- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 30 augusti 2013

Roompa!

Gomorron allihopa!

Fick en del kommentarer på inlägget igår och faktiskt inte en enda elak. Tack! Jag var lite orolig när jag öppnade mig på det där sättet eftersom det inte hör till vanligheterna. Detta är ju en träningsblogg men samtidigt så känner jag att man även måste dela med sig av sina misstag och erfarenheter för att kankse hjälpa någon annan som är i samma sits. Du måste ta hand om kroppen och ge den förutsättningarna att ge dig det du vill ha. Endast då kommer du lyckas med det du vill, vad det nu än är (viktnedgång, muskelbygge, snabbhet etc).

Igår blev det ett tufft pass rygg och rumpa (rumpa prias lite nu när jag insett att det är ganska fint att ha en :)) på gymet. Coach Klint var tvungen att jobba (dumma) så jag fick träna utan honom. Peter skulle köra rygg men var inte intresserad av att träna specifik rump-träning så jag åkte in tidigare och körde det innan han kom dit. :) Övningarna jag körde igår var:

Rumpa
Cable kick-backs 6 set
Reversed leg raises 8 set (4 med båda benen och 4 med ett ben i taget)
Enbent benpress från sidan 4 set

Rygg
Breda latsdrag 2 set
Chins 4 set
Latsdrag i maskin 4 set
Breda latsdrag bakom huvudet 4 set
Enarms Old T-bar 4 set
Marklyft 4 set
Smala latsdrag med krysset 4 set

Rumpan förra våren och nu. Det är fettprocenten på första bilden jag (trodde) skulle vilja ha idag men när jag ser dessa bilder brevid varandra så vet i tusan.. Jag ser rätt benig ut alltså, haha! ;) Bakifrån i vilket fall. Coach säger att jag måste lära mig att fota rumpan rätt. Men jag har liksom aldrig haft något att fota försen nu så jag får väl träna. ;)

På kvällen när jag ätit min natta-kvarg och lagt mig så började jag känna något i halsen när jag svalde. Näsan snorade också.. :( Imorse var näsan inte snorig men så där "tom" som den kan va typ när man tagit nässpray ni vet?? Känner fortfarande i halsen när jag sväljer också även om det inte gör ont. Nu har jag inte varit förkyld sen i januari så jag ska väl inte gnälla men det känns rätt surt ändå.. :(

Hade sett fram emot att få till en normal träningsvecka nästa eftersom jag sen på lördagen åker till Turkiet med mamma. Där tänkte jag träna som det känns och eftersom det säkerligen är sjukt varmt så blir det ju då inte alls som hemma. Känner jag för att ligga på röven hela veckan så ska jag göra det. Man brukar ju ofta bli förkyld efter en utlandsresa också men om jag nu ska va det nu så hoppas jag för allt i världen att jag slipper efter-flyget-förkylningen i alla fall.. Vi får se vart det här bär av, än är jag ju inte direkt sjuk men det känns som det kommer. Lagom till helgen också, skit. :(

Imorse blev det morgonprommis på 11,5 km med lillen. Han var i alla fall pigg och glad och mina ben gick som vanligt (än så länge). :)

Ha en fin fredag allihopa! :)

Kram C

torsdag 29 augusti 2013

Att träna och äta för lite- Min historia!

Jag lovade för ett tag sen att skriva om hur kosten såg ut då jag blev "sjuk".

"Oh, det här är ju jättespännande och något som många kan ta lärdom av! Kan du inte skriva ett sammanfattande blogginlägg om kosten då och nu samt mängd osv? Det skulle vara jättekul att läsa."

 Det hela började med att jag läste om lågpulslöpning och hur man kunde bli snabbare genom att springa många mil i veckan fast väldigt långsamt och på det sättet inte slita ut kroppen. Mängden skulle i sin tur senare innebära att man blev snabbare.

Jag började att morgonjogga längre sträckor med Leon under början av februari och gick då på att springa 6 dagar i veckan. 5 långsamma morgonpass och sedan 1 långpass. Jag gick då från 6-7 mil i veckan till 9,5. Sedan tränade jag på det här sättet och mängden låg mellan 9,5-10 mil i veckan. Jag ändrade inte min kost utan åt samma som innan vilket senare skulle visa sig vara problemet. Jag har svårt att minnas exakt hur jag åt vid tidpunkten och har ingen aning om kalorier men på en höft;

Frukost
Havregrynsgröt på ca 1,5 dl gryn, 3 dl minimjölk och ganska rejält med gojibär.

Fm mellis
250 gram kvarg

Lunch
En normal portion vanlig mat t ex köttfärssås och proteinpasta och grönsaker.

Em mellis
1 äpple

Innan träning
Protein ca 30 gram samt 1 banan

Kvällsmål
250 gram kvarg med mycket valnötter, kokosflingor samt lakritspulver.

Det här var alltså maten på vardagarna, på helgerna åt jag betydliget mer och fritt.

