

Gomorron allihopa!

Bestämde mig för att gå på ett spinningpass sen igår. hade träningsvärk i hela kroppen efter söndagens cirkelfys och sen skulle Peter iväg på ett möte så då tränar vi gemensamt idag istället. :)

Spinningen gick bra! Körde tungt och koncentrerade mig på att göra det hela passet utan att släppa av på motståndet någon gång. Körde en hel del tunga ruscher också och eftersom jag körde tungt hela passet så blev det ganska jobbigt ändå, benen fick aldrig återhämta sig mellan varven. Träningsvärken i benen gjorde nog sitt också. ;)

Somnade tydligen som en stock igår kväll. Vaknade till vid kvart i nio och gick på toan. Undrade varför Peter inte kommit hem från mötet. Leon låg i hallen och tänkte att han kunde väl få komma in och sova hos mig tills husse kom hem. Tog med honom in i sovrummet och drog till dörren för att inte Peter skulle väcka mig när han kom hem. Tittade upp och fick se Peter i sängen! Vilken chock, höll på att få hjärtstillestånd! Han hade tydligen legat där hela tiden och varit hemma länge utan att jag märkt när han kom eller sett honom när jag gick upp ur sängen och undarde vart han var. Snacka om väck, haha! ;)

Imorse gick jag upp som vanligt och knallade med Lilleman. Foten känns mycket bättre nu. Endast lite svullnad kvar och den känns inte seciellt instabil utan som den andra foten. Jag har återhämtat mig fort efetr stukningen. dock inte på alla plan.. Provade att jogga lite igen men nerven säger fortfarande ifrån. Den är liksom stum och det går inte att springa.. Kan jogga på tå och gå fort utan att den känns men jogga normalt på framfoten är omöjligt! Jag är så himla trött!! Kör ju min rehab, använder inlägg och tränar alternativt.. Men hur lång tid ska det ta?? Det enda jag inte kan är att springa, tycker det är konstigt.. :(



"Tibialis posterior smärta
Smärta och ev svullnad från insidan av underbenet, bakom/under inre fotknölen, under foten. Är en av fotens viktigaste muskler som försöker bromsa överpronation. Tar upp mycket av den stora belastningen foten utsätts för.

Behandling: korrigering av eventuell överpronation med en ortopedisk formgjuten sula, balans och koordinationsträning, inflammationshämmande behandling" (jafysioterapi.se)
 
Inflammationshämmande behandling tog jag på orden och började imorse att smörja med Voltaren.. Hoppas det hjälper!

I eftermiddag är det dags för ett pass axlar, bröst och triceps på gymet tillsammans med Peter. Hoppas ni får en fin tisdag!


Kram C

måndag 12 november 2012

Vårt hus och ett riktigt roligt träningspass! :)

Gomorron allihopa!

Igår blev det en skön dag som började med den vanliga morgonrundan med Lilleman följt av tvätt och matlagning. Innan lunch blev det även en tur till sportaffären för att inhandla en balansplatta (som jag måste köra på flitigt nu ett tag fram över) och sedan en sväng förbi vårt hus som vi (läs: min sambo) håller på och bygger. Förra veckan skadade jag mig ju som ni vet så det blev ingen tur förbi bygget då. Igår blev alltså första besöket på två veckor för min del. Jag blev enormt imponerad av hur mycket de hade hunnit göra sedan sist jag var där! Nu börjar det bli ett hus! Jag längtar så mycket så det finns inte efter att få flytta in. Ska bli helt underbart att slippa bo i stan och i lägenhet! :)

Huset är en enplansvilla i vinkel och vi har ritat hela huset själva. En arkitekt har endast hjält oss med skalenliga ritningar. Fatta att få ett hus där man bestämt exakt hur man vill ha det?? Känns helt underbart! Min sambo är så sjukt duktig på de han gör också (han har en byggfirma) så det kommer bli hur fint som helst! :) Bygget beräknas vara klart för inflytt i vår! :)

Huset från framsidan.

