- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 31 januari 2013

Sviter av influensan?

Hej hallå! :)

Jag fick sällis till gymet sen igår. Blev ett ganska bra pass rygg, biceps och mage. Övningarna jag körde var:

Rygg
Breda latsdrag 6 set
Stångrodd 4 set
Ryggresningar 4 set

Biceps
Stångcurl 4 set
Hammercurl 4 set

Mage
Mördarbänken 4 set (Superset av raka och sneda situps, max reps)



Körde tungt med lite längre vila mellan seten (det gäller att variera sig). Som ni sett så har jag inte kört en enda fuktionell övning denna vecka. Anledningen är just variation och att det är bra för kroppen att ta lite brejk då och då så den inte vänjer sig. På söndag har jag tänkt att gå på Cirkelfysen igen så då börjar jag om en ny period med funktionellt kombinerat med tungt. :)

Imorse blev det vanliga rundan med lillen och i eftermiddag tänkte jag springa en liten runda. Löpningen är dock något som varit tungt för mig sedan influensan. Inte bara det att flåset blivit drabbat utan det känns som att kroppen inte alls är lika bra som innan.. Som jag sa i måndags så kändes det som att inte mina ben fick syre under lördagspasset. Den känslan finns fortfarande och uppkommer mer eller mindre på alla löppass.. Som att min kropp inte syresätter benmusklerna som den ska. Nu är det liksom inte flåset som är värst utan att benen "inte får luft" och då inte orkar alls lika mycket som de brukar. Känner även av detta ibland när jag går fort med Leon. Ingen vidare skön känsla alls och det hindrar mig från att komma tillbaka i löpningen känner jag. Det hela blir värre av mycket värme och eftersom jag haft problem med ljumsken så behöver jag ha på ordentligt med kläder på benen (och överdriver därav alltid mängden kläder).. Det är som en ond spiral! :( Hoppas det försvinner snart!




Hoppas ni får en fin dag!

Kram C

onsdag 30 januari 2013

Gym och morgonjogg

Gomorron allihopa!

Peter följde med sen till gymet så det fick bli ett pass axlar, bröst och triceps. Kände mig ganska stark och det var skönt att slippa någon benövning. ;) Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Hantellyft åt sidan 4 set
Raka hantellyft 4 set
Baksida axlar i maskin 2 set
Baksida axlar med rep i cc 2 set
Stående militärpress 4 set

Bröst
Flyes i cc 4 set
Bröstpress i maskin 4 set

Triceps
Enarms push down med hantel 4 set
Enarms push down i cc 4 set
Push down med rep i cc 2 set

 

Imorse var jag ganska pigg när jag vaknade och gav mig ut på en morgonjogg med Leon. Träningsvärken var helt kalrt bättre idag även om det fortfarande kändes en hel del. ;) Leon var lite seg så jag körde 4,4 km tillsammans med honom (snittempo 5:50 min/km) och gav mig sedan ut på en till runda ensam. Valde att köra dubbfritt med racern på min egna runda vilket gick bra då jag valde bra gångvägar (tråkiga för Leon men helt ok att springa på själv när det är lite trafik). Bitvis var de rejält isigt och halt men det gick bra sålänge jag trippade. Mestadels var ändå rundan på asfalt där jag fick bra grepp. :) När jag sprungit 4 km så började det blåsa storm och pissregna, som om inte detta räckte så fick jag motvind och eftersom det var öppet där jag sprang så blev den rejäl.. Fick slita ganska mycket och ändå kändes det som jag knappt kom framåt. Mindre kul men såna pass gör en starkare tänker jag. Sen så springer jag oavsett hellre än ligger hemma och grisar i sängen. :) Totalt blev rundan 8 km och snittempo 5:30 min/km.



I eftermiddag är det dags för ett gympass igen, denna gång rygg, biceps och mage. Hoppas på sällis från Peter igen. :) Hoppas ni får en fin onsdag! :)

Kram C

tisdag 29 januari 2013

T.r.ä.n.i.n.g.s.v.ä.r.k.

Gomorron!

Jag tror jag råkat ut för den värsta träningsvärken någonsin i mina stackars ben! Det blev bara värre igår under dagen och igår eftermiddag kunde jag knappt gå. Varenda liten muskel i benen är drabbad och insida lår är nog värst (där fick jag för att jag körde dem extra innan Cirkelfysen i lördags ;)). Eftersom jag var en kandidat för att få en rullator igår eftermiddag så bestämde jag mig för att vila under eftermiddagen (ibland är jag smart ;)). Det kan jag säga så här i efterhand troligtvis var ett bra val då jag även idag har sjukt ont i ben och rumpa.

 

Vaknade pigg och glad imorse och trälade mig ur sängen för att ta på mig och ge mig ut med Lilleman. Gjorde väldigt ont i början med sedan släppte det mesta när jag blev varm (dock inte insida lår).

I eftermiddag så har jag tänkt att träna lite igen. Tanken var från början ett tema pass TMI men jag har svårt att tro att benen klarar ens lite mer belastning i dagsläget och det brukar va en hel del benövningar på de passen. Bästa vore nog att gå till gymet och köra bröst, axlar och triceps istället- garanterat utan benbelastning. Jag ska se hur träningsvärken utvecklar sig under dagen samt vad Peter säger om det hela, roligare att träna tillsammans.

Hoppas ni får en fin tisdag! :)

Kram C

måndag 28 januari 2013

Käpprätt in i väggen!

Gomorron!

I fredags kväll så kände jag mig ganska pigg och bestämde mig för att springa långpass med två tjejer från klubben på lördags morgonen. Trodde kroppen skulle fixa det utan problem men det fick jag äta upp..

Redan från första steget så kände jag att kroppen inte var sitt vanliga jag och det var tungt och gick långsammare än vanligt. Hade ju bestämt att möta upp de andra vid nio så det var bara att springa dit. Väl där tog vi en fin runda i eklandskapet. Det var tungt för mig hela vägen. Vi sprang inte alls fort men jag hade svårt att andas och det kändes som att inte benen fick det syre de skulle. Som om inte detta räckte så hade jag tagit på mig fyra lager både på ben och överkropp vilket var på tok för mycket. :( När vi lämnade varandra där vi möttes så hade jag totalt sprungit 16 km och var helt slut. Då hade jag ca 4 hem.. Jag kämpade så gott jag kunde men gick käpprätt in i väggen när jag hade 3 km kvar. Jag var så slut så jag trodde inte jag skulle ta mig hem överhuvudtaget. Vet inte hur jag lyckades men jag tog mig ändå hem till slut. Totalt 20,14 km och snittempo 5:48 min/km, mer död än någonsin tidigare.. Väl vid porten så såg jag stjärnor och fick släpa mig upp för trappen in i lägenheten. Fick i mig lite vätska och hoppade sedan frusen in i duschen. Det var sjukt jobbigt att duscha och tvätta håret, höll på att svimma flera gånger. Efter tvingade jag i mig lite mat trots att jag inte alls var hungrig men visste att det behövdes om jag skulle återhämta mig. Huvudvärken var total så jag drack även så mycket jag kunde innan jag lade mig ner. Låg i sängen flera timmar innan jag lyckades röra på mig igen. #Fail

Jag ägnade resterande del av dagen åt att röra mig så lite som möjligt och när jag vaknade på söndagen så hade jag träningsvärk i benen. Efter att ha sprungit, vet inte när jag fick det senast. Sjukt så denna influensa brytit ner min stackars kropp. :( Blev ändå vanliga morgonrundan med lillen och träningsvärken kändes lite bättre när jag rört på mig en stund.