Nästan direkt började jag öka i vikt. Då snackar vi inga små ökningar utan 1-2 kg i veckan.. Helt utan anledning (trodde jag). Jag kunde inte förstå varför, jag borde ju gå ner i vikt när jag tränar mer?? Kalorier in och kalorier ut, är egentligen en ganska enkel ekvation? Tyvärr är inte svaret så enkelt..

Ju mer jag ökade i vikt desto mindre började jag äta. Logiskt tyckte jag eftersom jag helt klart åt för mycket när jag ökade i vikt? Nu såg mitt matintag för en dag ut mer såhär;

Frukost
Samma som tidigare (vikten av frukostens betydelse har jag alltid vetat om ;))

Fm mellis
Samma som tidigare

Lunch
Mindre portion med samma mat förutom att jag nu hade bytt ut (mina få) kolhydrater jag fick från proteinpastan till kalorifria nudlar..

Em mellis
Inget

Innan träning
Samma som tidigare

Kvällsmål
250 gram kvarg med liite valnötter, kokosflingor och lakritspulver

Till slut låg jag på en morgonvikt på 77 kg ( ca 8 kg mer än jag vägde innan) och jag gick då till läkaren. De tog många prover på mig som visade konstiga resultat. Jag hade väldigt låg ämnesomsättning men ändå inte de typiska värdena för hypotereos utan värden läkaren inte alls sett tidigare. Som om inte det räckte så hade jag höga kortisolnivåer och kaliumbrist.

Här startade processen med läkaren som först fick för sig att jag hade en tumör på hypofysen. Detta efter att han samtalat med sköldkörtelexperter som menade att värdena påvisade detta. Jag hade en remiss som låg på aktuten och det var dit jag skulle åka om jag hade några problem med synen (en tumö på hypofysen trycker nämligen mot syncentrat). Läkaren ringde mig ofta och det verkade som han brydde sig.

Nu mådde jag som ni förstår riktigt dåligt. Min sista vecka med mängdträningen sprang jag vecka 10 i år. Den slutade på 9 mil efter att kroppen sa ifrån efter 6 km morgonlöpning på söndagen och inte ville mer..

Veckan efter detta så drog jag ner enormt på träningen. Gick med hunden och körde ingen styrka men ändrade inte min kost.

Läkaren kom sedan fram till att jag inte hade någon tumör efter fler provtagningar. De slutade ringa och jag fick ringa och tjata för att få besked. Efter att jag dragit ner på träningen så visade provtagningarna att jag "typ" var frisk. Jag låg på gränsen på vad som var normal ämnesomsättning och läkarna ansåg att jag nu var var "frisk". Jag vill här säga att jag sedan dag 1 förklarat för läkaren hur mycket jag tränade och vad jag åt. Men mängden träning verkade han inte reagera på alls, inte heller när jag förklarade hur lite jag åt och att jag var tvungen att dra ner hela tiden och ändå gick upp i vikt...

Någonstans här så pratade jag med coach Mattias som rådde mig att vila och äta. Jag hade ytterligare en vecka som den innan med lite träning innan jag började öka på lite igen med lite mer löpning och styrketräning. Kosten såg dock ut ungefär som tidigare. Under den här perioden hade jag ändå gått ner det värsta (som ändå var vätskevikt) men hade fortfarande flera kg plus på kroppen.

Mattias hjälpte mig sedan med ett kostschema som var anpassat efter mig och min träning. Detta innebar mängder med kolhydrater och jag vet inte exakt kaloriintaget men någonstans mellan 3500-4000 kcal skulle jag tro. Efter detta började jag sedan bli frisk på riktigt igen.

Åt på detta sätt ett tag innan jag fick dra ner på vissa överflödiga kalorier (som jag bara åt för att få igång kroppen igen och sätta fart på ämnesomsättningen). Jag började då släppa lite av extravikten och nu låg jag på cirka 3000 kcal. Har legat på detta kaloriintag rätt länge nu och gått ner det jag gick upp under sjukdomen. Då menar jag fettvikten för jag har även lyckats lägga på mig en del muskelmassa nu när kroppen fått ordentligt med mat. :)

Efter morgonlöpning
40 gram protein, 30-60 gram kolhydrater (beroende på intensitet)

Frukost
Havregrynsgröt på 2 dl havregryn med 1 dl äggvita i, 4 dl lättmjölk och gojibär.

Fm mellis
250 gram kvarg med 1 dl havregryn i.

Lunch
Ca 100 pasta/ris eller 450 gram potatis , ca 200 gram nötfärs/kyckling etc, sås och grönsaker.

Innan träning
Havregrynsgröt på 2 dl havregryn med 4 dl lättmjölk.

Efter träning
40 gram protein, 60 gram kolhydrater

Kvällsmål
375 gram kvarg.

