- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 27 mars 2013

Mohahaha!

 
Ja, det är rätt tröttsamt med alla som delar sina träningspass och berättar om vad de gör på Facebook hela tiden. Skaffa en blogg istället så kan de som VILL läsa och resterande slipper. ;)
 
Jag vill läsa roliga statusuppdateringar på Facebook, skiter fuillständigt i om du sprungit en mil (idag igen), varit på gymet, hämtat på dagis (görs det inte varje dag?) eller städat (we ALL do).. Dessa får inga "likes" av mig! ;) Nuff said! :)

Kul att vara stark!

Gomorron allihop!

Igår blev det som sagt gymet för mig och Peter. Hade faktiskt sett fram emot det hel dagen och det gick riktigt bra! Hade inte tappat nämnvärt i styrka och ökade till och med i två övningar! :) Hade nästan glömt hur kul det är att ta ut sig fullständigt styrkemässigt, nu fick jag mersmak! :) Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Hantellyft åt sidan 4 set
Raka lyft med viktskiva 4 set
Baksida axlar i TRX 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Bröstpress i TRX 4 set
Flyes i cc 4 set

Triceps
Enarms push down med hantel 4 set
Tricepspress i TRX 4 set
Enarms push down i cc 4 set


Flyes i cc.
 

Detta är min sista arbetsdag innan påskledigheten. Vi arbetar alltid halvdag dan innan röd dag så därför flexar jag bort andra halvan imorgon så jag kan vara helledig. :) Troligtvis blir det gymet ikväll. Imorgon när jag är ledig är det mycket som behöver fixas där hemma men jag hoppas kunna hinna med att ta en löprunda åtminstone. :)

Ha en fin onsdag allihopa!

Kram C


tisdag 26 mars 2013

En mil på landet i kvällsol!

Gomorron allihopa!

Efter jobbet igår så var jag sådär omotiverad som man kan va på måndagar. Trött efter alldeles för lite sömn under natten (ja, hur svårt är dte inte att somna på söndagskvällen?) och bara en massa strul på jobbet.

När jag åkte hem så var det helt underbart väder ute, strålande sol och ingen blåst. Väl hemma så bestämde jag mig för att ge mig ut på en liten löprunda i det underbara vädret. Tanken var en lugn och skön mil i kvällssolen. Börjde bra med de första två kilometrarna, fokus på teknik med hög stegfrekevens och korta steg. Träningsvärken i insida- och baksida lår efter långpasset var inte nådig så att ta ut steget var inte att tänka på ändå. ;) Efter dessa två inledande km så ville benen pinna på och jag lät dem öka tempot (inte steglängden!) utan att det blev jobbigt. Kilometer 3 avverkades på strax under 5-tempo och kilometer 4 likaså. Hade en härlig lätt känsla i kroppen och bestämde mig för att springa på lite (bara lite eftersom jag inte sprungit något snabbare på så länge nu och ville INTE stressa kroppen..) i fem km totalt. Den 5:e km gick ännu lite fortare men med samma lätta känsla i kroppen. Efter att denna avverkats så vände jag hemmåt (för att få en mil totalt) och fortsatte 6:e kilometern i samma tempo som den innan. Vid den sista kilometern av min lilla snabb-femma så lät jag benen öka tempot lite lite till och swisch så var även den kilometern avverkad. :) De sista tre km joggade jag ner i ett skönt tempo (som även det kankse var lite fort men jag kunde inte hålla mig). Jag var hemma ganska exakt när solen gick ned, en helt underbar måndagseftermiddag. :) Totalt blev passet 10 km och snittempot för hela härligheten 5:11 min/km.

Passet i sin helhet. :)

Imorse var det att gå upp svintidigt som vanligt. På med vintermunderingen och pannlampan och ut i mörkret för att motionera Lilleman. Benen var pigga trots gårdagens lite snabbare pass vilket känns kanon. Totalt 11,5 km avverkades innan tuppen vaknade. ;)

I eftermiddag så är det dags att ta sig till gymet. Har inte varit där på två veckor nu när jag varit dålig, ska bli intressant och se hur det går. ;) Ha en fin tisdag allihopa! :)

Kram C

måndag 25 mars 2013

Flyttkaos i drömkåken

Gomorron!

Så var det måndag igen. Helgen har verkligen gått i ett för min del.

På fredagen gick vi upp tidigt och satte igång med flytten. Det blev åtskilliga lass som skulle köras till huset och ett jäkla spring upp och ner i trappor. Vi bodde ju högst upp utan hiss och det var väl sådär kul när det var dags att flytta. ;) Jag hann inte packa upp så mycket så prioriterade träningskläderna då jag tänka att springa en sväng på lördagsförmiddagen. ;)

På lördagen gick jag upp tidigt och knallade 7 km med lillen innan jag åt frukost och styrde lite hemmma. Efter någon timme gav jag mig iväg på ett långpass i morgonsolen. Benen var pigga trots allt spring i trapporna dagen innan och det var helt underbart att få springa igen. :) Sprang in mot stan och sedan en omväg runt ytterring och tillbaka till lägenheten där jag lämnat min bil. Väl där hade jag sprungit 26 km (snittempo 5:32 min/km) och det blev lite stretch innan jag hoppade in i bilen och åkte hemmåt.

Resterande del av lördagen var det fullt ös med sänginhandling (till gästrummet) och upppackning av diverase livsnödvändiga saker. Kvällen avslutades med en god middag, lite vin och en film.