Vårt dubbelgarage (som är större än hela våran lägenhet som vi bor i nu. ;))

Efter en rejäl lunch (ugnstekt falukorv med potatismos, mumma) så blev det att vila lite på maten innan det var dags att gå till gymet för att köra ett pass Cirkelfys. Jag har provat ett sådant pass för några år sedan och vad jag mindes var det inte en massa hopp och spring så borde vara ok för min fot.

Det var ett sjukt kul pass! Man körde styrka i en cirkel runt på stationer där man tränade intensivt med hjälp av redskap i 40 sekunder för att sedan springa till nästa station och köra ytterligare 40 sekunder osv. Tre varv kördes runt stationerna innan det var dags för nedvarvning och stretch. Utmanande pass för mig som inte tränat den här typen av styrka på väldigt länge! Körde ett högt tempo och fick upp flåset rejält samtidigt som jag svettades floder. Kunde köra nästan alla övningar som de va, bara balansstyrkeövningarna som jag fick modifiera för fotens skull. Helt klart ett pass i min smak, kommer köra detta fler gånger! :)

Imorse blev det den vanliga morgonrundan på 11,5 km med Lilleman och nu sitter jag här på jobbet och laddar för att träna rehab. Balansplattan ska intas och det kommer minsann bli en utmaning för mig som inte har så bra balans från början och nu är det bra mycket sämre med tanke på stukningen. :S

I eftermiddag så ska jag träna (någon som är förånad??). Har inte bestämt vad än, antingen spinning eller så kör jag ett styrkepass på gymet. Ska fundera lite till innan jag bestämmer mig. :)

Avslutar med ett gulligt kort på Leon och husse när de kramades igår på Fars dag. :)

Man blir aldrig för stor för att kramas!

Ha en fin måndag allihopa!

Kram C

lördag 10 november 2012

Altenativt långpass

Hej allihopa!

Idag är jag riktigt nöjd med min träning! :)

Började dagen tidigt med att gå 11,5 km med Lilleman och sedan städade jag och åt min supergoda gröt (idag pepparkakssmak på härligheten).

Efter detta bytte jag om och drog till gymet. Tanken var att försöka få till ett "långpass" inomhus när jag inte kunde springa det som jag brukar. Det fick bli det nya gymet eftersom de har ett större urval av konditionsmaskiner där.

Började med att ställa mig på crosstrainern. För att få upp pulsen så körde jag på i ett så högt tempo som pedalerna kunde gå på den där "sad substitut for running"-maskinen klarade av samtidigt som jag hade på ett ordentligt motstånd. Det blev jobbigt och nu var första gången på länge jag fick ett flås på hela veckan. :) Höll det höga tempot i 65 minuter, blev som ett riktigt långt tröskelpass. :) Det krävdes en rejäl dos av pannben kan jag lova! Det jobbigaste jag gjort psykiskt på, ja, jag vet inte hur länge?!

Jag var rätt mör i benen när jag stegade av. Knallade direkt bort till väskan och bytte till cykelskorna och sedan direkt på en av spincyklarna. Här körde jag ett intensivt egenkomponerat spinpass efter musiken jag hade i öronen. Ingen återhämtning utan ett enda långt 60-minutersblock. Mycket intervaller med tungt i 1:an och 2:an i verserna och sedan tunga supersnabba ruscher i 3:an i refrängerna blev det men även en hel del back-låtar med snabba positionsvariationer. Det var tungt och flåsigt idag! Första gången på riktigt länge som jag lyckats med detta under spinning! :) Det krävdes 65 intensiva minuter på crosstrainern och mitt egna superspinpass för detta tydligen. ;)

Summan av kardemumman blev ett tufft långpass på totalt 2 timmar och 5 min med hög intensitet hela vägen och en rejäl dos pannben. Jag är så nöjd med mig själv att jag lyckades med detta! :)

När jag gick hem från gymet var jag rejält trött. Kändes som jag sprungit 35 km, precis den känslan jag var ute efter!