Jag äter även annorlunda på helgerna (när min dyngsrytm är mer normal ;)) med t ex grillat och klyftpotatis på lördag kväll och mer gröt på mornarna. Skitmat och godis är inget som bygger en snygg kropp men en dag i veckan är det ok, i mitt fall söndagar. :)

Idag tränar jag mer än någonsin och mår hur bra som helst! Jag väger (i mina ögon) fortfarande lite mycket så nu har jag fått tillåtelse till att sänka ytterligare lite framöver för att gå ner lite till. Min fettprocent är låg idag så det är inte mycket vi pratar om men för löpningen skulle så vill jag inte ha en mer extravikt än nödvändigt på kroppen. Sen ska jag inte heller blyga med att jag älskar hårda, vältränade kroppar. ;) Jag vet inte om kroppen är villig att släppa mer men det får vi se. En sak är säker, jag kommer inte ta saken i egna händer igen utan frågar nu Mattias om allt vilket betyder att allt sker under övervakning. :)

Jag vill tillägga att jag aldrig har haft problem att äta utan snarare tvärtom. Alla restriktioner jag satt upp för mig själv har bara med min rädsla att bli tjock att göra. Nu vet jag vad för lite mat kan göra med kroppen och skulle aldrig utsätta mig för samma sak igen!


Jag hoppas detta är utförligt nog? Hör av er om ni undrar över något så ska jag försöka svara!

Kram C

Starkare!

Gomorron allihopa!

Jäklar va bra styrkan går! Jag ökar i det mesta varenda vecka! :) Passet igår var verkligen svinkul. Nästa vecka kommer det dock bli tuffare på gymet. Kommer gå på ett nytt kostschema sista veckan innan semestern och det är tufft. Mindre kolhydrater och mer protein. Det här innebär bland annat att min älskade innan-tränings-gröt kommer att försvinna och ersättas med protein. Räknar inte med att styrkan kommer gå lika bra med detta bränsle direkt. ;) Men det är bara en vecka och det ska jag väl stå ut! :)


Övningarna vi körda igår var:

Bröst
Bänkpress 5 set
Lutande bröstpress 4set
Flyes i maskin 4 set

Triceps
Dips 4 set
Liggande hammer push downs med stång 4 set
Push downs med rep i cc 4set

Mage
Crunches i maskin 6 set (tuungt och maxreps)

Imorse blev det morgonjogg i vanlig ordning. Började med 6 km tillsammans med lillen, han var trött idag. Fick springa på rätt bra igår så idag lät jag honom bestämma tempo och det blev då lite långsammare än vad jag föredrar. ;) Efter att jag lämnat av Leon hemma så gav jag mig ut igen på ytterliagre 7 km ensam. Benen var pigga och första passet denna vecka då jag inte kände av träningsvärken efter söndagens benpass, haha. ;) Totalt 13 km denna morgon.



I eftermiddag blir det rygg och rumpa med coach igen. Hoppas på bra styrka även idag! Ha en fin torsdag allihopa! :)

Kram C

onsdag 28 augusti 2013

Favoritaxlar och hatbenen

Gomorron!

Igår eftermiddag så var det dags för axlar och biceps på gymet igen. Axlar är ju som bekant min favoritmuskelgrupp att träna, både för att det är så sjukt snyggt och för att övningarna är roliga. :) Körde tillsammans med Peter och övningarna var:

Axlar
Axelpress 5 set
Flyes för ovansida i maskin 4 set
Flyes för baksida i maskin 4 set
Frontlyft med rep i cc 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set

Biceps
Enarmscurl med handtag i cc 4 set
Stångcurl i cc 4set
Hammmercurl med rep i cc 4 set


Jag var stark och slog PB i vissa övningar så det var ett riktigt kul pass. :)

Imorse så var det dags för lite kvalité. Har bestämt mig för att inte springa några spypass framöver utan endast tröskelpass runt halvmara tempo då det är distansen som jag (om jag nu ska tävla mer) kommer att tävla på framöver i så fall. Ser ingen vits med att slita ut kroppen mer än detta i dagsläget faktiskt. :)

Började med 6,5 km med lilleman. Idag fick han springa på bra för att jag skulle hinna så han var rätt trött när vi kom hem.

Efer jag lämnat av honom gav jag mig iväg ensam på mina 5 snabbare km. Tanken var 4:40-tempo men det var tungt idag. Fortfarande fruktansvärd träningsvärk i benen och de ville inte alls. Blev en kamp mellan benen och huvudet. Första lite snabbare passet med Nikeskorna och det var väl sådär.. Dropet är lite högt vilket gör att hälen går i marken i varje steg. Detta är inget jag stör mig på när jag springer långsammare men det tar bort rappheten i steget när man ska försöka springa lite fortare. Kändes som det bromsade liksom. Får nog hålla mig till Hyperspeeden när jag vill ha lite fart, frågan är bara om den håller för längre distanser? Snittempot på passet blev till slut 4:42 min/km så jag klarade inte riktigt av uppdraget denna morgon. Dock gick första två kilometrarna ganska långsamt och de sista rätt fort så jag lyckades ändå springa igen lite av tiden jag förlorade i början. :)

Avslutade med 2 km nerjogg. Nu var jag rätt stressad så de gick aningen fort men bättre än inget. :)

I eftermiddag så är det dags för bröst och triceps på gymet. Hoppas ni får en fin onsdag! :)

Kram C

tisdag 27 augusti 2013

Hur är det möjligt??