I söndags började jag med att knalla en långis med lillen innan det åter var dags att ta tag i flyttlådorna. Jag packade upp hur många lådor som helst och städade en hel del innan det var dags att laga lunch och min man kom hem (som var i lägenheten och styrde upp det sista).

Eftermiddagen spenderades som förmiddagen och på kvällen var jag slut som artist. Blev god mat och filmmys som fick avsluta denna flytthelg. Det finns fortfarande massor av kartonger kvar men de kommer jag ta tag i nästa helg. Nu behöver jag några dagar ledigt från allt det här tror jag. :)


Bästa löparskorna har fått sin egna plats i groventrén. :)


Min löpargarderrob börjar ta form. :)


Nya TV:n. :)
 

Nya träpersiennen i sovrummet.
 


Gästrummet.
 
Imorse var det på med pannlampan och ut i beckmörkret med Leon. Vi gick ner till ett samhälle i närheten där det fanns gatlysen och knallade runt där en bra stund innan vi knallade genom skogen på en rätt isig grusväg hem. Totalt fick vi ihop 11,5 km och 90 minuter (precis som rundan hemma) så det är den här vägen jag kommer knalla nu till isen försvunnit i skogen så vi kan gå en del där istället. :)

Hoppas ni får en fin måndag!

Kram C

fredag 22 mars 2013

torsdag 21 mars 2013

Så mycket att göra men så lite tid!

Gomorron!

Fick inget brev från läkaren igår.. Jag var väl inte viktigare än att de skickade med B-post antar jag. Tur att jag ringde själv för annars hade jag varit i upplösningstillstånd nu. Jäkla skit-läkare!!

Igår eftermiddag så var det packning som gällde. Vi hann med en hel del men insåg att det var mycket kvar. Jag har nu packat ner alla mina kläder som jag ska behålla (8 fulla kartoner, resten ges till välgörenhet) men vi har fortfrande alla Peters kläder, våra jackor, alla skor, mössor, vantar, allt i badrummet och en himla massa i köket + alla matvaror kvar.. Tror det kan bli svårt att hinna allt ikväll då Peter ska iväg på ett möte vid sju. Vi får helt enkelt göra så gott vi kan. Det som blir över får vi ta i helgen sen, lägenheten ska inte flyttstädas försen på onsdag nästa vecka då städfirman kommer.

Somnade som en stock tidigt igår kväll och är nu på jobbet. Blev vanliga rundan med lillen imorse i kylan. För första gången sedan min kropp började balla ur så svettedes jag när jag gick fort. Har inte hänt alls på sistone och även när jag springer så har jag svettats väldigt lite jämfört med tidigare.. Skönt att kroppen börjar komma tillbaka till sitt vanliga jag nu. :)

I eftermiddag så är det fullt ös medvetslös som ni förstår. Imorgon börjar vi flytta så mycket vi kan. Sista natten i lägenheten inatt och imorgon kväll blir det mys framför en sjukt stooor ny TV. Great! :)

Gammal bild, nu är ställningen borta och tomten full av snö. ;)


Ha en fin torsadg allihopa! :)

Kram C

onsdag 20 mars 2013

Tydligen löpningens fel..

Gomorron!

Läkaren hade inte ringt igår heller så på eftermiddagen så försökte jag få tag på honom utan lycka. Fick dock prata med en kvinna i receptionen som sa att hon hade skickat ett brev till mig under dagen där det stod att provsvaren var normala och att jag skulle dit och ta nya om 4 veckor. Känns mycket skumt att jag var så sjuk på tisdagen enligt läkaren och sen frisk när torsdagens prover togs? Att han dessutom lovade att ringa så fort han fick svar och sen bara skickade ett brev känns lite som ett slag i ansiktet om jag ska vara ärlig..

Jag är fortfarande inte helt bra men blir bättre hela tiden och vikten har gått ner 4,5 kg sedan toppnoteringen förra tisdagen. Redan 0,3 hekto mindre än i fredags.. På fredag får jag veta exakt hur stor skillnaden är sedan förra veckan.

Allt har ju som sagt blivit bättre sedan jag slutade morgonlöpa. Jag mår bättre och vikten börjar gå ner till sitt normala igen. Efter söndagens morgonlöpning gick jag åter upp i vikt igen som nu åter börjat stabilisera sig. Det där med att mängdträna blir man minsann inte snygg i kroppen av. Nu tog jag inga bilder men jag såg ut som en blåsfisk med en distinkt bilring (som jag aldrig haft innan). Nu börjar magmuskelaturen åter synas lite och bilringen är ett minne blott. :)

Min okvalificerade gissning är att kroppen började hamstra vätska (och troligtvis en del fett) för att ha som lager för all långdistanslöpning som jag höll på mig nästan varje dag. Kroppen blev väldigt stressad av det här och kortisolnivåerna sköt i höjden och låg kvar där hela tiden eftersom jag sprang så mycket. Detta gjorde att skölkörtelnormenerna gick ner och kroppen sattes på sparlåga för att spara energi. För att kroppen ska få chans att repa sig från traumat (som det tydligen var) så kommer jag helvila från träningen till helgen denna vecka också. Hinner ändå inte träna eftersom jag måste packa allt hemma nu innan fredag när vi flyttar in i huset så det passar ju bra. Går som vanligt 11,5 km med lillen varje morgon och kör min prehab för vad och fot men inte mer än detta. Eftersom det har kommit/ kommer en massa snö nu hela veckan så är det ändå inget kul väder att springa i. Snöstorm är väl sådär kul. :(

Nästa vecka kommer jag börja träna lite smått igen men hålla nere på morgonlöpningen och hålla mig till powerwalks istället. Det må vara roligare att springa men det överväger INTE att bli en uppblåst tung tegelsten.