Härligt supertrött och supernöjd vilar jag nu upp mig inför kvällens kundmiddag med min man och lillfis. Det blir 3 rätters har jag hört! Mumma! :)

Ha en fin lördag allihopa!! :)

fredag 9 november 2012

Pulsspinning

Gomorron allihopa!

Jag fick en plats på spinningen igår, skönare att köra dessa inomhuspass i grupp än ensam tycker jag. :) Det var ett nytt pass som jag aldrig varit på tidigare som hette pulsspinning. Man fick pulsband och sedan knappade man in sin maxpuls på en dator (visste man inte räknade den ut med hjälp av ålder) på det nr man hade på bandet.


Jag är ju inte så säker på vad min maxpuls är eftersom jag inte gjrt något test av detta. Jag vet att jag dock kommit upp i över 200 flera gånger när jag sprungit intensiva intervaller (de gånger jag använt pulsband) så den bör ju ligger en bit över detta. Lät ändå datorn räkna ut via ålder och fick då ett värde på 196 som är lägre än vad jag kommit upp i som max men ändå ganska nära.

Sedan såg man sin info på en stor skärm under passet. Antal slag hjärtat slog på minut syntes överst och sedan vilken procent man låg på i puls under. Det fanns även färger där en visare visade inom vilken zon man låg i. (se bild nedan)

  • Vitt: 60%- Lätt
  • Blått: 60-70% – Något ansträngande
  • Grönt: 70-80% – Ansträngande
  • Gult: 80-90% – Mycket ansträngande
  • Rött: 90-100% – Maximalt



  • Ledaren instruerade genom att säga inom vilken zon man skulle ligga i under passets gång. För det första så slog mitt hjärta väldigt "dåligt" i jämförelse till de andra. Innan vi började låg jag på 40 slag per minut och då satt jag ju ändå och cyklade lätt. Det var mindre än hälften av den som sedan kom nämast mig av de andra. Helt sjukt! När vi körde så gjorde jag som vanligt och hade bra med motstånd och höll ett högt tempo. Lyckades ändå bara komma upp i den Blå zonen och då tog jag i rejält. Ledaren sa att man skulle gå mer på känsla än monitorn men känslan är ju inte heller att det är svinjobbigt någon gång för mig med spinning konditionsmässigt. Under vilan på 1,5 minut mellan blocken så åkte min puls ner i botten fort också. Jag är inte som alla andra, haha!

    Jag växlade mellan att ha så jäkla tungt så jag nästan fick hoppa ner pedalerna och mellan att ha ganska tungt och en rejält hög dekandes (benen går som trumpinnar) och märke att jag lyckades komma upp högre när jag hade hög dekadens. Kom dock aldrig upp i de nivåerna jag skulle.. Sista låten (då var benen rätt möra) körde jag en riktigt lång intervall med supertempo och högt motstånd och lyckades då komma upp i grön zon. Ha ha! Detta var inte jobbigt någon annan stans än i benen som sagt. Inget anfådd på något sätt. Efteråt så kändes det som jag skulle kunna kört två pass till fast jag körde gärnet hela vägen. Spinning är nog helt enkelt något som jag har lätt för och det är bara att inse att det inte är en ultimat konditionsträning för mig. Tycker det är bra mycket jobbigare att cykla utomhus fort då, särskilt om man sitter ner i alla uppförsbackar. ;)

    Jag kommer ändå fortsätta att gå på spinningen för att det är skoj. Finns ju inte direkt någon annan konditionsträning i grupp som substitut nu när jag inte kan springa så det är bara att köra på! Nästa pulspass ska jag nog "fuska" och typ lägga maxpulsen på 150 eller något så jag kan komma upp i zonerna lite, haha. Det ligger jag på i ett vanligt lungt distanspass när jag springer. ;)

    Hur gick det då med mitt hästliniment? Jo, jag märkte av nästan direkt att foten mådde bättre så jag är nöjd. Svullnaden var väl ungefär som morgonen efter imorse men foten kändes piggare. Jag gick vanliga morgonrundan och det kändes ok i foten. Kändes att benen var lite trötta efter spinningen men de fick ju kämpa rejält för att försöka få lite bra konditionsträning igår. Jäklar vad jag tog i! Jag provade även att jogga några steg imorse igen. Det kändes bättre än igår (måste vara hästlinimentet)! Det gick men det kändes att det tog emot på insidan så troligtvis har även ledbandet där fått sig en törn. :( Hade fjädring på yttersidan nu dock och hopppas att det inte tar allför lång tid att läka även på insidan. Jag kommer att fortsätta behandla med linimentet 3 ggr/dagen för att försöka påskynda läkningen.