Gomorron allihopa!

Igår kväll var hon minsann inte katig.. Den träningsvärken i benen alltså, helt sinnesjuk! Kvittot på ett riktigt bra utfört pass visserligen men när man inte kan gå utan att benen viker sig och får stapla fram som man är stelopererad så är det lite för mycket..


Gjorde som ni förstår inte många knop igår kväll. Ändå gången jag faktikt kände mig ok var när jag låg helt still i sängen. :S Imorse hade jag glömt bort hr illa det var kvällen innan och steg raskt upp ur sängen som vanligt. Benen vek sig direkt och jag ramlade ihop som en hög på golvet och började nästan grina av smärtan. Hur ska det här gå, tänkte jag..När jag väl kom upp igen så bestämde jag mig ändå för att ge morgonjoggen ett försök, envis som jag är. På med kläderna (inte det lättaste i mitt skick) och sedan ut med lilleman. Benen var så stela så stela men det kändes ändå bättre att jogga än att gå. När man har ont precis överallt i benen så vet man verkligen exakt vilka muskler som får jobba och hur hårt. Framsidan var värsta denna morgon men jag hade hög stegfrekvens för att minimera skadan vilket ändå funkade ok.

Efte 6 km med lillen så kände jag mig rätt ok ändå och fortsatte ytterligare 6,5 km ensam. I början kändes det ok men på slutet ville inte benen med och det blev en kamp de sista kilometrarna. Jag klarade det ändå och är rätt stolt måste jag säga. Så fort jag stannade så vek sig benen igen och det var allt bra nära att jag föll än en gång. Lyckades dock hålla mig på fötter som tur är. ;) 12,5 km som inte borde kunnat utföras, de är grejer de. ;)

Rätt kolsvart ute på mornarna nu för tiden...

I eftermiddag är det dags för gymet och ett pass axlar och biceps igen. Hoppas på bra styrka och att benen blivit liite piggare åtminstone. Det är ändå bättre idag än det var igår kväll och det är ju en vinst i sig. ;)

Ha en fin tisdag allihopa!

Kram C


måndag 26 augusti 2013

En helg på känsla

Gomorron!

I fredags hämtade jag ut mitt nyaste tillskott till skofamiljen, Nike Flyknit Trainer+. Jag är väl egentligen inget stor fan av Nike men nu när Asics (enligt mig) försämrat sin Cumulus modell till 15 (som tidigare varit min mängsko) så bestämde jag mig för att prova något nytt. Denna Nike skulle vara lätt men ändå dämpad och jag tyckte det lät som en bra mängdsko för en som är rätt van vid löpningen och inte lika beroende av rejält stabila skor som Cumulsen är.

Första problemet dök upp direkt när jag provade skon. Det gick inte att ha mina inläggssulor i dem. Jag har ju individuella sådana som är specialgjorda för mina fötter då jag har knölar på leden ovanför lilltån på båda fötterna (som uppkommit av att lederna är sneda). Använder jag inte inlägg så blir dessa väldigt irriterade och börjar värka något fruktansvärt vid tryck samt att de växer så att jag inte kan få på mig nästan några skor längre. Skorna glappade något sjukt med inläggen och gick inte att springa i alls.. Det finns en hällåsningssnörning som man kan göra för att låsa fast foten men för detta krävs ytterligare hål för snörena (de där längst upp som man vanligtvis inte använder). Sådana hål finns på alla mina skor men inte tusan fanns de på mina nya Nike.. Eftersom jag inte ville kasta pengarna i sjön så gjorde jag egna hål i skon (hade knappast något att förlora) och sedan satt skon ok. Glappade fortfarande lite men överkomligt ändå. Det ska verkligen tilläggas att skon glappade även med Nikes egna sulor. Då passade skon perfekt i övrigt och jag skulle inte kunna haft en mindre storlek..

Snygga är de mina nya kompisar. :)

I lördags morse provade jag skon när jag skulle morgonjogga med Leon. Skon var oerhört skön att springa i och jag trivdes i den direkt. Det enda var att jag var tvungen att ha de så hårt åtsnörade så det kändes som blodtillförseln fick lida lite.. Kände inte av det lilla glappet och efter en stund när foten blev varm och svällde så satt de så bra så jag kunde släppa lite på trycket från snörningen. :) Skon var lätt, skön och dämpad men absolut inte för dämpad så den blev svampig. Jag gillar verkligen inte för dämpade skor så de blir svampiga. De ska ge respons i steget och knappt kännas att de sitter där tycker jag.

När jag sprungit 6,5 km med Leon så lämnade jag av honom hemma. Tanken var att jag med skulle sluta springa och ta ytterligare en runda under förmiddagen men eftersom jag gillade mina nya skor så mycket så blev det ytterligare 6 km för mig denna morgon, totalt 12,5 km.