Fick detta på posten igår. Martina Haags signerade bok och ett brev från förlaget om löpning. Vet inte vem som skickat det eller hur de fick min adress men man får väl tacka! :)

Lilleman luktade skunk så husse badade honom igår. Efteråt låg han och skakade under två täcken och värmde sig på matte. Sötis! :)
 
Nu börjar det som sagt närma sig flytten på fredag. Ska bli så underbart att få flytta in, som jag längtat! :) Ha en underbar dag allihopa! :)

Kram C

måndag 18 mars 2013

Upp och ner..

Gomorron allihopa!

Jag har haft flyttkaos i dagarna tre nu och äntligen börjar det bli lite glesare i läganheten. Hur mycket grejer samlar man på sig på 7 år egentligen? Att lägenheten dessutom är mer än 10 kvm mindre än vårt nya garage gör en ju ännu mer förvånad. ;) Vi har rensat och handlat en hel del nyttt till huset. Viktigast är dock att få ut allt ur lägenheten så snart som möjligt. Packa upp i huset har vi ju massor av tid till efteråt. :)

Idag känner jag mig ganska kry men det går verkligen upp och ner.. I lördags var jag precis som vanligt och orkade knalla en morgonprommis med lillen, städa och sedan springa långpanna utan problem. Tog det dock väldigt lugnt eftersom jag lovat familjen att inte överanstränga mig. Det blev 22,6 härliga km (snittempo 5:45 min/km) där det gick lugnt och fint i början och med mycket styrka kvar så kostade jag på mig att öka tempot lite de sista km ner under 5:30-tempo men var ändå pigg och fräsch när jag kom hem. Superskönt! :)

Efter löpningen så blev det en dusch och lite lunch innan vi åkte ut till huset med ett flyttlass och sedan fixade lite där. Senare på eftermiddagen åkte vi till Norrköping och köpte ett nytt soffbord till vardagsrummet. Jag var pigg hela dagen och började endast bli trött framåt kvällen (vilket jag anser är helt normalt).

Leon och nya soffbordet ligger till nya mattan. ;)
 
I söndags gick jag upp tidigt för en morgonjogg med lillen. Jag var dock sjukt trött. Blev ändå en runda på 11,5 km men den var då avkortad för jag orkade inte mer.. Det var jättekallt ute så jag kunde inte stanna och gå så fick träla hela vägen hem på tunga ben. :(

Resterande del av dagen innebar mer shopping och flytt. Jag var jättesliten och låg hela dagen. Fattar inte hur det kan växla så mycket från dag till dag.. :(

Idag hoppas jag läkaren ringer med provsvaren.. Hoppas ni får en fin måndag!

Kram C

torsdag 14 mars 2013

Allvarligt eller inte?

Hej allihop!

Igår eftermiddag höll jag och Peter på att packa porslin för fullt när läkaren ringde.. Blev lite förvånad eftersom vi hade bokat en telefontid på fredag morgon gällande provsvaren.

Tydligen så var visade provsvaren att jag inte var frisk. :( De vet inte säkert vad det är för fel på mig. Det kan vara sköldkörteln och hypotyreos men provsvaren visade inte alls vad de brukar vid sjukdomen. Mitt T3 och T4 var båda låga vilket tydde på hypotyreos men samtidigt så var TSH-värdet även lågt och detta brukar skjuta i höjden när man lider av detta.. Läste lite och undrar  om det kan vara Euthyroid-sick syndromes?

"Vid ett lågt T3- och T4-syndrom som förvärrats brukar TSH vara för lågt för nivån av T4."

"Ett tillstånd med både lågt T3 och T4 tyder på en livshotande sjukdom. Ungefär 30-50% av alla med ett hastigt insjuknande i en allvarlig sjukdom har både lågt T3 och T4."

Läs mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Euthyroid-sick_syndromes

Läkaren sa att proverna även indikerade på att problemet satt i hypofysen i hjärnan. Detta är ju lite värre såklart. :( Han ville väl inte riktigt säga allt han trodde när jag försökte pumpa honom på information så jag har ingen aning om det är allvarligt eller inte. Han frågade om jag hade haft några problem med synen och bara för det så hade jag ju det igår eftemiddag. Fick blixtrar framför ögonen (som innan migrän) fast utan efterföljande huvudvärk. Detta varade ca en halvtimme sedan såg jag bra igen. Han ville att jag skulle åka till akuten med detta men när jag sa att jag kunde ha detta lite då och då så lugnade han ner sig.

Läkaren berättade även att jag kaliumbrist. Detta kunde bero på mina diarreér men även på hormonerna i kroppen och då hänga samman med hypofysen. Nu var det ju över två veckor sedan jag haft någon diarré när jag tog proverna men jag vet inte hur länge det håller i sig.. Samtalet avslutades med att jag fick order om att komma igen och ta fler prover för utredning och jag lovade att göra detta denna morgon.

