- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 31 maj 2013

LCHF:are skulle gråta...

..om de såg mitt nya kostschema!

Jag har nu fått en kostschema av Mattias som äger gymet för att försöka kicka igång kroppen och sedan få den tillbaka till vad den var innan jag blev sjuk. Det är mycket mat kan man väl säga.. Och en riktig HCLF-diet med massor av kolisar och lite fett är det som jag ska gå på de närmsta veckorna. Sinnesjukt mycket mat är det (mot vad jag brukar äta i veckorna) men det sista jag har problem med är att äta så det ska nog lösa sig. ;) Jag återkommer till kostschemat lite längre fram. :)

 
Igår var jag på Länsstyrelsen hela dagen och fick därför lite sovmorgon. Började dagen på bästa sätt genom att springa. :) Började med 6 km med Leon och sedan fortsatte jag med 6 km ensam och där gick det undan (för att vara morgonpass och mig nu för tiden). När jag åter kom hem så avlutade jag med ytterligare 1 km nerjogg tillsammans med Leon där vi sprang till badet. Totalt blev det 13 km denna morgon. :)

Snittempot blev 4:57 min/km.

Imorse under morgonprommisen så träffade jag och Leon en fjolårskalv som var så söt! Han var väldigt nyfiken på oss och ett tag trodde jag nästan han skulle följa med oss hem. :) När jag sedan åkte till jobbet så fick jag stanna för 2 små söta rävungar som lekte på vägen. De var något utav det sötaste jag sett och jag kan tänka mig att de var ca 8 veckor (jämförelsevis med en hundvalp i den åldern). Hann inte ta något kort på dem men jag åkte hela vägen till jobbet med ett leénde på läpparna. :)

I eftermiddag ska all ny mat inhandlas och jag kommer börja för fullt redan imorgon, ser fram emot det massor. :)

Kram C

onsdag 29 maj 2013

Postiva klubben

Hade möte igår eftermiddag. :) När jag kom hem så var Peter lite sen från jobbet och jag hade 45 minuter att "döda" innan vi skulle åka till gymet.

"Beroendet" tog över och jag bestämde mig för att att en korta löprunda. Ja, jag vet att jag sa att jag skulle sluta springa.. Jag höll åtminstone uppe i två dagar! Säger som en nära till mig sa när jag konfronterade hen om att denne åter igen börjat att snusa efter flera veckors uppehåll; "jag blev så olycklig och deprimerad utan så jag var tvungen att börja igen". Olycklig och deprimerad vill man ju inte att någon ska vara eller hur? ;)

Hur som haver så gav jag mig iväg. Det var varmt ute men blåste friskt från alla åll och kanter så kändes inte så farligt ändå. Hade bestämt mig för att bara lunka runt lilla varvet på 6 km. Benen kändes ganska pigga från start och varje km gick lite fortare än den tidigare. När jag åter var hemma igen så var jag nöjd och glad igen. Tror jag framöver kommer att köra mestadels kortare löppass så får vi se hur det går.

Gårdagens km-tider. Snittempot för hela passet blev 5:14 min/km.


Jag hann precis lagom byta om tills det var dags att åka till gymet så det var ett precis lagom löppass denna dag både tidsmässigt och för kroppen. :)

På gymet gick det sedan jättebra! :) Löpningen hade gett mig massor av endorfiner och energi att köra riktigt tungt och intensivt hela passet. Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Sidolyft med hantlar 4 set
Frontlyft med hantlar 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Flyes i cc 4 set
Bröstpress i maskin 4 set

Triceps
Push downs med hantel 4 set
Enarms push down i cc 4 set
Press med rep över huvudet 4 set

Imorse vaknade jag pigg och glad och prommisen gick lätt trots en massa pollen som ville förstöra för mig. ;) Tänk vad lite samarbete kan göra! Tack kroppen! :)



Ha en fin onsdag!

Kram C

tisdag 28 maj 2013

Det är inte synd om mig nej!

Och inte får jag gnälla i min egen blogg heller för den delen. Allt ska vara guld och gröna skogar annars så håller jag tydligen på att bryta ihop totalt och är otacksam för vad jag har privat. Där får man för att man lämnar ut sina känslor kring träningen. TACKAR!

Jag skriver inte för att andra ska tycka synd om mig utan för att jag vill vara ärlig med mina känslor och tankar kring träningen. Det är faktiskt det jag skriver om och vad jag antar att de som läser vill läsa om, förhoppningsvis oavsett om det går bra eller dåligt. Visst kanske jag tar i lite ibland men alla som läser min blogg vet att jag är allt annat än lagom och det är inget jag skäms över.