Förmiddagen vilade jag och lilleman en hel del. Husse var iväg och fiskade och vi tog tillfället i akt att inte göra något alls. ;) På eftermiddagen så kom löpsuget tillbaka och jag tog ytterligare en runda med mina nya Nike. Sprang i ett lugnt och skönt tempo och blev lika förvånad varje gång klockan vibrerade att en ny km avklarats och tempot låg runt 5:10 min/km. Det kändes verkligen som jag sprang i 5:40! Det här var ju dock mitt första eftermiddagspass på evigheter och en dag av energiladdning gör tydligen underverk. ;) Totalt blev passet lätta 12 km på strax över timmen med ett snittempo på 5:10 min/km. :)

När man ser ut så här efter en löppass vet man att:
1. Det var vääldigt mycket insekter i luften.
2. Man måste sprungit väldigt fort eftersom de dog av krocken.
3. Man svettades väldigt mycket eftersom liken satt kvar när man kom hem. ;)

I söndags var det återigen dags för en löprunda. Idag tog jag mina (not so favorite) Saucony Cortana. Svampiga och för dämpade men helt ok att springa långsamt med Leon i ändå (dyra var de också så jag känner att jag måste använda dem..). Benen var pigga och Leon likaså så det blev riktigt trevliga 6,5 km tillsammans. :) Efter detta lämnade jag av Leon hemma och gav mig iväg ensam. Benen pinnade på bra och återigen gick det i 5:10-tempo utan någon direkt ansträning. #win Totalt 12,5 km denna morgon och sista 6 gick på 31 minuter. :)

På eftermiddagen så var det dags för ett benpass som vanligt på söndagar. Coach Klint var dålig i sitt knä så jag fick med mig Peter och vi körde tillsammans istället. Passet gick riktigt bra och jag var stark! Riktigt kul var det också, vem hade någonsin trott att jag skulle säga det om benträning, haha. ;) Övningarna vi körde igår var:

Ben
Djupa knäböj 5 set
Smal benpress 4set
Benspark 4 set
Raka marklyft 4 set
Liggande legcurl 4 set
Sittande legcurl 4 set

Imorse blev det 7 km med lillen och träningsvärken har redan börjat komma. Resten av dagen ska benen få vila och växa till sig lite. Särskilt rumpan helst. ;)

Äntligen börjar jag få lite rumpa och det är minsann inget jag har gratis! Hard work! :) (Instagram camillacgreen)
 
Ha en fin måndag allihopa! :)

Kram C

fredag 23 augusti 2013

Rygg och rumpa

Gomorrron!

Igår blev det ett långt pass av de två sakerna som jag egentligen jobbar mest på just nu, med andra ord rygg och rumpa. Visst ben är väl prio också men rumpan är tametusan viktigare. ;) Körde med coach Klint så jag fick slita ordentligt. :) Övningarna vi körde igår var:

Breda latsdrag
Smala latsdrag med krysset
Rodd i maskin (el va man nu ska kalla en fast ställning man sätter vikter på??)
Latsdrag i maskin
Marklyft (PB)
Höftlyft med stång
Rumpdödaren (yes it is :S)


Jag behöver jobba på bredden på min rygg så mest fokus låg på det gällande ryggen. Ni vet väl att en bred rygg gör att midjan ser smalare ut? ;)  Rumpan tränades med så "rena" rumpövningar som möjligt förutom marklyft som är superträning för både rygg och rumpa. :) Rumpan tränas ju annars som bäst vid tung benträning så tanken är nu att köra den två ggr i v och båda gångerna dagen innan (aktiv) vilodag. :)

Visserligen lutar jag mig bakåt när jag kör latsdagen och därav ingen bra vinkel för bredd men den är inte bred ändå alltså. Det man inte ser är som man vill eller? ;)

Magen fick alltså ge vika för rumpan igår. Hade väl tänkt att kanske hinna köra den med men passet tog väldigt lång tid som det var så det hanns inte med. Ska försöka hinna med lite mage i helgen men allmänt så får magen rätt bra träning i alla tunga basövningar ändå. :)

I eftermiddag är det vila som gäller och imorgon så ska jag springa. Vad, hur och när har jag inte funderat på än. Får se vad jag känner för imorgon. :)


Ha en fin fredag! :)

Kram C

torsdag 22 augusti 2013

On a roll

Gomorron!

Jäklar va kul styrkan är nu, går så himla bra! :) Igår var jag stark och ökade i en hel del övningar utan att tumma på utförandet. #win

Övningarna vi körde igår var:

Bröst
Bänkpress 6 set
Lutande press 4 set
Flyes i cc 4 set

Triceps
Press över huvudet med rep i cc 4 set
Dips 4 set
Push downs med vinklad stång i cc 4 set

 
Imorse blev det en morgonjogg i vanlig ordning. Började med 6 km med lillen och sedan sprang jag ytterligare 7 ensam, totalt 13 km. Kroppen kändes bra men vaderna var trötta på slutet. att springa med lågt drop på trötta ben brukar göra vaderna lite sega för mig.