Efter någon timme så ringde läkaren upp mig igen.. Han frågade mer om problemen med synen och sa att jag var tvungen att åka till akuten om detta hände igen. Han hade skrivit en remiss till dem där så de skulle veta vad de skulle göra med mig..

Efter detta så var det väl lite deppigt där hemma och jag och Peter åkte ut till huset för att lämna lite kartonger. Såg en älgfamilj precis vid vägen där vi ska bo. Så fina och orädda. :)

Älgmamman! Hon var så nära och still ändå tills jag skulle ta kort (såklart).
 
Nu på morgonen så har jag åter varit på vårdcentralen och blivit åderlåten och fått kissa i röret. Det var prover på typ alla hormoner i kroppen samt kalium och natrium som jag fick ta.

Nyåderlåten.
 
Jag kommer att få svar på proverna nästa vecka, hoppas verkligen det inte är något allvarligt! Håll tumarna! :)

Kram C

onsdag 13 mars 2013

Sjuk?

Efter min stadigt ökande viktkurva den senaste tiden så var jag igår på akutbesök hos läkaren efter en ny viktökning med 3 kg sedan fredagen (då jag ökat ytterligare 1 kg sedan jag skrev om det sist). Läkaren verkade väl inte super intresserad eller kunnig på området men trodde att det antingen var homonellt (sköldkörteln) eller hjärtsvikt. Jag har själv misstänkt sköldkörtelproblem ett tag nu eftersom jag har många symtom som trötthet, frusenhet och deppad samt den stadigt ökande vikten.

De tog prover på mig igår så får vi se vad de utvisar. På fredag får jag veta. Om proven inte visar något så ska de ta mer prover för att utreda det hela. Jag har lyckats att släppa av 2,6 kg vätska tills idag vilket känns skönt, ligger dock fortfarande mer än 5 kg plus. De tog EKG igår och läkaren sa att det syntes att jag var extremt vältränad vilket var kul att höra. Samma med blodtrycket som var oerhört bra tydligen. :) Han hittade inga yttre symtom på mig..

Jag har denna vecka valt att inte springa på morgonen utan gå eftersom problemen kom i samband med att ajg började morgonlöpa så mycket.. Jag vet inte om det finns samband men det är lika bra att testa. Idag är jag sjukligt trött och varit som en zombie ändå sedan imorse. Känner mig rätt deppad också av allt. Än så länge har jag inte tränat på eftermiddagen denna vecka och jag tror inte jag kommer göra det heller. Som det känns nu så har jag ingen motivation alls. :(

Jag har läst en hel del om skölkörtelproblem eller hypotyreos som kan vara det jag har. Tyvärr verkar det vara många som aldrig blir helt bra och även många som aldrig får hjälp. Detta gör mig mer nerslagen och jag hoppas verkligen detta inte är vad som är fel på mig. :(

Kram C

måndag 11 mars 2013

En sträckning och flyttkaos

Gomorron allihopa!

Hoppas er helg varit bra!? Min har varit det om än lite stressig med mycket att göra.

I lördags gick jag upp tidigt och knallade 5 km med lillen innan det var dags att städa hemma och äta fulle. Snart därefter gav jag mig ut på veckans långpass.

Benen var pigga och de första 11 km kändes riktigt lätta. Sen kom vinden.. Det började blåsa rejält och jag hade sedan motvind mest hela tiden resterande del av rundan. Dett gjorde det ganska tungt.. Tog två fikor, en vid 15 km och en vid 22 km. Russin och valnötter stod på menyn som vanligt. Råkade dock äta lite väl mycket på sista fikan (men huur gott är inte russin och valnötter ihop liksom??) och fick sedan springa från den 25:e km med kraftigt illamående. :( Vid km 26 (cirkus) träffade jag på en kompis som jag stannade och pratade med. Lite väl länge fick jag lära mig den hårda vägen.. När jag började springa igen så var jag kraftigt nerkyld i musklerna och råkade sträcka till framsida lår på vänster ben. Detta + illamåendet gjorde de sista km av rundan till en ren plåga.. Det var dock sol hela vägen och det är minsann inte varje lördag. ;) Väl hemma igen hade jag sprungit 31,57 km i snittempo 5:41 min/km.

Efter en dusch och lite mat var det bara att ge sig ut till huset. Här skulle det städas och jag fick (nit?)lotten att ta badrummen och köket. Det var rejält dammigt överallt så det var ett riktigt hästjobb. Kan meddela att det är sådär kul att städa 3 toaletter på en och samma dag också. ;) Hela huset blev dock städat under eftermiddagen. :) Nu har det mesta kommit hem och huset är färdig förutom de saker som vi fortfarande väntar på (och kommer få göra det till i mitten av april), det är mosaiken i köket och garderoberna i hallen.

Stora badrummet. Hann med lite homestyling. :)

Stora badrummet..

Stora badrummet. Vårt nya massagebadkar som kom i veckan. :)

Lilla badrummet. Duschväggar och toalett uppsatt. Duschväggrna kan man skjuta in i hörnet när de inte används- smidigt. :)

Lilla badrummet..

Lilla badrummet. Lite mer homestyling. ;)
 
Del av vardagsrummet. Huur snygg är inte vår "murade" fondvägg?? Jag bara älskar den!! :)
 
På eftermiddagen dök Buster upp och det blev åter livat med två hundar som skulle busa 24/7.. På natten så fick Leon sova i vardagsrummet och Buster i resterande del av huset. Vi kunde dock inte ha honom i sovrummet för han hoppade upp och ner i sängen hela tiden så det var omöjligt att sova. Vi stängde då dörren men då satt han och tjöt utanför- HELA NATTEN!!