På eftermiddagen så gick jag till gymet och körde lite insida- och utsida ben innan det var dags för Cirkelfysen. Man kan väl säga att de hade hottat upp söndagspasset rejält. Det var mycket jobbigare än förra året, som en intensivt tungt crossfit. Me like! :) Kvällen avrundades sedan med pizza och filmmys med mina grabbar. Jag kan lova att jag var tröttare än någonsin efter denna träningshelg med flunsanedbryten kropp, nu kan det bara bli bättre!



Imorse så var jag sjukt trött i kropp och knopp när jag vaknade. Träningsvärken i benen var ännu värre men envis som jag är så gav jag mig ändå ut på en morgonjogg med Leon (bara för att jag bestämt det). Det hade blåst och snöat under natten så det var inte lätt att ta sig fram för ett stuk-offer som jag denna morgon. Oplogat så såg inte underlaget som var sjukt ojämt och moddigt. Som om inte detta räckte så var det  drivor överallt också. Tog det dock väldigt lugnt för att ha koll vart jag satte fötterna och det gick bra! Totalt 11,5 km och snittempo 5:55 min/km denna morgon.

I eftermiddag vet jag inte vad som händer än, antingen vila eller gymet. Det bestämmer jag senare. Ha en fin måndag allihopa! :)

Kram C

fredag 25 januari 2013

Snablans hosta!

Gomorron!

Blev ett pass på gymet igår som jag hade planerat. Rygg, biceps och mage stod på schemat denna dag. Under eftermiddagen så började min hosta öka på ganska rejält och jag har sedan dess hostat mycket mer än tidigare.. Ingen ond hosta utan bara slem som retar i halsen men det är illa nog! Jag har dock hört att hostan brukar bli värre precis innan den försvinner så det är vad jag hoppas på nu..

Passet igår var ganska intensivt vilket resulterade i en hel del hosta. Folket på gymet undrade väl om jag var dödssjuk eller något när jag mådde bättre än någonsin, haha. ;) Övningarna jag körde igår var:

Rygg
Breda latsdrag 6 set
Ryggresningar 4 set
Stångrodd 4 set
Rodd i TRX 4 set

Biceps
Stångcurl (med samma stång som stångrodden fast lägre vikt på) 4 set
Bicepscurl i TRX 4 set

Mage
Mördarbänken (raka och sneda i samma set, många reps) 4 set



Efter styrkan så var jag ganska mör i kroppen men bestämde mig ändå för att jogga lite på bandet. Det var verkligen tråkigare än någonsin denna dag! Usch vad jag hatar det där jäkla löpbandet, haha. Hostade som en idiot hela tiden och efter 22 minuter och strax över 4 km (snittempo 5:27 min/km) så lade jag ner. Hoppas för allt i världen att hostan lagt sig tills imorgon. Längtat så efter att få springa utomhus igen! Funderar på att gå och köpa någon slemlösande hostmedicin efter jobbet idag, hoppas det hjälper! :)

Precis, inte på löpbandet! ;)

Imorse blev det vanliga rundan med Lilleman och nu sitter jag på jobbet. I eftermiddag väntar veckohandling som vanligt och träningsvila. Hoppas att jag och vädret är på topp imorn bitti nu bara! :)

Är de därför jag är så snygg utan smink? ;) Skämt osido, jag tror det ligger något i det. :)


Ha en fin fredag!

Kram C

torsdag 24 januari 2013

Rejält gympass och blöta lakan..

Gomorron allihopa!

Jag tog mig allt till gymet sedan igår. Eftersom jag inte gillar att göra saker halvdant så blev det ett rejält tungt pass axlar, bröst och triceps följt av lite "astma-jogg" på bandet.

Jag lyckades hålla mig på samma vikter som förra veckan men blev tröttare fortare vilket resulterade i lite längre vila och lite färre super- och triset. Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Hantellyft åt sidan 4 set
Raka hantellyft för framsidan 4 set
Baksida axlar i TRX 4 set¨
Axelpress 4 set

Bröst
Bröstpress i TRX 4 set
Armhävningar 4 set

Triceps
Enarms push down med hantel 4 set
Tricepspress i TRX 4 set

Efter styrkan så bestämde jag mig för att jogga på bandet en stund för att känna på det lite. Blev mysjogg i 30 minuter. Kroppen var pigg och glad men luftrören var rätt trånga.. De lämnar inte överdrivet med plats att andas i och därför är det helt omöjligt att göra någon aktivitet där andningen blir lite ansträngd i dagsläget.. Det gick ändå bra att mysjogga och det blev 5,25 km, snittempo 5:43 min/km. Detta var nog precis lagom för denna dag. Hoppas verkligen detta släpper snart för jag vill ut och springa lite. Förhoppningsvis är både astman och temperaturerna bättre till helgen. :)




Åh vad jag längtar till tidiga sommarmornar med morgonsol! Bara jag och Lilleman som är vakna- underbart! :) Bilderna är från i somras.
 
Efter dusch och rastning av lillen så var jag sjukt trött.. Peter var iväg på ett möte så jag somnade redan vid halv åtta. Vaknade första gången när Peter kom hem.. Andra gången av att jag låg i en sjö i sängen. Jag skojar inte när jag säger att både lakan och täcke var dyngsura!! Helt sjukt! Är det kroppen som gör sig av med gifter eller vad är det frågan om? Jag drömde inga mardrömnmar vad jag minns.. Peter var i vilket fall snäll och jag fick ligga tillsammans med honom på hans sida och dela täcke med honom resten av natten. Blev lite trångt men hellre det än att ligga på den blöta sidan. Vem orkar gå upp och byta lakan mitt i natten? Dessutom har vi ett stort gemensamt under lakan så då hade jag behövt köra upp Peter också..

Imorse försov jag mig tjugo minuter (klockan låg för långt bort??) och fick knalla som en idiot för att hinna gå hela rundan med Lilleman. Jag var pigg i benen så det gick bra även om jag inte alls gillar att behöva stressa.

I eftermiddag så tror jag att jag går till gymet igen och kör lite rygg, biceps och mage. Bara om jag är sugen då dock, tänker inte tvinga kroppen till något denna vecka. :)

Hoppas ni får en fin torsdag! :)

Kram C

onsdag 23 januari 2013

På benen igen!

Hej allihop!