I eftermiddag är det dags för ett ryggpass med coach. Hoppas på bra styrka även idag! :)

Ha en fin torsdag! :)

Kram C

onsdag 21 augusti 2013

Tung styrka och morgonlek

Gomorron!

Igår efter jobbet blev det gymet med Peter och ett pass axlar och biceps. Det gick riktigt bra faktiskt och jag var stark. Har ändrat om lite i kostschemat nu igen men detta var ingen som märktes av igår. :) Övningarna vi körde var:

Axlar
Axelpress 6 set
Flyes för ovansida axlar med hantlar 4 set
Kryssdrag i cc 4 set
Frontlyft med rep i cc 4 set
Baksida axlar i maskin 4 set

Biceps
Scottcurl med hantel 4 set
Bicepscurl med z-stång 4 set
Hammercurl med rep i cc 4 set

Somnade sent igår och det blev lite för lite sömn inatt. Känner mig dock pigg ändå som jag gjort varenda dag sedan jag började ta ZMA innan läggdags. Det känns som jag får mer kvalité i djupsömnen och jag vaknar mer utvilad. Det är visserligen svårare att komma upp på mornarna men det beror på att jag sover så tungt innan (bättre djupsömn) men när jag väl kommer upp så är jag pigg. :) Om ni sover lite för lite eller dåligt så rekomenderar jag starkt att ni provar detta! Jag tar ZMB6 (ZMA) från Scitec, du kan köpa det här!


Imorse började jag med en morgonjogg med Leon. Blev 6,6 km i mörkret tillsammans. Har dock inga problem med det hela nu när jag har min pannlampa Petzl Nao. Bästa köpet än så länge i år! :)

Efter rundan med Leon så blev det ytterligare en runda på egen hand. Bytte skor och sedan blev det lite fartlek som lättare kvalitétspass denna "lugna" vecka. 1:a, 3:e och 5:e km sprang jag i 4:40-tempa och lätt jogg därimellan. Totalt 6,8 km med nerjoggen. :)



I eftermiddag så är det dags för gymet igen och ett pass bröst och triceps. Hoppas på att jag får med mig Peter även idag. :) Ha en fin tisdag allihop! :)

Kram C

tisdag 20 augusti 2013

Krämpor av prestationsångest?

Gomorron allihopa!

Hoppas er helg och måndag varit fin! :) Jag har haft det riktigt bra! :)

I lördags så blev det först en morgonproomis med lillen på 7 km vilket resulterade i en sjudundrandes benhinneinflammtion på både benen. Mina ben gillar verkligen inte att gå fort och två dar i rad är för mycket. :( Jag hade även ont i min vänstra höft denna morgon och det var rätt rejält. Kunde inte luta hela min tyngd på vänstre benet och jag kände av det ordentligt när jag gick.. Eftersom jag hade lovat (efter att ha fått frågan måånga ggr så svarade jag till slut ja..) lovat att springa med klubben i en staffet nästkommande lördag så på schemat stod 6 km tröskel.

Började med 4,2 km uppjogg och sedan bytte jag skor och gav mig iväg. Det var hög luftfuktighet och jag hade problem att andas. Min astma gör sig alltid påmind när luftfuktigheten är hög av någonanledning. Jag kämpade ändå på bra och lyckades få till en helt ok tid, men då var jag tvungen att stanna flera ggr på vägen och "spy" upp slem som satte sig i halsen. :( 25:54 blev ändå tiden och det är jag väl nöjd med.. Avslutade passet med 4 km nerjogg. Här trodde jag att jag skulle få sällis av Leon men han låg i garaget med husse och fixade med fiskedrag. När han såg vad som var på g så iggade han mig. De här händer aldrig men det är klart att han också får vara lat ibalnd. ;) Jag tvingade honom såklart inte så fick springa ensam. :(

Km-tiderna för lördagens tröskel 6:a.

Efter löpningen var kroppen helt förstörd. Jag är inte tränad att springa kort och fort så den fick en rejäl chock. Höften gjorde att jag haltade (då kändes det inte alls medan jag sprang) och mina vader var rejält ömmma. :( Ägnade dagen åt att koppla av och när söndagen kom och morgonjoggen unfördes var jag deppad. Kroppen värkte och efter de första 6 km med Leon bytte jag skor (tänkte att skorna kanske bidrog) men det gjorde ingen skillnad till de resterande 6,5 km jag sprang ensam.