Anonym28 maj 2013 08:31
Men snälla människa! Du har då ett hemskt liv i din villa med din kille och vovve. Och du kan/orjar träna 7dgr i veckan. Stackare. Undrar hur många gånger du använder "helvette" i din blogg? Jag tänker att om detta är dina sorger i livet så borde du känna dig lycklig. "Buhu, jag orjade bara springa två mil." KOM IGEN. Visst jag förstår att det är trist att inte vara i samma form, men kom igen!
Innan du klagar, sov lite längre om mornarna, gå lite kortare med hunden (jo han överlever), dra ned på träningen i en vecka eller två (ja mer än vad du anser att du gjort) ge kroppen en chans att komma igen, och knoppen, även det mentala är viktigt. Du säger ju själv att kroppen inte är med dig?? Se det bra du har i livet och sluta "bryta ihop" över lite pollen, dåligt långpass osv. Alla har sitt eget "helvette" och det är fånigt att jämföra med "svältande barn i Afrika" men du behöver verkligen perspektiv.
MVH,

H
 
 
Ärligt talat? Vad är ditt problem du bittra människa? Sist jag kollade så var det här MIN blogg med MINA tankar och MINA bekymmer om MIN träning. Jag har aldrig påstått att jag brytit ihop över någonting utan endast sagt att jag är ledsen över detta och gnällt lite vilket jag har all rätt att göra i MIN blogg.

Bloggen handlar om just träningen och mina tankar och känslor kring denna vilket också är vad jag skriver om. Vad får dig att tro att jag inte är tacksam för vad jag har privat? Om du stör dig så mycket så behöver du inte läsa förstår du.

Sen kan jag erkänna att jag inte alltid är smart nog att vila när jag borde men jag jobbar på att bli bättre på det. Anonyma påhopp ger jag dock inget för.

Pollen.h.e.l.v.e.t.e

Gomorron!

Jag är inte så mycket piggare idag. Pollenhelvetet tar död på mig! Kan inte va ute utan att må skit. Morgonprommisen med Leon är en ren pina av snörvlande, andningssvårigheter, huvudvärk och trötthet.. Inomhus mår jag dock bra, tar väl ca 20 minuter när jag varit ute en stund tills jag mår som vanligt igen.

Idag skulle jag åkt på utflykt med jobbet till skärgården men det kommer jag inte följa med på. Jag sitter hellre inne på kontoret och jobbar, där mår jag åtminstone bra (eller, tröttheten av medicinen känner jag av men allt det andra slipper jag).

I eftermiddag ska jag åka till gymet och köra axlar, bröst och triceps. Även detta inomhus så borde fungera fint. Så trist att må såhär dåligt av att va ute när det är det bästa jag vet.. :(

Leon modellar för vår hemsida om störande djur. Inte lätt att få sötnöten att se störande ut när svansen avslöjar honom.. Jag kan be honom att skälla och morra men svansen får jag inte stopp på. ;)
 
Ha en fin tisdag!
 
Kram C

måndag 27 maj 2013

Långpass åt helvete!

Gomorron!

Hoppas ni alla haft en bra helg. Min har väl varit sådär..

Vaknade i lördags morse med rinnande kliande näsa och kände mig allmänt seg. Gick ändå upp och knallade med lillen och åt frukost. Tog en allergitablett men den hjälpte inte mycket. :(

Fick skjuts av grannen och Peter (som skulle på fisketävling igen) till Bjärka Säby (tog min bil in till stan) för att springa längs Östgötaleden till Vidingsjö där jag sedan skulle träffa Robert från klubben och hans labbe Masta för att jogga milspåret tillsammans.

Benen var tunga från start och jag hade lite andningssvårigheter (får alltid känningar av min astma när jag är allergisk :() och det var tungt. Kämpade ändå på trots att allergin var värre än någonsin i skog och mark. Bokstavligen såg hur träden släppte stora högar med pollen över mig, inte kul alls! :( I början var det dock oerhört vackert och även om det inte var min dag så njöt jag av hur vackert allt var.
 

 
Efter ett tag kom jag in i skogen och här började helvetet. Det var så jäkla blött och lerigt överallt, som sumpmark nästan hela tiden. Jag gled runt i leran och höll på att drutta på rumpan flera gånger. Skorna fullkomligt fastnade så jag fick slita upp dem mest hela tiden och jag funderade på om jag skulle orka hela vägen..



Jag lyckades till slut ta mig till Vidingsjö skogen där jag fick springa på spångar istället för i leran. Två smala plankor var det som jag fick trippa på för att inte ramla av, haha. Jag lyckdes ta mig till motioncentrumet precis i tid men hade inte hunnit få i mig nån energi längs vägen så jag var helt färdig. Robert och Masta väntade på mig medan jag åt lite russin och sedan gav vi oss iväg. Efter ca 2 km fick jag kasta in handduken. Mådde illa och var så energilös som man bara kan vara. Satte mig i skogen en stund och sedan lunkade jag tillbaka medan de andra fortsatte hela milen.

 
Väl tillbaka vid motioncentrumet så lade jag mig på ett bord och där låg jag tills Robert och Masta kom tillbaka. Totalt blev passet 23,6 km och det var nog de värsta jag varit med om.. :(

Visst bidrog pollen mycket till detta i lördags men kroppen är inte alltid med mig längre. Det är som rysk roulette när jag ska springa långpanna. Vissa dagar går det jättebra och andra känns det som jag ska dö.. Jag känner mig ganska nere om jag ska vara ärlig.  Funderar allvarligt på att lägga ner löpningen helt för det här får jag ingen glädje av, mår bara dåligt.. Jag är långsammare än någonin, kan inte springa snabbt längre och nu kan jag inte ens få njuta av mina älskade långpass. Vad finns det kvar??