Nu är jag på benen igen. Inte helt 100 såklart men absolut mycket bättre! :) Redan igår kände jag att febern började lägga sig lite och idag bestämde jag mig för att åka till jobbet igen. Började med den vanliga rundan med Lilleman. Gick bra att gå även om flåset inte var det bästa i uppförsbackarna. ;)

Det enda positiva med den här influensan (från helvetet) var att foten nu är finare än någonsin. Ingen svllnad alls och den känns stark! :) Så sugen på att ge mig ut och springa en runda men det får jag nog vänta ett tag med.. Känner fortfarande av astman lite och det ska vara svinkallt nu ända fram till helgen.. :( Hoppas dock att prognosen stämmer och att det då blir lite varmare igen så jag kan ge mig ut på en liten runda. :)

Älskade Leon har legat på mattes axel och vaktat när hon varit sjuk. När ögonlocken blev tunga puffade han på mig, trodde väl jag skulle dö eller något. Sötis!
 

Nu har Peter åkt på min influensa och mår inget vidare. Dock så har han fått en light-variant, troligtvis då han inte har förkylningsastma från början och därav slipper andningssvårigheterna. Eller så är han bara en tur-nisse den där.

Beroende på hur trött jag är i eftermiddag så kanske jag går och tränar lite. Motivationen för att gå till gymet är dock inte så stor i nuläget.. Vi får se hur det utvecklar sig under dagen. Jag vill ju springa! Men det går ju inte nu när det ska va så snablans kallt. Buhu! :(

Hoppas ni får en fin onsdag! :)

Kram C

måndag 21 januari 2013

Sjukare än sjukast!

Det blev bara värre.. Har legat slagen, vrålförkyld med hög feber, sedan i lördags eftermiddag. Det har bara blivit sämre sen dess. :(

Vad är det för j-vla mansförkylning jag fått?? Mina vita blodkroppar verkar ha tagit obeviljad semester. Detta är INTE OK!!

Blir en till heldag i sängen för min del. Nu är inte Leon hemma hos mig längre heller för jag orkar inte ens gå ut kortisar med honom. Usch så trist! :( Hoppas ni är friska!

Kram C

lördag 19 januari 2013

Är jag sjuk?

Känt av astman sen igår eftermiddag och hostar lite då och då. Lite ont i bröstet (av hostan?) men annars helt ok. Inget snorig el känner mig dålig i övrigt. Kan man ens va förkyld utan att va snorig?

Hur som helst så har jag valt att boka av spinningen och ta det lugnt. Har jag tur så är jag då bra tills imorn. Gått vanliga morgonrundan i kylan med Lilleman, gick bra när jag andades genom buffen..

Kul och ligga hemma då! Blää! :( Tur att jag har sällis av bästa Leon!


fredag 18 januari 2013

Första löprundan med foten :)

Gomorron allihopa!

Igår efter jobbet så blev det en löprunda för mig. Det kändes kanon från första steget! Inga känningar i foten och vaden var stark och hade bra spänst. :) Benen var pigga men jag tog det väldigt lugnt för bitvis var underlaget knöligt och moddigt. Hade på mig mitt nya vriststöd, kändes som det gav bra stöd och märktes inte under tiden jag sprang. :) Totalt blev rundan 8,2 km och snittempo 5:36 min/km. Underbar känsla och jag log hela vägen (de skulle du sett Klint ;)).

Så här ser vristskyddet ut! :)

Sov dåligt inatt.. Vaknade kl 02.00 och kunde inte somna om.. Tröttare än tröttast när jag gav mig ut i kylan med Lilleman. Rundan gick ändå bra och jag var stark i benen. :) Nu är jag dock mer död än levande, hoppas jag orkar med hela arbetsdagen. :S

Så klockren! Funderar på att göra en egen med Leon på att ha i hallen i huset sen. ;)

I eftermiddag blir det handling och träningsvila. Som det ser ut nu så ska det bli närmre 20 minus imorn. Tror inte jag springer alls då eftersom det kan tära på luftrören.. Om något så blir det ändå bara en kort runda, har bokat in ett löppass med Maria på söndag morgon så jag vill ju inte vara för sliten då. För att lindra träningsabstinensen imorgon har jag bokat ett tufft spinpass med Fredrik kl 10. :)

Hoppas ni får en fin fredag! :)

Kram C

torsdag 17 januari 2013

"Mördarövningen" :)

Gomorron allihopa!

Igår blev det ett riktigt tufft pass på gymet. Dagsformen var inte den bästa så jag fick kämpa rejält för att orka hålla intensitet och lika tunga vikter som vanligt. Jag gav mig inte och fick till ett riktigt bra pass (dock rätt död efteråt ;)). :) Övningarna igår var:

Rygg
Breda latsdrag 3 set
Pull ups 4 set
Rodd i TRX 4 set
Plankrodd 4 set
Kettlebellswing 4 set

Biceps
Bicepscurl i TRX 4 set
Bicepscurl med rak stång i cc 4 set

Mage
Mördarövningen 4 set

Bildserie "mördarövningen" (som jag kallar den)

Utgå från positionen på första bilden och lyft sedan kroppen upp till positionen på bild två (eller så långt upp du vågar utan att "tippa över"). Nu börjar det jobbiga. Gå tillbaka till utgångsläget så låångsamt du bara kan. Det är denna del av övningen som tar rejält i magen och ju långsammare du kör desto jobbigare blir det. Krävs både balans och bålstabilitet för att orka att köra denna så långsamt som den ska köras. Allmänt så "fuskar" ofta folk när de kör denna genom att gå tillbaka fort (vilket inte alls är lika jobbigt eller ger lika bra träning som att göra det långsamt).

Väl tillbaka i utgångsläget så vänder du igen och går upp i positionen på på bild två (detta steg kan du dock göra hur fort du vill) för att sedan börja om igen. Kör så många reps av övningen du orkar utan att tappa kontakten med magen och "vila" någon gång. Kör sedan 4 set av maxreps av övningen.

Jag tycker att denna övning är världens bästa magövning, den tar i hela magmuskelaturen (ända från revbenen till ni vet var ;)) och är riktigt grym! Krävs inte lika många set för att bli rejält trött som andra övningar och jag kan lova er att gör ni den rätt så får ni rejält med träningsvärk. :)

Efter styrkan så åkte jag och Peter till stan och hämtade ut mitt nya vriststöd som jag beställt. Provade det hemma sedan och det verkar ge rejält med stöd även om det var lite krångligt att få på och av.. Det kan jag dock leva med så länge det hjälper mig i framtiden. Det enda jag oroar mig lite för är om det får plats i skorna eller inte, haha. Vi får se när jag provar i eftermiddag. :)

Imorse blev det vanliga rundan med Lilleman. Idag var det plogat överallt så det gick lätt att gå. Känner inget i foten när jag går nu. Provade även att springa en liten bit för att se hur det kändes. Inga känningar i nerven eller foten och spänsten kändes bra i vaden. :) Jag tänkte prova foten med en liten löprunda i eftermiddag så får vi se. :)

Hoppas ni får en fin torsdag! :)

Kram C

onsdag 16 januari 2013

Vad hände?

Ja, man kan väl säga att livet trampade lite på mig. Stukade om min fot i måndags morse vilket gjorde mig lite nere.. Har nu deppat färdigt och bestämt mig för att inte låta detta slå ner mig!