Fullt ös medvetslös!!
 
När jag gick upp på söndagen så kände jag mig drogad av sömnbristen. Ut på en liten pw med Buster på 2 km och sedan hem och hämtade Leon för att ta en morgonjogg. Kände av sträckningen (som jag helt glömt bort så förvirrad var jag) men orkade inte springa hem och byta om utan fortsatte (dum som jag var). Det gjorde bara ondare och ondare och efter 5 km så insåg jag att jag inte skulle kunna springa den rundan jag tänkt. Vände då och började springa hemmåt. Lyckades ta mig 1 km till innan det var helt omöjligt att ta ett enda steg till. Jag halt-sprang så ont gjorde det. :( Bara att knalla så fort jag kunde (haltandes) hemmåt. Som grädde på moset så var det 12 minus ute och i löparkläder så kan ni ju tänka er hur det kändes.. Jag höll på att frysa häcken av mig! Gick kortast möjliga väg hem men det blev ändå ytterligare 5 km innan jag var hemma. :(

Efter en dusch och frukost så var det bara att ta tag i packandet av grejer hemma i lägenheten. Vi höll på hela förmiddagen med att sortera, packa och slänga mängder. Då hann vi ändå inte mycket yta, haha. ;)

Senare på eftermiddagen så åkte vi ut till huset med några kartonger. Vi satte även ihop vårt nya köksbord och började med stolarna. Kan tyckas att det är lätt att skruva ihop ett par köksstolar med det var det inte.. Skruvarna var svåra att luta rätt och skruva i och sedan så blev de lätt ojämna. Vi fixade två stycken (av 6) och sedan gav vi upp och åkte hemmåt.

Imorse blev det en morgonprommis med lillen. Sträckningen kändes bättre men inte helt bra så jag ville inte springa än. Det var ändå minus 15 grader så det passade ju bra att gå då. ;)

I eftermiddag så jag vara ledig från träningen och vila upp mig lite efter all sömnbrist i helgen. Träningen får bli lite som den blir nu framöver, flytten går i första hand helt enkelt. :) Hoppas ni får en fin måndag! :)

Kram C

fredag 8 mars 2013

Proteinfrallor

Provade att göra proteinfrallor nyss. Vi skulle äta hamburgare och jag ville ha ett proteinrikare (och nyttigare) alternativ till vanliga köpebröd (som dessutom innehåller gluten).

Jag blev mycket positivt överraskad av de här frallorna. Saftiga, goda och mättande. Rika på protein, fattiga på kolhydrater, kalorisnåla och helt glutenfria. Fin-fina som mackor eller som hamburgerbröd. Tänkte dela med mig av receptet. :)

4 st proteinfrallor

1 äggula
3 äggvitor
200 gram kvarg
40 gram (2,5 dl) pofiber (finns på glutenfria hyllan)
1,5 tsk bakpulver
Salt

Så här gör du:

Vispa äggvitorna till ett hårt skum (använd gärna elvisp om du har).
Blanda i en annan bunke pofiber, bakpulver och salt.
Tillsätt blandningen i äggvitefluffet tillsammans med kvargen och äggulan. Vispa till en smet/deg.
Forma 4 frallor på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 15 minuter225 grader.

Resultatet. :)

Färdiga burgare. Kan meddela att de var jättegoda! Fort gick det att göra också. :)

Gott till helgen!


 
Nybakat glutenfritt bröd direkt från bageriet! Mums! :)
 
 

Trött men stark!

Gomorron!

Igår eftermiddag så körde jag mtt prehab-pass för benen. Det gick bra och jag var stark. :) Övningarna jag körde var:

Ben
Enbensknäböj 4 set
Utfall 4 set
Utsida lår med gummiband 4 set
Insida lår med gummiband 4 set
Enbenshöftlyft 4 set

Avslutade med att stretcha benen ordentligt. :) Efter lite kvällis så lade jag mig för att titta på TV. Var så sjukt trött och höll nästan på att somna när Peter kom och frågade om grejer till huset. Var bara att hålla sig vaken ett tag till och sen när jag verkligen behövde somna så kunde jag inte. :(

Imorse vaknade jag trött och ute var det nästan -10 grader. På med tjocka lager kläder och sedan ge sig ut med Lilleman i kylan. Blev vanliga morgonprommisrundan på 11,5 km idag. Leon tyckte matte var långsam när hon gick, haha. ;) Kände inte av benhinnan denna morgon nu när jag börjat gå i nya skor (de andra hade väl gått en 200 mil eller något ;)). Ibland kan det komma efteråt under dagen men jag hoppas på det bästa. :)

I eftermiddag blir det handling och träningsvila som vanligt. Ska försöka komma i säng tidigt för imorgon kommer Buset igen..

 
 
 
En ny helg utan sömn med två galningar därhemma, blir trött bara jag tänker på det. Det ska även städas i huset och börja packas grejer, hur ska jag orka allt? Jag är ingen maskin, jag är kvinna!! ;)

Ha en fin fredag!

Kram C

torsdag 7 mars 2013

Gymet och kylig morgonjogg

Gomorron allihopa!