    "Tarsaltunnelsyndrom

    Orsak
    Sträckning av tibiala nerven vid tex stukning av fot eller av tryck på området. Pes planus foot eller tibialis posterior syndrom kan också orsaka problemen.
    Symptom
    diffus smärta med numbness och brännande smärta längs insidan av foten och som strålar ut mot hälen och hålfoten
    Prognos
    Oftas god.
    Vad du gör åt det
    Modifiera aktiviteter
    Sjukgymnastik
    Individuella skoilägg" (Fotcentrum.se)


    Detta är troligtvis vad jag har på insidan. Låter precis som det förutom att jag inte någon smärta som strålar ut mot häl eller hålfot utan endast öm när man trycker, stel samt känner numbness när jag försöker springa. Enligt detta så gör jag ju allt rätt nu med individuella inlägg, rehab och modifierar aktiviteter så det är väl bara att fortsätta. :)

    Idag är det fredag och nu är snart helgen här. För första gången på länge så känns det som om det kunde kvitta för mig.. Det jag brukar se fram emot mest är ju att få springa och det kan jag ju inte.. :( Få gå med Lilleman och sedan köra något spinningpass istället men det är inte alls lika kul. Kanske jag plockar ut min hybridcykel och cyklar om det är många plusgrader ute. Det är iaf lite jobbigt, haha. :) Råkade dock sträcka till vaden på det friska benet igår på spinningen så jag får väl se vad jag kan göra. Gå funkar ju i alla fall..

    Hoppas ni får en fin fredag!

    Kram C

    torsdag 8 november 2012

    Med risk för sporadiska gnäggningar under läkningsprocessen

    Hästliniment direktlevererat av Åke och Buster till Miljökontoret.


    Jag förväntar mig inget annat än underverk och att jag är helt återställd imorgon. Senast!!

    Ibland är det svårt..

    ..att se positivt på saker och hålla modet uppe.. Jag har verkligen ansträngt mig för att vara positiv och stark genom min skadeperiod och inte låta mig nedslås av att jag inte längre har friheten att göra det jag vill (springa om någon nu inte förstått det ;)). Jag tycker själv att jag ändå lyckats ganska bra och sett möjligheterna med alternativ träning och turen som jag haft med att faktsikt kunna gå som vanligt med Leon (och på så sätt har intehan drabbats negativt av det hela) men imorse blev jag ledsen. Jag gick ut och gick som vanligt och det kändes bättre i foten direkt efter jag gick upp än det gjort de senaste dagarna. Jag har liksom varit öm och lite svullen efter natten och sedan har det ömmat tills jag fått upp blodcirkulationen i den men imorse så var den bara lite öm och kändes piggare. Glad i hågen så knallade jag ut med Lilleman och gick ca 3 km innan jag bestämde mig för att testa att jogga några steg. Vilken nederlag! Det var precis som i torsdags- det gick bara inte! Baksidan brevid hälsenan känns lite kort på något vis och jag får ingen fjädring = det är helt omöjligt att springa. Foten bara slår i marken hårt och då strålar de liksom upp i benet av smällen. :( Varför att det inte ens blivit lite bättre?? Jag vet att det inte ens gått en vecka sedan jag skadade mig men det känns som en evighet i mitt liv där det mesta går fort, fort mest hela tiden. :( Det känns som jag kan göra precis allt utom det jag mest av allt vill och jag trodde verkligen att det skulle kännas lite bättre vid det här laget.. Jag är lite nedslagen kan man väl säga. :( Hur som haver så gick jag den vanliga rundan som vanligt och Lilleman var i alla fall glad..