Träningen har sedan vi hördes senast sett ut som följande:

Lördag
PW 5 km
Långpass med NocOut 22,1 km

Söndag
PW 11,5 km

I söndags bar vi golv till huset. Leon var nöjd med jobbet. ;)

Vi bestämde även färg till vårt sovrum. Blir den ljusa nyansen och sedan en fondvägg i den mörka. Färgerna ser ljusare ut på bilden än i verkligheten.:)

Måndag
Morgonjogg med Leon 4,4 km
Distans själv direkt efter 7 km

Tisdag
PW 11,5 km
Axlar, bröst och biceps

Det har kommit rejält med snö nu igen så det är en hel del balans för min fot att gå. Detta går dock bra, tror inte stukningen var lika illa denna gång. Jag upplever en betydligt bättre rörlighet baktill nu än innan och kan belasta den som vanligt. Imorse var svullnaden nästan borta (till som foten såg ut innan denna stukning kan tilläggas, det fanns lite svullnad kvar från förra..) och foten kändes riktigt bra. Jag ser positivt på det hela och hoppas att snart vara tillbaka med löpningen igen. Hoppas för allt i världen att inte nerven drabbats igen så jag kan springa på foten. Jag har inte provat detta än så håll tummarna!

Beställde hem det bästa fotstödet jag kunde hitta efter noggranna efterforskningar i måndags. Det var inte lätt att få tag på i Sverige kan jag lova! Nu är det dock på väg hem till mig och hoppas det hinner komma till helgen. Den där foten behöver extra stöd och det bästa är endast gott nog! :)

Efter den vanliga morgonrundan med Leon imorse så fick jag ta och skotta fram Blå Faran. Det blev lite extra tung cardio efter den första så jag känner mig rätt mör nu. ;)

I eftermiddag blir det troligtvis gymet igen. Om foten känns ok imorn och de plogat gångvägarna ordentligt (de var inte de imorse..) så kanske jag tar en liten löprunda för att se hur det känns. Om det nu går.. Får prova det lite imorgon på prommisen kankse..

Hoppas ni får en fin tisdag! :)

Kram C


fredag 11 januari 2013

Ett försök till snabbdistans med korvben och dålig dagsform

Gomorron!

Igår eftermiddag så bestämde jag mig för att springa en runda. Det var snöoväder ute och minusgrader så jag valde att packa på mig rejält om benen för att inte ljumsken skulle bli kall. Fyra lager till och med. Ja, det blev inte kallt om ljumsken men jag hade svårt att röra mig, haha! Benen kändes som stoppade korvar och tunga som bly. Hade valt att ta på mig IceBugen eftersom det var lite snö på marken och då svårt att se ispartierna vilken kändes som att spinga fort var en vurpa waiting to happen utan dubb enligt mig.. Som grädde på moset var inte dagsformen speciellt bra heller. Vid sådana här tillfällen så väljer normala människor att skita i och försöka springa fort och sedan kör en lugn och skön runda. Nu är jag inte normal och slet istället halvt ihjäl mig för något som inte alls är speciellt snabbt (för mig!)..

Jag började med 2 km uppjogg. Detta var två tunga km och det var för lite snö för dubben som gick rakt i asfalten hela tiden. Efter detta försökte jag mig på att springa 5 km lite snabbare. Det var inte det lättaste! Kändes som benen inte fick syre och det var svårt att lyfta dem, vaderna blev snart som fiolsträngar av dubben på asfalten och flåset var som på en 90-åring. Jäklar va tungt det var. Hur fort gick det då? Jo, strax över 4:50 tempo i snitt och då kämpade jag som att det vore 4:20 jag sprang.. Sinnesjukt!! Trodde ärligt inte jag skulle överleva 5 km men jag slet som ett djur (för jag ger ju aldrig upp på gott och ont) och lyckades ända köra hela sträckan. Efter detta pass från h-lvetet så tog jag mig ca 4 km nerjogg för att försöka bli av men den värsta stumheten i vaderna. Det gick väl sådär.. Även här gick det långsamt så det kändes som även nerjoggen var slit denna dag.. Totalt blev passet 11,13 km och snittempot för hela passet 5:19 min/km.

Annars hade jag väl dött! :S

Efter detta var jag mer död än levande och när jag ätit lite, gått prommis med lillen och lagt mig så bara blixtrade det framför ögonen. Kunde knappt se! Slut som artist kan man väl säga... :(

Imorse var jag rejält trött när klockan ringde, hade svårt att somna sedan på kvällen trots att jag var så sliten.. Gick ändå upp och kämpade runt den vanliga rundan med lillen. Det snöade fortfarande och Leon var riktigt glad över snön. Matte var mindre glad kan vi väl säga. ;)

I eftermiddag så blir det storhandling och vila för hela slanten. Hoppas ni får en fin fredag! :)

Kram C

torsdag 10 januari 2013

Funktionellt, tungt och tufft! :)

Gomorron allihopa!

Inatt hade det blivit kallare igen, 4 minus när jag skulle gå ut med Lilleman.. Inte ok! Missförstå mig rätt, jag tycker det är fint med kyla och snö men nu när jag fått smaka på barmarken så vill jag INTE att det ska börja om igen.. Men det kommer det göra tydligen.. Ska snöa både idag och imorgon och minusgraderna ska hålla i sig så långt det går att se i väderprognosen.. :( Mest jobbigt känns det eftersom mitt problem med ljumsken garanterat kommer bli värre nu eftersom den är så känslig för kyla. Måste komma på något riktigt bra för att hålla den varm under löpturerna..

Gårdagens rygg-, biceps- och magpass gick riktigt bra. Super- och trisetade mycket och passet blev rejält jobbigt. :) Övningarna jag körde var:

Rygg
Breda latsdrag 3 set
Pull ups 4 set
Rodd i TRX 4 set
Plankrodd 4 set
Kettlebellswing 4 set
Ryggresningar 4 set

Biceps
Bicepscurl i TRX 4 set
Hammercurl med rep i cc 4 set

Mage
Sit ups på boll 4 set
Magmaskin 4 set


Bildserie plankrodd (klicka för större)

Utgå från plankan och se till att få till bålstabiliteten innan du börjar. Börja med lätta vikter och öka sedan allt eftersom du behärskar övningen. Krävs mycket bålstabilitet för att klara av att köra denna tungt. Fokus bör ligga på att hålla nere rumpan så gott det går och arbeta med ryggen när du lyfter hantlarna. Det är lätt att rumpan far upp i vädret, då kör du för tungt!! Det kan vara svårt att veta om man fuskar med rumpan därför är det bra att vara två så den andra kan säga till om detta händer och trycka ner den åt dig. ;) 

Denna övningen tycker jag är väldigt bra och tuff eftersom du både tränar bålstabiliteten och ryggen på samma gång. Krävs inte lika stora vikter som om du kör vanlig hantelrodd för att få samma effekt. För att göra övningen enklare så kan man ha brett mellan fötterna, då är det lättare att hålla stabiliteten. På bilden kör jag med 8 kg hantlarna vilket kan låta lätt men det är inte att lyfta vikten som är jobbigt utan att lyfta den och hålla bålstabiliteten samtidigt. Bålen får aldrig vila heller utan det blir ju 20 lyft på raken (10/arm) per set. I början känns det lätt men de sista repetitionerna blir riktigt jobbiga kan jag lova (som synes på bilderna). Jag brukar även ha så kort vila som möjligt mellan seten eller superseta med annan övning för att det ska bli så jobbigt som möjligt. :)

Imorse blev det vanliga rundan med Lilleman som vanligt, dock betydligt mycket mer kläder på kroppen än de senaste dagarna.. :( Det var även rejält halt ute eftersom det regnade igår ända fram tills det frös på.. Hade dubb på mig så klarade mig bra ändå. Frös inte heller eftersom jag tog i rejält med kläderna. :)

Hade tänkt springa en runda i eftermiddag. Känner mig mindre motiverad nu när det är halt och kallt ute.. Och jag som börjat fundera på att packa ner mina IceBug för vintern.. Eller hur! Here we go again..