Det blev en sväng till gymet igår för Peter var sugen på att träna. Passet gick riktigt bra! Även om jag inte var "superwoman" som i tisdags så var jag rejält stark i alla övningar jag körde. :) Övningarna jag körde igår var:

Rygg
Breda latsdrag 6 set
Stångrodd 5 set
Ryggresningar 4 set
Smala latsdrag med krysset 4 set

Biceps
Stångcurl 5 set
Bamsecurl 4 set

Mage
Mördarbänken 5 superset (raka och sneda)


När du kör Bamsecurl så övar du på att spänna biccarna. :)
 
 
 
Efter gymet så blev det kebabmys och inhandling av diverse saker till huset framför datorn. Somnade som en stock runt halv nio. :)

Imorse var det rejält kallt när jag gick upp, - 6.. Det ska tydligen bli kallare nu igen och vara minus dygnet runt. Känns lite som ett bakslag nu när vintern verkade vara på väg bort.. Prognosen säger även att det ska snöa massor i början av nästa vecka. Hoppas för allt i världen att det inte stämmer!! :(

Morgonjoggen med lillen gick bra imorse. I början var jag lite seg i kroppen men efter några kilometrar så kändes det riktigt bra igen. Idag sprang vi en runda som vi kört några gånger så Lilleman var inte lika jobbig som igår morse. Älskar verkligen dessa morgonpass! Bara jag och Leon ute (och en och annan postbil eller polis) och det är så lugnt och skönt. :) Dagens pass blev totalt 13,5 km.

I eftermiddag så är det tänkt att jag ska köra prehab för benen igen. Veckans sista renodlade styrkepass. :)

Hoppas ni får en fin torsdag! :)

Kram C

onsdag 6 mars 2013

Starkare utan gluten?

Gomorron allihop!

Det blev en sväng till gymet sen igår eftermiddag. Innan jag faktiskt inte så jättemotiverad men väl där så gick det hur bra som helst. Bättre än på hela det senaste året faktiskt. :)

Jag hade grym energi hela passet och körde både intensivt med mycket super- och trisetande och riktigt tungt. Jag ökade i alla övningar och så tungt som jag körde igår har jag inte klarat av det senaste året. :) Jag har den senaste tiden haft väldigt svårt att pressa mig styrkemässigt då kroppen inte känts helt 100. Igår så bestämde jag mig för hur många reps jag skulle köra och då gjorde jag det, även om jag nog kanske egentligen inte orkade. Jag väsnades en hel del på vägen kan tilläggas, något jag inte heller vanligtvis gör. ;)

Jag kan inte låta bli och undra om detta beror på min nu glutenfria kost? Kanske det kan ha varit så att kroppen varit sjuk länge och nu börjar friskna till och hitta tillbaka till sig själv igen? Jag hoppas verkligen det! Såklart detta kan ha varit bara för att jag hade en bra dag men en sådan har jag i så fall inte haft det senaste året... Dagen i övrigt var inte direkt annorlunda än annars heller. Inte så att jag var extra pigg eller kände mig extra stark innan. Jag vet inte men jag hoppas verkligen detta håller i sig! :)

Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Hantellyft åt sidan 4 set
Raka lyft med viktskiva 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Flyes i cc 4 set
Bröstpress 4 set

Triceps
Enarmspush down med hantel 4 set
Enarmspuschdown i cc 4 set
Push downs med rep i cc 4 set


 
 
Efter gymet handlade jag Xtend (snälla Mattias hade sparat en Watermelon åt mig och det var tur för alla andra hade tagit slut som smör i solsken) och pratade lite skit innan jag gick hemåt för att rasta hund, äta kvällis och dejta John Blund. :)

Imorse så gickjag upp som vanligt och gav mig ut med Lilleman på en morgonjogg. Vi testade en ny runda idag. Eftersom Leon aldrig sprungit där innan så var det många dofter som skulle sniffas och många träd att markera revir på.. Han var rätt trälig kan jag lova.. Fick ägna massor av tid åt att kalla in honom. Okastrerade hanhundar säger jag bara! :(

Underlaget var ganska isigt då snön smält och runnit över gångvägarna för att sedan frysa på under natten. Fick trippa mest hela tiden för att inte drutta på ändan. Rundan var ändå mysig att springa och jag kommer troligtvis snart köra den igen (eller någon variant av den). Totalt blev det 13,1 km denna morgon.

I eftermiddag blir det någon form av träning, antingen prehab för benen eller gymet med Peter. Ska prata med honom under dagen så får vi se! Ha en fin onsdag allihopa! :)

Kram C

tisdag 5 mars 2013

Snart flyttdags!

Gomorron allihopa!