    Nu när jag kom till jobbet så bestämde jag mig för att jag ska köra lite intensivare rehab för just baksidan för att få upp styrkan och rörligheten där. Så körde ett litet pass nyss med tåhävningar och dorsalflektion. Tåhävningarna går jättebra och det känns fakstikt som jag är starkare i den skadade foten än på den andra men när jag göra dorsalflektionsövningen så är det uppenbart att rörligheten inte är den bästa. Det är svårt att klara av det och det sträcker rejält.. Så nu blir det att köra detta ordentligt den närmsta tiden (jag tänker typ 2 ggr/dag). Jag tror det är bättre att dela upp det lite så foten får vila mellan varven och inte köra ett längre pass åt gången. Hoppas för allt i världen att detta fungerar!

    Igår eftermiddag gick jag i vilket fall till gymet och körde rygg, biceps och mage. Passet gick riktigt bra och jag var stark. :) Däremot så är jag fortfarande sjukt öm på utsatta ställen efter tisdagens spinning. Tror det är omöjligt för mig att kunna sätta mig på en spinsadel i eftermiddag igen. :S Något måste jag nog göra ändå så funderar på att gå till gymet och prova om jag kan köra lite crosstrainer. Känns väldigt omotiverande dock så vi får väl se om jag kommer iväg, just nu ä jag tveksam till det mesta. :(

    Nu är det bara att försöka hålla modet uppe och kämpa! För är det något jag aldrig gör så är det att ge upp hoppet om att få göra det jag älskar. Jag ska kämpa vidare helt enkelt. När man känner så här så är det mindre kul att skriva.. Men allt i livet är inte guld och gröna skogar så varför ska man få det att framstå så? Jag stör mig på de som får allt att låta så jäkla bra hela tiden. Ingenting är perfekt jämt! Särskilt irriterande är det när man känner till hur verkligheten är och vet att det inte alls är så perfekt men ändå så låter det som det inte kunde vara bättre när man läser vad de skriver på bloggar, facebook. Jag tycker man ska vara ärlig, annars behöver man inte blogga eller statusuppdatera om det alls. Skriver man om t ex sin familj så ska man också vara ärlig annars kan man alt välja att hålla den utanför bloggen, FB tycker jag. Själv så skriver jag ju mycket lite om min familj men det här är ju en träningsblogg också och hur träningen går och hur jag upplever den är jag alltid ärlig med. :)

    Hoppas ni får en fin tisdag! :)

    Kram C

    onsdag 7 november 2012

    Spinning som substitut eller komplement?

    Gomorron allihopa!

    Igår gick jag tidigt från jobbet och skyndade mig hem för att hinna till gymet och få en plats på spinningen som började klockan 17. Jag hann dit, förnyade mitt kort och fick en plats på passet. På mitt vanliga gym byggargym så har de inga gruppträningar så det fick bli ytterligare ett kort. Jag har friskvårdsbidrag från jobbet så det blir inte så fasligt dyrt och nu har jag ser det som en spark i baken för att komma iväg och köra lite alternativ träning även sedan när jag kan springa igen. :) Nu ser jag det som ett substitut för löpningen men i framtiden vill jag att det ska vara ett komplement. :)

    Det kändes ok i foten att spinna och även om jag inte varit på ett spinpass sen i somras så kändes det som jag aldrig varit borta (om man räknar bort obehaget här och var av att sitta på en smal stum sadel ;)). Jag har alltid haft lätt för spinning och kände ganska snart att jag inte alls kunde ta det lugnt som jag bestämt mig för innan. Benen ville köra hårt och bli trötta, kändes som en evighet sedan! :( Så jag gick all in med ordentligt motstånd och dubbeltempo hela passet igenom. Ändå blev jag inte trött.. Fick mjölksyra som kom och gick några gånger när jag körde stenhårda intervaller men anfådd de blev jag inte.. Spinning är tydligen min grej! Önskar att jag var ika bra på att springa men jag tror inte det är konditionen som hindrar mig där utan att benen (läs: vaderna) inte vill helt enkelt.. :(  Jag märkte att instruktören blev lite smått irriterad på mig som körde lite hårdare hela tiden men samtidigt så måste ju träningen ge något för mig och då behöver jag ta i lite extra..