Hoppas ni får en fin torsdag! :)

Kram C

onsdag 9 januari 2013

Fullt hus på gymet och morgonlöpning

Gomorron allihopa! :)

Igår eftermiddag var det fullt hus på gymet. De kör en drive nu att man får prova gratis fram till den 13:e januari (kankse någon här som bor i Linkörping och vill prova??) så det är mer folk än vanligt. Sen så brukar det ju vara lite extra folk så här i början av året redan som det är så ni kan ju tänka er. ;)

Jag lyckades ändå köra ett riktigt bra pass axlar, bröst och tricpes. Den enda övningen jag inte kunde köra var hantellyft för framsida axlar. I helgen så sov jag konstigt på min vänstra axel och har haft lite ont i den sedan dess. Detta är nästan borta nu men just denna övning gick inte alls.. Övningarna jag körde var:

Axlar
Hantellyft åt sidan 4 set
Baksida axlar i TRX 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Bröstpress i TRX 4 set
Armhävningar 4 set
Bröstpress i maskin 4 set

Tricpes
Enarmspush down med hantel 4 set
Tricepspress i TRX 4 set
Dips vid bänk 4 set

Helt ok styrka trots lite dåligt matintag under dagen (jag hade tydligen snålat med matlådan igen. :(). :)

Imorse vaknade jag pigg och glad (eller vi kanske inte ska överdriva men piggare än de två senaste dagarna ;)). :) Klädde på mig och gav mig sedan ut på en morgonjogg med Lilleman. Tog mina icebug men det börjar bli mer och mer asfalt så jag får nog snart börja trippa utan dubb även den sträckan. Grejen är att där det är is så är det verkligen snorhalt fortfarande.. Ganska tjocka massor också så det lär ta ett tag innan det försvinner. :( Totalt blev rundan 4,4 km och snittempot 5:48 min/km.

Efter rundan med lillen så lämnade jag av honom hemma och bytte till mina gamla Kinvara och gav mig ut igen. Kände mig ganska orkeslös i kroppen nu (även om jag tryckte i mig en banan inna  jag gav mig ut igen) så tog det lugnt. Det hade frusit på ett tunt lager is på asfalten och det blev snorhalt med Kinvaran (som det lilla gummit som en gång fanns är helt nerslitet på..) så jag fick verkligen passa mig för att inte drutta på rumpan. Hade tänkt att springa ett tag till i de gamla Kinvara innan jag ger mig på de nya jag har hemma men idag kändes det som jag nog ska börja med de nya trots allt. Behöver lite gummi under sulan nu tror jag. ;) Hade inga känningar i ljumsken på någon utav rundorna! Är det stretchen som gjort nytta eller gårdagens massage? Jag vet inte men tacksam är jag. :) Hittade inga spänningar i framsida lår när jag masserade igår men däremot i höger rumphalva. Kan det varit det som spökade i ljumsken? Konstigt hur saker och ting hänger ihop i så fall, haha. :) Totalt blev rundan 8 km och snittempot 5:33 min/km.

I eftermiddag så ska jag gå till gymet med Peter igen och köra rygg, biceps och mage. Även denna vecka byter vi dag för detta pass då vårat nya kök kommer någon gång innan kl 21 på torsdags eftermiddagen så Peter behöver vara på plats vid huset. Jag tränar hellre med honom och det gör mindre skillnad för mig. :)

Bjuder på ett kort Linda tog på mig i lördags när vi fikade (som jag inte kunnat lägga upp tidigare pga strul med fotouppladdningen). Bästa Linda, saknar henne redan. :)


Hoppas ni får en fin onsdag! :)

Kram C

tisdag 8 januari 2013

Mina kosttillskott

Jag är för att äta mat och få i sig de näringsämnena som man behöver via kosten. Detta kan dock vara lite svårt när man tränar mycket och ofta och därför använder jag mig utav kosttillskott. Främst är detta för att utöka mitt proteinintag och de ack så viktiga aminosyrorna som bygger upp vår kropp. :) Jag räknar inte kalorier eller väger min mat men grovt bör jag ligga på ca 3 gram protein/kg kroppsvikt per dag med min träningsnivå. Eftersom jag är en tungviktare så blir det en hel del protein och eftersom jag inte kan äta hela tiden (det blir fasligt dyrt och jobbigt att fixa detta via endast kosten) så får jag i mig extra protein via proteinpulver och extra amminosyror.

Jag kommer här att presentera mina absoluta kosttillskottsfavoriter:

Första platsen går till Xtend från Scivation


Xtend består av en perfekt mix av aminosyror som verkar antikatabolt och energigivande under och efter träningen. Den avancerade formulan innehåller grenade essentiella aminosyror i förhållandet 2:1:1 (L-Leucin, L-Isoleucin, L-Valin), i kombination med Glutamin, Citrullin Malat, och Vitamin B6.

Xtend är uppiggande såväl fysisk som psykisk och (trots att?) den är fri från koffein. Finns i flera olika smaker och alla smakar så otroligt gott (varje gång jag köper en ny burk så tänker jag att just den smaken är min favorit, haha)! Extend motverkar mental trötthet och ökar proteinsyntesen. Högt innehåll av glutamin är ovärderligt för att stärka immunförsvaret (jag vill inte ens veta hur många förkylningar detta hjälpt mig att bekämpa utan att jag vet om det). Jag tar detta innan morgonprommis och innan/efter träning. Varning! Kraftigt beroendeframkallande (pga den goda smaken)!

Andra platsen går till 100 % Whey Delite från Scitec Nutrition


Ett protein av ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat med hög andel aminosyror. Detta är ett kvalitétsprotein med supergod smak (min favorit är Vanilla Very Berry) och dessutom en fyllig konsistens (blir lite som en milkshake) som mättar bra och länge. Detta dricker jag gärna till min frukostgröt (till, ersätter inte mjölken!!) samt som mellanmål. Det finns även som vanligt protein (utan den fylliga konsistensen) och heter då 100 % Whey Protein.

Båda dessa är ju protein i olika former. BCAA är koncentrerat och mer av de viktigaste aminosyrorna (särskilt glutamin) och proteinpulvret använder jag som utfyllnad vid mellanmål. Båda smakar så otroligt gott och jag är aldrig utan dessa! Båda köper jag på muscle.se (som även har butik vid mitt gym) till riktigt bra priser (se länk).