Efter lite lunch och en prommis med lillen så åkte jag och hämtade mamma på tåget. På eftermiddagen åkte vi till ett spår i närheten och knallade 2,5 km med lillen och sedan åkte vi hem och lagade god mat. Kvällen spenderades med vin och skitsnack och avslutades med en riktigt bra film. Kvalitétstid! :)

I söndags sov vi länge och gick sedan min och lillens vanliga morgonrunda tillsammans. Efter detta lagade vi matlådor och jag tvättade lite innan det var dags att skjutsa mamma till tåget.

På eftermiddagen städade jag och sov lite innan Peter kom hem och vi avslutade helgen med söndagsmys tillsammans.

Imorse var det återigen trötthet och pollenallergi jag vaknade med. Ingen medicin verkar hjälpa förutom tabletter som min chef har från Kosovo. De är ju dock lite svåra att få tag på här hemma.. :(

 
De har tydligen gjort om blogger-appen så bilderna får kass kvalité när de läggs in nu för tiden.. Dessutom går de inte att placera i mitten, värdelöst! :(
 
Kram C

fredag 24 maj 2013

Maxat!

Gomorron allihopa!

Jäklar vilket bra pass jag fick till igår på gymet! Jag hade så sjukt bra kontakt i alla ryggövningar så det finns inte! Brukar alltid få bra kontakt när jag kör rygg men igår var det något utöver det vanliga. Efter varje set så nästan skakade kroppen för att rätt muskler hade fått jobba till max, underbar känsla. :) Övningarna jag körde igår var:

Rygg
Breda latsdrag 6 set
Stående stångrodd 5 set
Marklyft 5 set
Smalt latsdrag med omvänt grepp 4 set

Biceps
Stångcurl 5 set
Stångcurl i cc 4 dropset
Hammercurl 4 set

Mage
Mördarbänken superset raka och sneda (maxreps, (eller mer kan man säga) när jag inte orkade mer så körde jag 10 till på vilja. ;)). 5 set

Gårdagens kvällis! I just died and went to proteinheaven!
 
Imorse vaknade jag rejält tjock i näsan. Jag är ju pollenallergiker och nu måste det vara så mycket det bara går ute.. Hela morgonprommisen så gick jag och nös och snorade.. Jag tog allergimedicin när jag kom hem från prommisen men den har inte hunnit hjälpa. Jäklar vad jag nös i bilen till jobbet, haha. ;) Skulle helst inte ta medicin för jag tycker jag blir så trött av dem men när det är så här så kan jag inte låta bli. Finaste årstiden och sen ska man dras med den här skiten, inte OK! :(

Är de en fisk? En fågel? Nej, det är Leon. Min egna lilla långdistansare. :)
 
I eftermiddag blir det vila och storhandling. Imorgon åker Peter bort igen på fisketävling och jag och lillen blir ensamma hemma. Jag har dock bjudit hem mamma som ska komma på lördag och stanna till söndag. Mys! :)

Ha en fin fredag! :)

Kram C

torsdag 23 maj 2013

Mycket löpning och gymet

Gomorron!

Igår sprang jag till gymet eftersom jag missade gympasset på tisdagen. Det var varmt ute denna dag och vaderna var fortfarande stumma. Sprang några km innan jag ändå bestämde mig för att göra en fartökning under nästkommande 5 km. Hann bara springa några 100 meter innan jag kom ut på slätten. Där var det (som alltid) världens motvind som jag fick tampas med. Kämpade på rätt bra tyckte jag de första 2 km men ändå gick det bara i 5-tempo.. Vid tredje km så släppte dock stumheten i vaderna något jag jag kunde öka resterande 3 km av snabbdistansen. Slutade på topp, glad men trött. :) Avslutade med att jogga de sista 3 km till gymet. Nu var jag inne i stan och där blåste det ingenting! Saknar stan vid såna här tillfällen faktiskt.. :( Totalt blev transportlöpningen 11,1 km och snittemot 5:16 min/km.

Km-tiderna på de 5 snabba.

Väl på gymet så åt jag en banan innan jag satte igång med styrkan. Löpningen innan hade tagit det mesta av min energi så jag fick slita hårt denna dag och trots det gå ner i vikt på en del övningar. Inte så konstigt kanske men ändå rätt trist. :( Inte optimalt med så mycket hård träning på en gång och det vet jag ju. Men jag klarade av det och är nöjd med det. :)


Efer gymet handlade vi kebab och sedan vilade jag resten av kvällen. Imorse vaknade jag ganska trött men hade ändå (konstigt nog??) spring i benen så bestämde mig för att ta en morgonjogg med Leon. Benen var lite trötta i början men det släppte snart och resterande del av passet flöt på bra. :) Totalt blev det 11,5 km denna morgon. :)

I eftermiddag är det dags för gymet gen och ett pass rygg, biceps och mage. Hopas jag har mer styrka när jag får åka bil dit istället. Ska ladda med ordentligt med mat under dagen. Har redan ökat på grötfrukosten lite och tänker fortsätta i den stilen. :)

Hoppas ni får en fin torsdag! :)

Kram C

onsdag 22 maj 2013

Vila? Jajamensann! :)

Gomorron allihopa!