    Det är kul att spinna men tyvärr inte i närheten av att vara så kul som att springa.. Eftersom jag inte heller ser det som jättejobbigt så kan jag nog utan problem köra ett par pass i veckan som komplement till löpningen. Det enda som är svårt att få till för min del är tiden eftersom jag måste lägga mig så pass tidigt på kvällarna eftersom jag går upp 03.20.. Jag kan som senast börja träna vid 18 för att det ska funka och då kan det bli lite svårt att hinna jobba heltid, köra 5 mil hem och sedan springa innan.. :( Vi får se hur vi löser det helt enkelt. :)


    Jag saknar..

    Efter spinningen skyndade jag hem och körde mitt rehab program för foten. Blev första mer avancerade passet för foten sedan stukningen. Den enda övningen jag inte kunde köra vara balansplattan eftersom jag inte äger någon än.. Blir att köpa en sådan i helgen. :) Passet gick i vilket fall bra och balansen kändes ok även om den är klart försämrad sedan innan. Nu ska jag i vilket fall köra detta varannan dag ett bra tag så får vi se hur det går med läkningen. Fick tipset av min chef (som också är träningsnarko) att köpa något medel på en hälsokostbuktik som jag sedan skulle sova med i omslag för att dämpa svullanden. Jag hann som ni förstår inte ta mig till en affär igår så jag improviserade med att smörja in mig med Peters tigerbalsam istället. Det funkade fakstikt för att dämpa svullnaden! :) Baktill vid hälsenan hade den försvunnit nästan helt imorse och den var bättre framtill också. :) Ska sova med det på några dagar nu tänkte jag. :)

    Imorse så blev det vanliga morgonrundan med Lilleman och det kändes faktsikt lite att benen fått jobba igår kväll. Inte för att det fick mig att sakta ner men det blev lite jobbigare- me like! :) Annars så är de enda sviterna jag har från igår ömhet på diverse utsatta ställen efter spinsadeln igår. Känns att jag var där kan vi väl säga! :S Blir alltid så när jag inte kör spinning regelbundet, haha! ;)

    I eftermiddag ska jag till gymet med Peter igen och köra rygg, biceps och mage. Hoppas jag är lika stark i kropp och motivation som i måndags. ;)

    Ha en fin onsdag allihopa! :)

    Kram C

    tisdag 6 november 2012

    Time to get versatile!

    Gomorron allihopa!

    Det blev ett pass på gymet för mig igår eftermiddag. Jag var riktigt stark efter all vila under helgen och det kändes såå skönt att få ta i lite grann igen. :) Övningarna jag körde igår var:

    Axlar
    Hantellyft åt sidan 4 set
    Raka hantellyft 4 set
    Baksida axlar med rep i cc 4 set
    Axelpress 4 set

    Bröst
    Flyes i cc 4 set
    Bröstpress 4 set

    Triceps
    Push down med hantel 4 set
    Push downs med rep i cc 4 set
    Enarms push down med handtag i cc 4 set

    Tri- och supersetade mycket som vanligt och det kändes kanon! :) Efter avslutat pass så ägnade jag mig åt att återigen köra rehab för foten. Känns som jag blivit av med stelheten nu och ska nog dra ner lite på allstrech eftersom det inte är bra att stretcha för mycket heller. I efetrmiddag tänkte jag köra mitt första rehab-pass i nästa fas av rehabiliteringen med lite mer avancerade övningar. Detta ska jag sedan köra varannan dag istället för varje.