Tredje platsen går till Berocca


En varje morgon till frukosten för att stärka mitt immunförsvar och se till så jag inte missar några av alla viktiga vitaminer och mineraler varje dag. Detta kan jag uppriktigt säga har stärkt mitt imunförsvar något otroligt. Förr var jag förkyld minst 2 gånger på hösten och lika på vintern (och någon jul och sommarförkylning med på det) och nu, ja ni vet ju hur ofta jag är sjuk nu för tiden.. Berocca köper jag på ICA Maxi men jag antar att det finns på alla välsorterade livsmedelsbutiker. :)

OBS! Glöm inte att kosttillskott just är tillskott och inte kan ersätta en näringsrik och varierad kost!!!

Mera måndagslöpning och prehab :)

Gomorron!

Jo, det blev ett litet löppass till sen igår eftermiddag. Jag satt och funderade på jobbet vad jag ville träna på eftermiddagen och kom fram till att jag behövde köra lite prehab-träning för benen. Bara det kändes lite halvtrist så en liten löprunda innan som uppvärmning verkade inte mer än rätt. ;) Jag frågade min sambo om han ville springa en liten sväng och det ville han. :) Jag rekade en isfri runda till oss (som jag trodde var ca 4 km) och vi gav oss iväg. Jag valde att springa i mina gamla Kinvara. Inte sprungit i dem sedan innan skadan (eftersom de inte ger något stöd alls åt foten) och det var en sån underbar känsla. Blev helt överlycklig redan från första steget, som jag saknat dem! :) Det blev ett skönt pass som gick lite fortare än vad jag trodde eftersom Peter fick bestämma tempot och han var extra stark denna dag. :) Kul eftersom det var så länge sedan han sprang nu. :) Jag roade mig med att springa och lyssna på mina och Peters steg under passet (hade ingen musik och Peter är inte så pratglad när han springer ;)). Jag tog dubbelt så många steg som honom (här sparar vi ljumsken) och de lät knappt men lite tass, tass, tass, medan hans lät (mer som en Ardenner) kalfs, klafs, klafs. ;) Rundan var visst lite längre än jag trodde och slutade på 5,2 km. Vi hade då sprungit i ett ganska jämt tempo på 5:20 min/km (endast första km som gick något långsammare) och snittempot för hela rundan blev 5:21 min/km. Jag kände av ljumsken lite på slutet med det var inte så farligt. :) Totalt sprang jag 17,81 km igår, fördelat på 3 pass kan man väl säga. Ett med Leon, ett själv och sedan ett med Peter. :)

Tummen upp för reflexväst i mörkret. Syns man så finns man, glöm inte det! :)

Efter löpnngen så var det dags för det där prehab-passet. Peter slängde in handduken direkt men jag körde som jag bestämt. Kunde inte köra alla övningar för knät men körde det jag kunde och efteråt ägande jag extra tid åt att stretcha ordentligt. Jag ska försöka få till prehaben oftare i fortsättningen. Kör ju mycket ben på passen men de här prehabövningarna är viktiga också.

Imorse var jag ganska pigg när det var dags för dagens morgonprommis med Lilleman. Blev de vanliga 11,5 km (som fortfarande knallas med dubb eftersom det är isgata flera sträckor på rundan) och benen var pigga. :) I eftermiddag så är det dags för gymet igen och ett pass axlar, bröst och triceps. Hoppas ni får en fin dag! :)

Kramar C


måndag 7 januari 2013

Helgen, ljumsken och motivationen..

Gomorron allihopa!

Så var det måndag igen. Alltid lika trist att börja jobba igen då tycker jag, ha ha! ;) Har blivit betydligt mindre träning för mig i helgen och jag ska komma till varför..

I lördags började jag med att gå en morgonprommis med Lilleman, städa och äta frukost innan det var dags att ge sig ut på ett långpass.

Sprang lite tidigare än vanligt denna morgon för att hinna med allt som skulle göras under dagen. Eftersom det var mest barmark ute så bestämde jag mig för att köra dubbfritt och anpassa rundan efter underlaget. Valde att ta mina Saucony Cortana som jag köpte nu i höstas och inte hann prova innan skadan men sprungit några korta pass i precis när jag åter började springa igen. Kanske inte var så smart så här i efterhand men eftersom det är sjukt dämpade så valde jag dem ändå, har längtat lite efter dämpning nu när jag sprungit så mycket med mindre hela vintern.

De första 6 kilometrarna gick bra och benen var pigga. Vaderna kändes lite stumma av all dämpning (det blir så mycket så de liksom blir svampiga de här skorna.. Då har jag ändå hårda inlägg i utan hade jag inte kunnat springa i dem alls tror jag..), som de liksom fick jobba hårdare fast jag tycker det borde vara tvärtom!? Sedan började min vänstra ljumske krångla (som alltid på längre pass nu för tiden..) och ömma. Ljumsken blev bara värre och värre för varje kilometer och jag fick stanna kort några gånger för att dra upp knät på vänster sida mot magen för att ens kunna fortsätta.. På slutet av rundan så kunde jag knappt springa så ont hade jag, det var nästan så jag tjöt.. Så fort jag stannade så började även foten att dunka något sjukt mycket och jag kunde inte stödja på den. Tog mig knappt upp för trapporna där hemma.. Troligen så är skorna lite väl svampiga och det blev för långt pass i dem nu när foten inte är van.. :( Totalt blev rundan 21,27 km i snittempo 5:30 min/km. Hela rundan hade jag strålande sol men det var endast i början jag kunde njuta av den, jäkla ljumske!! :(

Efter en dusch och lite lunch så kändes både ljumske, vader och fot bättre igen. Fick skjuts in till stan för att fika med min kompis Linda. Det var så mysigt att träffa henne igen, så länge sedan nu. Vi snackade om allt och ingenting i två timmar, därefter vi gick en liten runda på stan innan det var dags att skiljas åt.
Eftermiddagen spenderade jag och Peter med att shoppa lite mer prylar till huset (tröttsamt!!) innan det blev en god middag och myskväll hemma.
På söndagen vaknade jag tidigt och kände mig rätt sliten i kroppen. Gick morgonrundan med det var tungt denna dag.. Hade bestämt att springa med goa Maria vid tio men kände att jag var tvungen att ge upp det denna morgon. Kroppen skrek åt mig att inte springa så det var lika bra att lägga ner. Jag blev rätt deppig av detta och gick mest omkring som en zombie därhemma medan jag tvättade. Både Peter och Leon hade åkt för att jobba på huset så ensam var jag också. :( Började söka runt lite efter texter om ljumskproblem och läste en hel del. Tydligen så är detta inget som blir bättre av vila utan det krävs strech för att stetcha ut stela muskler (och även ljumsken) som ökar belastningen på ljumsken. Troligen är framsida lår lite kort men det kan även vara andra muskler. Höftböjaren ska vara en bra strechövning så den körde jag en del igår. Bestämde mig även för att bli extra nog med att strecha just den sidan av kroppen varje dag.