Efter frukosten så bestämde jag mig för att inte springa stafetten helgen efter. Jag springer för att jag älskar det och inte för att misshandla kroppen. Sen har jag inte viljan eller orken att ta prestationsångesten jag får av att springa i topplaget heller. :(

På eftermiddagen så blev det ett tungt benpass med coach. Det gick riktigt bra trots att kroppen inte var helt hel. Efter träningen fick jag en rejäl massage av hela baksidan och det var på nytt värsta smärtan någonsin. Kändes dock bättre efteråt eftersom jag haft en låsning i höger baksida lår som fäste i rumpan och gjorde muskeln väldigt kort. Den är fortfarande kortare än den andra men kanns betydligt bättre nu. Coach är verkligen bra! :)

I måndags morse hade jag ett nytt mail med ett litet vädjande om nästkommande helgs tävling.. Jag förklarade då den psykiska aspekten av vad jag kände och sen var allt bra. Känns riktigt skönt och denna vecka ska kroppen få vila upp sig lite och inga prestationskrav ligger och trycker. :)

Leon i sin joggkoja. :)

Igår blev det vilodag med endast 7 km morgonprommis med lillen. Imorse blev det en morgonjogg igen och jag provade en ny variant. Började att springa 6,5 km ensam och tog med Leon på de sista 6 istället. Han var piggare då eftersom han fick lite sovmorgon och totalt gick passet i ett högre tempo. :) Hade inga krämpor under löpningen men höften känns fortfarande lite när jag går av någon anledning. Det är dock mycket bättre så det lägger sig nog snart. :)

I eftermiddag blir det axlar och biceps på gymet. Hoppas på att Peter följer så jag får sällis. Ha en fin tisdag allihopa! :)

Kram

fredag 16 augusti 2013

Sanningen!

 

De flesta av er förstod ju detta men vi har ju inte "pratat" om det. Om ni undrar över något är det bara att ni frågar! :)

Träningsstatistik för juli 2013

Rapporten gäller från 2013-07-01 till och med 2013-07-31

Totalt antal pass: 74  st
Total tränad tid: 75 h 31 min
Total tränad sträcka: 432,5 km (varav 338 km löpning)

Nytt distansrekord för löpning denna månad! :)

Rygg och vadtortyr!

Gomorron!

Igår åkte jag hem lite tidigare för att träna med coach Klint. Blev ett riktigt bra ryggpass! :) Övningarna vi körde igår var:

Rygg
Breda latsdrag
Smala latsdrag med krysset
Rodd i maskin
Kontaktövning (se bild)
Stångrodd

Mage
Mördarbänken maxreps superset sneda och raka. Coach Klint fick även visa sina skills i plankan. ;)


Efter avslutat pass så fick jag en genomkörare av vaderna. Det heter ju massage men tycker detta snarare borde kallas tortyr! Det finns ingen värre än massage av sargade vader. Dessutom kan det hända att mina är de mest sargade heffaklumparna i världen så ni kan ju tänka er hur det kändes. Som 10 förlossningar, minst! ;) Har nog aldrig varit med om liknande, trodde jag skulle dö. Då tog han inte i speciellt heller vilket känns ännu värre, haha. ;) På söndag ska hela benen få sig en genomkörare, får ångest när jag tänker på det. ;)

Fick nytt kosttillskott av coach igår också, ZMA (zink, magnesium och vitamin B6). Detta ska hjälpa mig med återhämtning och sömn, hoppas de fungerar för jag sover för lite och går upp för att tömma några liter minst två ggr per natt.. Tydligen hindrar kalcium upptaget och mitt kvällsmål är alltid kvarg vilket då inte borde gå så bra ihop. Känner mig dock piggare idag trots att jag fick gå upp och gå på toaletten två ggr inatt som vanligt. Vi får se hur det artar sig! ZMA kan du köpa här; ZMA, muscle.se

Imorse blev det morgonprommis med Leon. Går ju inte överdrivet mycket powerwalks nu för tiden så det känns rätt trist i jämförelse med löpningen. Benen måste ju dock få vila lite från belastningen (främst vaderna) och efter misshandeln igår så var det ett måste. ;)

Beware people! ;)

I eftermiddag är det träningsvila, storhandling och myskväll som gäller. Äntligen är fredagen här! :)

Kram C


torsdag 15 augusti 2013

Bröst, triceps och morgonlöpning

Gomorron!

Jag fuck sällis av Peter på gymet sen igår! :) Passet gick riktigt bra och jag var stark. :) Övningarna vi körde var:

Bröst
Bänkpress 6 set
Lutande press i maskin 4 set
Flyes i cc 4 set

Triceps
Press med rep över huvudet 4 set
Push downs med rak stång i cc 4 set
Push downs med vinklad stång i cc 4 set

Imorse var det dags för en morgonjogg igen. Som vanligt hade jag svårt att komma ur sängen och var rejält seg med att klä på mig men till slut kom jag och Leon ut. Vi sprang 6 km tillsammans med pannlampa i mörkret innan jag lämnade av honom hemma och gav mig ut på ytterligare 6,5 km ensam. Totalt 12,5 km denna morgon. Rätt sega ben men hade väl inte räknat med så mycket annat efter gårdagen.

Leon tycker att det är skönt att det blivit svalare. Nu kan han ligga och mysa i sängen utan att dö av värmeslag igen. :)

I eftermiddag så är det dags för veckans första pass med coach. Rygg och mage ska få sig en genomkörare. :) Hoppas jag är lika stark som tidigare i veckan! :)

Ha en fin dag allihopa!