Jag var sjukt trött hela dagen igår så bestämde mig faktiskt för att vila istället för att åka till gymet. Klokt beslut skulle jag vilja säga eftersom jag somnade så fort jag lade mig ner efter jobbet. ;) Sov ett tag och sedan vaknade jag hungrig och åt kvällis. :)

Vila tillsammans med sitt hjärta är bättre än att vila ensam. :)
 
Eftersom jag sov lite efter jobbet så var det desto svårare att somna när jag borde på kvällen.. Lyckades nog ändå somna runt 21 och det duger ändå. Känner mig lite piggare idag och hoppas dte håller i sig för i eftermiddag är det dags för träning igen. :)

Har funderingar på att springa till gymet idag men det beror på väder och vind. Hur som haver så ska jag vilket fall träna axlar, bröst och triceps idag. :)

Ha en fin onsdag! :)

Kram C

tisdag 21 maj 2013

Tröttmössan

Gomorron!

Idag är jag så trött så trött.. Lade mig inte speciellt sent igår och vad jag vet så har jag sovit nästan hela natten så jag vet inte varför. Det var hur som helst jättesvårt att ta sig ur sängen imorse. :(

Igår eftermiddag så ville Peter följa med ut på en liten löprunda. Vi gav oss iväg och jag kände direkt att vaderna inte var med mig. De var som fiolsträngar och gick knappt att springa på. :( Efetrsom de var i det skick de var så fick det räcka med en liten runda denna dag. Peter var stark i värmen och och jag lät honom bestämma tempot. Totalt sprang vi 6 km och höll snittempo 5:27 min/km.

När vi kom hem så satte jag igång med min prehab för benen. Hoppade ju det förra veckan eftersom jag var så dålig.. Denna dag hade jag inga ursäkter. ;) Det var tungt men kändes riktigt bra efteråt. :) Träningsvärken har redan börjat komma och som vanligt så är det helt sinnesjukt i rumpan. ;)

I eftermiddag så har jag tänkt att åka till gymet igen (om jag inte somnar på vägen dit). troligtvis får jag åka själv för Peter var tvungen att hjälpa grannen lite efter jobet idag. Ha en fin tisdag allihopa! :)

Ha ha! Så det var förr i tiden! ;)
 
Kram C

måndag 20 maj 2013

Helgen

Gomorron allihopa!

Hoppas helgen varit bra!? :)

I lördags gick jag och lillen upp tidigt som vanligt och knallade 7 km innan det blev en stor grötfrukost och lite vila innan det planerade långpasset. Hade bestämt mig för att springa lite kortare denna dag eftersom förra veckans långpass blev jättelångt. :)

I never thought I'd find someone like you ♥
 
Det var mulet och 15 grader när jag gav mig iväg. Ville inte göra samma misstag som passet innan där jag hade för mycket kläder på mig så jag tog korta tights och linne. Det var precis lagom varmt när jag sprang hemifrån. Jag följde en jättefin landsväg (bra skick och bred) med vacker natur runt omkring och nästan ingen trafik alls. Benen var pigga trots att jag hade motvind hela vägen men det var skönt för värmen steg fort ute. Följde denna till jag kom till ett kors efter ca 11,5 km. Där tänkte jag vända men såg en fin stig inne i skogen. Var bara tvungen att springa in på den och se vart den ledde. ;) Den gick dock inte så långt (bara ca 1 km) innan jag kom ut nästan där jag startade igen så där vände jag och sprang tillbaka hemmåt igen.


Kompisar längs vägen. :)

Stigen jag inte kunde låta bli! ;)

Idingsta Säteri som jag sprang förbi. :)

De kunde det där med att göra raka allér. ;)
 
På hemvägen trodde jag ärligt jag skulle dö! Det var så sinnesjukt varmt och kvavt ute och medvinden gjorde det ännu värre. Mycket pollen i luften och det blev svårt att andas.. :( På slutet var det så illa så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag var sjöblöt av svett (då menar jag att det gick att vrida ur kläderna) och det fanns ingen stans att svalka sig och vätskan i ryggan var slut.. Jag vet inte hur jag lyckades ta mig hem men på något sätt gick det.

Så fort jag kom innanför dörren hemma så spolade jag vatten över huvudet och drack mängder. Leon var också varm så vi sprang ner till sjön så han fick bada. :) Totalt blev passet 25,6 km (snittempo 5:37 min/km) och jag är glad att jag inte sprang längre i den hettan. ;)

På lördagskvällen kom min pappa och hans fru på besök och vi grillade och hade trevligt. Peter var ju bortrest så det passade ju bra med lite sällskap. :)

På söndagen gav jag mig ut på en morgonjogg med Leon. Det var fortfarande varmt ute och han tål det inget vidare (som jag) så han fick bada vid ett bad bara ett par km från oss. Lät honom bara följa på 6 km denna morgon för säkerhets skull. När jag lämnat av honom hemma så sprang jag ytterligare en vända. När jag kom hem var jag typ lika blöt som dagen innan, helt sjukt hur kroppen reagerar.. Totalt blev morgonjoggen 12,2 km.

Söndagen bestod sedan av matlagning, städning och tvätt. På eftermiddagen hade fick vi besök av svärföräldrarna som kom med en massa fina presenter till mig. :)


Detta låg på mitt skrivbord när jag kom till jobbet imorse. Världens bästa P-O hade gjort en fin karta över Östgötaleden åt mig. Vilket måndagspresent! Hoppas jag kan springa där snart! :)
 
Hoppas ni får en fin måndag!

Kram C

fredag 17 maj 2013

Det gick!