    Imorse blev det morgonprommis med Lilleman som vanligt. Benen är sinnesjukt pigga nu när de inte får springa och pinnar på som bara den! Idag fick jag verkligen anstränga mig för att inte spänna benhinnorna (som man gärna gör när man går så fort man kan) för det var omöjligt att hålla igen på tempot, haha. ;) Det är verkligen skönt att känna att jag kan gå som vanligt nu utan några besvär. Dock så insåg jag imorse att jag kommer få vänta ett tag med att börja jogga igen.. :( Provade några steg (flera gånger) eftersom det kändes så bra att gå. Det gick inte! Har ingen som helst "fjädring" baktill och det liksom gick inte. Kändes helt stumt.. Antingen beror detta på att jag stretchat för mycket (det har hänt förut och då har jag blivit av med den naturliga fjädringen i vaderna pga detta..) eller så är vaderna/hälsenorna inte redo för den sortens belastning än. Eftersom jag löper på framfoten så blir det en stor belastning baktill som jag inte har när jag går..

    Hur som haver så måste jag bara vänta ut detta och rehaba ordentligt och få tillbaka styrkan (alternativt "fjädringsförlusten" av alla intensiv stretch) innan jag kan börja jogga försiktigt igen. Eftersom "damp-Fia" nu börjar få lite väl med spring i benen så funderar hon på att köpa ett gymkort så hon kan blåsa ur sig på lite spinning istället. Cykling är nämligen ett utomordentligt rehab-alternativ när man stukat sig. :) Eventuellt så tänkte jag försöka få en plats på ett pass redan ikväll och köra detta innan jag kör mitt första lite mer avancerade rehabprogram för foten. Jag är glad att jag ser positivt på alltihop nu och ser ljuset i tunneln istället för att gräma mig över att jag inte kan springa. Det finns så mycket annat roligt man kan träna och variation är ju egentligen det allra bästa. Jag kan inte lägga upp hela mitt träningsliv (kontionsmässigt då för styrkan har jag ju alltid) på att springa, då finns det ju inget att falla tillbaka på i sådana här situationer. Time to get more versatile! :)



    Hoppas ni får en fin tisdag allihopa!

    Kramar C

    måndag 5 november 2012

    När man skadar sig..

    Gomorron allihopa!

    Mitt planerade långpass i lördags blev inte så långt.. Jag hann 6,3 km innan jag slant på en sten och stukade mig i terrängen. Det var fullt med löv i skogen och jag såg inte stenen eller hann parera.. :( Det var i en nedförsbacke och jag trampade snett i fart och utåt, det bara small till i foten och jag föll ihop som en säck potatis på marken. Skrek rakt ut för att det gjorde så ont och tårarna bara sprutade. :( Där blev jag liggande utan att kunna ta mig upp och det tog en bra stund innan jag fick kraft att dra upp mobilen och ringa till min pappa. Peter var långt bort och fiskade så jag visste att det loppet var kört.

    Jag hade tur, min pappa var hemma och kunde komma och hämta mig. Under samtalet lyckades jag ta mig upp på fötter och kunde sedan halta ut till vägen. Väl där stod jag en stund och väntade men sedan började jag frysa något sjukt mycket och betsämde mig för att halta fram och möta pappa längs vägen för det skulle ta en stund innan han kom fram. Jag hann nog halta 1-2 km innan han dök upp. Under denna tid så såg jag nog eländig ut där jag haltade fram och grät. Mötte flera människor men inte en enda stannade och frågade hur jag mådde eller om jag behövde hjälp.. Jag slutar aldrig förundras över hur människor faktiskt är funtade! Hade jag sett någon i mitt tillstånd hade jag aldrig bara igonerat det. För mig är det en självklarhet att hjälpa varandra. Förstår faktiskt inte.. :(

    Väl hemma så började jag med att duscha för att sedan linda foten hårt. Hade sedan foten hårt lindad resten av dagen när jag låg där i sängen och tyckte synd om mig själv. Vilket skit! :( När jag somande på kvällen så drömde jag att jag hade stora köttsår på foten som värkte och vaknade av att foten värkte på riktigt. Lindan satt alldeles för hårt! Jag lindade upp den och kunde sedan somna om igen.