Kram C

onsdag 14 augusti 2013

Kom igen benen!!!

Gomorron!

Styrkan igår gick verkligen kanon! Körde tillsammans med Peter och vi fick till ett tungt och jättebra pass (tungt för mig, Peter kan fortfarande inte ta så tungt med tanke på handleden..). :) Övningarna vi körde var:

Axlar
Axelpress 6 set
Sidolyft i cc 4 set
Baksida axlar i cc 4 set
"Ratta" med viktskiva (man håller viktskivan rakt framför sig med raka armar och svänger så långt man kan åt båda hållen fram och tillbaka) 4 set
Baksida axlar i maskin 4 set

Biceps
Scott curl (vanliga curl) 4 set
Scott curl (hammer) 4 set
Curl med stång i cc 4 set

Imorse var det dags för lite kvalité igen. Började med 6,6 km tillsammans med Leon i mörkret. Han har lagt på sig lite semesterkilon (som resten av familjen) och går på lite diet nu.


Leon ställde in semestermode i Smyge. ;)

Det är för lite minskning för att energin ska tryta på honom men de extra kilona (har inte vägt så vet inte hur mycket) gör ju det tyngre för honom såklart. Inte så att han är lätt när han är smalis heller direkt.. Troligen är det värmen som gjort att han lagt på sig. Han har så svårt att hantera den så det finns inte vilket gör att han helt enkelt inte orkar hålla samma energi när vi tränar. Han har verkligen fått kämpa på sistone när han vanligtvis tränar dubbelt så hårt som en annan. ;) Då springer vi endast mornar och har gjort hela sommaren samt att han får bada mycket, det räcker inte tyvärr. :( Nu börjar det dock bli kallare igen vilket vi alla är tacksamma för. :) Idag var även premiären för långa tights, det var lite väl kallt igår med korta även om jag hade jacka..

När jag lämnat av lillen så gav jag mig iväg för 6 snabbare km. Tanken var kontrollerat snabbt och försöka hålla ett jämt tempo utan att titta på klockan. Tempot blev visserligen jämt men tiden på 27:58 min är jag besviken på. Trodde jag sprang snabbare! :( Hoppas att fyllda glykogendepåer, vila och mat i magen gör underverk för jag ska springa lagstaffet nästa lördag..

Km-tiderna på dagens pass.

Avslutade passet med 2 km nerjogg, totalt 14,6 km denna morgon.

I eftermiddag är det dags för ett nytt pass på gymet och denna gång är det bröst och triceps. Hoppas att det går lika bra som igår men det verkar som jag får träna ensam idag. :(

Ha en fin onsdag allihop! :)

Kram C


tisdag 13 augusti 2013

I´m back!

Gomorron!

Long time no see! Jag har tagit semester från det mesta på sista tiden kan man väl säga. Har inte ens tittat in på bloggen utan endast kollat mailen för att se om det kommit kommentarer. Detta visade den att det inte hade gjort men när jag loggade in här nyss så hade jag ju visst fått det. Ber om ursäkt men nu är de publicerade! :) Jag finns alltid på Instagram också (camillacgreen) om ni saknar mig när jag får skrivkramp. ;)

Från och med igår så är jag tillbaka på jobbet igen och tidiga mornar. Troligtvis tar det en vecka innan jag kommer in i mina svintidiga mornar igen men det är bara att kämpa på så kommer det.

Förra lördagen kom vi hem från Smyge och förra veckan var jag endast hemma och slappade samt tränade en hel del.

Från sista morgonjoggen med Leon i Smyge.

En riktig mysvecka av bästa sort kan man väl säga. :) Träningsmässigt så har de sista två veckorna sett ut så här:


Klicka för större
 
Igår var det vilodag som alltid dagen efter ett benpass så det blev endast 7 km morgonprommis med lillen. Kändes skönt att börja veckan med liite sovmorgon men det var ändå mörkt ute när jag och Leon gav oss ut. Provade min nya pannlampa Petzl Nao och den verkade riktigt bra!
 
Det riktiga testet för pannlampan blev imorse när vi var ute innan fyra och det var kolsvart ute. Dags för första morgonjoggen i mörker på ett tag. Pannlampan levererade allt den behövde! Satt som ett smäck och gav riktigt bra ljus, kändes som jag sprang på en upplyst arena. :) Petzl Nao är riktigt smart och ställer själv in ljuset efter hur ljust det är ute och reglerar hela tiden för att man ska se så bra som möjligt. Verkligen kanon! :)
 
 
Blev 6 km med Leon imorse och sedan ytterligare 6,5 ensam, totalt 12,5 km. Än så länge så behövdes bara pannlampan på första rundan med leon men det ändras nog redan till nästa vecka.. :(
 
I eftermiddag tänkte jag träna lite axlar och biceps (!?). Ändrade lite i schemat förra veckan när jag körde med coach och tror jag håller fast vid det. :)
 
Ha en fin tisdag allihopa!
 
Kram C