Gomorron!

Jag lyckades allt få till lite fartlek sen igår. Eller lite och lite, för mig var det sjukt jobbigt. I bilen hem så kom jag fram till att jag skulle köra ett pass som jag körde förra sommaren, jag tyckte då detta var riktigt kul och inte så jobbigt. "Bra", tänkte jag, "då fixar jag detta nu fast det blir lite jobbiagre än sist". :)

Passet går ut på att man joggar 30 sekunder för att sedan springa fort (typ tusingfart, vad nu det är för mig idag vet jag inte men ändå) 20 sekunder för att sedan spurta de sista 10 sekunderna och sedan börjar det om. Detta upprepas 5 gånger och följs sedan av 2 min joggvila innan man påbörjar ett nytt block. Totalt skulle 4 block köras.

Började med 3 km uppjogg innan det var dags att sätta igång. Första blocket gick bra även om det var tufft. Tanken på att de jobbiga intervallerna var så korta underlättade dock massor. Andra blocket gick också bra även om det var lite tyngre nu (möjligen så att jag körde lite fortare än vad jag skulle enligt min kapacitet idag både på 20 och 10 sekundersintervallerna. ;) Under tredje blocket var jag rejält trött och sprang med mjölksyra upp över öronen. Det blåste rejält ute och jag lyckades tajma in de där jobbiga intervallerna i motvinden (såklart) vilket gjorde att jag fick kämpa rejält. Vid sista blocket var jag ganska slut men med pannben (och en kropp som inte sa tvärt nej) så kunde jag slutföra även det. :)

Jag lyckades inte springa lite långt som förra året. Då kom jag 1,5-1,52 km på varje 7 minuters block och nu såg det ut så här:

Block 1 (inkl 2 min joggvila), 1,42 km (snittempo 4:56 min/km)
Block 2 (inkl 2 min joggvila), 1,42 km (snittempo 4:56 min/km)
Block 3 (inkl 2 min joggvila), 1,44 km (snittempo 4:52 min/km)
Block 4, 1,12 km (snittempo 4:31 min/km)

Detta är jag ändå nöjd med trots att jag fick kämpa mer än sist. Stolt som en tupp joggade jag de 3 km hem, trött men nöjd. :) Totalt blev gårdagens pass 11,4 km.




På kvällen var jag jättetrött i kroppen och lite stel så jag kavlade mina ben lite och avslutade med en vadmassage. Försökte somna tidigt eftersom jag var helt slut men hade problem att sova.. :( Sov ett par timmar innan jag vaknade igen och sedan var det omöjligt att somna om..

Imorse var jag jättetrött när jag gick upp men lillen behövde ju gå ut som vanligt så det var bara att klä på sig och knalla de sedvanliga 11,5 km med honom. Nu blir det dock vila fam tills imorgon för benen. :)

Alla sömntutor missar den vackraste tiden på dygnet. Detta får jag och Leon uppleva varje dag! :)
 
I eftermiddag så ska jag försöka storhandla ensam då Peter är iväg på fisketävling. Jag och Leon kommer vara ensamma hemma till sent imorgon natt.


Ha en fin fredag allihopa! :)

Kram C

torsdag 16 maj 2013

Tillbakablick på goda tider..

Gomorron allihopa!

Igår fick jag till ett hejdundrandes pass på gymet. Jag var stark, hade bra kontakt och massor av energi! :)

De är lite såna här pass man tränar för känner jag, det ger så otroligt mycket att få känna sig som superwoman för en dag. ;) Önskar att jag oftare hade såna här pass när jag springer nu för tiden..

Igår satt jag och tittade tillbaka på hur jag sprang den här tiden förra året och det var helt annorlunda än idag. Minst två kvalitéts pass i veckan och jag var snabb(are)! Grejen är att jag då vägde några kg mindre och kroppen var på topp nästan jämt.
 
Km 5000 meter 2012 då jag ändå inte var på topp (med smärra krämpor här och var) men ändå sprang på 21:29 (nytt PB) utan större problem..
 
Målgången på Bråviksloppet 10 km som jag sprang helt utan att ha koll på klockan då den laddat ur sig precis innan loppet. Ändå sprang jag på 44:43 (en sekund sämre än PB) och kom 2:a i damklassen. :)
 
Halvmara i Örebro (mitt senaste lopp) där jag sprang på 1:40:26 (nytt PB) trots löparmage nästan hela loppet..
 
Efter min "sjukdom" så kan jag inte pressa mig själv på samma sätt längre, kroppen säger ifrån tidigare och idag är jag klok nog att lysnna på den (betydligt mer än då). Dagsformen är även som natt och dag och jag kan aldrig veta innan hur det kommer att kännas.. Även om jag vet att extra kg och detta jag varit med om är anledningen till detta så kan jag ändå inte låta bli att bli lite ledsen. Jag har numer inte någon som helst lust att springa lopp (eftersom prestationsångesten skulle bli total av sämre tider) och det är nog det bästa för kroppen eftersom jag har lätt att gå in för hårt när jag bestämmer mig och i detta fall då kan dra ner mig själv totalt i fördärvet..

Idag tränar jag endast löpning för att jag älskar att springa men samtidigt så vill jag ju vara lite snabbare i min vardagliga träning. Men vad ska jag göra när jag inte kan pressa mig själv på samma sätt och när jag väger mer?