Igår eftermiddag så åkte jag till tandläkaren efter jobbet. 1200 spänn för att ta några bilder och raspa bort lite tandsten i en kvart!? Rena rama rånet! Aldrig varit så dyrt innan... Får väl vara glad att jag inte hade några hål för då hade det väl gott på 10 papp minst att laga antar jag! :S

När jag kom hem efter tandläkarbesöket så blev det att slappa lite på min träningsfria dag tillsammans med lillen. Efter lite kvällis och prommis med Leon så tittade jag och Peter på lamellgardiner till de stora glaspartierna i vardagsrummet samt TV-rummet. Vi hittade några fina som vi bestämde oss för. Jag ville även ha en träpersienne i det stora glasfönstert i vårt sovrum. Vi hittade en sådan fin som var precis som jag tänkt mig. :)

 
 
Lamellgardin och träpersienn. Inte de färgerna vi ska ha men samma modeller. :)

 
Igår fick vi veta vem som ska få vår lägenhet efter oss. Han ville gärna flytta in tidigare så nu måste vi vara ute ur lägenheten den siste mars. Det blir lite stressigt att hinna allt men det ska nog ordna sig. :) Min mamma och platspappa har även gett oss flyttstäd av lägenheten i påskveckan så detta jobb (det värsta??) slipper vi. Så skönt att en städfirma ska fixa allt. Vi behöver bara tömma lägenheten och sen är det klart! :) Nu är det en hel del som måste städas i huset men det känns ju roligare eftersom vi städar åt oss själva. :) Jag har tagit semester fredagarna den 15:e och den 22:e för att vi ska få extra tid så vi hinner allt. Nu börjar det närma sig, så spännande!! :D

Imorse var det plusgrader när jag och lillen gav oss ut på vår morgonjogg. Tog mina Saucony Cortana denna morgon. Gillar verkligen inte de skorna.. De är alldeles för dämpade och svampiga och då har jag ändå stenhårda inlägg i dem.. Ingen löpkänsla överhuvudtaget. :( Eftersom de var sjukt dyra så måste jag ändå använda dem då och då. Det blir inte imorgon igen i alla fall. ;)

 
Undrar om jag kan använde dem på pass? Det är ju som att de är pimpade med Bumbi-saft så de borde ju vara bra att studsa runt i. Om de ändå varit lätta men inte ens det! :(

Idag träffade vi farbror Blå flera gånger på morgonjoggen. De åkte runt i vartenda område jag och Leon sprang genom. Troligen tyckte de vi var idioter så som de glodde på oss varenda gång. ;) Totalt blev rundan 13,5 km denna morgon.

I eftermiddag så är det dags att gå till gymet igen. Ny Xtend ska inhandlas och vi ska träna. Axlar, bröst och triceps står på shemat denna dag.

Hoppas ni får en fin tisdag!

Kram C


måndag 4 mars 2013

Mycket löpning, lite sömn och glutenfritt

Gomorron allihopa!

Hoppas er helg varit lika bra som min!? I lördags började jag med 5 km morgonprommis med Lilleman följt av städ och frukost innan det var dags att ge sig ut på lördagens långpass.

Det var minusgrader och blåste rejält när jag gav mig ut så 3 lager på så jag inte skulle frysa. I början var benen och kroppen ganska trött. Som om inte det räckte så hade jag rejäl motvind. Sprang där det var öppet så fick inget skydd av hus heller. :( De första 11 km var det så här. Sedan kom vinden från sidan och det kändes bättre. Jag stannade en kortis och åt lite russin och nötter vid 15 km och sedan fortsatte jag vidare. Vid 18 km så blev benen rejält pigga och tempot ökade något utan att det kändes jobbigare. Träffade på en klubbkompis som jag stannade och pratade lite med, mycket trevligt. :)

4 kg extra tjockisvätska på kroppen och 3 kg extra (vätska, vantar, fika etc) i ryggan. Bilden är från ett tidigare (smalare?) tillfälle. Här är inte ryggan (eller jag ;)) packad än, den (vi) ser ut som en köttbulle när jag ger mig iväg. ;) 

Eftersom kroppen kändes bra så bestämde jag mig för att ta en liten extra sväng mot vad jag tänkt så stannade igen vid 22 km och åt lite till russin och nötter. Efter detta så pinnade benen på bra. Jag kände mig väldigt stark och tempot ökade genom hela passet (förutom vissa km där det var blankis och jag fick trippa för att inte ramla och slå ihjäl mig). Underlaget var varierande isigt/saltat och det var väl ungerfär lika av båda delarna. På slutet så hade temperaturen stigit till flera plusgrader ute och det blev rätt svettigt med 3 lager kläder på kroppen. ;) Träffade ytterligare en klubbkompis på slutet av rundan, han sprang i 3/4 dels tights.. Det säger väl en hel del om hur svettig jag var i mina 3 lager, haha. ;)

Väl hemma igen så hade jag sprungit 35,5 km och snittempot blev 5:40 min/km. Det blev inte bara det längsta passet i år utan någonsin för min del (endast med 0,5 km men ändå ;)). Inget sliten var jag heller. Om jag inte haft en tid att passa (Buster skulle komma 45 minuter senare) så tror jag att jag hade jag sprungit ännu längre denna dag. Underbart att känna sig så här pigg efter så många kilometer. Jag är imponerad över hur stark min kropp är! Flera kg extra vikt att bära på och ändå går det bara bättre och bättre. :)

Rundan..

Km-tiderna. :)

Efter en dusch och lite mat så kom Buster och vi åkte ut till huset där Peter och Leon var och jobbade. Huset är nästan helt klart nu, endast några små grejer kvar att fixa som vi väntar på beställda varor till. Jag städade tak, väggar och golv i de tre sovrum där allt är helt klart och Peter fixade med inredningen i vår walk-in closet. :)

Hundarna skulle busa heela tiden så vi hade fullt upp med att försöka få dem att lugna ner.. Även på natten höll de på så till slut fick vi stänga in dem i varsina rum därhemma så vi kunde sova..

Bus t o m i sängen..
 