    Mitt lilla hjärta låg hos mig och tröstade mig hela lördagen, jag är så tacksam att jag har en sån fin vän som alltid finns där för mig! :)

    Jag vaknade tidigt på söndagsmorgonen av att jag drömde att jag sprang. Lycklig slog jag upp ögonen för att minnas vad som hänt. Där började jag tjuta som ett litet barn. Töntigt jag vet men jag kände mig verkligen halv! Jag rör mig så otroligt mycket varje dag och att helt plötsligt inte kunna röra sig är helt olidligt! :(

    Peter fick gå med Lilleman och jag rörde mig minimalt under förmiddagen. Jag kunde nu belasta foten fullt ut men den var "för kort" på baksidan vilket hindrade mig från att gå normalt. Jag ägnade en längre tid åt att plugga på om stukningar och rehabilitering för att sedan på eftermiddagen köra mitt första rehab-pass för foten. Var olika stretch och flexövningar för foten samt rörlighetsövningar för att få tillbaka full rörlighet i foten. Detta är jätteviktigt när man stukat sig! Efter 10 minuter av rehab så kunde jag gå som vanligt igen, snacka om lycka! :) Något som jag tänkte på under min tid som ivalido var hur mycket jag verkligen uppskattar att kunna röra på mig och vad som faktiskt är viktigt. Det är en gåva i sig att kunna gå/springa som jag inte kommer ta för given.

    Avslutade eftermiddagen med att gå en kort prommis med Lilleman och Peter utan smärta eller problem. Hur underbart som helst! :) Var även förbi apoteket och köpte mig ett fotledsskydd som jag ska ha på dygnet runt nu några dagar för att stödja upp foten. Den känns inte instabil men det är lätt att dra upp skadan igen..

    Så här såg foten ut igår eftermiddag. Svullnaden blev inte så illa eftersom jag lindade hårt på lördagen. Min borneo utanför lilltån syns även på den nedre bilden. Nu kanske ni förstår varför jag måste köpa skor för män som är bredare.. Den onda lilla jäveln (eller båda eftersom jag har på båda föttrena..) gör sjukt ont vid tryck. Det har man fått för sina synder! :(

    Imorse när jag vaknade så var foten ännu bättre. Jag hade redan under gårdagskvällen bestämt mig för att gå en pw som vanligt med Leon men låta foten bestämma hur lång och hur fort det skulle gå. Jag började gå och det kändes bra ven om jag var något stelare än innan stukningen. Efter jag gått en liten bit så släppte detta dock helt och jag kunde pinna på som vanligt. Jäklar va det gick! Jag hade så mycket spring i benen efter all vila så den tiden som jag tog på mig i början av rundan gick jag in under den senare delen med råge. :) Vi gick hela morgonrundan på 11,5 km denna morgon och det kändes jättebra hela vägen. Tog det dock lugnt när jag svängde och brassade på på raksräckorna. :)

    Väl hemma igen så körde jag åter mitt rehabprogram innan jag hoppade in i duschen och fixade till mig innan jobbet. Nu sitter jag här och är fasligt nöjd över att jag fått börja dagen med att röra på mig. :)

    I eftermiddag så ska jag gå till gymet som vanligt och köra axlar, bröst och triceps. Ska bli skönt att få ta i lite nu efter den ofrivilliga vilan under helgen. Jag hoppas jag kommer bli bra i foten fort. Kommer vara jättenoga med att köra rehab varje dag. Första veckan komer det vara det reabprogrammet jag kör nu, tidig mobiliseringsfas. Sedan går jag in på lite mer avancerade övningar, när beror på hur det känns i foten och hur snabbt jag repar mig. Det kommer ta 3 månader att helt rehabilitera foten, och då blir den ändå aldrig lika bra som innan igen eftersom ledbandet kommer förbli lite långt.. Jag kommer ändå kämpa stenhårt för att bygga upp musklerna i foten så att det blir starkare än innan och jag kommer kunna träna som vanligt under mestadels av den här peroden. En sak är dock säker, jag kommer inte springa något annat än asfalt och grus under dessa månader!

    Nu är det dags att ta tag i arbetsdagen, hoppas ni får en fin måndag! :)

    Kram C