På eftermiddagen så hade jag och Peter tänkt att gå till gymet. Min motivation fanns dock inte där och jag tänkte att det var lika bra och ta vara på det (för det är inte ofta det händer) och vilade resten av dagen.

Imorse så gav jag mig ut på en löprunda igen. Började med 4,41 km morgonjogg med Leon i snittempo 5:51 min/km för att sedan ge mig ut på en till runda på egen hand. Hade icebugen när jag sprang med Leon men bytte sedan åter till Cortanan (måste försöka vänja mig lite vid dem för de kostade skjortan!!). Benen var pigga och de första tre kilometrarna gick bra men sedan började jag åter få ont i ljumsken. Blev inte så illa som i lördags men det kändes Kortade ner steget så mycket som gick och höjde stegfrekvensen oredntligt. Funkade rätt bra även om det gjorde lite ont.. Stannade en gång och strechade framsida lår samt ut-och insidan av benen. Detta hjälpte mycket och jag kunde sedan springa ca 500 meter utan att känna något. Detta säger mig att denna stretch är viktig i framtiden.. Väl hemma hade jag rätt ont och klockan visade 8,2 km och snittempo 5:14 min/km. Länge sedan jag sprang så fort på ett morgondistans trots ljumsken och svampiga skor, som sagt pigga ben ändå. :) Stretchade ordentligt efter passet och körde även höftböjaren för att sträcka ut ljusmken. Är bara att fortsätta ihärdigt med detta nu ett tag och hoppas det släpper. Kanske jag även borde undvika långpassen ett tag eftersom det blir värre ju längre jag springer.. Men jag älskar ju dem! *surar*. :(

Känner att jag har lite måndagsfeeling idag och inte så sugen på något, kan vara ljumsken som gör mig sur, eller att det är måndag, eller både och.. Knät har jag ju också fortfarande ont i men jag börjar vänja mig nu efter flera veckor, haha. ;)

Om det blir träning i eftermiddag eller inte har jag inte bestämt. Vi får se vad jag känner för då. Går inte att ladda upp några bilder så det får inlägget tydligen vara utan, värdelöst! :( Ha en fin måndag allihopa!

Kram C

fredag 4 januari 2013

Vad är en komplimang?

Gomorron allihopa! :)

Cirkelfysen igår gick väl sådär.. Jag hittade ett knäskydd där hemma igår strax innan jag skulle gå. Aha, tänkte jag och provade det.Tyckte att det direkt kändes bättre i knät och var duktigt nöjd med mig själv när jag traskade till gymet.

Tyvärr så visade det sig under uppvärmningen att det inte var den bästa ideén. Att höja knäna eller göra knäböj som vi bland annat gjorde då fick skyddet att trycka mot knät och det gjorde ont (och då menar jag ont). Stod ut ett litet tag men sen var jag tvungen att kränga av mig skiten direkt på plats. Efteråt så var knät ömt och allt gjorde mer eller mindre ont. Som jag sagt så är det inte alla övningar eller belastningen i sig som gör ont utan när knät kommer i ett visst läge (t ex så gör det ju ont när jag går och värst är det att gå upp och nedför trappor) och det vet man inte riktigt när det inträffar. T ex så kunde jag inte göra utfall men knäböj går bra, jag kunde inte rulla runt och göra en crunch för det gjorde sjukt ont men jag kunde hoppa på ett ben. Mycket konstigt. Hur som haver så fick jag modifiera de övningar som gjorde ont så gott det gick och försökte ändå träna det som var tanken genom att t ex köra knäböj (högreps) istället för utfall osv. I slutet av passet så gjorde det inte så ont längre men när jag kom hem så blev det värre.. Kunde inte ens snurra runt i sängen utan att det värkte. Nu snackar vi mer smärta än någonsin tidigare (om man inte räknar själva smällen). Jag blev tvungen att ta en värktablett för att ens kunna sova, jäkla knäskydd!! :(

Bra idé trodde jag..

Imorse när jag vaknade så kändes dock knät bättre igen!? Visst gjorde det ont att gå nedför trapporna men för första gången sedan olyckan så kunde jag gå utan att det gjorde ont! Ibland kändes det lite men aldrig någon smärta. Glad i hågen så knallade jag så fötterna glödde, så underbart att kunna gå utan att det gjorde ont! Väl hemma igen så gjorde det lite ont uppför trapporna men inte alls som förrut. :) Jag förstår verkligen ingenting, funderar på om jag körde någon egen stötvågsbehandling igår med det där knäskyddet som boostade upp läkprocessen eller något!? Oavsett så är jag glad och hoppas nu att det hela är på bättringsvägen. Jag ska inte ropa hej än för man vet ju aldrig, de där knät är lömskt. :/

Jag har funderat lite över det där med komplimanger och vad som ska tas som en komplimang eller inte.. Jag får t ex höra på gymet (byggargymet) att jag är så smal, hård och liten. Menar de då att jag är tanig och mager? I jämförelse med dem så är det klart jag inte är något muskelberg direkt men jag ser mig knappast som liten eller tanig!? Jag är nog grövre än de flesta tjejer skulle jag tro.

Min sambo brukar säga att jag snart är större än honom, detta är precis tvärtom. Är det en komplimang? Jag vill ju inte se ut som en man liksom. Samtidigt brukar han säga att jag är hård i kroppen och det är också lite svårt att tolka. Jag vill visserligen vara hård men menar han det som positivt eller negativt? Eftersom jag själv tycker det är positivt så har jag inte frågat (lika bra kankse). Vad jag menar med de här två exemplen är att det är svårt att veta hur man ska ta kommentarer som inte är uppenbart positiva som du är snygg eller vilken snygg kropp du har (som jag mer sällan får höra).

Taning eller grov?

Igår på Cirkelfysen fick jag dock en garanterad komplimang (i mina ögon) när en kvinna kom fram och sa att jag var vältränad. Efter passet så kom hon fram igen och sa att jag hade så snygg kropp och att hon inte kunnat sluta titta på den under passet. Då är jag helt säker på att hon inte menade ur ett attraktionsperspektiv utan mer att hon tyckte den var fin. Detta gjorde mig väldigt glad! :)

Sista dagen på jobbet för denna vecka och i eftermiddag väntar vila och storhandling. Ska bli skönt att få helg igen nu, finns inget bättre än att börja med en kortvecka efter en ledighet. :) Hoppas ni får en fin fredag! :)

Kram C

torsdag 3 januari 2013

Jobbar du som bagare??

Gomorron!

Styrkepasset igår gick över förväntan! Jag var rätt trött när jag körde hem men sen blev jag pigg igen så fort jag kom in på gymet. :) Blev ett tufft och tungt pass rygg, biceps och mage. Övningarna jag körde igår var:

Rygg
Breda latsdrag 6 set
Rodd i TRX 4 set
Plankrodd 4 set
Ryggresningar 4 set
Kettlebellswing 4 set

Biceps
Bicepscurl i TRX 4 set
Bicepscurl i cc 4 set

Mage
Magmaskin 4 set (tuuungt)

Bildserie rodd i TRX. Dålig kvalité, skyller på fotografen (läs:Peter). ;)
Här kör jag på ganska lätt nivå (alltså inte jättemycket lutning i kroppen). För att justera detta så lägger man sig bara närmre golvet och det blir genast tyngre. Jag brukar som här börja med en lättare lutning för att sedan öka den för varje set. Det är viktigt att hålla spänningen i bålen hela rörelsen (TRX är även bålträning och det gäller alla övningar). För att göra detta lättare (än på bilderna) kan man ha brett mellan fötterna samt sätta ner hela fotsulan i marken.