Men de myste även lite. :)

Manlig kärlek säger jag bara! ;)

När jag vaknade på söndagsmorgonen så var jag så trött så jag kände mig helt knäckt! Upp ändå och ut på en prommis med Buster. Eftersom hundarna inte går att motinera ihop så bra (de bara busar och är inne i sittt) så hade jag bestämt mig för att rasta dem var för sig. När jag kom hem så lämnade jag av Buster och tog med mig Leon ut på en morgonjogg. Pigga ben trots gårdagen och passet flöt på riktigt bra! Vi sprang 13 km tillsammans och sedan lämnade jag av honom hemma och tog med mig Buster ut igen och sprang ytterligare 2 km med honom. Totalt blev morgonens pass 15 km. Detta gjorde att jag åter slog nytt PB i antal löpta km när jag för första gången jag kom över 10 mil på en vecka!! 100,61 km totalt, varav 50,5 av dessa var under lördagen och söndagen. Det är jag riktigt stolt över!!

Förmiddagen spenderades med att laga mat och tvätt. Leon och husse åkte till huset och jag hade kvar Buster hemma. Till slut somande buset en stund och jag fick ta mig ett (väldigt) kort gubbvil. :)

Han är ju allt bra söt den där lille vilden! ;)

Buster blev hämtad strax innan lunch. Peter kom hem och vi åt lite för att sedan åter åka ut till huset. Pappa följde med och kollade denna dag. :) Jag struntade i Cirkelfysen för jag var så sjukt trött. Nån måtta får det ju vara på träningen när man knappt sovit något. :S

Jag började med att äta glutenfritt i lördags för att försöka få bukt med mina magproblem. Det har fungerat bra och igår kväll åt jag min första glutenfria pizza. Det var som att äta knäckebröd kan man väl säga.. Hoppas att det bara var just denna pizzerian, det borde väl gå att göra en riktig deg? Det finns ju smörgåsar som är goda och fluffiga menar jag!

Imorse blev det åter en morgonjogg med lillen. Vi var båda måndagströtta efter en jobbig helg men löpningen gick ändå fint. :) Vi träffade på ett rådjurpar när vi var ute. De stod bara några meter bort och tittade på oss så vi var tvungna att stanna och titta på dem med. De stod kvar. :) Till slut sprang jag och Leon vidare och lämnde de där i skogsbrynet. :) Totalt blev morgonens jogg 11,5 km.

I eftermiddag ska jag besöka tandläkaren och sedan blir det träningsvila. Hoppas ni får en fin måndag! :)

Kram C
 

fredag 1 mars 2013

Träningsstatistik för februari 2013

Rapporten gäller från 2013-02-01 till och med 2013-02-28

Totalt antal pass: 68 st
Total tränad tid: 71 h 27 min
Total tränad sträcka: 424,9 km (varav 332,9 km löpning)

Nytt distansrekord för löpning denna månad! :)

Vad är det för fel??

Gomorron!

Hela den här veckan så har det känts som jag svällt upp mer och mer i kroppen. Sälsyndromet har ju verkat som rätt logiskt ändå fast imorse när jag ställde mig på vågen så fick jag en chock!! Eftersom jag känt mig så svullen så hade jag knappast räknat med att gått ner något men när jag såg att vågen visade 1,6 kg plus så blev jag helt mållös. Ställde mig på vågen en gång till, nu visade den 1,8 kg plus. Det är ju nästan 2 kg på en vecka!!!??? Detta känns ganska oroväckande..

När jag läste om sälsyndromet så stod det att man kunde få en mindre viktuppgång, 4 kg är allt annat än lite. Jag kunde inte heller hitta någon info om hur lång tid det tog innan det hela släppte. Finns det andra som haft detta problem och kan hjälpa mig?? Jag kan inte låta det gå längre och är så nära jag kan ifrån att börja dra ner på kalorierna, detta trots att det stod att man inte skulle det.. Men jag kan verkligen inte fortsätta svälla på det här sättet, benen är som stockar nu! :( Vätskan har även börjat sätta sig på övriga kroppen. :( Jag vill återigen påpeka att jag inte har ändrat min kost eller börjat äta mer eller annorlunda under denna period, endast avverkat fler km i veckan...

Lika som bär? Fast hen ser ändå glad ut, till skilland från mig.. :(

Igår eftermiddag körde jag mitt prehabpass för benen. Jag fick en oerhörd pump i benen eftersom de är så vätskefyllda så det var tungt. Lyckades ändå ta mig igenom hela passet även om det var tungt och nästan krampade i musklerna efteråt.

Imorse blev det morgonprommis med lillen på 11,5 km och jag kände av benhinnan på vänster ben ganska omgående. Jag kan verkligen inte gå fort längre utan att dra på mig benhinneinflammation. :( Jag har alltid haft problem med detta till och från men känner aldrig av det när jag springer. Nu när jag springer mer och går mindre så verkar de bli extra känsliga för snabb gång. :(

I eftermiddag så är det veckohandling som gäller. Imorgon kommer Buster på besök efter lunch och ska stanna till söndag. Ska bli intressant och se om jag och Peter överlever med de där två damp-nissarna i samma lägenhet. ;)

Sötnosarna på julafton. :)

Hör jättegärna av er om ni har tips eller råd att ge angående den ökande vätskan i kroppen. Jag börjar bli rätt nedslagen nu.. Hoppas ni får en fin fredag!

Kram C