Styrketräningen däremot går verkligen jättebra! Jag har sedan förra året lagt på mig mer massa (därav extra kg eller nåja, lite extra fett också) vilket har gjort mig starkare. På gymet kan jag fortfarande pressa mig till max utan att kroppen säger ifrån och den verkar verkligen älska styrketräningen. :) Önskar att jag älskade den lika mycket som löpningen bara men en gång gjorde jag det och kanske jag kan komma tillbaka dit..



Tillbaka till passet jag körde igår. Jag körde mycket superset med högt tempo och tunga vikter, svetten bara sprutade. :) Övningar jag körde var:

Rygg
Latsdrag i maskin (High Lateral Row) 6 set
Sittande rodd 4 set
Smala latsdrag med krysset 4 set

Biceps
Hantelcurl 4 set
Stångcurl i cc 4 set
Curl med rep i cc 4 set

Mage
Mördarbänken (med extra lutning) 8 superset sneda och raka (maxreps)

I eftermiddag har jag tänkt att spinga en vända igen. Hoppas ha energin att springa någon form av fartlek, det är tanken men som vanligt får jag låta kroppen bestämma..

Ha en fin dag allihopa! :)

Kram C

onsdag 15 maj 2013

Tungt pass och extra sömn

Gomorron allihopa!

Gympasset igår eftermiddag gick riktigt bra ändå. Trodde jag skulle vara svag efter helgen med icke. :) Fick bra kontakt i alla övningar och kunde köra tungt hela passet. Träningsvärken har redan börjat komma. :) Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Hantellyft åt sidan 4 set
Frontlyft med viktskiva 4 set
Baksida axlar i TRX 4 set
Axelpress  4 set

Bröst
Bröstpress i TRX 4 set
Flyes i amskin 4 set

Triceps
Enarms push down med hantel 4 set
Press över huvudet med rep i cc 4 set

Efter gymet så blev det lite kvällsmat och prommis med lillen innan vi lade oss och tittade på Djurakuten (Leons favoritprogram). Hann väl se nästan hela andra avsnittet innan jag somnade. ;)

Djuraktuten är spännande tycker Leon. :)
 
Imorse vaknade jag pigg efter extra sömn och det blev vanligt morgonrundan med lillen. Kallt ute idag, endast 4 plusgrader när vi gav oss ut. Var bara att ta på sig extra tröjan och tjocka tightsen igen. :(

Morgonens vackra soluppgång på landet.

Precis där vi bor har vi en så underbart vacker bokskog som nu grönskar för fullt. :)
 
I eftermiddag ska jag och Peter till gymet igen och köra rygg, biceps och mage. Hoppas på samma styrka som igår. Ha en fin onsdag allihopa! :)

Kram C

tisdag 14 maj 2013

Söndagsmys en måndag

Gomorron allihopa!

Idag känner jag mig lite piggare. Fortfarande inte helt 100 men börjar komma dit åtminstone. Jäkla alkohol! :(

Igår eftermiddag blev det som sagt ingen träning. Jag fick ställa mig vid spisen direkt när jag kom hem och laga matlådor för resten av veckan och sen styra med en massa andra grejer där hemma som jag inte orkade ta tag i på söndagen. ;)

Eftersom vi liksom missade söndagsmyset i söndags (visst hade vi lite mys men vi mådde ju skit ;)) så gjorde vi om det hela igår med god mat och filmmys. :)

Imorse så bestämde jag mig för att ta en morgonjogg med Leon eftersom jag missade löpturen igår. I eftermiddag är det dags för gymet så då skulle det inte bli av heller. Det hade regnat ute och såg ut att kunna börja igen vilken sekund som helst men det struntade jag i. På med kläderna och ut. :) Benen var ganska pigga trots den tidiga morgonen och de pinnade på rätt bra. :) Blev 12 km denna morgon. I eftermiddag väntar som sagt gymet igen, axlar, bröst och triceps. Ska bli intressant och se hur mycket alkoholen försämrat mig där..

 
Ha en fin tisdag allihop!

Kram C

måndag 13 maj 2013

Jag lever!

Men knappt.. Jäklar va kass jag var igår.. Kass idag också kan man väl säga. Jag vet inte ens om jag körde lagligt till jobbet imorse, så illa var det. Konstigt de där med spriten och vad det kan göra med kroppen. Jag menar, jag kan springa i flera timmar och ändå återhämtar sig kroppen rätt snabbt och är på g igen.. När jag som i lördags dricker drinkar (ja, det blev lite vin och likör också tydligen ;)) så tar det flera dagar innan jag blir människa igen. Kunde inte äta igår (när händer det annars??) och fick i mig första målet mat vif 18 igår kväll (en jäkla kebabtallrik, bra näring!?). Kommer troligen vara "sjuk" hela dagen idag med och kanske inte vara på topp försen på onsdag igen. Så nedbruten! :(


Jag och Zandra i lördags. Jag minns inte riktigt denna bild.. :S
 
Har tränat på helt ok dessa dagar av ledighet (inte igår då som ni förstår ;)). Fick ändå till en riktigt bra vecka med mycket löpbning och nytt distansrekord i fredags men långpass37,8 km. :) Med söndagens morgonjogg med lillen så fick jag ihop 5 mil på två dagar, inte illa pinkat tycker jag. :)