Jag hade ökat styrkan i latsdragen rejält och tog högsta vikterna på över ett år. Kändes riktigt kul! Troligen alla mina pull ups som gett resultat. :) Jag körde som vanligt mycket superset för att pressa ur musklerna till max. :)

Imorse var jag åter igen ganska pigg när klockan ringde. Stel i knät som vanligt efter en natts sömn men vaden kändes mindre stel än dagen innan. Bytte om och gav mig ut på en morgonjogg med Leon. Det märktes att både jag och Leon var ganska orkeslösa.. Det var rätt tungt och det tog ett par km av stelhet och ömhet i knät innan jag blev varm och smärtorna försvann. Men bara det att de försvann kändes kanon för de gör de ju aldrig helt när jag går.. :( Läste lite om knätskador vid våld mot knäskålen igår. Kan vara en spricka eller farktur på knäskålen. Eftersom den i så fall är lodrät (eftersom dörrkramen är det) så läker det sig självt men det kan ta ett halvår. Smärtorna kunde då vara konstanta utan bättring tydligen.. Så jag kan känna av detta länge i så fall.. Jag hoppas dock det inte är så illa!

Totalt blev morgonjoggen 11,21 km och snittempo 5:51 min/km. Jobbigt denna morgon. Tror det är lite för tidigt att ge sig ut att springa innan fyra på morgonen egentligen. ;) Jag har ju tidigare fått frågan om jag är bagare när jag berättar att jag går upp innan halv fyra på mornarna. Ha ha! ;) Har haft funderingar på att jobba extra som tidningsutlämnare (vi är ju ute samtidigt varje morgon) men jag tror Leon tycker det är rätt trist. ;)

I eftermiddag så ska jag (äntligen) få gå på ett pass Cirkelfys igen. Det är ett extrainsatt pass med bästa ledaren så det ser jag fram emot. Som vanligt är det all in med högt tempo för min del, måste ju få upp flåset. Utfall har jag haft problem att göra med knät nu men vi får väl se om det fungerar i eftermiddag, annars får jag väl hitta på något annat.

Ha en fin torsdag! :)

Kram C

onsdag 2 januari 2013

Träningsstatistik för 2012

Rapporten gäller från 2012-01-01 till och med 2012-12-31

Totalt antal pass: 863 st
Total träningstid: 894:23:50

Powerwalks
Distans: 3203,1 km
Tid: 624:23:00

Pass: 521 st
Löpning
Distans: 2787,3 km
Tid: 251:49:58

Pass: 326 st
Nytt PB i löpta km!

Total tränad sträcka: 5990,4 km.


Fördelning träningstyper 2012


Fördelning löpträning 2012
Ja, det märks ju att jag gillar att springa långpass.. ;)

Jämförelse mellan 2011 och 2012, löpta km.
Om man inte tittar på skadenovember så är alla månader bättre än förra året. :)


Träningsstatistik för november och december 2012

Rapporten gäller från 2012-11-01 till och med 2012-11-30

Totalt antal pass:       89 st
Total tränad tid:        80 h 16 min
Total tränad sträcka: 380,1 km (varav 41,8 km löpning)

Skadad och därav lite löpning, nytt rekord i tränad tid för året.

Rapporten gäller från 2012-12-01 till och med 2012-12-31

Totalt antal pass:       80 st
Total tränad tid:        84 h 47 min
Total tränad sträcka: 525,2 km (varav 247,2 km löpning)

Nytt rekord (igen) i tränad tid för året. :)

Back to basics

Gomorron!

Nu är jag tillbaka på jobbet igen. Känns ganska skönt faktiskt, tillbaka till rutinerna. :)

Nyårsafton blev riktigt mysig och lugn för mig och killarna. God trerättersmiddag och mys, kunde inte blivit bättre. Läste något kul som en kompis skrivit på FB om nyårsafton. Att det man gör på kvällen kommer man göra restenade del av året också. Min första tanke var då att väldigt många kommer va fulla hela året. ;) Men jag ska tydligen vara nykter. Om man nu inte räknar den lilla sipp champange jag drack på tolvslaget vill säga. ;)

Förra veckans träning. Ingen rehab som ni ser, nu är det dags igen..

Igår blev en riktig träningsdag för mig, sista lediga dagen skulle uttnyttjas till fullo. Första dagen på det nya året också, sätter standarden för resterande del. ;) Började med att ta ofrivillig sovmorgon (jag hade stängt av klockan, haha) och kom inte ut försen sju. Blev sedan vanliga rundan på 11,5 km i ett raskt tempo. Trodde jag skulle träffa på några andra hurtbullar nu när vi gick så sent men inte, haha. Var helt dött i stan, undrar varför. ;)

Efter frukost och lite mys med Lileman så gav jag mig ut på en löprunda. Nästan all is hade smält bort och det var 6 grader ute så jag valde att köra dubbfritt med terrängskorna. Solen sken och benen var pigga. Inga känningar i knät men vänster vad var rejält stum efter ett onödigt pass på löpbandet på nyårsafton.. Gick ändå helt ok att springa. Passet blev ett progressivt distans där varje km skulle gå fortare än den tidigare och sedan sluta med den 10:e km i 4:30-tempo. Det gick riktigt bra även om 7:e km gick lite långsmmare eftersom jag då fick springa en bit på is och endast kunde trippa. Totalt med nerjoggen så blev passet 12 km och snittempo 5:11 min/km.

Efter lunch så kollade jag, Peter och Leon på en film innan det var dags att traska till gymet. Väl där blev det ett tungt pass axlar, bröst och triceps. Övningarna jag körde var:

Axlar
Hantellyft åt sidan 4 set
Raka lyft med viktskiva 4 set
Baksida axlar i TRX
Axelpress 4 set

Bröst
Bröstpress i TRX
Flyes i cc 4 set
Armhävningar 4 set

Triceps
Push down med hantel 4 set
Tricepspress i TRX 4 set

På kvällen var jag rätt stel i kroppen. Vaden var som en fiolsträng trots intensiv massage. :(

Imorse så hade jag konstigt nog inga problem med att gå upp. Blev vanliga rundan med Lilleman. Knät gjorde lite ont som vanligt (ska det aldrig gå över???) när jag går. Värst är det att gå upp och ner i trappor.. Kul när man bor på högsta våningen utan hiss.. :( Även vaden var stel så jag var lite handikappad på båda benen.. Det mesta släppte dock när jag blev varm, bara lite känningar i knät hela vägen.

Bjuder på två söta bilder från julafton som jag glömt att dela med mig av. Sötaste tomtarna, Leon och Buster! :)





I eftermiddag väntar ett pass rygg, biceps och mage på gymet. Ha en fin dag allihopa!! :)

Kram C