Förra veckans träning. Tog bort söndagen, den är rätt tom ändå kan vi väl säga. ;)
 
Imorse gick jag upp och knallade vanliga morgonrundan med lillen. Alltså jag orkade inte egentligen men han var så sugen stackarn. Igår stod han mest med huvudet på sängkanten och såg ledsen ut för att han inte fick springa av sig så mycket som han brukar få. Visst fick han gå ut flera gånger men ingen orkade med någon längre prommis. Dock så cyklade Peter hem till farmor och farfar och hämtade upp honom vid 03 i lördags natt så han fick sig en springtur hem. Om man tänker efter så är det ju nästan samma tid vi vanligtvis går upp på vardagarna. ;)

Leon sympatiserar med bakfulla husse och tar ett gubbvil. ;)
 
I eftermiddag ska jag sluta tidigt för att åka hem och inte springa eller köra prehab. ;) Jag är för dålig och sen har jag en massa saker att fixa hemma som jag inte klarade av igår. Vi snackar laga matlådor till veckan, plocka ur torktumlaren (jag fick iaf på en tvättmaskin ;)) mm.

Ha en fin måndag allihopa! :)

Kram C

söndag 12 maj 2013

Mer död än levande!

Ok, fest igår. Över 2 år sedan jag var onykter senast, lika länge sedan jag var bakfull. Nu förstår jag varför och det blir nog ytterligare 2 år till nästa gång... Eller mer, kanske resten av livet..? Ja, så blir det nog. Men det var kul igår! :)


fredag 10 maj 2013

tisdag 7 maj 2013

Får man vara en tjurkärring?

Gomorron allihopa!

Idag är jag faktiskt lite sur.. På lördag är det min födelsedag och jag och Peter ska då ha en kombinerad födelsedags-/ inflyttningsfest för våra vänner (och vänners partners). Vi har väldigt sällan fest och det var nästan två år sedan jag var onykter senast (vilket jag iof inte direkt saknar ;)). För att bjuda in våra vänner så gjorde jag ett sånt där event på facebook och bjöd in alla (och de partners jag hade som väner) och skrev att de även fick ta med sina respektive. Jag lade upp detta den 28:e april och bad alla att OSA senast igår den 6:e. Då förväntar jag mig att alla svarar innan dess men det var tydligen för mycket begärt då vissa ändå sket i det. Jag skrev till och med igår och sa till alla att det var sista dagen men ändå sket vissa i att höra av sig. Hur svårt är det att klicka i ett ja eller nej (eller kankse??) är frågan? Jag tog det lite som en "slap in the face" faktiskt. Såå dåligt! :( Tjurig som jag är så ryker de nu från eventet. ;)



Igår när jag kom hem så var det 20 grader och sol ute! Något tröttis var jag men kunde ju inte låta bli att ge mig ut på en löptur i det fina vädret. :) Första passet i korta tights och linne, helt underbart!! Benen var pigga och temperaturen perfekt. Blev en skön runda på 9,2 km (snittempo 5:24 min/km) och jag sprang med ett leénde på läpparna hela vägen! :)

 
Efter löpningen så gav jag mig på ben prehaben. Det gick riktigt bra och jag räknar med grotesk träningsvärk under dagen. Mina övningar är helt sjuka för rumpan så den brukar jag knappt kunna sitta på dagarna efter. ;)

Imorse blev det vanliga morgonrundan med lillen och i eftermiddag är det dags för ett pass på gymet igen. Axlar, bröst och triceps står på schemat. Hade gärna sprungit igen i det fina vädret men man måste ju låta benen vila lite också. ;)

Sista arbetsdagen innan två dagars ledighet idag, så skönt det ska bli!! Ha en fin dag allihopa! :)

Kram C

måndag 6 maj 2013

Löparglädje!

Gomorron allihopa!

Jag har haft en jättebra helg, hoppas ni med haft det!? :)

På lördagsmorgonen var jag helt förstörd efter noll sömn under natten men det var bara att gå upp och knalla 7 km med lillen. Efter frukosten så lade jag mig igen och lyckades få en timme till sömn. Jag var ganska orolig när jag gick upp igen för hur löpningen skulle gå.. Jag vet ju att kroppen inte direkt varit med mig på sistone och utan sömn var risken ännu större att den skulle ge upp.. :(

Jag gav mig ändå iväg på prov och Peter lovade att hämta upp mig om det behövdes. Tog det väldigt lugnt och kroppen kändes ganska trött den första milen. Efter detta så piggnade den till och jag ökade tempot lite. Lyckades ta mig runt den rundan jag tänkt och det blev 23 km som var maxdistansen jag tänkt för dagen. Så glad att kroppen ville och jag inte gick in i väggen. :)

I söndags så gav sig jag och lillen ut på en morgonjogg. Det gick riktigt bra och kroppen var med mig även denna dag. :) I slutet var kroppen piggare än piggast och Leon fick jobba på rätt bra. Han är ju inte direkt löpartypen med sin tunga muskulösa kropp och relativt korta ben men han är sjukt stark. :)  Totalt blev morgonjoggen 12,2 km.

Nu sitter jag på jobbet och är rätt trött. I eftermiddagen tänkte jag ta en liten löprunda och köra lite prehab om jag piggnat till. Det ska bli varmt ute så ganska det blir premiärrundan i korta tights och linne!? :) Ha en fin måndag allihopa!! :)

Mohahahaha!

Kram C

fredag 3 maj 2013

Att försöka komma överens med kroppen..

..går bra ibland! Det gick nämligen riktigt bra igår på gymet! Tydligen verkar inte kroppen strejka mot tung styrketräning i alla fall, man får vara glad för det minsta. :) Övningarna jag körde igår var:

Rygg
Breda latsdrag 6 set
Stångrodd 5 set
Marklyft 5 set
Smala latsdrag med omvänt grepp 4 set

Biceps
Stångcurl 5 set
Stångcurl i cc 4 set

Mage
Mördarbänken superset raka och sneda 5 set (maxreps)

I början så kändes det lite segt att träna men det släppte snart och jag fick massor av energi, riktigt skönt när det går lite bra i all löpmissär jag haft på sista tiden. :( Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska ta ett uppehåll från löpningen eller inte.. Jag älskar ju att springa så jag antar att jag blir väldigt ledsen om jag inte gör det.. Kankse jag springa så mycket som kroppen vill helt enkelt. Om den är med mig imorn så tar jag ett jäättelugnt pass, jag tänker mig rejäl underfart och sedan får vi se hur långt det håller. Förhoppningsvis kan jag få till en någelunda runda utan att vara helt förstörd efteråt. Problemet är ju inte att det är jobbigt att springa utan att det bara tar stopp och kroppen lägger av helt plötsligt. Jag tror jag ska hålla mig i närheten av hemmet om jag ska springa i vilket fall.. Vi får se hur det känns imorgon, jag ska känna efter ordentligt. :)

Grabbarna tar ett eftermiddagsvil på tralldäcket. Min lilla blonda, söt han är va?  ;)

Nu är det fredag igen och det är riktigt skönt! Snacka om bra jobbvecka med endast tre arbetsdagar. Blir troligtvis lika bra nästa vecka om jag får bestämma. ;)

Ha en fin fredag allihopa!

Kram C

torsdag 2 maj 2013

Träningsstatistik för april 2013

Rapporten gäller från 2013-04-01 till och med 2013-04-30

Totalt antal pass: 72 st
Total tränad tid: 84 h 12 min
Total tränad sträcka: 536 km (varav 238,5 km löpning)

Jag vill men kroppen vill inte..

Gomorron!

Jag tog träningsledigt sen i måndags och tog en morgonjogg med Leon sen på tisdagsmorgonen. Vi tog bilen till ett spår i skogen i stan och sprang terräng tillsammans. Kroppen var trött och det var segt för mig men Leon var pigg och glad hela vägen. Totalt 12,8 km avverkades denna morgon.

Under dagen så roade jag mig med att putsa alla fönster i huset. Det var ett hästjobb kan jag väl säga. Ångrade både en och två gånger alla våra stora glaspartier just då kan jag lova. ;)

Fönster, fönster och mer fönster. ;)

På eftermiddagen åkte jag och Peter till gymet och körde ett pass axlar, bröst och triceps. Jag var lite svagare än vanligt eftersom alla fönsterputsning slitit lite på mig men jag lyckades ändå få till ett riktigt bra pass. Övningarna jag körde var:

Axlar
Sidolyft med hantlar 4 set
Frontlyft med hantlar 4 set
Baksida axlar i TRX 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Bröstpress i TRX 4 set
Lutande hantelpress 4 set
Flyes i cc 4 set

Triceps
Enarms push down med hantel 4 set
Enarms push down i cc 4 set
Push downs med rep i cc 4 set

Kvällen spenderades sedan men grillmys och en bra film. Blev ingen eld för oss denna valborg, ingen ville skita i vinet och köra. ;)

Igår började jag och lillen morgonen med den vanliga morgonrundan. Efter en stor frukost så vilade jag en stund innan det var dags att ge sig ut på en löprunda. Jag kände mig ganska trött men drog i mig lite protein och en banan och sedan gav jag mig iväg. Det hela började ganska bra och benen pinnade på rätt fint. Omedvetet ökade jag tempot lite grann efter 6 km och sedan körde jag på lite snabbare i ytterligare 6 km innan det var dags att jogga de sista 3 km hem. Grejen var att jag nu var helt färdig och de sista km hem var sjukt jobbiga.. Precis som i lördags så bara kom det från ingenstans och jag fick hjärtklappning. Jag lyckades ta mig hem och det första jag gjorde när jag kom innanför dörren var att lägga mig ner på golvet i säkert 5 minuter innan jag lyckades ta mig för att ta ut lillen som behövde kissa. Totalt blev det 16,1 km. Inte en distans som är något för mig vanligtvis men nu är den tydligen det.. :(

Jag vill va där igen!! :(

Jag vilade hela dagen och sov hur mycket som helst, var åndå trött och sliten. Funderar på att ta ett brejk från löpningen ett tag för det verkar ju vara den och längre distanser som kroppen inte klarar just nu. Så tråkigt bara, jag är rätt deppad nu. :(

Imorse blev det vanliga morgonrundan och jag kände mig som vanligt i kroppen igen, pigga ben. I eftermiddag ska jag till gymet och köra rygg, biceps och mage. Ha en fin dag allihopa! :)

Kram C